lil_stenly Posted July 24, 2007 Share Posted July 24, 2007 Значи взех си нов компютър и нямам проблеми с него ! Но , като седи известно време включен (няколко дни без изключване) качва максимума на температурата ! Environmental parameters Min Operating Temperature: 5 °C Max Operating Temperature: 55 °C В момента харда е 55 градуса по целзий ! През повечето време седи от 48 до 52 градуса при положение , че не е толкова горещо в нас и не излагам кутията на прака светлина за да се нагрее ! Biostar NF550 AM2 Dualcore AMD Athlon 64 X2 3600+ Motherboard 37 °C (99 °F) CPU 36 °C (97 °F) CPU #1 / Core #1 21 °C (70 °F) CPU #1 / Core #2 19 °C (66 °F) GPU 49 °C (120 °F) ExcelStor Technology J8160S 54 °C (129 °F) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 24, 2007 Share Posted July 24, 2007 Иска някоя друга перка в кутията а тези 55 градуса са много далече от безопасните в смисъл те са дадени от прозиводителя че няма да имаш проблеми ако ги достигне но едва ли се споменава за продължителна работа на тях Хайвана иска охлаждане инак ще се прощаваш с него това е мнението ми иначе ми е интересно от къде намери 2600+ X2 процесор като минималния е 3600+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted July 24, 2007 Share Posted July 24, 2007 Имам Макстор Даймъндквотамбеше - от години бачка си на 55 и прочие. Никакви проблеми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted July 24, 2007 Author Share Posted July 24, 2007 Прощавай ... исках да пиша 3600+ , но съм се объркал ! Motherboard 34 °C (93 °F) CPU 32 °C (90 °F) CPU #1 / Core #1 19 °C (66 °F) CPU #1 / Core #2 18 °C (64 °F) GPU 49 °C (120 °F) ExcelStor Technology J8160S 35 °C (95 °F) Точно сега го включих и ето статистиката ! Сега изглежда добре и все пак реших да му сложа един кулер още щом имам възможност ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 24, 2007 Share Posted July 24, 2007 Имам Макстор Даймъндквотамбеше - от години бачка си на 55 и прочие. Никакви проблеми. На мен преди седмица ми донесоха за ремонт компютър с Maxtor DiamondMax Plus 9 120 GB ATA-133 който след първите 15 мин работа загряваше до 54-56 градуса и електрониката му гаснеше и вадеше сини екрани сложих му една перка да духа отдолу и вече 2 седмици постянна работа няма проблеми а температурата която отчита евереста е 30-33 градуса. С други думи работата опира до късмет на бройка или така се заблуждавам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 24, 2007 Share Posted July 24, 2007 С други думи работата опира до късмет на бройка или така се заблуждавам Не се заблуждаваш - преди време имах 2 еднакви S-ATA Seagate по 200 Gb. S.M.A.R.T. показваше, че най-високата достигната температура на единия е била 59С, а на другия - 60С. Просто бяха монтирани в зле охлаждана кутия. Този, който беше стигал 59С по едно време зацепи, предположих че от нагряването се е разширил леко, разхлабих много малко всеки винт на корпуса - тръгна....но от време на време пак правеше проблеми. Другият (60С) продължаваше да си работи безпроблемно и след ъпгрейда на машината го преместих на другата си машина - продължава да си работи без проблем. Въпрос на късмет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted July 25, 2007 Author Share Posted July 25, 2007 Не смятам да отхлабвам нищо ! Иначе един вентилатор ще оправи проблема ! Днес ще ходя да му сложат и мисля , че всичко ще е шест ! Благодаря ви за отговорите и съветите ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted July 25, 2007 Share Posted July 25, 2007 Едно въпросче само. Какво ти е захранването ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted July 26, 2007 Author Share Posted July 26, 2007 Захранването е фортрон 350в ама не е от него , вечерта като е по-хладно не загравя ! Иначе препоръчайте ми някой кулер за хардове от 7 до 10 лв ! Тея с двете вентилаторчета на титан са хубави ама са и много скъпи ! За охлаждане на хард да дам 30 лв и такъв с един вентилатор ще ми свърши работа ... спрях се на HDD Cooler Titan TTC-HD11 или Titan TTC-HD12 и ми кажете къде в Пловдив продават ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 26, 2007 Share Posted July 26, 2007 Захранването е фортрон 350в ама не е от него , вечерта като е по-хладно не загравя !Иначе препоръчайте ми някой кулер за хардове от 7 до 10 лв ! Тея с двете вентилаторчета на титан са хубави ама са и много скъпи ! За охлаждане на хард да дам 30 лв и такъв с един вентилатор ще ми свърши работа ... спрях се на HDD Cooler Titan TTC-HD11 или Titan TTC-HD12 и ми кажете къде в Пловдив продават ! Абе иди в Компютър+ или в Ресет-а, за до 10-15 лв се намират хдд кулъри с по един вентилатор, който ще ти е достатъчен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 2, 2007 Author Share Posted November 2, 2007 Абе старото вентилаторче изчатка и хард диска ми прегрява отново . Просто някой хора от мания да икономисват ми качват нервите до небето ... не става въпрос за никой от форума . Сега ако може да кажете някаква марка или модел на вентилаторче , което ще изкара повече от четири месеца при непостоянна работа . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Като начало си затвори кутията ако е отворена или си вземи по-добра, тази явно не се справя. В това време моите хардове са около 30-те *, каквото и да е, не трябва да ти прегряват, или пък не са точни сензорите нещо, не е нормално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 3, 2007 Author Share Posted November 3, 2007 Кутията си е затворена и само харда прегрява ... просто вентилаторчето за харда , което бащата беше взел се оказа някакво менте и аз знаех , че няма да издържи много . Не виждам от какво може да е това прегряване , освен от самия хард . Иначе с вентилаторче си работи от 28 до 38 и повече от 39 мърдане на горе няма . Само му трябва едно стабилно вентилаторче , което ще кара повече . Аз горе бях предложил едни титан ама тука в България никъде ги няма и тук се продават само куче марки . Сега , оверман е прав и може нищо да не му стане , защото повечето от хардовете , които съм виждал имат висока температура , но няма да е лошо да се охлажда малко или много , а дали ще му навреди висока температура не е ясно , ама не смятам да пробвам . Link to comment Share on other sites More sharing options...
shondll Posted November 3, 2007 Share Posted November 3, 2007 Аз горе бях предложил едни титан ама тука в България никъде ги няма и тук се продават само куче марки . Мисля, че не си напълно прав, въпроса е колко пари си готов да дадеш за нещо марково. Вчера например, купих ето това от ресет - Scythe FAN 8x8 Minebea, 2BB, Silent IC, 1400rpm (много тъпо са го направили тоя сайт и не мога да ти дам линк ), но струва 20 гроша, но наистина ти го препоръчвам, ако можеш да го монтираш в кутията и ти се дават парите. Само да добавя - гарантиран живот 160 000 часа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.