Jump to content
BulForum.com

USB към RS232

Recommended Posts

Здравейте!Искам да попитам,ако някой е наясно дали мога да осъществя тази връзка по следния начин!Дъното ми е ДФИ ЛанПарти СЛИ-Д и съответно няма РС232 порт.На платката обаче намерих крачета които са за извеждане на допълнителни юсб накрайници!Поразрових се и намерих едно кабелче,което влиза идеално на тези крачета а от другия край е с планка и си има РС232 накрайник!Та въпроса ми е дали ще се осъществи нормално този преход?!Прехода ми трябва за шерване на данни към сателитен приемник!

...Поразрових се и намерих едно кабелче,което влиза идеално на тези крачета а от другия край е с планка и си има РС232 накрайник!...

Много е вероятно тази планка да е от някой стар комп от серията *486 и по надолу. Тези дъна нямаха

изведени портове както сега - всичко беше на куплунзи на дъното, и доколкото си спомням RS232

приличаха много на сегашните USB конектори. Нищо чудно и да са еднакви. Ако съм прав - рискуваш

доста, защото това са различни комуникационни стандарти. USB порта може да подаде до 200

милиампера ток за захранване на периферни устройства, а по RS232 порта се подават само

напрежения, така че при грешка можеш да изгориш USB порта и включеното към него устройство.

Съветвам те да потърсиш по магазините USB to RS232 конвертор - мисля че съм го виждал в TCM.

Струваше между 10 и 15 лева - не си спомням точно.

Много е вероятно тази планка да е от някой стар комп от серията *486 и по надолу. Тези дъна нямаха

изведени портове както сега - всичко беше на куплунзи на дъното, и доколкото си спомням RS232

приличаха много на сегашните USB конектори. Нищо чудно и да са еднакви. Ако съм прав - рискуваш

доста, защото това са различни комуникационни стандарти. USB порта може да подаде до 200

милиампера ток за захранване на периферни устройства, а по RS232 порта се подават само

напрежения, така че при грешка можеш да изгориш USB порта и включеното към него устройство.

Съветвам те да потърсиш по магазините USB to RS232 конвертор - мисля че съм го виждал в TCM.

Струваше между 10 и 15 лева - не си спомням точно.

ще си взема ПЦИ РС232 за най-сигурно мерси много!

Предполагам, че вече си си решил проблема с ПСИ платката, но за да не остане непълна информацията по темата:

В никакъв случай няма да стане този номер :woot , това че пинчетата за УСБ и тези за RS232 (или по народному СОМ порт) са еднакви като брой (2 реда по 5) НЕ означава, че са съвместими като функции. Трябва ти специален адаптер за целта каквито се продават за 20тина лева, например: това.

мисля че съм го виждал в TCM

Не съветвам никой да взима нищо от там, особено компютърни неща - пълни боклуци са и не работят.

Не си прави експерименти, защото рискуваш да си скапеш ако не цялото дъно то поне УСБ портовете на въпросния щтифтов куплунг :bgrin: , рс232 протокола работи на доста по-високи напрежения 12В и нагоре в сравнение с усб - само 5В.

В книжката на моето дъно специално внимание е обърнато именно на това, и с дебели букви го пише на немалко места, WARNING, че ако се свърже серийно устройство в УСБ или обратно (което лесно може да стане предвид че куплунгите на дъното са еднакви, незнайно защо), ще се повреди дъното!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...