Jump to content
BulForum.com

Искам пък да ви се оплача

Recommended Posts

Обърни внимание - спират го в зона 30 мили минимум с 29... Естествено са решили да видят да не е буфкан...  :bgrin:

Ама нека той си разкаже всичко сам. 

Почти...За спийдинг ми се размина ден преди това. Хванаха ме със 16 отгоре. В последствие разбрах, че е можело да ме изшият много яко и тогава, но човека явно беше разбран. Тогава ми се размина. После обаче карах зад една цивилна патрулка, която през деня се различава и от километри дори. Заради номера, фенера и джантите. Миндилите караха с 25...не издържах и ги изпреварих, но са ми проверили номера. Колата се води регистрирана в Чикаго, а сити стикера ми не е от там...щото естествено струва 117 долара и не ми се даваха. Ся ще дам два пъти по толкова...и понеже всичко трябва да се струпа на куп. Дойде писмото и за данъка на колата(ако мога така да го нарека). Не знам какво е, но са нови почти 200 кинта. :D И е нов налог от 2013-та година. Така ми казаха поне.

едит: Да речем, че тия сити стикери са винетки...ама за всеки град струват различно. И естествено за Чикаго са най-скъпи. В Норич са 11 пъти по-евтини. А Норич и Чикаго, както и останалите предградия нямат никаква граница...просто от 16-тото дърво на улицата влизаш в предградието(образно казано).

Edited by DON_CHEFO

• Replies 5.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

И трябва да купуваш стикери за всички градове ли? А трябва ли да ги лепиш тия стикери, че ти ако трябва и да ги лепиш, няма да ти стигнат стъклата на автомобила.

И трябва да купуваш стикери за всички градове ли? А трябва ли да ги лепиш тия стикери, че ти ако трябва и да ги лепиш, няма да ти стигнат стъклата на автомобила.

Аз също не съм много на ясно, но НЕ. Там където ти е регната колата - от там трябва да го вземеш тоя стикер(после си караш спокойно). Това ги интересува куките. До колкото знам ако тези условия са изпълнени - мога да спирам на всякъде спокойно без да се притеснявам от глоба като моята. Обикновено там където ти е регната колата ти там и живееш. Малко ми е каша и на мен...идва ми малко нелепо ама това е.

Защо споменах това за спирането...ами след 1 месец ще се местя в друго предградие и пак трябва да сменям документи(вчера ги смених) и пак трябва да сменям адресна регистрация и тогава вече пак ще трябва да купя нов сити стикер. Само, че на мен малко ми писна на курчето и мисля да не го правя и да остана регнат на сегашния ми адрес колкото се може повече.

... цените на които ги взех, не позволяваха да имам прекалено много претенции.

П.П. А и по морални подбуди нарочно пропуснах някои продавачи, които иначе имаха добри оферти...кажи ми как да си купя нож от фирма като тая долу, че после като ме попиташ от кой сайт или продавач съм го купил и аз ти отговоря "От Бай х♚й" - нали се сещаш, че това най-малкото ще е проява на лош вкус от моя страна да употребявам думи, дето не са ми в речника. :laughing1:

354.jpg

На Приморско си оставих колата на паркинга на хотела и дадох ключовете, за да я преместят ако се наложи, защото бях запушил 3-ма.
Тая сутрин се качвам да вадя колата и да тръгвам. До скоростния лост гледам, няква пружина. Един приятел я кара за 15 минути последен и му викам "каква е тая пружина бе?". И той ми казва "Не знам, ще я видим от къде е като спрем после". Хващам лоста, топката ми остава в ръката. Гледам долу това, което се вдига, за да се включи задната - свободно си се движи нагоре и надолу, а кожата направо може да си се измъкне. Направо полудях. Един друг приятел успя да го сглоби някакси, но сега ограничението да не ходи на задна го няма. Задната влиза и без да се вдига пръстена под лоста. Направо ако искам да вкарам 6-та и натисна по-далеч, от 5-та със 120, ще вкарам задна.

И най-тъпото е, че не знам какво му е, защото не съм го счупил аз!

Ония се направиха на ударени. Не знаели.

Култова схема!  :laughing:

И няма как да си сигурен кой е виновен - турбо класика! В момента и ньенкити на Джена не могат ти помогна. 

Едва ли можеш да въведеш ярешка дроб сърма в скоростната кутия без чужда помощ, но все пак внимавай. 

Преди да вкараш задна с голяма скорост (ако си сериозен щангист и успееш), бая зъби требе да изрониш, за звуци и чудо да не ти говоря.  

чужда п.тка кокали нема.

затова не си оставям колите на непознати.

поне имаш съединител, че и двигател, че и гуми и даже голяма част от трансмисията все още.

Ангеле...Единственото, което мога да те посъветвам е, да не си даваш повече колата. Моята съм я давал само на двама души да я карат без мен, като и двамата са ми мега добри приятели(и то единият щеше да я ремонтира). Прав е мобо. И дедо е прав - Приморско е курорт за "хора от народа", ама в най-лошия смисъл. 

Ем ай честито.И следващият път просто не си давай ключовете и ги запуши.Барем си направят по-голям паркинг.

Тия архитекти които мислят хотели без голям паркинг са просто за трепане.

Ем ай честито.И следващият път просто не си давай ключовете и ги запуши.Барем си направят по-голям паркинг.

Тия архитекти които мислят хотели без голям паркинг са просто за трепане.

Май си прав само в частта за недаването на ключовете ; запушването на колите може да му докара доста неприятности, вкл. и боядисването на цяла кола, а и ако твоята кола е сред запушените, май друга песен ще запееш. Да не говорим, че архитектите изобщо не са за трепане, защото проблемът не е в тях...по морето има предостатъчно количество друга гад, която си е за трепане.

За това аз си имам правило за такива спирания. Спирам само зад хора които са ми съседи, съседи по офис, които ме познават и ми имат телефона веднага да реагирам ако има нещо и трябва да я мръдна... и пак ИЗБЯГВАМ да спирам на такива места. Защото не ми е приятно да си местя колата по 1000 пъти на ден и т.н. Колкото и да не е, си е занимавка. Дори до офиса познавам всички имащи гаражи около нас и пак винаги като мога не спирам пред гаражите им въпреки,че са ми казали НАРОЧНО да спирам аз пред техните гаражи, защото ако се наложи ми знаят телефона и офиса да си мръдна колата, а не да седят запушени с часове да търсят кой е бил спрял пред тях.

Просто не е удобно.

Вече пък да спра пред, зад някой автомобил/врата на гараж и да не познавам човека .... АБСУРД... най-малкото... спадната гума, огъната врата, сцепена гума, счупено огледало, счупен прозорец ... толкова неща са... Колкото и да ми е грозна и стара колата ... не искам да си причинявам такива простотии.

Пък да я оставя на персонали да ми я паркират местят ... последно на една автомивка 3 пъти му загасна на момчето от мивката за да я пресети под 10м ... ае молим... няма нужда. По-хубаво аз да изляза и да си я преместя.

И цялата тая хамалогия заради спестени 10 минути ходене до някой паркинг... По-добре 10-15лв паркинг, от колкото да си зарежа колата на пътя и някой неизвестен мангал да ми я мести... Това дори на мойта бракма не бих го причинил. Все пак искам да се прибера с нея после.  А и нали се сещаш, че тея от хотела не носят никаква отговорност за това как ще си намериш колата след 2 часа?

Те ми казаха да паркирам там. Аз им казах да преместят тая кола, която е спряна там, за да се паркирам аз и да запуша само колата на един приятел, който нямаше да излиза, а не да запушвам непознати. Те казаха, че нямало проблем и само "шефа" бил местил колите. После "шефа" седеше и мълчеше. Не знаел. По принцип само той ги бил карал.

Дано е някакъв малък проблем. Аз не мога да си представя тия кво са правили, че да изкъртят лоста. Сигурно са го бутали на задна без да вдигнат пръстена. Това изобщо възможно ли е?

Сигурно са го бутали на задна без да вдигнат пръстена. Това изобщо възможно ли е?

Да, при добро желание от ползвателя всичко е възможно :lol:

Е то тва да не е Лада майна. Ако не влиза с леко бутане, с по-силно пак няма да влезе. Той ония е бутнал, те пружините са изтрещяли, лоста се е разглобил. Сигурно и шумове е имало.

Трябваше да погледна дали има кафяво на шофьорската седалка.

Някой бе публикувал едно клипче, как жени сменят гуми... :grin:  И като продължение на тази простотия, и аз се отчетох преди малко - взех, че потроших един живачен термометър... По принцип такъв вече не ползвам, откъде се е пръкнал в шкафа, не знам, но се разпиля из цялата кухня... Правих стойки, доколкото можах, за да докопам частиците, но е твърде възможно да са се разпилели и да не съм ги намерила всички, че имаме ъглов диван в стаята и тежи, не мога целият да го преместя. От паника събрах с прахосмукачката, каквото можах, чак после се сетих, че торбичката е от плат, но тази прахосмукачка ми бе подръка, че новата ни е за ремонт...

И то да бе през деня, лесно, ами в тез късни доби какво да правя - и без това съседите сигурно са ме псували и са се чудили, що за човек пуска прахосмукачка в 1.30 след полунощ... :grin:  Та, в потрес съм... :shy:

Живакът е силно токсичен. Доколкото знам за такова нещо се вика гражданска защита...

Да, знам, аз затова се втресох толкова... И знам, че изпаренията на живака са силно отровни, ако бе през деня, въобще нямаше да се замисля, защото не само хората ще го съберат и почистят, както трябва, но и ще го изхвърлят после на безопасно място, но как да извикаш гражданска защита през нощта?! :sad2:

Гражданска защита за счупен термометър?

Абсолютно, това също им влиза в работата, даже е препоръчително да се прави така, най-вече да го отнесат, където трябва...  Като го метне човек в контейнера, нали има животни, които ровят, да не говорим за клошарите... Е, то количеството живак в един термометър не е голямо, но все пак си е отровен...