Jump to content
BulForum.com

Препоръчайте ми компоненти

Recommended Posts

Да темата пак ще тръгне към вечния спор Интел VS АМД усещам. :D

Баш клокърски си е и жалко, че го свалиха от производство заедно с 3800+.

simbata, аз не бих ти препоръчал да взимаш ASUS в момента. Аз работя в компютърен магазин и си тествам редовно новите платки. Не знам какво стана, но от месец насам не съм срещнал нормално работещ ASUS от нисък, среден и дори висок клас. Имаше едно недоразумение M2V или нещо от сорта, уж с куп екстри, а на добра цена, а отказва да работи в двуканален режим и май MOST си го свалиха от ценовата листа. Отделно бях шокиран, че новите (не знам, може би и старите) бройки на P5B не работят с 4х1GB памет и поддържат само до 3х1. Не знам прецакани партиди ли съм набарал, но гледам се въздържам да слагам ASUS-и. Ако питаш мен ASRock си имат едно много добро бюджетно дъно и би ти свършило работа. Наблегни обаче на рам-а, най-важен е.

Извинявам се предварително ако мястото на поста не е тука... ама съм решил да смеянам комбайната.. и ако може да ми преложите компоненти... за добро компютърче за към 700 лева... Много ще съм благодарен.. че не съм мноо вътре в нещата а не искам да се набутвам..

може би нещо такова:

GB M55S-S3 /NF550 /AM2 - 80$

ATHLON64 3600+X2 /AM2 /BOX/65W - 70$

2x512MB DDR2 800 SUPER T CL4 - 2x30$

160GB SEAGATE 7200/8MB CACHE - 60$

GALAXY 7600GS 128 DDR3 ZAL PCI - 100$

FOXCONN 3GT2P-482/FORTRON 400W - 70$

=440$ x 1.5 = 660лв. Ако ще слагаш dvd rw - още 30$

GB 965P-DS3 /965P/775 - 110$

C2 DUO E2140 /1.6G/1M/BOX - 90$

2x512MB DDR2 800 A-DATA - 2x25$

160GB SEAGATE 7200/8MB CACHE - 60$

GALAXY 7600GS 128 DDR3 ZAL PCI - 100$

FOXCONN 3GT2P-482/FORTRON 400W - 70$

=480$=720лв , без cd

от мост съм гледал цените горе доло колко са

С вашата помощ и тази на приятел собственик на комп. фирма, вече пиша от следния компютър :

ASUS M2N-MX SE sAM2, GF 6150

AMD X2 DualCore 4000+

1 GB DDR2 Ram 533 Mhz, TakeMS (уговорил съм още една плочка за Дуал)

320GB Hitachi Deskstar T7K500/7200 RPM, 16 MB SATA2

Case Delux SF438 Black-Silver

PS Fortron FSP250-60GEN w/Active PFC

LiteON Black DVDRW LH-20A1P-12C/LH-20A1P-23C

Обща сума : 537 лв.

Благодаря на всички :)

И да си настроиш колко памет да ти лапа вграденото видео :). За такава карта не повече от 128MB.

@predatora, благодаря :)

И да си настроиш колко памет да ти лапа вграденото видео :). За такава карта не повече от 128MB.

Ми то по default си е 128, няма да го пипам :) А за Асус-а, пича ми каза, че тези бройки специално при него били наред. Засега и при мен всичко е наред, дано да остане така :)

Сега почвам да се мъча да си кача Mac OS X на него :)

Наред си е, да. И аз сглобявах две машини тези дни, едната със M2N-MX, а другата с M2N. Нямаше проблеми. Успех за Mac-а :). И аз го мъчих, но без успех.

...Успех за Mac-а :). И аз го мъчих, но без успех.

Ами при мен се получи. Сега съм на дуал буут с WinXP и Mac OSX Tiger. Все пак все още имам проблеми със знанията и съвместимостта :) Ако имаш някакви въпроси, ще ти помогна :)

Нямам въпроси, просто си е до хардуер. Капризен си е Mac-а - тук тръгне, там не. В Zamunda бях качил едно филмче, което показва целия процес на инсталацията. Там съм описал и проблемите ми. Но вече нямам голям мерак да ти кажа честно :).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...