lukather Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 ще си взимам нов комп но както винaги имам лимит на парите трябва да направя нещо до 500 лв.дадоха ми една оферта която горе долу ми харесва с изключение на видеото и рама.мога да си позволя да дам още 50 лв. но не мога да реша за рам ли да са или за другo видео карта.конфигурацията е такава: CASE-DANDY V3 350W USB SILVER/BLACK CPU-AMD ATHLON64 3000+ 1000MHZ 512K S.AM2 BOX DVD-RW-NEC AD-5170A FDD-NEC 1.44 MB BLACK HDD-HITACHI/IBM/ 160 GB 7200 /8MB SATAII MB-ASROCK ALIVEXFIRE-ESATA2 DDR2/LAN/PCI-E S AM2 MEMORY-DDR2 512 MB PC2-5300/667 MHZ SVGA CARD-XPERT VISION GF 7300LE 256MB DDR2 TV PCI-е ако взема 1GB рам ще доплатя 49 лв,a ако взема видео GF 7300GT ще доплатя 32 лв. та въпроса ми е кое ще е по добре за цялата производителност щото не съм геимър,разцъквам от време на време ама не съм кой знае колко зарибен.хайде да ви видя.а и ако имате идеи и за останалите части пак няма да откажа съвети Link to comment Share on other sites More sharing options...
John_Cena Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 Взимай 1гб Рам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 Определено от RAM поне 1 ГБ ще усетиш по-добра рабтоа на компютъра! Без двоумене. А да, на твое място бих помолил да сменят записвачката с нещо друго, например LG H42. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 А да, на твое място бих помолил да сменят записвачката с нещо друго, например LG H42. що? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 Естествено че паметта, видеата така или иначе и 2чките са си слаби, по-хубаво да повечко рамче че тия лакуми Уиндоуси и програми покрай тях Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 Рамта, без колебание! Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 рамта.. ама да е 2x512 не 1x1gb Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted August 7, 2007 Author Share Posted August 7, 2007 рамта.. ама да е 2x512 не 1x1gb защо ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 Определено РАМ-а е по-важното зимай него. що? Ми щото тея Некове премного фабрични дефекти дават.ЛГ е най-доброто в момента от евтините писачки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 защо ? Ми заради Dual Channel предполагам, но забързването на пцто спрямо 1х1Г си е направо никакво и затова няма смисъл, защото хем повече пари, хем после ако решиш за ди купиш още рам(за виста или просто така) няма къде да я сложиш на тоя асрок ако е с два слота само - зимай 1 гъба рам по-добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 От два месеца или повече вече Sony и NEC произвеждат под обща марка - Optiarc. Това е някакъв стар модел на NEC, който дали го има изобщо някъде и ако го има, то някой го пробутва. Иначе новите писачки нямат никакви дефекти, a повечето модели си излизат SATA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 Ми заради Dual Channel предполагам, но забързването на пцто спрямо 1х1Г си е направо никакво и затова няма смисъл, защото хем повече пари, хем после ако решиш за ди купиш още рам(за виста или просто така) няма къде да я сложиш на тоя асрок ако е с два слота само - зимай 1 гъба рам по-добре Четира са. Ако наистина игите не те интересуват - рама. Обаче ако мислиш, че ще ти се дава още някой лев в бъдеще още рам винаги можеш да мушнеш, а видео картата - сложна работа. Какъв е точно модела на 7300GT, който ти предлагат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 тая конфигурация недей я взима.. нищо хубаво в нея няма.. захранването не куче...паметта е куца..am2 почти умря.. след малко ще едитна с едно преложение за 500 лева. CPU: Celeron 420 (Conroe-L - всеки знае за какво става дума) - 63.14 МB: Asrock Conroe1333-DVI - 118.31 HDD: Seagate 160GB SATA2 - 95.56 RAM: 1GB DDR2 667 Kingmax - 78.24 DVD: LG GSA-H12N - 52.56 PSU: Fortron 350W - 48.24 -------------------------------- 456лева. някой кутия за 15-20 лева. в пъти по-добро от атлона.. който ти е предложил това АМ2 просто си разкарва старата стока... от тук MP 7300GT 128 DDR3/HDTV - 96 лева. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 Виж сега, ако погледнем логично нещата винаги ще можеш да си добавиш за 50лв още една плочка рам. Когато и да ги събереш в близкото бъдеще. Вярно е че 512мб вече са малко но доста по-трудно се купува ново видео от колкото рам. Така, че логически обосновано е да дадеш 32лв за видео, макар и да получиш по-малко производителност на момента особено ако не играеш игри, но пък винаги можеш да си купиш още една 512-ка докато за ново видео ще се наложи да тръснеш повече от тия пари. Пак да подчертая, не казвам че ще получиш по-голяма производителност, но ще елеминираш евентуалните допълнителни разходи. едит: верно цените са малко дървени, ся ги погледнах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted August 7, 2007 Author Share Posted August 7, 2007 тая конфигурация недей я взима.. нищо хубаво в нея няма.. захранването не куче...паметта е куца..am2 почти умря..след малко ще едитна с едно преложение за 500 лева. CPU: Celeron 420 (Conroe-L - всеки знае за какво става дума) - 63.14 МB: Asrock Conroe1333-DVI - 118.31 HDD: Seagate 160GB SATA2 - 95.56 RAM: 1GB DDR2 667 Kingmax - 78.24 DVD: LG GSA-H12N - 52.56 PSU: Fortron 350W - 48.24 -------------------------------- 456лева. някой кутия за 15-20 лева. в пъти по-добро от атлона.. който ти е предложил това АМ2 просто си разкарва старата стока... от тук MP 7300GT 128 DDR3/HDTV - 96 лева. Е виж сега излизам си от рамките на парите тук така че ....благодаря ама не! пък и си харесвам АМД и смятам на тях да заложа пак.а и как умира АМ2 то само това има на АМД напоследък по магазините Link to comment Share on other sites More sharing options...
FIXXXER Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 тая конфигурация недей я взима.. нищо хубаво в нея няма.. захранването не куче...паметта е куца..am2 почти умря..след малко ще едитна с едно преложение за 500 лева. CPU: Celeron 420 (Conroe-L - всеки знае за какво става дума) Ей браво бе AM2 умрял и вместо добър едноядрен процесор му предлагаш един едноядрен Celeron. И би ли обяснил на нас простите хорица за какво става дума с тоя Celeron. А по темата по добре си вземи 1GB рам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 Am2 умрял втф ако не знаеш ам са съвместими с ам2+ процесорите които ще излизат което не ми звучи като мъртво,а интел догодина вадят нов сокет Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 Ей браво бе AM2 умрял и вместо добър едноядрен процесор му предлагаш един едноядрен Celeron.И би ли обяснил на нас простите хорица за какво става дума с тоя Celeron. А по темата по добре си вземи 1GB рам. xaxa.. ми вземи прочети малко из нета да видиш кво прави Celeron с ядро Conroe.. нищо общо с старите Celeron-и.. мачкат всеки Атлон.. ,а lukather по-добре остави тая фенщина.. няма файда.. a и за 20 лева да се циганиш.. при което получаваш по-добра машина.. 1гб рам ,по-добър процесор и марково захранване.. ама ти си знаеш.. http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=1353282&start=0 ОutSider, догодина и ддр3 и пси-екс2 ще има.. за тва ,че.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 Прав е човека след излизането на процесорите с ядро конро в нискя клас няма никакъв смисъл от Амд в момента и аз съм има фен, но пари хвърлени на фенщина си е въздух работа. Ако трябва изчакай още малко да съжереш малкото пари отгоре, но недей да зимаш амд-то. ние си обосновахме мнението парите са си твои чупи си ги както искаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted August 7, 2007 Author Share Posted August 7, 2007 xaxa.. ми вземи прочети малко из нета да видиш кво прави Celeron с ядро Conroe.. нищо общо с старите Celeron-и.. мачкат всеки Атлон.. ,а lukather по-добре остави тая фенщина.. няма файда.. a и за 20 лева да се циганиш.. при което получаваш по-добра машина.. 1гб рам ,по-добър процесор и марково захранване.. ама ти си знаеш.. http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=1353282&start=0 ОutSider, догодина и ддр3 и пси-екс2 ще има.. за тва ,че.. абе то интелските фенове пък сте като феновете на М-тел ...плащате повече за нищо ама ващо си е най хубаво (нищо лично) добре де нали вече има и X2 процеори на АМД Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 нито някой ми плаща за реклама.. просто знам ,че е по-добро..и това е факт.. като ме гледаш съм с АМД..но не съм фен нито на амд нито на интел.. фен съм на по-доброто.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukather Posted August 7, 2007 Author Share Posted August 7, 2007 ние си обосновахме мнението парите са си твои чупи си ги както искаш. да знам и съм ви благодарен нали за това я пуснах тая тема Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 Ами ето на хората ти казват това е по-доброто.Ти като си решил преди това че ще да е АМД зимай си го.Твой си е избора. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 АМД-тата са по-бюджетни, не винаги има смисъл от по-скъпото, зависи за какво ще се ползва. А в системата едва ли точно процесорът ще е проблемния. Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 АМД-тата са по-бюджетни, не винаги има смисъл от по-скъпото, зависи за какво ще се ползва. А в системата едва ли точно процесорът ще е проблемния. я погледни ценовата листа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.