KnoppiX Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 Така де, иска ми се да поиграя някво РПГ или Адвенчър или нещо от сорта, но пък ми се ще да е истинска главоблъсканица и затова ми се се обръщам към вас с въпроса коя е играта която ви е била най-трудна или тази, която макар и след хиляди опити пак не сте успели да врътнете Всъщност като се замисля жанра няма значение, важно и нивото на трудност, стига да не е такова, че да трябва да прецъкаш 10 пъти на едно място и още 10 на друго, всичко тва за 1 сек. + тва играта може да е онлайн стига да не са онези хакерските истории, щото са елементарни, а тва със стаите вече ми писна! Също така искам да подчертая, че не говоря за някое РГП с 200 различни скила на героите и 100 прозореца, в които можеш да видиш все различни неща, защото там е въпрос на запаметяване, а не на мислене Надявам се, че чрез темата помагам не само на себе си, но и на доста други хора, които си търсят нещо по-интересно, което да ги задържи повече от 5 мин в дадена игра Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 Пич ти не си фред! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 Цъкай логически "игри" или икономически стратегии тип Civilization. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 Пич ти не си фред! Offtopic... и аз не мисля, че той е Фред... ходи праскай CS иначе пробвай играта X-Files... в момента я свалям... доколкото съм чул загадките са доста интересни и трудни, и определено ще те накарат да размърдаш сивото си вещество... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 safe cracker. ако отключиш последния сейф без помощ за по-малко от 2 часа ше те поздравя с 2 ръце (аз се сетих след 2 часа и 23 минути) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evil_Hacker Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 safe cracker.ако отключиш последния сейф без помощ за по-малко от 2 часа ше те поздравя с 2 ръце (аз се сетих след 2 часа и 23 минути) И ако дадеш 1линк към това...никъде го няма със сийд >< Link to comment Share on other sites More sharing options...
777 Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 Uru : Ages Beyond Myst - много приятна игрица на пръв поглед. Започвал съм я много пъти и винаги я трия . Такива загадки няма къде другаде да видиш. Заболя ме главата докато четях забележи walkthrough за една от загадките (и нищо не разрбрах) .... логиката е умопомрачитела - буквално .... та нали питаш за най-трудната ;] пробвай . Сигурен съм, че ще ти остави трайна следа в съзнаниено ;] цък - май това беше загадката, ако не се лъжа Legop4o - отключих го за 10 сек. -___- . На едно от местата е огромно (в много близък кадър) . Незнам как може да се пропусне ><. Evil_Hacker на mininova я има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 Legop4o - отключих го за 10 сек. -___- . На едно от местата е огромно (в много близък кадър) . Незнам как може да се пропусне ><. Може, повярвай ми. Аз около половин час броих болтчетата по сейфа и смятах комбинации и пермутации от тях. Както и да е Link to comment Share on other sites More sharing options...
d3Mag Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 Ами лично за мен не винаги трудностите правят играта интересна.Ако опра до заплетен момент и за определено време не го реша започвам да се изнервям.От там следват два пътя, в зависимост от това колко ми харесва историята на играта и до колко съм се увлекал по нея.Ако е доста въпреки, че не мога да премина пречката продължавам и продължавам да търся решение докато най-накрая успея да го реша.Ако играта не ме е грабнала и ми е все тая дали ще я мина цялата или не и след като съм се поизнервил, просто е спирам отварям Add or Remove Programs и я изтривам с голяма радост и наслада.Та за това си мисля, че не винаги колко е трудна една игра определя колко ти е интересна.Има една камара елементарни flash игрички, за които не ти трябва дори мозък, за да играеш, но ти доставят наслада и продължаваш да ги цъкваш.Мисля, че "сюжета" на играта оказва влиянието дали ти е интересно и дали искаш да стигнеш до края или не. Това мисля аз лично, знам че не всеки ще е съгласен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 Много оплескахте нещата в тоя топик. То от самия начален пост тръгват към оплескване де. РПГ-тата не са правени за мислене и главоблъзканици, а за развитие на героя и за интересна и увличаща история. Блъскането на главата става в жанр Adventure / Puzzle, със съответни представители (например) Sanitarium / Myst. Най-трудната част на Myst е Myst 2 - Riven. Ако искаш много, ама много да си блъскаш главата, но не просто над някаква схема с фигурки или математически формули, а над истински интересна история, която те кара да мислиш, за да разбереш какво става покрай теб, опитай Riven. Още повече, че в Riven загадките и пъзелите са разработени така, че просто няма как да стане с налучкване. Като цяло Riven е брилянтна игра, вероятно най-добрата от поредицата Myst. За обикновени адвенчъри искрено препоръчвам (от сравнително новите заглавия, които са правени за Windows 95+) Sanitarium - доста болна и много добра игра, на места и доста трудна. Успех и приятно играене! А, да. И ако зациклите в подобен тип игри, но не искате да си разваляте удоволствието от това да измислите сами решението, вместо да четете walkthrough / solution, където всичко се дава направо на тепсия в сдъвкан вид, идете на http://www.uhs-hints.com/ . Сайтът има фантастична система за подсказвания, които в началото са само насочващи и не дават направо решението, а само помагат да се мисли в правилната посока, ако сте зациклили много сериозно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 Едни от любимите ми куестове са Schizm (първата част, втората е от други разработчици и не става) и Syberia. Ако не си добре с английския, Шизъм е преведена и на БГ. Макар да не е от най-трудните със сигурнсот ще те озори на няколко места и ще ти е интересно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 Най-трудната част на Myst е Myst 2 - Riven. Ако искаш много, ама много да си блъскаш главата, но не просто над някаква схема с фигурки или математически формули, а над истински интересна история, която те кара да мислиш, за да разбереш какво става покрай теб, опитай Riven. Още повече, че в Riven загадките и пъзелите са разработени така, че просто няма как да стане с налучкване. Съгласен. Особено стаята с камъните и звуците на животните... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 Myst IV Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 Offtopic... и аз не мисля, че той е Фред... ходи праскай CS иначе пробвай играта X-Files... в момента я свалям... доколкото съм чул загадките са доста интересни и трудни, и определено ще те накарат да размърдаш сивото си вещество... И к'во му е лошото на CS?! Казах го просто така щеговито нямал съм го предвид чак толкожа силно. Просто са супер малко феновете на този жанр, защото не намирам удоволствие в това да си блъска6 главаттта и 2 часа да не моеш да минеш 1 загадка. Аз на нормална игра като забия някъде и полудявам, а камо ли на такава където на всеки ход ше забивам.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 @KnoppiX, ако не си играл Socoban или The Incredible Machine - пробвай ги. Много стари игри но страшно оригинални като идеи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
777 Posted August 6, 2007 Share Posted August 6, 2007 Като цяло Riven е брилянтна игра, вероятно най-добрата от поредицата Myst. Поне не съм сам . Но иначе не смятам, че е много трудна , по-скоро много логична. Всичко си е подредено и наредено, без да се прекалява.На толкова малка територия са събрани, толкова много различни неща и някви готини такива (тва с криптата с животните ми е една от най-любимите загадки, които някога съм срещал- смисъл супер оригинална е ... накефих и се отвсякъде едно време). Иска се само малко търпение ;] и концентрация и то май всичко се свежда до числата. А и Curunir - има и налучкване . Спомням си че имаше нещо около кълбата с книгите и знаците ( и цветовете ), което липсваше и трябваше да се налучка (на топографските карти също - там с подземната част ) Финала е много убит ;] . Но определено накрая си много доволен, заради супер идейните загадки . (също оставя трайни спомени в съзнанието, но само приятни за разлика от UrU ) Друго предложение - Shivers - само съм чел за нея, че е много трудна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted August 6, 2007 Share Posted August 6, 2007 Да, прав си, не толкова, че е трудна, колкото че има ужасно много неща и всяко от тях си има конкретно предназначение, нищо не е там просто ей така, всичко си има смисъл в контекста на историята, но в началото човек гледа на всичко като теле в железница. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted August 6, 2007 Share Posted August 6, 2007 Да, прав си, не толкова, че е трудна, колкото че има ужасно много неща и всяко от тях си има конкретно предназначение, нищо не е там просто ей така, всичко си има смисъл в контекста на историята, но в началото човек гледа на всичко като теле в железница. Мани мани, докато свикна с железницата и кое влакче на кой остров води и откъде се хваща... Не е истина колко листчета съм изписал То впрочем такива игри без листче и моливче май не мога да играя. А (ТЕЗИ, КОИТО НЕ СА ИГРАЛИ ИГРАТА ДА НЕ ЧЕТАТ СЛЕДВАЩОТО ИЗРЕЧЕНИЕ) когато ме затвориха в оная каменна стаичка и цъкнах на книгата и играта свърши... а после лоуднах сейфа и играх още 4-5 часа... толкова ми е падало ченето пред монитора само когато разбрах че главният герой всъщност е сит лорд в knights of the old republic Е, и на последната сцена в Gabriel Knight 1... Ех, не правят такива игри вече... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.