samkijot Posted August 19, 2007 Share Posted August 19, 2007 Ами примерно каквато е между C2D и Pentium D (предната генерация на Интел). разясни като на невежа ... ся чета тук разни ревюта, ама общо взето не ми става ясно. разбирам, че единия е с по-голяма шина (800Mhz), ама аз така и не знам какво прави т'ва (сигурно предава по-бързо данните) ... и още нещо - компа ще се ползва, както се вземе. няма да се клоква, ако с тази цел предлагате един или друг процесор. за топлината - в практиакта има климатик, но той не винаги е работи non-stop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted August 19, 2007 Share Posted August 19, 2007 конрое процесорите с по малко мхз дават по добра производителност от старите пентиум такива. те са с друга технология. Можеш да си го представиш така.. се1 заека и костенурката ги пускаш в гората и кой ще излезне пръв.. само че костенурката знае преките патечки докато заека макар и бърз се лута из гората.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Многото мандахерци вече не са от такова значение Селерона Конрое е на базата на много по-добра архитектура за разлика от Селерон Д ,накратко по хладен процесор евтин и с по-добра произодителност (не че Селерон Д е скъп) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Многото мандахерци вече не са от такова значение Селерона Конрое е на базата на много по-добра архитектура за разлика от Селерон Д ,накратко по хладен процесор евтин и с по-добра произодителност (не че Селерон Д е скъп) Абе мандахерците винаги са от значение, ти увеличи едно конро от 2.13 на 4.26 и да видим дали няма му се дигне двойно производителността . Правилното е да се сравни pentium D с C2D, и е ясно, че ефективността се е вдигнала много в новото ядро след като честотите паднаха от 3-3.4 на под 2 . Който има някаква представа от машинен код и стари 'хватки' от рода на предсказване на преходите (branch prediction), опашки, регистри и т.н., и знае как една операция делене (DIV, IDIV) примерно в един процесор гълта десетки цикли, и как един обикновен shift (SHL, SHR) заема за всеки бит по един такт, ще се сети колко още десетки подобни хватки и технологии са вкарани, като се оползотворява всеки такт да върши повече работа наведнъж, да не говорим че някои модули в цпу са повече бройки, още повече в 2-4 ядрените. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stapos Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Аве момчета..... стига сте сравнявали наизуст по Имена някви процесори. Само за сведение преди няколко дена опъвах ластиците на 1 Celeron Conroe........ искам да кажа че не може и грам да го сравнявам със стария ми Pentium Prescot. Говоря за еднаква честота и 2-3 години разлика. Ся някой ще каже ама..... защо ми сравняваш Пентиума със Селерона?!?!?! На практика по-доброто не винаги е по-новото. Дори и най-стария Nortwood на 2,6-2,8 ще го стопи по показатели тоя Celeron Conroe.... да не говорим за производителност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 20, 2007 Share Posted August 20, 2007 Дори и най-стария Nortwood на 2,6-2,8 ще го стопи по показатели тоя Celeron Conroe.... да не говорим за производителност. Пък ако знаеш колко корави са XEON-ите при енкодване на DVD-та... Всеми един по-старичък XEON на около 2GHz и го сравнявай с някой Celeron и кажи какво е чувството Това са различен клас процесори и пак всичко зависи от това какво правиш и колко пари искаш да дадеш. Защото една секретарка няма и да усети разликата между 2та процесора докато си пише писмата и разните документи, таблици и т.н. (ако изобщо има таблици че съм виждал и такива дето не са и чували за подобни работи). Ако си с по-голям бюджет вземи си QX6800 и после сподели дали има процесор от типа на Celeron-ите който да доближи по производителността на този в следващата петилетка. Не случайно Pentium-D Extreme Edition (965) все още държи цена от $1000 в щатите а тука така и не се нае някой да го внесе (или поне за не по-малко от $300 надценка + цената на доставката с DHL)... изводите си прави сам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.