Jump to content
BulForum.com

Въпрос относно овърклок на Мобилен бартън

Recommended Posts

Наскоро си взех Mobile Barthon 2400+ AXDH2400FQQ4C и бих искал да си променям множителя през Уиндоус, но нещо не става. Пробвах с програмата ClockGen. Иначе съм с дънна платка Epox 8RDA+ Pro. Моля ако някой знае как може да стане (с коя програма) и дали изобщо може да стане, да ми помогне.

Множителя през уиндоус мисля че няма да стане само ФСБ-то. Пък и защо не клокваш през биос, не всеки път като включиш да го правиш на ново.

И аз мисля, че с множителя няма да стане...най-малкото ClockGen няма такава опция.

А иначе клокването под Windows е по-гъвкаво - няма нужда всеки път да влизаш в биоса, когато искаш да клокваш с различна честота. Под win всичко става на секундата - аз съм си направил няколко иконки...напр. 3.0 Ghz / 3.2 Ghz / 3.3 Ghz... и т.н., даже имам и за downclock като не работя с тежки приложения. Иначе цялата далавера може да става и автоматично, в зависимост от натовареността на процесора за определен период от време, но лично аз предпочитам да си го правя ръчно - не ми отнема повече от секунда. :)

И аз мисля, че с множителя няма да стане...най-малкото ClockGen няма такава опция.

А иначе клокването под Windows е по-гъвкаво - няма нужда всеки път да влизаш в биоса, когато искаш да клокваш с различна честота. Под win всичко става на секундата - аз съм си направил няколко иконки...напр. 3.0 Ghz / 3.2 Ghz / 3.3 Ghz... и т.н., даже имам и за downclock като не работя с тежки приложения. Иначе цялата далавера може да става и автоматично, в зависимост от натовареността на процесора за определен период от време, но лично аз предпочитам да си го правя ръчно - не ми отнема повече от секунда. :)

Точно това ми е идеята, когато го ползвам за нет и др. работи да го даунклоквам, но ако ползвам FSB, се забавя работата с паметта, което не ми се струва добра идея.

Точно това ми е идеята, когато го ползвам за нет и др. работи да го даунклоквам, но ако ползвам FSB, се забавя работата с паметта, което не ми се струва добра идея.

Неминуемо....моята памет (DDR400) съм я сложил 5:4 (333)и като клокна с 25% CPU-то, тя пак си се качва на 400. При downclock обаче има известен риск да слезе прекалено ниско и да ти фризира компа(за съжаление не мога под win да променям съотношението за паметта), но в моя случай мога спокойно да слезна и под 2 Ghz за CPU-то, при което паметта бачка под 266 без проблеми. Е...разбира се ако решиш да го смъкваш много по-ниско и паметта ти ще мине минимални стойности, при които може да работи и ще блокира, но не виждам смисъл от такива екстремални стойности в посока надолу. ;)

Може би не обяснявам, както трябва. Идеята ми е да си направя нещо, като Cool'n'Quiet, но да кажем за сега без Quiet, тъй като не мога да си регулирам оборотите на вентилатора. И това да се задейства ръчно от мен. Лошото е че нещо не работи както трябва. Например сега "изкопах" една програмка CrystalCPUID, която би трябвало да може през Уин да променя освен множителя, даже и напрежението на процесора, но при промяна множителя, компютъра забива, а когато се опитам да променя напрежението, не се случва нищо. Интересува ме дали някой не се е сблъскал със подобен проблем и дали има решение. Съмнява ме, че може да ми е проблемно дъното, макар че се води добро.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...