Jump to content
BulForum.com

Тъп проблем с хардовете

Recommended Posts

Значи...

След много размествания на 4-5 харда на 3-4 компютъра, след сглобяването отново на един от компютрите се появи въпросния проблем, а именно дава ми след тестването на IDE каналите, че на първото кабела не бил с 80 пина, сега всички ще кажете, че това е проблема, е да ама не е това. Същите тези два харда (май забравих да кажа че са два на един канал) със същия този кабел не ми правеха преди този проблем. Един по един, когато ги пускам няма проблем, само когато са двата заедно! След като ги разделих на двата канала няма проблем сега на 1-вия е само буутващия хард, а на втория са хард и цд. Сумати комбинации опитах, но промяна никаква. Забелязах, че единия хард е 133, а другия е 100, не мисля че това е проблема, но за друго не се сещам вече, пробвах и с друг хард и на друго дъно, но все един и същ проблем! Нямам нерви вече за тестове, кажете ако някой се е сблъсквал с този проблем или просто знае решението на загадката...

Също може да провериш в BIOS-а дали ти е разпознал втория хард автоматично. Ако ли не, трябва да го направиш ръчно.

И хард и CD на един канал, не е много добра идея. :mellow:

ДМА-то е на ауто, а за кабелите, не знам когато е вързан само единия хард, няма проблем и да двете места захапва, а за хард и сд на едно място знам, че не проблем, но няма друг начин!

90% съм сигурен, че съм пробвал всички комбинации със джъмперите! Трябва да седна пак ги проверя, но ще е края на седмицата! До тогава ще взема и един нов кабел за всеки случай!

90% съм сигурен, че съм пробвал всички комбинации със джъмперите! Трябва да седна пак ги проверя, но ще е края на седмицата! До тогава ще взема и един нов кабел за всеки случай!

Добре де , тъп въпрос ще кажеш ама ЗАЩО държиш 2та диска да са на 1 кабел? Това влияе кофти на скоростта им да не говорим за ей такива проблеми по съвместимостта. Предполагам си нагласил джъмперите единия да е master, а другия slave, но дори да тръгнат ще работят по-бавно отколкото ако са на отделни кабели (предполагам го знаеш това, но все пак да го спомена току-виж те разколебае и ти спести малко борба с кабели и джъмпери)

А аз до колкото си спомням. Дъната опознават 80 пиновия кабел по мостчето между два от пиновете(в момента не мога да открия лесна схема за самия кабел) :) Това ме навежда на мисълта, че или си еб*л майката на кабела или на някое от устройствата нещо не захапва ;) И тъй като ти го прави, само когато имаш устройство на слейв куплунга, започвам да се замислям, че проблема е или във втория диск или в слейв куплунга на кабела :P :D

И аз да задам тъп въпрос: Ти с друг кабел пробва ли, за да видиш дали не е от този твоя? :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...