RaptoR Posted December 19, 2021 Share Posted December 19, 2021 Доживях да видя Лего с липсваща част в комплекта... Съсипаха го тоя свят!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted December 19, 2021 Share Posted December 19, 2021 2 hours ago, RaptoR said: Доживях да видя Лего с липсваща част в комплекта... Съсипаха го тоя свят!!! Не е учудващо, имайки предвид че голяма част от производството е изнесено в Мексико, а от тази година и в Китай. Аз на липсващи части не съм попадал, но като поставя Лего Сити-тата на малкия до моите Лего-та от преди 30 години, разликата е като между днешно Лего и китайски конструктор от левчето. Все още Лего си остават най-добрите конструктори от този тип, но като качество на материали и изработка е само надолу от 90-те насам. Както и всичко останало. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 19, 2021 Share Posted December 19, 2021 8 minutes ago, deus_pld said: Не е учудващо, имайки предвид че голяма част от производството е изнесено в Мексико, а от тази година и в Китай. Аз на липсващи части не съм попадал, но като поставя Лего Сити-тата на малкия до моите Лего-та от преди 30 години, разликата е като между днешно Лего и китайски конструктор от левчето. Все още Лего си остават най-добрите конструктори от този тип, но като качество на материали и изработка е само надолу от 90-те насам. Както и всичко останало. Абе не е съвсем така, мили мой. Преди време лапнах на търг един кашон лего от 80-те - ей тва ти стои като китайски конструктор в сравнение със сега. А да сглобявам аз Лего FRIENDS (сериала, не срията) и да ми липсва парче - бах маа му!!! Сега остава да видя да не е в грешното пликче, че ми остават още 2. Не че нямам купени ей така лего части на килограм за без пари, но това е МЕГА резил за мен. И ако имам време ще им пиша. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted December 19, 2021 Share Posted December 19, 2021 И аз така си мислех, върнах се назад и видях, че съм объркал една част с друга. Какво сглабяш? Аз съм още на Land Rover-a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 19, 2021 Share Posted December 19, 2021 4 minutes ago, vikktorpenchev said: И аз така си мислех, върнах се назад и видях, че съм объркал една част с друга. Какво сглабяш? Аз съм още на Land Rover-a Нищо особено като сложност - CENTRAL PERK и да, частта я няма. Добре че имам лего боща с килограми, децата намериха друга. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted March 14, 2022 Share Posted March 14, 2022 (edited) Клавиатурата от темата за хвалби е с някво Ч бутона до shift. Ще пробвам да я върна. Жалко само, че големия шифт и Ч горе до 1 е с 40 лв отгоре. Ако изобщо картинката е вярна. Ще ми я приемат ли без найлона? Няма как да я върна в оригинално състояние. Edited March 14, 2022 by vikktor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 14, 2022 Share Posted March 14, 2022 Не разбрах. Какъв е проблемът? Как така Ч бутон до Shift? Така като гледам е с ISO подредба. Стандартната за Европа, с големия ENTER, но Ч-то си е горе вляво до 1-цата. Освен това можеш да си подредиш бутоните както искаш и дори бутон "`" да не е горе до 1-цата, да направиш този горе до 1-цата да ти е Ч-то. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted March 14, 2022 Share Posted March 14, 2022 (edited) Да, мислех си да ги разменя, но после си помислих, че другия вариант (в случея на розовата клавиатура) ми харесва повече. Не бях обърнал внимание на това до сега. Дори се чудя дали да не пробвам обикновената mx keys, която има numpad и малко по-големи копчета. Но като цяло не знам дали изобщо ще приемат връщане.... Я кажи, ако знаеш, стандарта къде в модела е описан? примерно - един и същи цвят, само подредбата е различна. Клавиатура LOGITECH, Keys мini, Minimalist, Wireless, Illuminated. 920-010500 - eMAG.bg Клавиатура Logitech MX Keys Mini, Осветена, Wireless, Layout US INTL, Розов - eMAG.bg Edited May 25, 2022 by vikktor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted March 14, 2022 Share Posted March 14, 2022 На копчето до 1-цата можеш да си сложиш Ч-то и няма да разбереш разликата дори. Ще свикнеш с по-големия ENTER и различното местоположение на Ю-то. На тази от първия линк пише: LOGITECH MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard - ROSE - US INT'L - 2.4GHZ/BT - INTNL US International лейаута е ANSI. UK лейаута е ISO. 300 лв за тая конкретна клавиатура е малко абсурдно като цяло... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted March 15, 2022 Share Posted March 15, 2022 8 hours ago, w00x said: 300 лв за тая конкретна клавиатура е малко абсурдно като цяло... За 160 я взех. И за това все още се колебая дали да я върна или не, защото минимума, който намерих, е 215. Ще разгледам днес как стоят нещата с големия й вариант. Дълго време обмислях тази покупка, но вместа да я гледам на всяка промоция, реших да се възползвам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 15, 2022 Share Posted March 15, 2022 Аз така и не разбирам чий гладък мозък е решил, че е добра идея наклонената черта, дето я ползваш веднъж на петилетка да ти е супер голям клавиш, а ентера, да ти е по-малък от shift-a... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted April 28, 2022 Share Posted April 28, 2022 Преди 2 дена ми надраха таралясника открай докрай с ключ, задето си позволих да паркирам пред съседния вход. Конкретно на това място не спира никой постоянно. Знам единствено от кой вход е незнайния селяк. Дайте идеи за вандалщина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 28, 2022 Share Posted April 28, 2022 Е тва е българската селяния... На мен са ми рязали гума по подобен начин. Тия хора са толкова жалки, че квото и да направиш все тая. Той живота ги е пребил на макс. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 28, 2022 Share Posted April 28, 2022 Освен камера и после или му правиш ти мизерии или опитваш полицията да направи нещо. Иначе идеи много - стъклена вата на предното стъкло, че като пусне чистачките да му се надере стъклото, лютеница през нощта по боята, да замине лака/боята, дранета, гуми. То вече мизерии много Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted April 28, 2022 Share Posted April 28, 2022 Ема ми е накърнено егонцето. Не знам дали знаеш чувството. Мисля си една кофа боя да има лисна на входа на селската панелка. Щом толкова ги влече боята... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted April 28, 2022 Share Posted April 28, 2022 А няма ли да е по-добре да влезнеш у входа и да пуснеш нещо умрело там Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 28, 2022 Share Posted April 28, 2022 50 minutes ago, earache said: Преди 2 дена ми надраха таралясника открай докрай с ключ, задето си позволих да паркирам пред съседния вход. Конкретно на това място не спира никой постоянно. Знам единствено от кой вход е незнайния селяк. Дайте идеи за вандалщина. 31 minutes ago, earache said: Ема ми е накърнено егонцето. Не знам дали знаеш чувството. Мисля си една кофа боя да има лисна на входа на селската панелка. Щом толкова ги влече боята... Излишно е да страдат невинни хора, защото после ремонтирането ще е за обща сметка. Идентифицирай говедото - това е от първостепенно значение. Идеи иначе много. Двете класики - стек запалки в ауспуха и/или лютеница - ще си боядисва колата бетер тебе. Запалките също са голямо шоу, попилявал съм се от смях само при описване на резултата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 28, 2022 Share Posted April 28, 2022 3 hours ago, earache said: Преди 2 дена ми надраха таралясника открай докрай с ключ, задето си позволих да паркирам пред съседния вход. Конкретно на това място не спира никой постоянно. Знам единствено от кой вход е незнайния селяк. Дайте идеи за вандалщина. Вандалщина на кое? Секундно лепило в ключалката на вратата на колата. Дори ще е с отложен старт. Ще разбере, че не може да си отключи, едва тогава, когато му се наложи,та ще го заболи още повече. Демек - като падне акумулатора и спре централното. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted April 29, 2022 Share Posted April 29, 2022 8 hours ago, RaptoR said: Излишно е да страдат невинни хора, защото после ремонтирането ще е за обща сметка. Тя и жена ми е невинна, но сега ще се бръкне и тя за ремонта. За нея никой не е помислил. Идеите ви са супер, благодаря. Само да имах начин да го проследя, без да вися пред блока като клошар... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 29, 2022 Share Posted April 29, 2022 Зависи от видимостта ти към въпросното място. Накаква action камера или фотоапарат през деня, настроени за timelapse снимки - през 5-10 секунди примерно и вечер гледаш материала, докато зареждаш батериите отново или хванеш мръсника Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted April 29, 2022 Share Posted April 29, 2022 Видимост имам, директна. Но по-скоро трябва за през нощта, тогава е станало. Как е положението с нощните камери? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 29, 2022 Share Posted April 29, 2022 (edited) Няма ли осветление пред това място - нещо от вход, улична лампа? Не знам за нощните камери. Повечето май ползват някакви инфрачервени диоди и резолюцията е кофти. Един фотоапарат с вдигнато ISO и по светъл обектив, би правил прилична снимка и през тъмното, стига да има поне някаква светлина. Колкото по-светло, толкова по-малко време ще е нужно за снимката и ще имаш по-ясен образ на заподозрения. Edited April 29, 2022 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted April 29, 2022 Share Posted April 29, 2022 Да, всъщност е близо до лампата на паркинга. Трябва да я загледам дали работи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus_pld Posted April 29, 2022 Share Posted April 29, 2022 А убеден ли си, че причината за надраскването е паркирането на жена ти пред съседния вход? Може да са просто някакви малоумни лапета, минали случайно. Има такива случаи много, минават, дерат и заминават, ей така заради мизерията просто... Ако все пак ще слагаш камера, не е ли по-удачно в случая да е от тези, които се слагат вътре в колата, от типа на видеорегистраторите? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted April 29, 2022 Share Posted April 29, 2022 (edited) трябва да е някаква 360, ка кда хване иначе, ако някой дере странично. Пък и той няма да паркира пак там. Освен ако не иска да види кой ще му надере колата 2-ри път. Иначе може да следи, кой олигофрен оглежда колите там Заподозрения почти сигурно е някой 40+ годишен, даже някой чичак 60+. Обикновено тия са тези, където си мислят, че тротоара им е бащиния. По-малко вероятно е да е някой млад - освен ако не е пълен дебил за да е с такова мислене. Edited April 29, 2022 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts