Lil Scrappy Posted August 11, 2007 Share Posted August 11, 2007 Мисля че трябва да има такава темичка че в днешно време почти всеки си има в тях една домашна кино система целта на темата е да казвате какво имате и да ли сте доволни от системата си защото мисля да си взема някоя нова Home Cinema дебна тези модели да им падне малко цената: SONY DAV-DZ830W Philips HTS 9800W SAMSUNG HT-P1200 междо другото днес бях да зглоба новата система на баща ми SONY DAV-DZ231 и уж на вид колоните са малки но какъв звук изкараха не е истина хем силен хем чист представям си за каква дискотека ще става въпрос във горепосочените ! Edit: От две години съм с Sony DAV-SR3 и съм много доволен от нея навремето е купих за 1500 лъва единствения и недостатък е че е по стар модел и няма HDMI изход това една от причините поради която смятам да е продам макар че и днешните нови модели нямат един вход които моята има сараунд бак! що се отнася за звука супер доволен е а и съм си вързал конзолата чрез изхода Optical Digital но пак казвам причината поради която ме интересуват новите модели е HDMI изхода и повечето ватове Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted August 11, 2007 Share Posted August 11, 2007 За пръв път се сдобих с такова чудо преди 4ри години, тамън когато започваха да добиват популярност. Взех си само с-мка без ДВД (да си я ползвам на компито). Unitek SP-968 5.1 Много съм доволен вече толкова години, излиза добър, чист и звук а мощността си е добра като за домашна употреба (стая 12-15кв.м) А за пръв път видях такова чудо на техниката преди 6-7 години когато в Б-я не се намираха лесно и струваха м/у 350 и 600$, ходех в една заличка а шефа ми беше прииятелче(той още е) и си беше взел някакъв Криеитив, бях удивен от звука и си мечтаех един ден и аз да се здобия с такива. А в днешно време да нямаш с-ма за дом. кино е Огромен пропуск, още повече че са на доста достъпни цени и има голяма разновидност от модели, марки, различни по качества и външен вид edit: Колкото до твоя избор, за такъв висок клас който и модел да вземеш едва ли ще сбъркаш, аз лично бих се захласнал по Филипса, но като ги чуеш на място и 3те модела смятам че най-реално можеш да прецениш Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 12, 2007 Share Posted August 12, 2007 Мисля че трябва да има такава темичка че в днешно време почти всеки си има в тях една домашна кино система целта на темата е да казвате какво имате и да ли сте доволни от системата си защото мисля да си взема някоя нова Home Cinema дебна тези модели да им падне малко цената: SONY DAV-DZ830W Philips HTS 9800W SAMSUNG HT-P1200 междо другото днес бях да зглоба новата система на баща ми SONY DAV-DZ231 и уж на вид колоните са малки но какъв звук изкараха не е истина хем силен хем чист представям си за каква дискотека ще става въпрос във горепосочените ! Edit: От две години съм с Sony DAV-SR3 и съм много доволен от нея навремето е купих за 1500 лъва единствения и недостатък е че е по стар модел и няма HDMI изход това една от причините поради която смятам да е продам макар че и днешните нови модели нямат един вход които моята има сараунд бак! що се отнася за звука супер доволен е а и съм си вързал конзолата чрез изхода Optical Digital но пак казвам причината поради която ме интересуват новите модели е HDMI изхода и повечето ватове Po-golqma prachka ot toq Samsung nadali ima. Tolkova plosyk zvuk i izdupchen bas nikoga ne bqh chuval. Predi okolo 8 meseca, edin poznat mi dade zadanie da mu namerq sistema za domashno kino za nov apartament. Sprqh se na Philips-a koito si pokazal. Cenata togava beshe 1998 leva i go imashe samo v 1 Technomarket v stranata i Roldex, koito sa oficialen vnositel na Philips. Makar che i tam beshe samo 1 broika. Zvuka e hubav i chist, no ne silen. Za diskoteka mojesh da zabravish, no za kachestvo, shte bydesh udiven. Nqmam nabliudeniq vyrhu funkcionalnostta mu kato DVD obache. Sony imat gadni player-i, no pyk kolonite im za domashno kino sa dobri. Imaha edna seriq tonkoloni, neshto s P bqha, koito vadeha strahoten zvuk, no pyk samo tonkolonite bqha 1400 leva. Kolkoto do "surround back", neznam kakvo tochno imash na predvid. Mojebi zaden centar? Ako e taka, to Philips-a e 6.1 i ima zaden centar. Ako zavisi ot men, predpochitam da si napravq sam sistemata, otkolkoto da davam sumati pari za sistema, v koqto vse shte ima nqkoi komponent, ot koito nqma da sym dovolen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted August 12, 2007 Author Share Posted August 12, 2007 Sony imat gadni player-i, no pyk kolonite im za domashno kino sa dobri. Imaha edna seriq tonkoloni, neshto s P bqha, koito vadeha strahoten zvuk, no pyk samo tonkolonite bqha 1400 leva. Kolkoto do "surround back", neznam kakvo tochno imash na predvid. Mojebi zaden centar? Ako e taka, to Philips-a e 6.1 i ima zaden centar. Ako zavisi ot men, predpochitam da si napravq sam sistemata, otkolkoto da davam sumati pari za sistema, v koqto vse shte ima nqkoi komponent, ot koito nqma da sym dovolen. Ти сам го каза само колоните струват 1500 макар че ако се вземат по добри всяка по отделно излиза повече кинти а и да не говорим за усилвателя който трябва да ги захрани още 1000-1500 лева но в крайна сметка няма смисъл да се дават толкова пари се пак намерението не ми е да бутна блока за това мисля някоя добра система Philips-са наистина игзлежда добре с тези 6.1 и power 800W пак казвам баща ми си взе ето този модел SONY DAV-DZ231 и за тези пари много добър и силен звук и с този HDMI изход картината става наистина пленителна Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 12, 2007 Share Posted August 12, 2007 Ти сам го каза само колоните струват 1500 макар че ако се вземат по добри всяка по отделно излиза повече кинти а и да не говорим за усилвателя който трябва да ги захрани още 1000-1500 лева но в крайна сметка няма смисъл да се дават толкова пари се пак намерението не ми е да бутна блока за това мисля някоя добра система Philips-са наистина игзлежда добре с тези 6.1 и power 800W пак казвам баща ми си взе ето този модел SONY DAV-DZ231 и за тези пари много добър и силен звук и с този HDMI изход картината става наистина пленителна Az kazvam che kolonite za koito az govorq sa 1500 leva. Tova ne oznachava che vsichkite im koloni sa s takova kachestvo. Usilvatelite mogat da se namerqt i za po-malko. Okolo 600leva, a tuk v USA sa po 200-300$ hubavi uselvateli. Tezi 800W neznam ot kyde sa gi vidqli na taq sistema, no zvuka e chist. A s HDMI, ima smisyl samo ako shte gledash HD. Inache prosto nqma chak tolkova osobena razlika. Tuk ima HD televiziq i na HD televizor se vijdat chak otdelnite kosamcheta na jivotnite. Luda rabota e. Taka che gledai da si vzemesh sistema, chiito player potdyrja HD DVD diskove, zashtoto ne sym siguren che vsichki DVD playeri gi potdyrjat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted August 13, 2007 Share Posted August 13, 2007 според мен ако ще се ръсиш пари за хоум театър варинта ав ресивър + колони е много по удачен, особенно ако искаш да използваш системата и за слушане на стерео. колкото до ХД в щатите то си е вече стандарт от към 2-3 години и има даже канали които се фащат с антена. в европа пък засега има само 2 ХД канала които са сателитни. кога ша доде в бг ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted August 13, 2007 Author Share Posted August 13, 2007 Оф като се замисля май наистина най добрия избор е да се купи всичко по отделно някой добър усилвател и след това добри колони за домашно кино този усилвател добър ли е: Pioneer VSX-1016V-S http://www.electron.bg/product_info.php?cP...a419bd051a9b1fb но наистина ще е добре ако усилватела чете и HD-DVD дискове но май още няма такова животно или аз поне не намирам такъв усилвател Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted August 13, 2007 Share Posted August 13, 2007 ...Pioneer VSX-1016V-S ... за толкова пари и закуска требе да може да прави. ако не търсиш нещо мега-професионален клас мисля че и YAMAHA RX-V459T може да ти свърши прекрасна работа. верни че нема ХДМИ, но и компонента върши работа разликата в цената може да се ползва за закупуване на по-добри стерео колони които да компенсират напълно липсата на буфер примерно. нямам дълбоки познания в сферата, ма примерно JBL NORTHRIDGE E 80CH ми звучат много добре на мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted August 13, 2007 Share Posted August 13, 2007 Ne iskam da bydq grub, no kolkoto poveche gledam izborite ti, tolkova poveche vijdam che po neqsna za momenta prichina se vodish glavno po cenata i izbirash vyzmojno nai komersialniq variant. Koi i koga provyzglasi Pioneer za nai-otvorenite pri Resiverite za domashno kino? I to za 1100 leva. Za 1000 leva mojesh da si vzemesh takava Yamaha, deto otzad ima okolo 40-50 vhoda i izhoda. Mojesh da si navyrjesh celiq apartament prez neq i vyv vsqka staq da slushash razlichno neshto, a daje v hola da zapisvash ot televizora. Syshto ima i Onkyo za 600-700 leva koeto vyrshi poveche ot perfektna rabota. Neznam kakvo razbirash pod "dobri" koloni, no za men dobrite koloni zapochvat ot 500 leva nagore za broika. Haresal sym si edni Infinity, deto sa po 800 leva broikata, no sigurno nikoga nqma da se prejalq da dam tolkova pari za tqh, zashtoto sled tova centyr i surround shte trqbva da vzema ot syshtata seriq. Tannoy sa mnogo hubavi tonkoloni. Prodavat se v Technopolis. Mojesh da idesh da gi 4uesh. Drugade ne sym gi vijdal. Angliiski s 5 godini garanciq. Nai-evtinite sa po 300 leva ednata predna i po 200 leva surround-ite. Ako iskash da ti dumka, mojesh da vzemesh 2br Sony 150W za 300lv. Ili pyk 2br Pure Acoustics 300W (v gradinata na Olimp sa takiva, sivi), za po 150 leva ednata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted August 13, 2007 Author Share Posted August 13, 2007 Ми нали за това отварям темата да питам а и завбъдеше също ще има хора които ще се интересуват за какво е дереч що се отнася до усилватела не гледам кое колко струва просто видях че е със награда за 2005-2006 а и то си пише за какво става дума и ми се видя добър щом казваш че има усилватели които не остапват от този клас на Pionner-ра дай да ги видя Heller12a точно тези JBL ги гледахй и си ги харесах сигорен сам че си заслужават w00x a що се отнася до Infinity те са наистина от висок клас колони но ето че пак цената ще стане космическа да приемем че добриа усилвател е 700-800 лева ми след това 6.1 или (7.1 не ми трябва но усилватела е добре да ги подаржа ) трябва да се купи нещо което е добро и си заслужава а тези неща са скъпите две предни колони или 1200 или при по добри колони повече ми после заден сараунд преден субуфер направо ми се зави свят Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.