Jump to content
BulForum.com

Компютърни конфигурации

Recommended Posts

Ами примерно каквато е между C2D и Pentium D (предната генерация на Интел).

разясни като на невежа :bgrin: ... ся чета тук разни ревюта, ама общо взето не ми става ясно. разбирам, че единия е с по-голяма шина (800Mhz), ама аз така и не знам какво прави т'ва (сигурно предава по-бързо данните) ... и още нещо - компа ще се ползва, както се вземе. няма да се клоква, ако с тази цел предлагате един или друг процесор. за топлината - в практиакта има климатик, но той не винаги е работи non-stop.

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

конрое процесорите с по малко мхз дават по добра производителност от старите пентиум такива. те са с друга технология.

Можеш да си го представиш така.. се1 заека и костенурката ги пускаш в гората и кой ще излезне пръв.. само че костенурката знае преките патечки докато заека макар и бърз се лута из гората.. :bgrin:

Многото мандахерци вече не са от такова значение Селерона Конрое е на базата на много по-добра архитектура за разлика от Селерон Д ,накратко по хладен процесор евтин и с по-добра произодителност (не че Селерон Д е скъп)

Многото мандахерци вече не са от такова значение Селерона Конрое е на базата на много по-добра архитектура за разлика от Селерон Д ,накратко по хладен процесор евтин и с по-добра произодителност (не че Селерон Д е скъп)

Абе мандахерците винаги са от значение, ти увеличи едно конро от 2.13 на 4.26 и да видим дали няма му се дигне двойно производителността :bgrin: .

Правилното е да се сравни pentium D с C2D, и е ясно, че ефективността се е вдигнала много в новото ядро след като честотите паднаха от 3-3.4 на под 2 :) .

Който има някаква представа от машинен код и стари 'хватки' от рода на предсказване на преходите (branch prediction), опашки, регистри и т.н., и знае как една операция делене (DIV, IDIV) примерно в един процесор гълта десетки цикли, и как един обикновен shift (SHL, SHR) заема за всеки бит по един такт, ще се сети колко още десетки подобни хватки и технологии са вкарани, като се оползотворява всеки такт да върши повече работа наведнъж, да не говорим че някои модули в цпу са повече бройки, още повече в 2-4 ядрените.

Аве момчета..... стига сте сравнявали наизуст по Имена някви процесори. Само за сведение преди няколко дена опъвах ластиците на 1 Celeron Conroe........ искам да кажа че не може и грам да го сравнявам със стария ми Pentium Prescot. Говоря за еднаква честота и 2-3 години разлика. Ся някой ще каже ама..... защо ми сравняваш Пентиума със Селерона?!?!?! На практика по-доброто не винаги е по-новото. Дори и най-стария Nortwood на 2,6-2,8 ще го стопи по показатели тоя Celeron Conroe.... да не говорим за производителност.

Дори и най-стария Nortwood на 2,6-2,8 ще го стопи по показатели тоя Celeron Conroe.... да не говорим за производителност.

Пък ако знаеш колко корави са XEON-ите при енкодване на DVD-та... Всеми един по-старичък XEON на около 2GHz и го сравнявай с някой Celeron и кажи какво е чувството :) Това са различен клас процесори и пак всичко зависи от това какво правиш и колко пари искаш да дадеш. Защото една секретарка няма и да усети разликата между 2та процесора докато си пише писмата и разните документи, таблици и т.н. (ако изобщо има таблици че съм виждал и такива дето не са и чували за подобни работи).

Ако си с по-голям бюджет вземи си QX6800 и после сподели дали има процесор от типа на Celeron-ите който да доближи по производителността на този в следващата петилетка. Не случайно Pentium-D Extreme Edition (965) все още държи цена от $1000 в щатите а тука така и не се нае някой да го внесе (или поне за не по-малко от $300 надценка + цената на доставката с DHL)... изводите си прави сам

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...