lil_stenly Posted August 11, 2007 Share Posted August 11, 2007 Имам един малък проблем , който става все по-голям с всеки изминал ден ! Много се нервирам когато си сваля някоя не авторска картинка (автора и не е сложил лиценз , подпис или нещо друго , но от сайта са решили да сложат , а това вбесява някой хора) и като се почнат едни мъки със заличаването на текста си умирам от кеф по цяла нощ ! Няма ли начин текста да се заличи малко по-лесно , а не да взимам цвят от задният фон и да наслагвам и така с всеки един пиксел ! Търся някакви функций из фотошоп и АСДсее и не намирам нищо от сорта ! Целта е да се взима страничният цвят и да замества посочените пиксели или нещо подобно ! Малко фантазтично прозвуча , като се има на предвид , че не съм видял такава функция или нещо подобно из комерсялните и като цяло във всички програми за обработка на картинки , а сега се надявам вие да ми помогнете малко ! Видях , че има теми за отделни програми и да пиша там няма да има никакъв смисъл , затова реших да пусна темата , а иначе тук може да се задават въпроси за обработка на картинки и да се пита как стават някои неща ... както аз в момента правя с малко научна фантазтика ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted August 11, 2007 Share Posted August 11, 2007 Има проблем, да. И наистина става все по-голям с всеки изминал ден.... Хората снимат, а други им крадат снимките и ги използват без да зачитат автора с едно елементарно споменаване дори... че и недоволстват, ако картинката има воден знак - затруднява ги... Няма неавторски картинки... авторското право е неотменимо. дори да не е посочено изрично, закона защитава правата на автора. така че - картинките в интернет не са "ничии", следователно "общи" - това че не е посочен изрично лиценз, не значи, че са свободни за ползване от всеки. Избийте си от главата тъпотията "щом е в нетя, начи е общо, начи моа си праа кот си искам с него"... Не е етично да си дърпаш картинки и да ги използваш без поне да споменеш автора или източника, най-малко. Да заличаваш водния им знак си е много грубо незачитане на авторски права. Поради което и няма да намериш инструменти за целта... европейци... теми за обработка на изображения си има предостатъчно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.