samkijot Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 значи майка ми си взе един фотоапарат и сега й скимна и принтер да си купи, та да изважда снимките на хартия ... и в тази връзка имам няколко въпроса: 1- изгодно ли е? в смисъл да си вземеш такъв принтер, вместо всеки път да ходиш до някое фотостудио и да си ги изкарваш. 2- какви параметри трябва да се гледат? т.е. кое е важно ... за размера на снимката, която вади, за консумативите и т.нат. 3- кои марки са най-надеждни? ... и общо впечатления от собственици на такива джаджи - доволни ли са, не са ли доволни. такива неща благодаря предварително на отзовалите се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 Дали е изгодно сам си прецени, но имам впечатления от един Canon iP5300, който е към 260-270 лв и вади уникален печат. Разбира се трябва да имаш и качествена хартия и да ползваш оригинални консумативи, които мисля, че специално за този модел идват към 60 лв черната и цветната глава. Определено е хубаво да си имаш едно такова бижу, но и си вървят пари покрай него, имай го предвид. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 1- изгодно ли е? в смисъл да си вземеш такъв принтер, вместо всеки път да ходиш до някое фотостудио и да си ги изкарваш. Определено няма да има изгода след като се ръснеш 200-300 лева за принтера студиата взимат съвсем малка надценка над разходите за консумативи, така че изгода може да имаш ако изкараш не по-малко от 2452352355 снимки Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 Изгодата понякога е тясно свързана с удобството. Ако искам да снимам жена ми гола може да не искам тея във фотото да я гледат . Освен това всичко става за секунди, можеш да си го пренасяш лесно... бе, според мен си заслужава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 Имам IP4200 (Канон) и съм доста доволен от него. Взех го след дълго проучване из мрежата (форуми, ревюта...), тъй като освен прекрасния печат има и една от най-ниските себестойности за снимка/лист(и като бонус има прекрасен печат върху CD/DVD). Вярно, оригиналните консумативи не са много евтини, но съвсем не е задължително да търсиш точно тях. Като свърших оригиналните касети първоначално взех рефили - практически без пари са, но си е омала да пълниш със спринцовки....макар, че качеството на печат практически се запазва. След това минах на готови (съвместими) касети, които отново са доста евтини и смятам да продължа по този начин. Чисто теоретично, вероятно качеството на печат пада с 3-4%, но лично аз не мога да го забележа, въпреки че печатам снимки до формат А4. И както каза RIP, удобството във всеки момент да си отпечаташ каквото ти скимне, дори и само да го видиш как ще изглежда е несравнимо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 2, 2007 Author Share Posted August 2, 2007 а предполагам, че тези фотопринтери могат да се ползват и като обикнвоени, нали? и нещо друго - за размера на извадената снимка. гледам, че повечето са 15 х 10 см и са някъде около 150 лв., а тези, които могат да изкарат размер на снимката A4 - около 250 лв. ::edit:: сега видях, че повечето ползват и обикновена хартия. това нещо много евтино ми се вижда. к'ви му са минусите в сравнение примерно с ip4200? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 Тези по-евтините идват без черната глава в комплекта, така че + 35-40 лв. някъде. Освен това iP4200 ползва други консумативи, които имат заместители, а този работи с глави 40/41, които все още нямат, така че ще трябва задължително оригинални, а в първия пост посочих, че цената им приближава тази на самия принтер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 2, 2007 Share Posted August 2, 2007 а предполагам, че тези фотопринтери могат да се ползват и като обикнвоени, нали?и нещо друго - за размера на извадената снимка. гледам, че повечето са 15 х 10 см и са някъде около 150 лв., а тези, които могат да изкарат размер на снимката A4 - около 250 лв. това нещо много евтино ми се вижда. к'ви му са минусите в сравнение примерно с ip4200? На по-евтините както ти казаха, консумативите излизат скъпо....срещал съм обяви за продажба на чисто нови (на няколко месеца) принтери с гаранция, които като нови и със зареден консуматив струват 50-60 лв., а след изхабяването на консуматива хората си ги продават за 10-15 лв., щото ако си вземат 1 черна и една комбинирана цветна касета ще им излезе повече, отколкото ако си купят отново същия принтер. А що се отнася до другите разлики между най-ниския и по-високия (средния) клас - ами този дето го даваш като пример е от най-ниския клас ; моят е от среден клас....напр. 1800 е доста по-бавен в печата, в сравнение с 4200...освен това моя има в допълнение и втора черна глава, печат на CD и др. неща, които липсват в IP1800. Да не говорим, че често по-скъпите принтери са с по-надеждна механика... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 Ето една хубава статия от моите любимци BeHardware: http://www.behardware.com/articles/608-1/s...o-printers.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted August 3, 2007 Share Posted August 3, 2007 На Фотопринтера наистина най-големия + е удобството.Като си купувах фотоапарат имах оферта с фотоапарата да получа безплатен фотопринтер Канон(непомня кой беше точно модела).Оказа се че дадения принтер с консуматива си може да извади 36 снимки и после нов консуматив беше към 40 лв. така че излизаше около 1 лв. на снимка което немисля че е изгодно.Ако намериш някой принтер който консуматиите да ти излизат по двайсетина ст. на снимка като във фотото си заслужава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.