Mindles_Cooky Posted July 5, 2008 Share Posted July 5, 2008 маи маи и аз трябва да направя едно састезание в неделя щото и сам на изпит за касмет Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 5, 2008 Share Posted July 5, 2008 Днес без да има никой на пистата (щото отидох в най-големия пек) успях да направя със 2ката от средните 0:55.608 или нещо подобно. Гледам със к3 и к11 съм правил 0:57-58, докато с к8 съм над минута, като и други приятели са ми се оплаквали, че не им върви карта им. На единия листчето му беше останало в колата ми - точно с к8 е карал тогава. Midex, ти печелиш най-малко секунда заради килограмите Определено не е същото при тия 6 коня и 1 магаре ако си 60 или 90кила... Обаче както и да го гледаме си е кеф Много съм зарибен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 5, 2008 Share Posted July 5, 2008 Midex, ти печелиш най-малко секунда заради килограмите Определено не е същото при тия 6 коня и 1 магаре ако си 60 или 90кила... Обаче както и да го гледаме си е кеф Много съм зарибен... Гледай да не се зарибиш като мен, че бая ще ти натежи на бюджета... А аз печеля най-много половин секунда за разликата от 20 кг. между моите 70кг. и твоите 90 кг. (виж таблицата на коефициента "К") - 1 секунда се добавя за разлика между 40кг. и 80 кг. А онези 53+ секунди по-горе ги направих с 200сс, защото просто 3-ката беше много добра. Карах я пак така, както карах и на състезанието и е съвсем показателно, че при едно и също каране, на една и съща писта, по едно и също време - разликата между лоша и добра кола може да достигне до 5 секунди на обиколка, което още веднъж обезсмисля състезанията с неравностойни коли... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 5, 2008 Author Share Posted July 5, 2008 което показва че ако караме всичките на една и съща добра количка ще ви ударя в земята , моята на състезанието беше малко по добра от тракторчето с което косят а килограмите си имат значение и според мене не е както в таблицата не може аз да сам 96кг а някой които е 40 и е на моето ниво на каране да не кара с поне 2-3 секунди пред мене най-малкото на правата направо летят Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 5, 2008 Share Posted July 5, 2008 което показва че ако караме всичките на една и съща добра количка ще ви ударя в земята , моята на състезанието беше малко по добра от тракторчето с което косят Ти по-добре на първо време тренирай как да падаш от АТВ-то без да се контузиш...следващият етап е да се научиш да не падаш изобщо (може да опиташ да се вържеш с колан), а като трети етап вече можеш да потренираш с картингите...но започни с най-малките (или с ония електрическите), че е по-безопасно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 5, 2008 Author Share Posted July 5, 2008 незнам ама нещо съм се амбицирал да покарам ротакса , дори и бавничко така само да ми мине мерака , какви са изискванията усвен 200тата лева депозит ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 5, 2008 Share Posted July 5, 2008 незнам ама нещо съм се амбицирал да покарам ротакса , дори и бавничко така само да ми мине мерака , какви са изискванията усвен 200тата лева депозит ? Абе аз съм писал по-горе, ама кой да чете... За да се качиш на Ротакс, трябва да си над 15 години и преди това да си покрил норматива от 53 секунди на 270 сс. Оставяш депозит от 200 лв. и попълваш декларация с данните си, в която заявяваш, че поемаш отговорността от евентуална катастрофа + евентуални щети по колата. Неприятното е, че на декларацията е поместена схема на един Ротакс, разбит на части, като на всяка част има сложена цена колко ще й плащаш ако я строшиш (общата сума излиза някъде над 3000 евра).... 'Айде...пък ако платиш и моя депозит, може да покараме заедно, за да казваш после, че си карал и с майсторите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindles_Cooky Posted July 5, 2008 Share Posted July 5, 2008 ako утре е хубаво времето може да си направим едно састезание Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 ako утре е хубаво времето може да си направим едно састезание Ти по-добре да беше дошъл на състезанието, че нас е бая трудно да ни събереш... А иначе самото състезание го обясних по-горе в пост No.693...дето Виден реши да си почине малко на старта....а нагледно се вижда за какво става дума (аз - с малката количка ; Васко - с мерцедеса ; Виден - с F1). ...и ето го същото, с други коли и други участници....а пък даже и Шумахер са хванали да участва...бахти, една и съща ситуация я открих на още 5-6 места с различни пилоти и коли...чак започна да ми омръзва... П.П. Утре отивам да карам ротакс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mindles_Cooky Posted July 8, 2008 Share Posted July 8, 2008 аз в неделя карах следобед кам 3:30 някаде на 270 врмемето което дадох в онази горещина беше 54 но все пак беше валяло предишниа ден Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 9, 2008 Share Posted July 9, 2008 тва е фотошоп Защо ли намирам някои прилики между горната и долната картинка... П.П. Справка с оригинала...ама май и тия от Лаута ползват фотошоп... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 9, 2008 Author Share Posted July 9, 2008 абе аз на 52 карах ония ден ма нещо им са бяха бъгнали компютрите и не са ме засекли да еба и късмет ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted July 11, 2008 Share Posted July 11, 2008 @Midex да питам, какво стана с касовия хит, който заснехме с брат ми? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 14, 2008 Share Posted July 14, 2008 @Midex да питам, какво стана с касовия хит, който заснехме с брат ми? Шедьовърът е архивиран вече. Не е с кой знае какво качество, защото бях нагласил камерата на long play (за да се запише повече материал), но става за гледане... П.П. Btw, днес реших отново да покарам ротакс-а и смъкнах още 2 секунди от предишното си време (47.910), но не смятам да помествам снимка, че Васко пак ще се обади за фотошопа... Обаче по начина си на каране преценям, че имам още доста неоползотворен потенциал и след още 2-3 карания няма проблем да стигна до 45 секунди на обиколка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 15, 2008 Share Posted July 15, 2008 Вижда ли се добре какво се случи на пистата особено в квалификацията? И кога ще си получим филма? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 15, 2008 Share Posted July 15, 2008 Вижда ли се добре какво се случи на пистата особено в квалификацията? И кога ще си получим филма? Ти по-добре дай да оправим оня "другия" филм... ...че като замина и...чак наесен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Подозирам,че някои хора забравиха къде се срещнахме за първи път! Отделно пък чия жена седеше на бара сама! Аз лично мисля, че спортистите само и единствено на пистата могат си покажат напъпилите мъдурчета Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 До сега не съм карал, но имам желание . На 1-ви сигурно ще се прибера така че ако искате на 2-ри по случай празника да отидем да покараме. Поканата е специално към тези които няма да празнуват . Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Ако се постопли може и да дойда и аз Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Кибици искате ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Кибици искате ли? Идвай бе...даже направо се качвай - ние ще караме "косачките", дето се мъкнат с 60 км/ч. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaToNik Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Мирка, ние не сме кибици, а свидетели Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Кибици има, ПсихарЪТ е номер 1! Приемаме само "пилоти" хахаххаахха Между другото който го натика в болид малкия получава шише марковоп уиски от мен. Аз бях уредил даже да кара с Прасето, НО - кибик си остава засега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Мен поне ми е близо пистата на Лаута, та като решите и не съм на работа ще взема да дойда Да свидетелствам Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 Кибици има, ПсихарЪТ е номер 1! Приемаме само "пилоти" хахаххаахха Между другото който го натика в болид малкия получава шише марковоп уиски от мен. Аз бях уредил даже да кара с Прасето, НО - кибик си остава засега. Т.е. да носи гумен чук, тиксо и/или лейкопласт, свински опашки и други приспособления за връзване като 10 метра въже - с чука по главата и после докато се свести го връзваме хубаво в болида, ръцете за кормилото и го пускаме... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.