Crazy_Hamster Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 Седя си аз на компа и по едно време мигна тока и веднага бам син екран с една много злобна грешка. И от тука като се почна. 2 платки с рам DDR 400 не тръгват само една по-стара 256ка от време на време тръгва. Ако запали цирика много злобно Дава ми CMOS грешки. Не засича правилно процесора. Понякога не тръгва въобще или пък тръгва и забиват сички приложения, пак сини екрани с грешки и се такива забавни неща. Рама съм го пробвал на друг комп и работи. Та въпроса ми е биоса ли е заминал или цялото дъно и ако е биоса евентуално с флашване дали може да се оправи или е за боклука. Мерси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandirimuniak Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 Електроуредите на 30 семейства в „Кършияка" са изгърмели при спирането на тока по време на бурята в понеделник вечерта Около 20 часа електричеството било прекъснато, а при възстановяването на захранването кабелите започнали да димят, а от уредите се разхвърчали искри. Щетите са за хиляди левове Почти всяко семейство има по два повредени уреда, твърди Цветелина Кръстева Изгорели са телевизори, някои от тях плазмени, компютри, бойлери, мобилни телефони, включени в мрежата Пострадалите живеят в карето между улиците „Чучулига", „Огражден" и „Дунав". Вчера те са внесли жалби в EVN. Обещаха да ги разгледат и да ни платят обезщетения Обаче заявиха, че това няма да стане в близките 2 месеца, твърди Кръстева Според жители на квартала причината за аварията е прекалено високото напрежение, подадено в мрежата при възстановяване на захранването Други смятат, че е виновен кабелният оператор, който е копал съвсем близо до електрическия кабел. Не е нормално двата кабела да са толкова близо, твърди Иван Лещев От електрическата компания са предупредили пострадалите да си пазят фактурите от ремонтите, за да им бъдат изплатени Ако започнат да ни мотаят, ще заведем съдебни дела, категорични са семействата Преди време в квартала са извършени изкопни работи от някакъв кабелен оператор и са били наранени наши кабели, коментираха от пресслужбата на EVN При обилните дъждове някои от жиците аварирали и са подменени с нови. Засегнатите граждани могат да подадат молби за обезщетение. Срокът е тридневен, но и след него ще приемаме, уточниха от австрийската фирма. Информацията е на в."Марица" Да не си един от тях? Пускай жалба и се надявай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted August 10, 2007 Author Share Posted August 10, 2007 Не. Аз съм на село в Катуница. Само компа се прецака. Сичко друго из къщи бачка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 Пробва ли да махнеш батерията на дъното? Или с друго захранване. Може нещо да е опаткало там и да дава променливи напрежения и да шашка хайвана? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iso14496 Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 Това с CMOS-а е проблем на една батерийка (обикновено са плоски и кръгли, около 1 см). При изключване тя поддържа CMOS паметта и ако е развалена ще забравя настройките, тогава при включване компютъра ще се оплаква и ще открива всички устройства наново. Другите проблеми изглеждат по-сериозни. Вероятно дъното е изгоряло (или по-скоро някой елемент, провери големите кондензатори). Съществува вероятност проблема да е в захранването на компютъра, затова ако можеш пробвай с друго захранване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted August 10, 2007 Author Share Posted August 10, 2007 Удара беше онзи ден. Махах батерията и няколко пъти тръгваше обаче в уиндоуса зацепваше със синия екран. Тръгваше с един DDR 300 256-ца и само на 2 слота за рам (имам 3). След няколко опита тръгваше само на 1 слот. След това тръгваше само до зареждащия екран. След това само до настройките на биос-а и ся не тръгва хич Като ми остане време ще пробвам с друго захранване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 щом е блокирало при зареждане на windows може да има нужда и от реинстал. Един път при токов удар пускам компютъра, зарежда windows някви огромни икони и в C: НЯМА НИЩО!!! (освен някви windows файлове) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 Или захранване ил дъно, нямаш други варианти. Общо взето това е редовното. Поне в моята практика е така. След бури, гръмотевици, токови удари и т.н. екстри от електрически характер в 99.9% или дъното или захранването. Тук там се е случвало и процесор да гръмне заедно с дъното. Единствения случай когато изгърмя видеокарта се случи на мене разбира се. Bye bye Ti4200 welcome FX5950 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 На дъно ми изглежда на мен. Захранването в повечето случаи или въобще не зацепва, или рестартира постоянно. Като ти гледам описанието по-добре пробвай с друго дъно... П.П. Все повече се убеждавам, че си заслужава да си разкачиш компютъра още след първия гръм. Моя тези дни е работел доста малко... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 10, 2007 Share Posted August 10, 2007 На дъно ми изглежда на мен. Захранването в повечето случаи или въобще не зацепва, или рестартира постоянно. Като ти гледам описанието по-добре пробвай с друго дъно... П.П. Все повече се убеждавам, че си заслужава да си разкачиш компютъра още след първия гръм. Моя тези дни е работел доста малко... Да вземе да пробва и с друг компютър, може и да стане . Ако е дъното след като пробва с друго захранване и разкачи всичко ненужно за теста, то ново дъно е равносилно на нов комп почти (тамън използвай за да поъпгрейднеш с нови чаркове).. И за финал ще кажа следното: който му е мил компа, взема мерки за защита, я някой surge protector, я някой стабилизатор на напрежение (AVR) - такива по 45 лв в МЕТРО мисля имаше, или UPS. Последните и те са евтини вече и за стотина лв взимаш line-interactive модел, някой 600 или 800VA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted August 15, 2007 Share Posted August 15, 2007 По темата: Дъното е изпаткало захранването много рядко все пак може да го отвориш и да поогледаш за надути кондензатори или пообгорял диод. @tedy: Аз често се замислям за UPS особено ме примамват моделите по 50-60 лв повечето са малко куча марка но се чудя дали ще има смисъл. Някой да е имал някакви наблюдения и въобще ще свършат ли някаква работа при евентуален токов удар и т.н. ??? П.С. то май намирисва на тема за тези UPS-и Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 15, 2007 Share Posted August 15, 2007 ...@tedy: Аз често се замислям за UPS особено ме примамват моделите по 50-60 лв повечето са малко куча марка но се чудя дали ще има смисъл. Някой да е имал някакви наблюдения и въобще ще свършат ли някаква работа при евентуален токов удар и т.н. ??? П.С. то май намирисва на тема за тези UPS-и Разбира се, че вършат работа, стига само да не е offline модел. И да не е хептен куча марка, от които се оплакват хора. Например бягай от разни PC Star, X_GUARD, то и цените им подсказват, че са долни боклуци. От ArTronic, Mustek са доволни хората, аз съм с Мустек от година и половина, толкова прекъсвания, аномалии, удари и кво ли не е имало, абсолютно нито веднъж не ме е издънил. Line-Interactive е твоя модел, мисля че Мустек/Артроник 800VA се намира за около $70. Всичко друго е риск. Мощността на 600 VA би била евентуално прекалено ниска за да си сигурен че няма да се самоизключи примерно ако пуснеш един CRT монитор. А и ако ъпгрейднеш части, мощността като цяло може да се окаче твърде малка за да е сигурно токоподаването. Всичко под 800VA за мен е несигурно за един среден комп. За справка, в HWBG мисля има достатъчно оплаквания от подобни евтинии. Дето са 60 лв, там и 100 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.