mIRCata Posted January 25, 2023 Share Posted January 25, 2023 Отворих си моето ръководство на телефона. Също ми пише някъде по корпуса - болт, някъде към двигателя, даже пишат да е на поне 60 см от акумулатора.... Като не разбирам, ще правя квото е решил германеца, че знам ли ги. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 25, 2023 Share Posted January 25, 2023 (edited) On 1/25/2023 at 1:50 PM, mIRCata said: Отворих си моето ръководство на телефона. Също ми пише някъде по корпуса - болт, някъде към двигателя, даже пишат да е на поне 60 см от акумулатора.... Като не разбирам, ще правя квото е решил германеца, че знам ли ги. Реално трябва да е нещо, което да контактува с блока на двигателя - а ся булка! Интересен въпрос ми хрумва - реално не са ли всички минусови клеми замасени? Хм? Edited January 27, 2023 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted January 25, 2023 Share Posted January 25, 2023 Минуса винаги ти е закачен към шасито. Нищо общо с автоматичните старт стоп системи. Заради това и когато разкачаш акумулатор, първо разкачаш минуса защото няма опасност случайно да направиш искра или късо ако ключа ти пипне шасито. А след това сваляш плюса, спестявайки си същият проблем с докосване на шасито. В обратен ред можеш да се завариш При новите коли плюса е изкаран на отделно място за да те предпазят от overvoltage при подаване на ток, този плюс обикновенно не ходи директно на акумулатора, не е просто дълъг кабел. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 25, 2023 Share Posted January 25, 2023 1 hour ago, w00x said: Съображенията ми да предпочитам определени неща по определен начин са базирани на моите потребности, моя начин на употреба и моята камбанария. Не се опитвам да ги определя като най-добри, като универсални, или въобще валидни за някой друг. Реално обяснявам защо аз предпочитам да са така. И наистина не разбирам за какво точно спорим. Че не съм прав да преценям нещата конкретно за себе си? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vinyl_master Posted January 25, 2023 Share Posted January 25, 2023 Няма никакво значение като ефект дали ще сложиш черния кабел на минуса или на шасито. Арпата е обяснил по-горе последователноста. Препоръчва се да се слага някъде по шасито, защото акумулаторите по време на заряд отделят водородни и кислородни газове, който при искра става бум, а от там следва много неприятен резултат за близките хора. На някой коли даже плюса е изнесен някъде в страни. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted January 25, 2023 Share Posted January 25, 2023 @w00x, не се ли усещаш къде точно сътвори facepalm-а? Шаси, корпус, маса... - ок, обаче виж какво си написал: 3 hours ago, w00x said: И кой зарежда акумулатор плюс-плюс, минус-минус? Зарежда се плюс-плюс, минус-земя. Правиш ли разлика между "зареждане на акумулатор" и "подаване на стартов ток"? Къде в автомобила има "ЗЕМЯ"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 25, 2023 Share Posted January 25, 2023 Последно време имам тегави болки в кръста.... Подозирам, че е от големия кор дето нося вече над 30 гОдин Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted January 25, 2023 Author Share Posted January 25, 2023 2 minutes ago, DON_CHEFO said: Последно време имам тегави болки в кръста.... Подозирам, че е от големия кор дето нося вече над 30 гОдин И за твоя проблем има майка https://www.amazon.com/How-Live-Huge-Penis-Meditations/dp/1594743061 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 25, 2023 Share Posted January 25, 2023 Чефо да ти имам проблемите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted January 25, 2023 Share Posted January 25, 2023 Малко опит от първа ръка с инфотейнмънт системите на VAG групата - всичко различно от Ауди е пълен Батак. Нивото на кода е като на някой току що завършил софт уни или телерик. Като цяло ме съмнява по другите компоненти на колите да е кой знае колко различно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 25, 2023 Share Posted January 25, 2023 И най-важното е, има китайски заместители, които не са лоши. RSNav не е нищо по-различно. Аз другия месец обмислям да бучна един бокс за 265 евро и да си имам андроид ауто Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 25, 2023 Share Posted January 25, 2023 1 hour ago, earache said: Малко опит от първа ръка с инфотейнмънт системите на VAG групата - всичко различно от Ауди е пълен Батак. Нивото на кода е като на някой току що завършил софт уни или телерик. Като цяло ме съмнява по другите компоненти на колите да е кой знае колко различно. Не мога да не се съглася. VAG групата е трагедия от към инфотеймънт. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 25, 2023 Share Posted January 25, 2023 2 hours ago, kotora said: Чефо да ти имам проблемите. Естествено е майтап. Някой да не се върже на Интернет глупости. Разчупвам напрежението един вид Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 25, 2023 Share Posted January 25, 2023 4 hours ago, plameni said: @w00x, не се ли усещаш къде точно сътвори facepalm-а? Шаси, корпус, маса... - ок, обаче виж какво си написал: Правиш ли разлика между "зареждане на акумулатор" и "подаване на стартов ток"? Къде в автомобила има "ЗЕМЯ"? Под земята, естествено! Да не паля пак, че тъкмо леко се поуспокоих. 4 hours ago, DON_CHEFO said: Последно време имам тегави болки в кръста.... Подозирам, че е от големия кор дето нося вече над 30 гОдин Има лечение, батьовата! 3 hours ago, kotora said: Чефо да ти имам проблемите. С тия тежки, важни и сериозни проблеми няма да се ебаваш ти!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 Нищо не ме впечатлява хахах. Поръчах си един мини контролер защото скоро имам рожден ден. Ама го върнах, въпреки че много го исках и го чаках 1 седмица. Викам си ся тва са 400 лв, ще стои само да събира прах… за кво ми е, ще го връщам. Гледам блутут колонки. Ревюта, мнения и коментари, добавил съм в кошницата в няколко различни сайтове и после си викам “ъ, тва ся за кво ми е”. И ей тъй е почти с всичко. Това от възрастта ли е? Хахах Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 27, 2023 Share Posted January 27, 2023 1 hour ago, vikktor said: Нищо не ме впечатлява хахах. Това от възрастта ли е? Хахах Амм, сигурно… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 29, 2023 Share Posted January 29, 2023 Скарлатината не подмина малката. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 29, 2023 Share Posted January 29, 2023 3 hours ago, mIRCata said: Скарлатината не подмина малката. СТИГА БЕ!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted January 30, 2023 Share Posted January 30, 2023 17 hours ago, mIRCata said: Скарлатината не подмина малката. Дано да се оправи бързо детето! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 30, 2023 Share Posted January 30, 2023 (edited) 10 дена антибиотик сега през 12 часа. И след това контролен преглед и кръвни дали всичко е ок. Преди нас засякохме момче от нейната група с обриви и всичко. А преди коледа пак имаха скарлатина в тяхната група, но тогава се размина... Сега седи и плаче, че я боли гърлото като преглъща и вода едвам я караме да пие. Дано по-бързо да действа антибиотика, да я облекчи малко Edited January 30, 2023 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 30, 2023 Share Posted January 30, 2023 (edited) Ай сиктир бе! Откъде това чудо в тоя ден и век??? То какво ли се учудвам като още съществува проблем с въшките.... И тук отново идва оня момент, в който масово чукндури си пускат чаветата болни на градина и/или в училище и трябва да се въведат 100 тояги на голо... Edited January 30, 2023 by RaptoR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted January 30, 2023 Share Posted January 30, 2023 Бързо оздравяване! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted January 30, 2023 Share Posted January 30, 2023 7 hours ago, Godfather said: Дано да се оправи бързо детето! 1 hour ago, Mockingbird said: Бързо оздравяване! Благодаря. 2 hours ago, RaptoR said: Ай сиктир бе! Откъде това чудо в тоя ден и век??? То какво ли се учудвам като още съществува проблем с въшките.... И тук отново идва оня момент, в който масово чукндури си пускат чаветата болни на градина и/или в училище и трябва да се въведат 100 тояги на голо... Сега на цялата група ще им правят тестове с проби от гърлата, защото за няма и 2 месеца - 2 пъти и сега са повече от 1 дете. То тази година като чета е нещо ужасно. В пъти, ама много пъти са скочили случаите спрямо предните години. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 30, 2023 Share Posted January 30, 2023 Признавам си че не знам, но скарлатината не се ли включва в болестите, които борим с ваксини? Дали това не е пореден резултат от простотията дебилна антиваксърска? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted January 30, 2023 Share Posted January 30, 2023 Не е. Морбили-то е в задължителната ваксинация. Скарлатината е бактериална и няма специфична ваксина срещу нея. Тъпото е, че понеже е бактериална, и да я изкараш, няма гаранция за траен имунитет. Не е както варицелата, примерно, караш я веднъж и после имаш имунитет доживот. Скарлатината може и десет пъти да я караш. Дано се оправя бързо детето. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts