tracker Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 Интересувам ме нещо от сорта на това, нещо подобно 2-ри или 3-ти (двата, коити са на по 2400 оборота). Основния показател, който ме интересува е количеството на вкарвания въздух (CFM) да е над 90. Тези които съм дал за пример са доста шумни, естествено че бих се радвал и на по-тихи колкото и малко да са с по ниски обороти и по-тихи от посочените пак кяр , но количеството на въздуха ми е основен показател. Нямам претенции за марка и дали са скъпи или не. Важното е да са мощни и още по-важното дали могат да се намерят из търговската мрежа в Пловдив. И за да не пускам нова тема интересувам ме и има ли някъде охлаждане Arctic Cooling ATI Silencer 3 Rev. 2 (за видео карта става на въпрос) Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 Интересувам ме нещо от сорта на това, нещо подобно 2-ри или 3-ти (двата, коити са на по 2400 оборота). Основния показател, който ме интересува е количеството на вкарвания въздух (CFM) да е над 90. Тези които съм дал за пример са доста шумни, естествено че бих се радвал и на по-тихи колкото и малко да са с по ниски обороти и по-тихи от посочените пак кяр , но количеството на въздуха ми е основен показател. Нямам претенции за марка и дали са скъпи или не. Важното е да са мощни и още по-важното дали могат да се намерят из търговската мрежа в Пловдив. И за да не пускам нова тема интересувам ме и има ли някъде охлаждане Arctic Cooling ATI Silencer 3 Rev. 2 (за видео карта става на въпрос) http://www.jarcomputers.com/cgi-bin/jar/sh...id=FANCASEA1926 добър въздушен поток 78 CFM и то при скромните 21 DB шум Thermaltake Thunderblade 120mm (BLUE) LED High Performance DC fan, Model "A1926" Max. Air Flow 78 CFM 2000 RPM 120x120x25 mm Noise 21dBA http://www.thermaltake.com/dcfans/led/thunderblade120.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 За Silencer-а пробвай тук! Не е в Пловдив, ама ти го носят у вас. А за голямата перка сега се сещам, че имам някакъв SPIRE в шкафа, който не ползвам поради причината, че е достатъчно шумен. Току виж си изкарал късмет и се окаже от някой от търсените от теб модели! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 Ако ти върши работа наскоро взех един Titan TFD-12025M12B от форума, но се оказа, че нямам място къде да го монтирам - със стандартна тройка букса за отчитане и регулиране на оборотите. Давам го за същата цена, за която го взех - 7 лв. (данни) П.П. А щом питаш за дебита - 134,3 m³/h - (от тук) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tracker Posted August 3, 2007 Author Share Posted August 3, 2007 http://www.jarcomputers.com/cgi-bin/jar/sh...id=FANCASEA1926 добър въздушен поток 78 CFM и то при скромните 21 DB шум Thermaltake Thunderblade 120mm (BLUE) LED High Performance DC fan, Model "A1926" Max. Air Flow 78 CFM 2000 RPM 120x120x25 mm Noise 21dBA http://www.thermaltake.com/dcfans/led/thunderblade120.htm Алтернатива ми е имам го в предвид. Обаче мисля, че нещо бъркаш с нивото на шума. 34 dba са. Просто за 78 CFM и на цената на която се продава и със течни и с керамични лагери да е не става. Нещо ми шукна някаква луда идея да си преправя кутията в хладилник. Фризер няма да я правя да замръзва ама ако намеря начин да докарам между 5 и 25 градуса вътре ще е добре. Един познат каза, че е гледал мод, на който на страничния капак на кутията е имало огромен двигател с перка. То аз не знам дали така кутията няма да литне или най-малкото да тръгне на обикаля из стаята, ама може и да е била заварена за пода За Silencer-а пробвай тук! Не е в Пловдив, ама ти го носят у вас.А за голямата перка сега се сещам, че имам някакъв SPIRE в шкафа, който не ползвам поради причината, че е достатъчно шумен. Току виж си изкарал късмет и се окаже от някой от търсените от теб модели! За сайлънсъра - знам я декадата от преди това. Доколкото знам компютър плюс са им "уж" представители ама.....вътре персонал бол не можеш да се разминеш ама да ти свършат работа - йок. Нищо няма по стелажите. Опре ли въпроса за поръчка почват да мрънкат - ми сега това, онова третото, петото, ми не знам....Нещо не ги тача доставките по куриер. Имам познати дето джиткат чат пат Пловдив - София, ще им дам задачката да ми вземат охлаждането. Иначе за SPIRE в шикафа, ако се присетиш вземи го виж какъв модел е, че да не вземе да се развали от стоене . Прахът ще му вземе здравенцето, там на тъмно сам в шкафа . Ако ти върши работа наскоро взех един Titan TFD-12025M12B от форума, но се оказа, че нямам място къде да го монтирам - със стандартна тройка букса за отчитане и регулиране на оборотите. Давам го за същата цена, за която го взех - 7 лв. (данни) П.П. А щом питаш за дебита - 134,3 mі/h - (от тук) 134,3 mі/h = около 2.24mі/min = около 80 CFM може би (ако се не лъжа де). Това е нещо като фана от първия пост. Ще го имам в предвид ако не си намеря в скоро време по-мощен. А само да питам нов ли е или ползван? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 Ами, такъв е! Понеже съм изхвърлил кутийката, а на вентилатора има лепенка само отпред, на която не пише точния модел, а само логото на фирмата, ми стана интересно какъв е точно и му отворих тапата отзад за да видя за какво става дума. С един лагер и една втулка е. Като го закачих на дъното и чух приятното ручене от него, си казах "доближаваме се". А като погледнах оборотите в систем монитора и видях, че са 2400, вече бях сигурен, че това е втората перка от сайта на Spire - FD12025B1M. Според мен духа достатъчно силно, ама тоя шум аз поне не го понасям! Затова и съм я складирал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 Алтернатива ми е имам го в предвид. Обаче мисля, че нещо бъркаш с нивото на шума. 34 dba са. Просто за 78 CFM и на цената на която се продава и със течни и с керамични лагери да е не става. Нещо ми шукна някаква луда идея да си преправя кутията в хладилник. Фризер няма да я правя да замръзва ама ако намеря начин да докарам между 5 и 25 градуса вътре ще е добре. Един познат каза, че е гледал мод, на който на страничния капак на кутията е имало огромен двигател с перка. То аз не знам дали така кутията няма да литне или най-малкото да тръгне на обикаля из стаята, ама може и да е била заварена за пода За сайлънсъра - знам я декадата от преди това. Доколкото знам компютър плюс са им "уж" представители ама.....вътре персонал бол не можеш да се разминеш ама да ти свършат работа - йок. Нищо няма по стелажите. Опре ли въпроса за поръчка почват да мрънкат - ми сега това, онова третото, петото, ми не знам....Нещо не ги тача доставките по куриер. Имам познати дето джиткат чат пат Пловдив - София, ще им дам задачката да ми вземат охлаждането. Иначе за SPIRE в шикафа, ако се присетиш вземи го виж какъв модел е, че да не вземе да се развали от стоене . Прахът ще му вземе здравенцето, там на тъмно сам в шкафа . 134,3 mі/h = около 2.24mі/min = около 80 CFM може би (ако се не лъжа де). Това е нещо като фана от първия пост. Ще го имам в предвид ако не си намеря в скоро време по-мощен. А само да питам нов ли е или ползван? препоръчах ти го, защото много го хвалят.. и почти е неоткриваем .. сега го има в жар.. но ги грабят като топъл хляб.. много са си добри.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tracker Posted August 3, 2007 Author Share Posted August 3, 2007 Ами, такъв е! Понеже съм изхвърлил кутийката, а на вентилатора има лепенка само отпред, на която не пише точния модел, а само логото на фирмата, ми стана интересно какъв е точно и му отворих тапата отзад за да видя за какво става дума. С един лагер и една втулка е. Като го закачих на дъното и чух приятното ручене от него, си казах "доближаваме се". А като погледнах оборотите в систем монитора и видях, че са 2400, вече бях сигурен, че това е втората перка от сайта на Spire - FD12025B1M. Според мен духа достатъчно силно, ама тоя шум аз поне не го понасям! Затова и съм я складирал. Айде измисли му една прекрасна цена като за мен да се позамисля и да видим ще мога ли да го отнеса. Бих се радвал преди това да го видя в дейстие. Друго си е ръка да пипне ухо да чуе шума от дъскорезницата. препоръчах ти го, защото много го хвалят.. и почти е неоткриваем .. сега го има в жар.. но ги грабят като топъл хляб.. много са си добри.. Благодаря много за съвета. Освен да си взема 2 такива и да ги монтирам един върху друг (паралелно ли се казваше !?!) и тапите или слушалките в ушите и това ще е, то иначе едва ли ще се изтрайва шума ама тъкмо ще ги ползвам и за климатик А ей за тоя фан какво ще кажете? Доста тихичък го дават. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 7 лева. Естествено, че ще го пробваме преди това! А, и относно идеите за поставянето на вентилатори един върху друг -не се прави! По този начин не се повишава дебита, а само налягането. И най-често двете перки си пречат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
firmajiq Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 Мога да ти предложа NIDEC TA450DC/B31256, ето и характеристики: В случая - CFM е 112 Сваляни са от сървъри, средно шумни са, с три жици, но с отрязани букси, трябва да си ги направиш. Цената е 9 лв./бр. Естествено няма проблем да дойдеш да ги видиш и чуеш Link to comment Share on other sites More sharing options...
tracker Posted August 4, 2007 Author Share Posted August 4, 2007 Мога да ти предложа NIDEC TA450DC/B31256, ето и характеристики: В случая - CFM е 112 Сваляни са от сървъри, средно шумни са, с три жици, но с отрязани букси, трябва да си ги направиш. Цената е 9 лв./бр. Естествено няма проблем да дойдеш да ги видиш и чуеш 48.4 dBa за мен е повече от средно шумен вентилатор и ще ми дойде нанагорно. Благодаря за съдействието все пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 ... и аз да питам за вентилатор, само че 80mm или 92mm за кутия. в момента имам един(върви с кутията), който върти на 2800-2900 оборота и ми идва малко шумен, така че търся нещо по-тихо. за въздушния поток не съм наясно, но колкото виждам от писанията в темата - колкото повече, толкова по-добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 80-92мм е или шумен или слаб, самият размер е такъв че няма средно положение (затова се мина на 120 и 140мм). Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted September 3, 2010 Share Posted September 3, 2010 лошо ... на моята кутия може да се сложи само перка 80mm или 92mm сега тук намирам адаптери ... нещо подобно цък. в пловдив дали ще открия някъде такива джаджи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnus Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Идеален вариант е, перки с голям дебит и читав контролер за оборотите - това за кутията. Ако ще обдухва радиатор, е добре да се прецени и напора, в зависимост от разстоянието между ребрата, дали е с топлинни тръби и как се разположени и въобще такива неща свързани с обдухването. "Силните" перки са си шумни /макар тук да играе и субективен фактор/, ако ще да са разработени от НАСА. Аз бях събрал две чекмеджета с вентилатори и се оказа, че Дядя Коледа не съществува. Ти хубаво си тръгнал да питаш преди да купуваш, но и така няма да откриеш идеалната за жалост. Сам виждаш колко предложения вече има. С монтажни адаптори хич не си е работа. Заемат ценно място, увеличават шума, може да разбъркат потока и да затормозят перката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted September 5, 2010 Share Posted September 5, 2010 Ако шумът е фактор, сменяш кутията. То с трици маймуни не се ловят. Ако ставаше с евтини кутии и малки вентилатори, хората нямаше да мислят и по 25см такива че и по-големи в някои кутии . Аз моята като я взимах преди години, не обръщах внимание на това, но много се радвам че се случи да е с 12см вент отзад, и с 14см отпред пред хардовете. Вече кутия с по-малки места от за 12см не бих взел никога. Не че кутия се сменя често, но не мисля, че 50-60 лв за кутия без PSU са кой знае какво в днешно време, освен ако става дума за някой доста стар комп. Ако се търси качество/тишина и т.н., то си струва някакви пари в крайна сметка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 "Силните" перки са си шумни /макар тук да играе и субективен фактор/, ако ще да са разработени от НАСА. Зависи какво разбираш под шумна - 14см 1000 оборота със 30CFM е в пъти по-тиха от 8см със същия поток (която ще е на 3000 оборота). Кутията ми е със 5 обикновени sleeve bearing 12-14см вентилатора на 1000 оборота и шума според разбиранията ми е поносим, докато някой дърт Duron с вентилатор на процесора 6cm/4500rpm и на кутията 8cm/3000rpm не мога да го трая... Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnus Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Зависи какво разбираш под шумна - 14см 1000 оборота със 30CFM е в пъти по-тиха от 8см със същия поток (която ще е на 3000 оборота). Напълно съм съгласен с това. Разсъжденията и наблюденията ми са за перки с еднакви размери. Не съм го уточнил, понеже сметнах, че няма нужда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.