Jump to content
BulForum.com

"Предай нататък"

Breez

Recommended Posts

Като за начало на темата имам една молба към всички:Нека всеки който не е гледал филма(Предай нататък) или го е гледал отдавна да намери време да направи това!Живеем в един свят пълен с болка и страдание,а за съжаление голяма доза от тези човешки мъки са приченени от нас самите ХОРАТА!Гледайте филма и се замислете:Може ли да бъдем малко по добри?Можем ли да помогнем на някого,който е изпаднал в беда?Бихме ли могли да променим света макар и малко,но към по добро?Въпроси не чак толкова сложни,но във забързаното ежедневие май никой не се замисля върху тях!Ще ви разкажа една случка,която ми се случи преди около 2-3 години!Действието се развива на централна гара в близост до китайският ресторант!Бях излязъл в обедна почивка и се бях запътил към бързото хранене наблизо за да си взема нещо за хапване!В един момент чух викове "помощ помощ...взе ми парите"!Виковете не бяха адресирани до мен а до група хора минаващи наблизо,които всъщност забелязах първо!Огледах се и видях един дядо хванал жена от ромски произход за яката,а тя стои свита на една пейка!Веднага се запътих натам!Дядото ме забеляза и започна да вика "помощ момче помогни ми....взе ми пенсията" и с треперещи ръце стискаше яката на крадлата!Приближих се и попитах какво става?!Човека каза,че му е издърпала портфейла с пенсията(за негоово щастие се беше усетил бързо) и не може да си го вземе!Попитах ромката дали това е така при,което тя се развика едва ли не,че дядото обира нея!За мое голямо учудване групата към,която викаше дядото за помощ стоеше настрани и гледаше безмълвно!!!Тогава хванах крадлата здраво,а тя стискаше с ръце якето си посред лято!В този момент започнаха още по зверки викове от нейна страна представяйки себи си за жертвата!Изведнъж от изневиделица се появи мъж ром,който се устреми към мен и казваше това е жена ми защо я биете?!?!Аз казвам,че искам да проверя дали е откраднала парите на дядото и че не я бия!Тогава тя започна да се дърпа много силно и едвам я удържах,като с поглед следях и реакциите на мъжа!За мой късмет и на дядото разбирасе се появи едно момче,което виждайки ситуацията веднага се притече на помощ!Той мина от задната страна на ромката и веднага зебеляза пъхнатото в панталона и портмоне пристегнато с якето...бързо го издърпа и ми го подаде,а аз съответно на дядото!В този момент наглата крадла започна да крещи кълнейки на,което не издържах!Шамаросах я няколко пъти,а запътилия се към мен манго получи бърз двоен ритник,който го завъртя в обратна посока!Отзад се бяха насъбрали вече доста хора и крадците нямаха избор освен да се отеглят без плячката си!Този път дядото остана с пенсията си,а дали утре ще е така???Ще има ли някой наблизо да помогне или просто ще подмине или ще гледа безмълвно???Около нас винаги има някой,който има нужда от помощ...огледайте се ПОМОГНЕТЕ!Без значение в какво се изразява помоща ви или доброто дело,което може да направите важното е да правим нещо!Да бъдем по добри да помагаме с каквото можем!Кой знае може някой ден нашите деца да живеят в един по добър свят.....аз лично мисля,че от нас зависи!!!

Предлагам в тази тема да пишем всички добри дела,които правим!Да стане нещо,като книга на добрините с колкото се може повече страници и участници в нея!Надявам се,че всеки би искал да присъства в нея дано не греша!?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...