milen4o Posted August 9, 2007 Share Posted August 9, 2007 Наскоро си взех Mobile Barthon 2400+ AXDH2400FQQ4C и бих искал да си променям множителя през Уиндоус, но нещо не става. Пробвах с програмата ClockGen. Иначе съм с дънна платка Epox 8RDA+ Pro. Моля ако някой знае как може да стане (с коя програма) и дали изобщо може да стане, да ми помогне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted August 9, 2007 Share Posted August 9, 2007 Множителя през уиндоус мисля че няма да стане само ФСБ-то. Пък и защо не клокваш през биос, не всеки път като включиш да го правиш на ново. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 9, 2007 Share Posted August 9, 2007 И аз мисля, че с множителя няма да стане...най-малкото ClockGen няма такава опция. А иначе клокването под Windows е по-гъвкаво - няма нужда всеки път да влизаш в биоса, когато искаш да клокваш с различна честота. Под win всичко става на секундата - аз съм си направил няколко иконки...напр. 3.0 Ghz / 3.2 Ghz / 3.3 Ghz... и т.н., даже имам и за downclock като не работя с тежки приложения. Иначе цялата далавера може да става и автоматично, в зависимост от натовареността на процесора за определен период от време, но лично аз предпочитам да си го правя ръчно - не ми отнема повече от секунда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milen4o Posted August 9, 2007 Author Share Posted August 9, 2007 И аз мисля, че с множителя няма да стане...най-малкото ClockGen няма такава опция.А иначе клокването под Windows е по-гъвкаво - няма нужда всеки път да влизаш в биоса, когато искаш да клокваш с различна честота. Под win всичко става на секундата - аз съм си направил няколко иконки...напр. 3.0 Ghz / 3.2 Ghz / 3.3 Ghz... и т.н., даже имам и за downclock като не работя с тежки приложения. Иначе цялата далавера може да става и автоматично, в зависимост от натовареността на процесора за определен период от време, но лично аз предпочитам да си го правя ръчно - не ми отнема повече от секунда. Точно това ми е идеята, когато го ползвам за нет и др. работи да го даунклоквам, но ако ползвам FSB, се забавя работата с паметта, което не ми се струва добра идея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 9, 2007 Share Posted August 9, 2007 Точно това ми е идеята, когато го ползвам за нет и др. работи да го даунклоквам, но ако ползвам FSB, се забавя работата с паметта, което не ми се струва добра идея. Неминуемо....моята памет (DDR400) съм я сложил 5:4 (333)и като клокна с 25% CPU-то, тя пак си се качва на 400. При downclock обаче има известен риск да слезе прекалено ниско и да ти фризира компа(за съжаление не мога под win да променям съотношението за паметта), но в моя случай мога спокойно да слезна и под 2 Ghz за CPU-то, при което паметта бачка под 266 без проблеми. Е...разбира се ако решиш да го смъкваш много по-ниско и паметта ти ще мине минимални стойности, при които може да работи и ще блокира, но не виждам смисъл от такива екстремални стойности в посока надолу. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milen4o Posted August 10, 2007 Author Share Posted August 10, 2007 Може би не обяснявам, както трябва. Идеята ми е да си направя нещо, като Cool'n'Quiet, но да кажем за сега без Quiet, тъй като не мога да си регулирам оборотите на вентилатора. И това да се задейства ръчно от мен. Лошото е че нещо не работи както трябва. Например сега "изкопах" една програмка CrystalCPUID, която би трябвало да може през Уин да променя освен множителя, даже и напрежението на процесора, но при промяна множителя, компютъра забива, а когато се опитам да променя напрежението, не се случва нищо. Интересува ме дали някой не се е сблъскал със подобен проблем и дали има решение. Съмнява ме, че може да ми е проблемно дъното, макар че се води добро. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.