Jump to content
BulForum.com

Хард exelstore jupiter j8160s 160gb

Recommended Posts

Значи взех си нов компютър и нямам проблеми с него !

Но , като седи известно време включен (няколко дни без изключване) качва максимума на температурата !

Environmental parameters

Min Operating Temperature: 5 °C

Max Operating Temperature: 55 °C

В момента харда е 55 градуса по целзий !

През повечето време седи от 48 до 52 градуса при положение , че не е толкова горещо в нас и не излагам кутията на прака светлина за да се нагрее !

Biostar NF550 AM2

Dualcore AMD Athlon 64 X2 3600+

Motherboard 37 °C (99 °F)

CPU 36 °C (97 °F)

CPU #1 / Core #1 21 °C (70 °F)

CPU #1 / Core #2 19 °C (66 °F)

GPU 49 °C (120 °F)

ExcelStor Technology J8160S 54 °C (129 °F)

Иска някоя друга перка в кутията а тези 55 градуса са много далече от безопасните в смисъл те са дадени от прозиводителя че няма да имаш проблеми ако ги достигне но едва ли се споменава за продължителна работа на тях ;) Хайвана иска охлаждане инак ще се прощаваш с него това е мнението ми иначе ми е интересно от къде намери 2600+ X2 процесор като минималния е 3600+ ;)

Прощавай ... исках да пиша 3600+ , но съм се объркал !

Motherboard 34 °C (93 °F)

CPU 32 °C (90 °F)

CPU #1 / Core #1 19 °C (66 °F)

CPU #1 / Core #2 18 °C (64 °F)

GPU 49 °C (120 °F)

ExcelStor Technology J8160S 35 °C (95 °F)

Точно сега го включих и ето статистиката !

Сега изглежда добре и все пак реших да му сложа един кулер още щом имам възможност !

Имам Макстор Даймъндквотамбеше - от години бачка си на 55 и прочие. Никакви проблеми.

На мен преди седмица ми донесоха за ремонт компютър с Maxtor DiamondMax Plus 9 120 GB ATA-133 който след първите 15 мин работа загряваше до 54-56 градуса и електрониката му гаснеше и вадеше сини екрани сложих му една перка да духа отдолу и вече 2 седмици постянна работа няма проблеми а температурата която отчита евереста е 30-33 градуса. С други думи работата опира до късмет на бройка или така се заблуждавам ;)

С други думи работата опира до късмет на бройка или така се заблуждавам ;)

Не се заблуждаваш - преди време имах 2 еднакви S-ATA Seagate по 200 Gb.

S.M.A.R.T. показваше, че най-високата достигната температура на единия е била 59С, а на другия - 60С.

Просто бяха монтирани в зле охлаждана кутия. Този, който беше стигал 59С по едно време зацепи, предположих че от нагряването се е разширил леко, разхлабих много малко всеки винт на корпуса - тръгна....но от време на време пак правеше проблеми.

Другият (60С) продължаваше да си работи безпроблемно и след ъпгрейда на машината го преместих на другата си машина - продължава да си работи без проблем. Въпрос на късмет. ;)

Не смятам да отхлабвам нищо !

Иначе един вентилатор ще оправи проблема !

Днес ще ходя да му сложат и мисля , че всичко ще е шест !

Благодаря ви за отговорите и съветите !

:)

Захранването е фортрон 350в ама не е от него , вечерта като е по-хладно не загравя !

Иначе препоръчайте ми някой кулер за хардове от 7 до 10 лв !

Тея с двете вентилаторчета на титан са хубави ама са и много скъпи !

За охлаждане на хард да дам 30 лв и такъв с един вентилатор ще ми свърши работа ... спрях се на HDD Cooler Titan TTC-HD11 или Titan TTC-HD12 и ми кажете къде в Пловдив продават !

Захранването е фортрон 350в ама не е от него , вечерта като е по-хладно не загравя !

Иначе препоръчайте ми някой кулер за хардове от 7 до 10 лв !

Тея с двете вентилаторчета на титан са хубави ама са и много скъпи !

За охлаждане на хард да дам 30 лв и такъв с един вентилатор ще ми свърши работа ... спрях се на HDD Cooler Titan TTC-HD11 или Titan TTC-HD12 и ми кажете къде в Пловдив продават !

Абе иди в Компютър+ или в Ресет-а, за до 10-15 лв се намират хдд кулъри с по един вентилатор, който ще ти е достатъчен.

• 3 months later...

Абе старото вентилаторче изчатка и хард диска ми прегрява отново .

Просто някой хора от мания да икономисват ми качват нервите до небето ... не става въпрос за никой от форума .

Сега ако може да кажете някаква марка или модел на вентилаторче , което ще изкара повече от четири месеца при непостоянна работа .

Като начало си затвори кутията ако е отворена или си вземи по-добра, тази явно не се справя.

В това време моите хардове са около 30-те *, каквото и да е, не трябва да ти прегряват, или пък не са точни сензорите нещо, не е нормално.

Кутията си е затворена и само харда прегрява ... просто вентилаторчето за харда , което бащата беше взел се оказа някакво менте и аз знаех , че няма да издържи много .

Не виждам от какво може да е това прегряване , освен от самия хард .

Иначе с вентилаторче си работи от 28 до 38 и повече от 39 мърдане на горе няма .

Само му трябва едно стабилно вентилаторче , което ще кара повече .

Аз горе бях предложил едни титан ама тука в България никъде ги няма и тук се продават само куче марки . Сега , оверман е прав и може нищо да не му стане , защото повечето от хардовете , които съм виждал имат висока температура , но няма да е лошо да се охлажда малко или много , а дали ще му навреди висока температура не е ясно , ама не смятам да пробвам .

Аз горе бях предложил едни титан ама тука в България никъде ги няма и тук се продават само куче марки .

Мисля, че не си напълно прав, въпроса е колко пари си готов да дадеш за нещо марково. Вчера например, купих ето това от ресет - Scythe FAN 8x8 Minebea, 2BB, Silent IC, 1400rpm (много тъпо са го направили тоя сайт и не мога да ти дам линк :angry1 ), но струва 20 гроша, но наистина ти го препоръчвам, ако можеш да го монтираш в кутията и ти се дават парите. Само да добавя - гарантиран живот 160 000 часа :wacko:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...