Jump to content
BulForum.com

Трудностите правят игрите интересни :)

KnoppiX

Recommended Posts

Така де, иска ми се да поиграя някво РПГ или Адвенчър или нещо от сорта, но пък ми се ще да е истинска главоблъсканица и затова ми се се обръщам към вас с въпроса коя е играта която ви е била най-трудна или тази, която макар и след хиляди опити пак не сте успели да врътнете ;)

Всъщност като се замисля жанра няма значение, важно и нивото на трудност, стига да не е такова, че да трябва да прецъкаш 10 пъти на едно място и още 10 на друго, всичко тва за 1 сек.

+ тва играта може да е онлайн стига да не са онези хакерските истории, щото са елементарни, а тва със стаите вече ми писна!

Също така искам да подчертая, че не говоря за някое РГП с 200 различни скила на героите и 100 прозореца, в които можеш да видиш все различни неща, защото там е въпрос на запаметяване, а не на мислене :)

Надявам се, че чрез темата помагам не само на себе си, но и на доста други хора, които си търсят нещо по-интересно, което да ги задържи повече от 5 мин в дадена игра :)

Пич ти не си фред!

Offtopic...

и аз не мисля, че той е Фред... ходи праскай CS

иначе пробвай играта X-Files... в момента я свалям... доколкото съм чул загадките са доста интересни и трудни, и определено ще те накарат да размърдаш сивото си вещество...

safe cracker.

ако отключиш последния сейф без помощ за по-малко от 2 часа ше те поздравя с 2 ръце (аз се сетих след 2 часа и 23 минути)

safe cracker.

ако отключиш последния сейф без помощ за по-малко от 2 часа ше те поздравя с 2 ръце (аз се сетих след 2 часа и 23 минути)

И ако дадеш 1линк към това...никъде го няма със сийд >< :cry

Uru : Ages Beyond Myst - много приятна игрица на пръв поглед. Започвал съм я много пъти и винаги я трия . Такива загадки няма къде другаде да видиш. Заболя ме главата докато четях забележи walkthrough за една от загадките (и нищо не разрбрах) :blink: :confused .... логиката е умопомрачитела - буквално .... та нали питаш за най-трудната ;] пробвай . Сигурен съм, че ще ти остави трайна следа в съзнаниено ;]

цък - май това беше загадката, ако не се лъжа :D

Legop4o - отключих го за 10 сек. -___- . На едно от местата е огромно (в много близък кадър) . Незнам как може да се пропусне ><.

Evil_Hacker на mininova я има.

Legop4o - отключих го за 10 сек. -___- . На едно от местата е огромно (в много близък кадър) . Незнам как може да се пропусне ><.

Може, повярвай ми. Аз около половин час броих болтчетата по сейфа и смятах комбинации и пермутации от тях. Както и да е :lol:

Ами лично за мен не винаги трудностите правят играта интересна.Ако опра до заплетен момент и за определено време не го реша започвам да се изнервям.От там следват два пътя, в зависимост от това колко ми харесва историята на играта и до колко съм се увлекал по нея.Ако е доста въпреки, че не мога да премина пречката продължавам и продължавам да търся решение докато най-накрая успея да го реша.Ако играта не ме е грабнала и ми е все тая дали ще я мина цялата или не и след като съм се поизнервил, просто е спирам отварям Add or Remove Programs и я изтривам с голяма радост и наслада.Та за това си мисля, че не винаги колко е трудна една игра определя колко ти е интересна.Има една камара елементарни flash игрички, за които не ти трябва дори мозък, за да играеш, но ти доставят наслада и продължаваш да ги цъкваш.Мисля, че "сюжета" на играта оказва влиянието дали ти е интересно и дали искаш да стигнеш до края или не.

Това мисля аз лично, знам че не всеки ще е съгласен. :)

Много оплескахте нещата в тоя топик. То от самия начален пост тръгват към оплескване де. РПГ-тата не са правени за мислене и главоблъзканици, а за развитие на героя и за интересна и увличаща история. Блъскането на главата става в жанр Adventure / Puzzle, със съответни представители (например) Sanitarium / Myst.

Най-трудната част на Myst е Myst 2 - Riven. Ако искаш много, ама много да си блъскаш главата, но не просто над някаква схема с фигурки или математически формули, а над истински интересна история, която те кара да мислиш, за да разбереш какво става покрай теб, опитай Riven. Още повече, че в Riven загадките и пъзелите са разработени така, че просто няма как да стане с налучкване.

Като цяло Riven е брилянтна игра, вероятно най-добрата от поредицата Myst. За обикновени адвенчъри искрено препоръчвам (от сравнително новите заглавия, които са правени за Windows 95+) Sanitarium - доста болна и много добра игра, на места и доста трудна.

Успех и приятно играене!

А, да. И ако зациклите в подобен тип игри, но не искате да си разваляте удоволствието от това да измислите сами решението, вместо да четете walkthrough / solution, където всичко се дава направо на тепсия в сдъвкан вид, идете на http://www.uhs-hints.com/ . Сайтът има фантастична система за подсказвания, които в началото са само насочващи и не дават направо решението, а само помагат да се мисли в правилната посока, ако сте зациклили много сериозно.

Едни от любимите ми куестове са Schizm (първата част, втората е от други разработчици и не става) и Syberia. Ако не си добре с английския, Шизъм е преведена и на БГ. Макар да не е от най-трудните със сигурнсот ще те озори на няколко места и ще ти е интересно.

Най-трудната част на Myst е Myst 2 - Riven. Ако искаш много, ама много да си блъскаш главата, но не просто над някаква схема с фигурки или математически формули, а над истински интересна история, която те кара да мислиш, за да разбереш какво става покрай теб, опитай Riven. Още повече, че в Riven загадките и пъзелите са разработени така, че просто няма как да стане с налучкване.

Съгласен. Особено стаята с камъните и звуците на животните... :)

Offtopic...

и аз не мисля, че той е Фред... ходи праскай CS

иначе пробвай играта X-Files... в момента я свалям... доколкото съм чул загадките са доста интересни и трудни, и определено ще те накарат да размърдаш сивото си вещество...

И к'во му е лошото на CS?! Казах го просто така щеговито нямал съм го предвид чак толкожа силно. Просто са супер малко феновете на този жанр, защото не намирам удоволствие в това да си блъска6 главаттта и 2 часа да не моеш да минеш 1 загадка. Аз на нормална игра като забия някъде и полудявам, а камо ли на такава където на всеки ход ше забивам..

Като цяло Riven е брилянтна игра, вероятно най-добрата от поредицата Myst.

Поне не съм сам :D . Но иначе не смятам, че е много трудна , по-скоро много логична. Всичко си е подредено и наредено, без да се прекалява.На толкова малка територия са събрани, толкова много различни неща и някви готини такива (тва с криптата с животните ми е една от най-любимите загадки, които някога съм срещал- смисъл супер оригинална е ... накефих и се отвсякъде едно време). Иска се само малко търпение ;] и концентрация и то май всичко се свежда до числата. А и Curunir - има и налучкване . Спомням си че имаше нещо около кълбата с книгите и знаците ( и цветовете ), което липсваше и трябваше да се налучка :P (на топографските карти също - там с подземната част )

Финала е много убит ;] . Но определено накрая си много доволен, заради супер идейните загадки . (също оставя трайни спомени в съзнанието, но само приятни за разлика от UrU :lol: )

Друго предложение - Shivers - само съм чел за нея, че е много трудна.

Да, прав си, не толкова, че е трудна, колкото че има ужасно много неща и всяко от тях си има конкретно предназначение, нищо не е там просто ей така, всичко си има смисъл в контекста на историята, но в началото човек гледа на всичко като теле в железница. :P

Да, прав си, не толкова, че е трудна, колкото че има ужасно много неща и всяко от тях си има конкретно предназначение, нищо не е там просто ей така, всичко си има смисъл в контекста на историята, но в началото човек гледа на всичко като теле в железница. :P

Мани мани, докато свикна с железницата и кое влакче на кой остров води и откъде се хваща... Не е истина колко листчета съм изписал :) То впрочем такива игри без листче и моливче май не мога да играя. А (ТЕЗИ, КОИТО НЕ СА ИГРАЛИ ИГРАТА ДА НЕ ЧЕТАТ СЛЕДВАЩОТО ИЗРЕЧЕНИЕ) когато ме затвориха в оная каменна стаичка и цъкнах на книгата и играта свърши... а после лоуднах сейфа и играх още 4-5 часа... толкова ми е падало ченето пред монитора само когато разбрах че главният герой всъщност е сит лорд в knights of the old republic :rolleyes: Е, и на последната сцена в Gabriel Knight 1... Ех, не правят такива игри вече...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...