velvet_underground Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 Изникна следният проблем- днес пристигна модема от БТК/ Huawei, Хуйвей... или както се произнася/, закачих всичко, пуснах компютъра и нищо. Като си инсталирах модема вкъщи на XP нямаше проблем, свързах кабелите и всичко беше ок. Но на 98 явно трябва да се оправят някакви настройки за интернета, но не съм ползвал такъв Уиндоус от години и честно казано го гледам като теле в железница. Някой може ли да ме ориентира къде да ровя, за да наглася настройките? И какви да бъдат те Другият вариант е довечера като ми донесат компютъра да кача XP, но леко ме притеснява фактът, че има само 96mb Ram и нямам идея дали ще върви нормално XP-to. По принцип компютърът се позлва само за една складова програма, редене на пасианси и сега ще се позлва и за интернет. Благодаря оредварително! Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 Изникна следният проблем- днес пристигна модема от БТК/ Huawei, Хуйвей... или както се произнася/, закачих всичко, пуснах компютъра и нищо. Като си инсталирах модема вкъщи на XP нямаше проблем, свързах кабелите и всичко беше ок. Но на 98 явно трябва да се оправят някакви настройки за интернета, но не съм ползвал такъв Уиндоус от години и честно казано го гледам като теле в железница. Някой може ли да ме ориентира къде да ровя, за да наглася настройките? И какви да бъдат те Другият вариант е довечера като ми донесат компютъра да кача XP, но леко ме притеснява фактът, че има само 96mb Ram и нямам идея дали ще върви нормално XP-to. По принцип компютърът се позлва само за една складова програма, редене на пасианси и сега ще се позлва и за интернет. Благодаря оредварително! ако е към USB качи драйвърите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted July 27, 2007 Author Share Posted July 27, 2007 Не е към USB, закачих модема към лан картата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 http://helpdesk.fsu.edu/internet/ethernet/win98dhcp.cfm http://www.law.pitt.edu/technology/win98dhcp.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 Имай предвид, че шансовете да проработи DHCP-то под 98 все пак се върти около 50 на 50. Не съм инсталирал от пакетите на БТК, но предполагам ще можеш да си въвдеш ръчно IP-то. Ако не може, намери си Лайт версията на ХР и си качи нея ще върви на тия магабайти рам. Минималните изисквания на ХР-то са 64МВ. Не бих рискувал със складова програма и интернет заедно на един компютър под 98. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted July 27, 2007 Author Share Posted July 27, 2007 Ще се пробвам да подкарам интернета под 98 като ми докарат компютъра, а ако не стане слагам едно XP и още малко РАМ и си решавам проблема. Благодаря за мненията Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted July 27, 2007 Author Share Posted July 27, 2007 Подкарах нета под Уиндоус 98, но скоростта на download е два пъти по-малка от нормалната. Правих хиляди тестове и под 98 не мога да достигна пълната скорост. Довечера слагам XP и каквото ще да става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted July 27, 2007 Share Posted July 27, 2007 направо ти се чудя как въобще си го подкарал аз преди доста време се мъчех да пусна ек-ския нет под 98 и така и не успях. а защо не си сложиш xp каква ти е конфигурацията? Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted July 27, 2007 Author Share Posted July 27, 2007 Ами разгледах линковете, които ov3rm4n даде и стана работата. Но сложих ХР, за да се използва пълноценно нета. Конфигурацията е: дъно-нямам идея, процесор-Celeron 1.8 Ghz, 40гб хард и 128мб Рам на 333 Mhz/така пише на платката/, но като погледна в Контрол панела ми дава, че имам 96 мб/. Видеото е вградено. Може би част от рама отива някъде при него или нещо подобно. Утре ще сложа още 128 или 256 Рам и се надявам да заспи положението, защото е малко лагав Уиндоуса в момента. Абе вкарах се в приключение и дано утре сутрин да привърши, защото ми се скъсаха нервите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted July 28, 2007 Share Posted July 28, 2007 проблемът ти е в рама и като сложиш още 256 ще стане перфектно. аз xp-то го подкарвах на доста по-слаба конфигурация от твоята и вървеше идеално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 28, 2007 Share Posted July 28, 2007 проблемът ти е в рама и като сложиш още 256 ще стане перфектно. аз xp-то го подкарвах на доста по-слаба конфигурация от твоята и вървеше идеално. Абсолютно. точно 96 МБ е защото част от нея отива за видеото, на 800МХз съм слагал ХР с 128 рам и вградено видео и доста си лагваше. Същевременно съм ползвал ХР на P1 166MHz/192 рам и вървеше къде къде по-читаво и нямаше много нерви При цените на рама в момента, хич не си струват усилията да се мъчиш с 98, слагай поне още 128 рам и всичко заспива. Процесорът е направо силен за ХР. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted July 28, 2007 Author Share Posted July 28, 2007 Преди имах компютър на 800 Mhz със 128Мб рам и отделно видео и XP вървеше доста добре. В понеделник ще купя 256 мб и мисля, че ще се оправят нещата. Остава да тръгне и интернета,щото с новия модем дори не ми отваря my.contact.bg, което ми се вижда странно, но нямам нерви вече и в понеделник ще се мъча пак Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.