Jump to content
BulForum.com

Помощ в избора на LAP-TOP

Recommended Posts

Искам да си взема преносим компютър за около 1300-1500 лв. Ще се използва предимно за чертане на AutoCAD, ArchiCAD и тем подобни програми на Windows Vista. Спрял съм се на следните 3 марки. Надявам се да ми помогнете в избора.

Предварително благодаря.

DELL INSPIRON 1501

Екран: 15.4” TFT WXGA (1280 x 800)

CPU: AMD Turion 64 X2 TL52 (1.60Ghz, 256K)

RAM: 2GB DDRII /533MHz

HDD: 120GB /5400 rpm ,DVD+/-RW

VC: ATI Radeon Xpress 1150 up to 256MB

Modem, LAN, WLAN 802.11b/g ,4xUSB ,Express

card, 3 in 1 Card Reader

цена:1399лв.

Fujitsu Siemens Amilo LI 1705

CPU INTEL CORE DUO T2450 2.00 GHz

- DISPLAY 15.4" WXGA CRYSTAL VIEW

- RAM 2 GB DDR II

- HDD 160 GB SATA

- VIDEO UNICHROME PRO UP TO 256MB

- DVD-RW DUAL LAYER

- WLAN 802.11 B/G, AC'97 AUDIO

- WINDOWS VISTA BASIC

- ТЕГЛО 2.7 КГ

- МЕЖДУНАРОДНА ГАРАНЦИЯ

цена:1459лв.

HP 530

Eкран: 15.4’’ TFT WXGA (1280x800)

Intel Core Duo T2050 1.6 GHz /533 MHz /2 MB

RAM: 1 GB DDR II /667 MHz

HDD: 80 GB /5400 rpm, CD: DVD±RW /DL

VC: Intel GMA 950 up to 224 MB /Mon-Out

PCMCIA, Modem, LAN, WLAN b/g, 2xUSB

Тегло: 2.7 кг

1299лв.

мда, вземи дел-а, но е по-добре да си с win xp и 1 гб рам. така ще спестиш някой и друг лев от рамта.

ако от там, където пазаруваш не ти го дават с по-малко от 2 гб рам ми драсни едно лично съобщение, аз ще ти дам оферта на същата машина с 1 гб рам.

Тоя първия лаптоп, да не е от Метро?

Ако е, поинтересувай се към коя фирма е гаранцията?

Защото съм имал проблеми с един HP Pavilion, който беше супер, уж имаше гаранция, но в сервиза нямаше гаранционна поддръжка за такъв...

Абе, луди ли сте? Как ще пазарувате от метро?!?! Ако стоката струва 1000 лева печалбата им е поне 100 лева. Изобщо има ли още балъци дето се набутват да купуват от метро и при всеки проблем им преинсталират уиндоуса срещу 40 лева....

И аз давам глас за Dell-а по-добър е откъм видео иначе не е лош и Fujitsu Siemens обаче тази видео карта трепе рибата освен за филми и Solitare за друго не става :) Колкото до магазина от който ще взимаш недей да пазаруваш от метро и други такива хипермаркети само ядове ще имаш ако изникне някакъв проблем с машинката пък и едва ли ще ти се чака по месец за ремонта й ;)

Абе, луди ли сте? Как ще пазарувате от метро?!?! Ако стоката струва 1000 лева печалбата им е поне 100 лева. Изобщо има ли още балъци дето се набутват да купуват от метро и при всеки проблем им преинсталират уиндоуса срещу 40 лева....

Май май ти си луд. 10% си е една ниска надценка. Цените в метро са добри, но и аз не бих взел лаптоп от хипермаркет, после стане ли нещо оправия няма...

Май май ти си луд. 10% си е една ниска надценка. Цените в метро са добри, но и аз не бих взел лаптоп от хипермаркет, после стане ли нещо оправия няма...

Между 14 и 16% е. На 1000 лева стока можеш да сметнеш колко прави това. Ние работим със повече от 2 пъти по-малка надценка. Така че също можеш да сметнеш на 1000 лева колко пари ще си спести човека.

Изобщо не го агитирам да купи от нашата фирма, а просто да не купува от верига хипермаркети.

И аз съм в бранша знам как е...Аз също не препоръчвам хипермаркетите, но не заради цената а заради кофти обслужването и практически липсата на гаранция.

• 3 weeks later...

Благодаря на всички за съветите. Спрях се на малко по различен вариант от тези и мисля че доста добър, поне за мен.

HP NX7300 Intel Core2 Duo 1.66MHz

RAM DDR2 1GB 667MHz

HD Fujitsu 120 GB 8MB

VC Intel Up to 225MB

Wi-Fi WLAN

Bluetooth

За сега върви перфектно със XP Professional и всичките му натуриики.

Моля темата да бъде затворена.

Благодаря на всички за съветите. Спрях се на малко по различен вариант от тези и мисля че доста добър, поне за мен.

HP NX7300 Intel Core2 Duo 1.66MHz

RAM DDR2 1GB 667MHz

HD Fujitsu 120 GB 8MB

VC Intel Up to 225MB

Wi-Fi WLAN

Bluetooth

За сега върви перфектно със XP Professional и всичките му натуриики.

Моля темата да бъде затворена.

Ъъъъъъъ ама за чертане - AutoCAD, ArchiCAD и прочее, не ти ли трябваше значително по-голям екран. Ако ще е машина дето ще демонстрираш с нея - е ок. Но за основна работа ми се струва че си в голяма грешка. За *CAD системите ти трябва доста по-голям монитор, прецизна мишка, доста памет и бърз процесор. Машинката не е лоша ама не мисля че ще ти е особено удобна за работата която мислиш да правиш с нея.

Също така за 15.4’’ TFT ми се струва доста малко да е на WXGA (1280x800) - аз съм с 14" лаптоп и екрана е на 1400х1050 а съм виждал 15" с 1600х1200

... Ние работим със повече от 2 пъти по-малка надценка ...

и кои сте вие? ... и ако намеря някъде цена, която да е по-ниска от вашата за същата машинка/конфигурация, бихте ли си я коригирали или ще започнеш да вадиш вода от 9 кладенеца?

само питам ... :)

Ъъъъъъъ ама за чертане - AutoCAD, ArchiCAD и прочее, не ти ли трябваше значително по-голям екран. Ако ще е машина дето ще демонстрираш с нея - е ок. Но за основна работа ми се струва че си в голяма грешка. За *CAD системите ти трябва доста по-голям монитор, прецизна мишка, доста памет и бърз процесор. Машинката не е лоша ама не мисля че ще ти е особено удобна за работата която мислиш да правиш с нея.

Също така за 15.4’’ TFT ми се струва доста малко да е на WXGA (1280x800) - аз съм с 14" лаптоп и екрана е на 1400х1050 а съм виждал 15" с 1600х1200

Да прав си че за чертане се изисква по голям монитор- 19" и по нагоре. Лап-топа е за случай когато отидеш на почивка или някъде другаде да поработиш 5-6 дни. Иначе вкъщи съм със TFT 19" Philips който за сега е перфектен за работа с AutoCAD.

А за останалите параметри мисля че процесора си е доста добър а и паметта също, за мишка какво да говоря отиваш и си избираш к`вото ти се хареса, аз съм с Microsoft-ска мишка и ми върши работа.

Това е от мен. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...