Jump to content
BulForum.com

Windows 98+БТК ADSL

Recommended Posts

Изникна следният проблем- днес пристигна модема от БТК/ Huawei, Хуйвей... или както се произнася/, закачих всичко, пуснах компютъра и нищо. Като си инсталирах модема вкъщи на XP нямаше проблем, свързах кабелите и всичко беше ок. Но на 98 явно трябва да се оправят някакви настройки за интернета, но не съм ползвал такъв Уиндоус от години и честно казано го гледам като теле в железница. Някой може ли да ме ориентира къде да ровя, за да наглася настройките? И какви да бъдат те :bgrin:

Другият вариант е довечера като ми донесат компютъра да кача XP, но леко ме притеснява фактът, че има само 96mb Ram и нямам идея дали ще върви нормално XP-to. По принцип компютърът се позлва само за една складова програма, редене на пасианси и сега ще се позлва и за интернет.

Благодаря оредварително!

Изникна следният проблем- днес пристигна модема от БТК/ Huawei, Хуйвей... или както се произнася/, закачих всичко, пуснах компютъра и нищо. Като си инсталирах модема вкъщи на XP нямаше проблем, свързах кабелите и всичко беше ок. Но на 98 явно трябва да се оправят някакви настройки за интернета, но не съм ползвал такъв Уиндоус от години и честно казано го гледам като теле в железница. Някой може ли да ме ориентира къде да ровя, за да наглася настройките? И какви да бъдат те :bgrin:

Другият вариант е довечера като ми донесат компютъра да кача XP, но леко ме притеснява фактът, че има само 96mb Ram и нямам идея дали ще върви нормално XP-to. По принцип компютърът се позлва само за една складова програма, редене на пасианси и сега ще се позлва и за интернет.

Благодаря оредварително!

ако е към USB качи драйвърите.

Имай предвид, че шансовете да проработи DHCP-то под 98 все пак се върти около 50 на 50. Не съм инсталирал от пакетите на БТК, но предполагам ще можеш да си въвдеш ръчно IP-то. Ако не може, намери си Лайт версията на ХР и си качи нея ще върви на тия магабайти рам. Минималните изисквания на ХР-то са 64МВ. Не бих рискувал със складова програма и интернет заедно на един компютър под 98.

Ще се пробвам да подкарам интернета под 98 като ми докарат компютъра, а ако не стане слагам едно XP и още малко РАМ и си решавам проблема. Благодаря за мненията

Подкарах нета под Уиндоус 98, но скоростта на download е два пъти по-малка от нормалната. Правих хиляди тестове и под 98 не мога да достигна пълната скорост. Довечера слагам XP и каквото ще да става.

направо ти се чудя как въобще си го подкарал :bgrin: аз преди доста време се мъчех да пусна ек-ския нет под 98 и така и не успях. а защо не си сложиш xp каква ти е конфигурацията?

Ами разгледах линковете, които ov3rm4n даде и стана работата. Но сложих ХР, за да се използва пълноценно нета. Конфигурацията е: дъно-нямам идея, процесор-Celeron 1.8 Ghz, 40гб хард и 128мб Рам на 333 Mhz/така пише на платката/, но като погледна в Контрол панела ми дава, че имам 96 мб/. Видеото е вградено. Може би част от рама отива някъде при него или нещо подобно. Утре ще сложа още 128 или 256 Рам и се надявам да заспи положението, защото е малко лагав Уиндоуса в момента. Абе вкарах се в приключение и дано утре сутрин да привърши, защото ми се скъсаха нервите

проблемът ти е в рама и като сложиш още 256 ще стане перфектно. аз xp-то го подкарвах на доста по-слаба конфигурация от твоята и вървеше идеално.

проблемът ти е в рама и като сложиш още 256 ще стане перфектно. аз xp-то го подкарвах на доста по-слаба конфигурация от твоята и вървеше идеално.

Абсолютно. точно 96 МБ е защото част от нея отива за видеото, на 800МХз съм слагал ХР с 128 рам и вградено видео и доста си лагваше. Същевременно съм ползвал ХР на P1 166MHz/192 рам и вървеше къде къде по-читаво и нямаше много нерви :) При цените на рама в момента, хич не си струват усилията да се

мъчиш с 98, слагай поне още 128 рам и всичко заспива. Процесорът е направо силен за ХР.

Преди имах компютър на 800 Mhz със 128Мб рам и отделно видео и XP вървеше доста добре. В понеделник ще купя 256 мб и мисля, че ще се оправят нещата. Остава да тръгне и интернета,щото с новия модем дори не ми отваря my.contact.bg, което ми се вижда странно, но нямам нерви вече и в понеделник ще се мъча пак

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...