zlobil Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 значи искам да си взема един от тези двата телефона но не мога да реша кой да бъде , нека ако някой е имал директен допир и е разцъквал подобно телефонче да изкаже коментара си главно ме интересуват батериите им , от към функции не са кой знай колко богати но все пак не ми и трябва смартфон просто ми харесва дизайна и на двата но не мога да преценя кой точно ми харесва повече nokia 8600 Luna nokia 7500 Prism Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 Аз бих си взел Luna-та ако избирах между точно тези двата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted August 16, 2007 Share Posted August 16, 2007 edno priqtel4e e s luna i e dosta gotin telefona a i 2riq ne6to ne me kefi Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 16, 2007 Share Posted August 16, 2007 Ако търсиш да е "фйешън" който и да вземеш - става. Луна-та е по-гъзарска и е ясно че е мега скъп телефон, аз преди време исках такъв дето се отваря ама да не е слайдер или мида и само 8800 беше такъв, за малко да се навия да го взема ама видях копчетата как се клатят (нещо некадърно ми се стори изработката) и се отказах, настрана че толкова лесно оставаха отпечатъци от пръсти, но ужким луна-та не била така, гледах я 1 път но не си спомням как беше, само че не бях особено впечатлен. Аз съм харесал 6500 classic ама като излезе ще го разгледам и тогава ще се реша дали да го взимам и кога. След като смених няколко телефона (2 от тях с windows mobile 2005) сега пак съм си със старата добра нокия 6230 (даже не е 6230i) и си ми върши чудна работа. Откъм удобство мисля че Луна-та е по-удобна - все пак може да го хванеш стабилно и копчетата като се приплъзнат по-нагоре е удобно и с 1 ръка да пишеш SMS, докато призмата ми се струва по-странна, но пък не съм я виждал наживо, може да не е толкова неудобна колкото си мисля (въпреки че нокия са пускали такива извращения - с толкова неудобни клавиатури, че се чудя как изобщо хората успяват да ги ползват). Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 16, 2007 Author Share Posted August 16, 2007 и аз харесвам 6500-та но не се знае кога ще излезе иначе и аз в момента съм като тебе смених 100 телефона и накря пак съм си със старият 8910 от преди 10 години дори сирокото ми стои без да се ползва но батерията му е отвратителна не мога всеки ден да го зареждам по 2 пъти ебати телефона , та за луната единственното което ме спира да я взема е че незнам колко време ще държи батерииката Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted August 16, 2007 Share Posted August 16, 2007 и аз харесвам 6500-та но не се знае кога ще излезе иначе и аз в момента съм като тебе смених 100 телефона и накря пак съм си със старият 8910 от преди 10 години дори сирокото ми стои без да се ползва но батерията му е отвратителна не мога всеки ден да го зареждам по 2 пъти ебати телефона , та за луната единственното което ме спира да я взема е че незнам колко време ще държи батерииката Еми прави сметка стандартната батерия на сирокото е 700 (ти знаеш). А на луната е 950 мен ме посъветваха просто да си купя по-силните батерий които са по 1600 mAh. Поразпитай за луната какво е положението. Но бих я избрал пред призма. Даже сега се колебая м/у сирокото и луната. Успех злобиле! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 16, 2007 Share Posted August 16, 2007 Еми прави сметка стандартната батерия на сирокото е 700 (ти знаеш). А на луната е 950 мен ме посъветваха просто да си купя по-силните батерий които са по 1600 mAh. Поразпитай за луната какво е положението. Но бих я избрал пред призма. Даже сега се колебая м/у сирокото и луната. Успех злобиле! Не знам за вас ама аз мисля да си взема телефон максимум за 500лв че малкия има навика каквото хване да пробва да го тресне в земята за да издрънчи хубаво, досега не е успял да нарави нищо на моя телефон но вече успя да "размаже" няколко дистанционни. Та дори да поочука някой телефон дето е под 500 кинта някак ще го преживея, но тел. за 1700 лева нещо не ми се види добра идея. Пък и другия "риск" е да го загубя или намокря някак. Аз и сега ще ми е кофти че имам разни телефони вътре дето ги нямам другаде (в този ред на мисли добра идея е да си направя пак един архив тия дни), но за телефона толкова няма да страдам, обаче ако съм дал 1500-1700 лева определено ще ме е яд даже леко да се поиздраска... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 16, 2007 Author Share Posted August 16, 2007 Еми прави сметка стандартната батерия на сирокото е 700 (ти знаеш). А на луната е 950 мен ме посъветваха просто да си купя по-силните батерий които са по 1600 mAh. Поразпитай за луната какво е положението. Но бих я избрал пред призма. Даже сега се колебая м/у сирокото и луната. Успех злобиле! недей да го зимаш това сироко в нас седи моето и не го ползвам батерията му е изключително слаба и изобщо не ги слушай батерии с голям ампераж , ала бала на обикновенната 8800 бях с батерия с 3 пъти по силен ампераж и пак държеше толкова така че моя съвет е да не се набутваш с сироко Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 16, 2007 Share Posted August 16, 2007 недей да го зимаш това сироко в нас седи моето и не го ползвам батерията му е изключително слаба и изобщо не ги слушай батерии с голям ампераж , ала бала на обикновенната 8800 бях с батерия с 3 пъти по силен ампераж и пак държеше толкова така че моя съвет е да не се набутваш с сироко е ако някой ми я даде в приличен вид за към 300лв ще я взема Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 18, 2007 Share Posted August 18, 2007 Ами като взимате Нокиа много ясно че няма да ви кара батерията.Това са телефоните с най-голяма консумация и нормално да им пада бързо батерията ако ще 2000 милиамперчаса да е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Ами като взимате Нокиа много ясно че няма да ви кара батерията.Това са телефоните с най-голяма консумация и нормално да им пада бързо батерията ако ще 2000 милиамперчаса да е. Ееее ето едно компетентно мнение най-сетне от разбирач. Аз си карам с нокия защото ми е удобна и въпреки че няма толкова функции колкото едно PDA с Windows 2005 (2 такива пробвах - не ми харесват като телефон), все пак нокиата ми е по-удобна. Сонитата не ми харесват и не ми е удобно менюто, самсунг последния който пробвах вместо да го продам имах желание да го хвърля в реката или нещо по-лошо да му причиня колкото да си излея яда някъде от това колко НЕКАДЪРЕН може да е един телефон и толкова неудобно меню да има... та слушам, коя точно марка телефон би ми препоръчал за да ми държи батерията 2 седмици ако може и да имам всеки ден по 2часа и половина разговори. След като нокия са най-консумиращите да не би в пъти да е разликата в консумацията, а и след като "харчат" по-малко ток дали пък и обхватът е същия? Хайде светни ни нас обикновените хора след като си толкова отворен на телефони Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Ми "хубавата" Нокиа Н95 дето ще става телефон на годината неможе да се похвали с 2 дена каране на батерията пък ти пак ми обеснявай колко малко консумация имат Нокиа.Ако ще е телефон 11** серията е нормално че си карат смного батерия но ако ги ползваш само за разговори.Аз лично купих такъв на баща ми защото му трябва за ало ало само!Имал съм Алкател с монохромен дисплей който също караше толкова ма нямаше нищо като есктра на сестрата СЕ-то също кара окло седмица.Ама другите модели на марката Нокиа които имат малко повече екстри неможе да държи батерия пък да не говоря за космическата им цена. Сони Ериксоните са си най-добри откъм батерия.К750 много хора го набедиха че кара малко батерия както преди това набеждаваха и К700 ама това изобщо не е вярно.А за по-старите им модели да не говорим защото Ериксоните първо пуснаха телефон с 14 часа време на разговор с едно зареждане. Сега сигурно ще ме питаш какъв телефон имам аз.Карам с Панасокик ВС6 и колкото и да ползвам за разговори и за снимки и т.н. забравям кога съм го зареждал.Със сигурност кара повече от седмица не съм засичал точно колко.А го купих защо се прекарах лично аз с едно СЕ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Седмица със колко разговори? И камера и джъткане - айде ся..... доматите не ги кльопаме с колчетата. Имах преди ериксон Т65 - наистина здрава батерия, ама то целия заден панел е батерия.. К700 съм имал - батерия 2 дена без малко с доста разговори. К800 - същата работа. Нормално е колкото повече неща има един телефон толкова повече да се харчи батерията.. те тия неща не консумират космическа енергия.. Особено камерата.. Блутуут, безжична мрежа ако има и тя.... да има постоянно и добър обхват също.... Алкатела пък що изобщо го хвалим.... 2 дни и половина... с не много разговори.. то и няма много общо между онези батерии и сегашните.. телефон със наистина здрава батерия - Нокия 6100, 6510, 8310 - ма то при тях няма от какво да се харчи батерията.. Взиматйе по едно зарядно с вас или 2ра батерия и така.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 разликата между тези две нокии е само в дизайна-луната е с метален корпус.откъм функции са напълно еднакви.а цената на луната е два пъти и нещо повече от призмата на мене тая призмичка на снимка ми допада доста, но искам да я видя на живо Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 Седмица със колко разговори? И камера и джъткане - айде ся..... доматите не ги кльопаме с колчетата.Имах преди ериксон Т65 - наистина здрава батерия, ама то целия заден панел е батерия.. К700 съм имал - батерия 2 дена без малко с доста разговори. К800 - същата работа. Нормално е колкото повече неща има един телефон толкова повече да се харчи батерията.. те тия неща не консумират космическа енергия.. Особено камерата.. Блутуут, безжична мрежа ако има и тя.... да има постоянно и добър обхват също.... Алкатела пък що изобщо го хвалим.... 2 дни и половина... с не много разговори.. то и няма много общо между онези батерии и сегашните.. телефон със наистина здрава батерия - Нокия 6100, 6510, 8310 - ма то при тях няма от какво да се харчи батерията.. Взиматйе по едно зарядно с вас или 2ра батерия и така.. Казах повече от седмица защото забравям кога съм го зареждал С разговори малко повече от час.Еми да и с камера и със свързване със "син зъб" с компа да си прехвърля разни снимки.Мога да кажа че тоя телефон от към батерия е много добър но има други неща който са ужастно дразнещи и това го прави слаб телефон.Ако някой го интересува ще споделя какви са основните недостатъци. Еми на Т65 незнам как е ама на Т68 не беше целия заден панел и кара наистина много. Тея неща консумират космическа батерия в Нокиа.Например да погледнем 2 аналогични телефона като К800и и Н73.Нокиата има 1100 милиампера батерия и има време за разговори 4 часа а СЕ-то има 900 милиампера батерия и 7 часа време за разговоири.На всеки му е ясно че Нокиа лапа най-много батерийките в сравнение с другите телефончета. Аз казах за едновремешните Алкатели.Тоя дето го имах преди да се развали си караше по 2 седмици спокойно но както казах нямаше нищо а беше само дръжка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 На всеки му е ясно че Нокиа лапа най-много батерийките в сравнение с другите телефончета. дори да е така слабо ме грее, след като говоря над 2ч всеки ден. ти го ползваш за дръжка и говориш час-два за цялата седмица общо. а и ако единия ден говориш доста, рискуваш на другия да ти падне батерията по средата на някой важен разговор и след това може да се "снимаш". тъй че аз си имам навик да си зареждам телефона всеки ден през нощта докато спя, хем той се усеща и минава в друг режим като му "бодна" зарядното. сонитата съм ги пробвал на няколко пъти и не ми е удобно менюто и това е. най-удобен ми беше преди време един siemens c55 но по-новите модели ги развалиха, този и клавиатурата му беше безумно удобна, като цяло един малък и лек... както и да е - всеки си има вкус, но за батерията колко кара и че консумират повече - не е толкова драстично и да кажеш че са неизползваеми чак, освен ако не мислиш да предприемаш туристически походи от 1 седмица из гората нямаш никакъв проблем с кой да е телефон според мен. това "консумират много" ми звучи точно като - "абе друг кусур не мога да им намеря ама глей какво я правят батерията - с 40% по-малко кара като разговори. а тези разговори от 4 или 7 часа са в идеалният случай когато имаш добра видимост до клетката и няма много смущения. ти се забий в новото сани на капитан райчо където си на ръба на обхвата и ми кажи успяваш ли да изкараш и 2часа разговор с най-коравия си откъм батерия телефон и пак ще си говорим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 дори да е така слабо ме грее, след като говоря над 2ч всеки ден. ти го ползваш за дръжка и говориш час-два за цялата седмица общо. а и ако единия ден говориш доста, рискуваш на другия да ти падне батерията по средата на някой важен разговор и след това може да се "снимаш". тъй че аз си имам навик да си зареждам телефона всеки ден през нощта докато спя, хем той се усеща и минава в друг режим като му "бодна" зарядното. сонитата съм ги пробвал на няколко пъти и не ми е удобно менюто и това е. най-удобен ми беше преди време един siemens c55 но по-новите модели ги развалиха, този и клавиатурата му беше безумно удобна, като цяло един малък и лек... както и да е - всеки си има вкус, но за батерията колко кара и че консумират повече - не е толкова драстично и да кажеш че са неизползваеми чак, освен ако не мислиш да предприемаш туристически походи от 1 седмица из гората нямаш никакъв проблем с кой да е телефон според мен. това "консумират много" ми звучи точно като - "абе друг кусур не мога да им намеря ама глей какво я правят батерията - с 40% по-малко кара като разговори. а тези разговори от 4 или 7 часа са в идеалният случай когато имаш добра видимост до клетката и няма много смущения. ти се забий в новото сани на капитан райчо където си на ръба на обхвата и ми кажи успяваш ли да изкараш и 2часа разговор с най-коравия си откъм батерия телефон и пак ще си говорим. Еми твърдо съм убеден че моя ще изкара повече от 2 часа на ден разговори поне 2 дена на 100% ако има кой да ми ги плаща тея разговори и ако има за какво да си говоря.Те му дават даже 8 часа разговори с 1 зареждане с 830 милиампера батерия ама чак дотам не съм докарал да тествам.За теб може да е добре да си го зареждаш всяка вечер но за мен е изнервящо. Ми не твърдя че са неизползваеми а че имат голяма консумация.Затва компанията слагат уж по-яки батерии да постигнат по-добър резултат. Аз кусури на Ноките много мога да им намеря защото не са ми по-вкуса както на теб Ериксоните.За това има толкова марки за да може всеки да си подбира. Никъде не съм казал че телефона ми е най-коравия откъм батерия но определено е много по-корав от Ноките със същите екстри като моя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 25, 2007 Author Share Posted August 25, 2007 взех си призмата докато луната поевтинее малко , разгледах ги и 2та определено луната стои по съвсем различен начин в ръката просто само като го хванеш и си личи че е висок клас телефон но на този етап не ми се даваха толкова пари и си взех призмата докато луната стане около 900-1000лв впечатленията от призмата ми за сега са само добри , взех си я за 470лв , с 512мб карта подарък , изключително стилно телефонче , добра камера , добър дисплей и звук и най-важното на моите разговори успява да изкара около 2 дена и половина което е повече от добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.