w00x Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Имам изменение на стъкловидното тяло на лявото око. Ей така от нищото миналия понеделник го забелязах сутринта, обиколих очните доктори в София и всички казаха да свиквам и така. Поне не е мега дразнещо за момента. Ама пречи ли ти на зрението или е чисто естетическо? И в какво се изразява това изменение? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Аз пък съм с друга чуденка: не мога да продължавам в същото темпо още дълго време. Под 5 часа сън на ден почват да ми натежават сериозно. Отделно че и малкия не мога да го видя. 2 от историите ми няма как да ги делегирам на друг защото се очаква комуникация в точно определено време. Въпроса е кое точно да разкарам... и 2те са еднакво добре платени... пфуууууу аз пък уж се води, че спя нощем...ама ако спя повече от 6 часа(без значение пиян или трезвен като 5-годишно дете) значи трябва да има топовен салют и заря в моя чест Ако се наложи в 5-те последователни дни от седмицата да ставам за работа по различно време, то и в петте случая ще съм буден преди алармата и то само защото "знам", че ще се става по-рано(примерно) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Hamster Posted December 12, 2012 Share Posted December 12, 2012 Ама пречи ли ти на зрението или е чисто естетическо? И в какво се изразява това изменение? За момента не ми пречи, ако се разрастне вече може да е проблем. Като цяло сега го виждам все едно имам една полупрозрачна власинка на където ида погледна, на тъмен фон не се забелязва. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted December 14, 2012 Share Posted December 14, 2012 За всеобщо щастие или нещастие реших да не се самоубивам. Отлагам го, докато не стана премиер. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
avelina Posted December 17, 2012 Share Posted December 17, 2012 Напоследък желанието ми е простичко - да сме здрави... Тази година бе доста тежка... То не бяха болници, не бе чудо... И мен скоро ме изписаха заради изненадващата пневмония, до вчера бях на антибиотици, а междувременно миналия вторник на малкия му прилоша след градината... Оказа се, че върлува поредният кошмарен вирус, който покосява най-вече малките деца, че и някои се влачели с месеци... Ужас просто, пак изкарах с детето в поредната болница цяла седмица; горкият толкова бе зле и обезводнен, че няколко дни му преливаха нон-стоп банка след банка лекарства плюс антибиотици... Вчера ни изписаха, слава Богу, добре е вече, ама аз направо се депресирах.... Само да сме здрави, друго не искам, писна ми вече... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plameni Posted December 20, 2012 Share Posted December 20, 2012 (edited) Поражения от компютърна мишка. (мишка живяла в компютъра) Резултат - прее...пикано дъно. Поука: Не забравяйте планките... Edited December 20, 2012 by plameni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 Screen of death и харда ми е пред умиране... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted February 25, 2013 Share Posted February 25, 2013 Болен...И този път не ми се разминаха антибиотиците...Цели 10 дни ще гъча гадости....Мамка му.... Не съм пил такива неща от мнооого години..Блях...А и боли мамка му, прекрасно усещам две различни половини на главата си... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Чичо ми има неплатени сметки за ток... и естествено този дето гонят да плаща съм аз, нищо че и сестра ми е измежду наследниците. На всичкото отгоре това го разбирам, когато тръгвам да вадя разни документи за липса на задължения Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
connect Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Пукната дясна ръка в лакътя на две места и гипсова шина,след безобидна разходка на домашния любимец Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Чичо ми има неплатени сметки за ток... и естествено този дето гонят да плаща съм аз, нищо че и сестра ми е измежду наследниците. На всичкото отгоре това го разбирам, когато тръгвам да вадя разни документи за липса на задължения Откъде накъде пък ще те гонят теб, че нещо не ми е ясно? Що за глупости? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 (edited) Откъде накъде пък ще те гонят теб, че нещо не ми е ясно? Що за глупости? Падам се наследник на имота. 25% ужким имам аз. Имота е бил на баба ми и дядо ми, техни наследници са баща ми и чичо ми, наследници на баща ми сме аз и сестра ми. Съответно всички наследници са солидарно отговорни за плащането на сметките - разбирай - плаща първия който хванат пък после те да се оправят един с друг. Edited February 27, 2013 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Наследниците влезли ли са ефективно във владение на тоя имот, станали ли са собственици? Сметките от кога са? Абе какви са тия наглеци бе?!?!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 Споко. Консултирал съм се с адвокат и то не случаен. Трябва да водя дело за делба ако не можем да се разберем като хора, а очевидно няма да можем защото това е от няколко години ами аз не съм се занимал сериозно. Имаше едни сметки от 2000-та година, които платих преди няколко, сега пак някакви са се натрупали - човека просто не плаща сметки и това е. Пълен мизерник! Как изобщо може в 21ви век да живее човек без електричество не знам Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted February 27, 2013 Share Posted February 27, 2013 НИЩО НЯМА ДА ПЛАЩАШ! И НИКОЙ не може да те накара! Наследствените борби как да е. Те са друга работа. Сметки с давност 5+ години ги хвърляй в коша! Останалите ако са на негово име НЕ СА твое задължение и НЯМА да станат! Проблеми може да има евентуално собственикът на имота, НИКОЙ друг! Мамицата им долна, пари няма да им даваш!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Едни такива заминаха, въпреки че предния път като ми трябваха документи за липса на задължения и изпълнителни дела като цъфнаха, ги платих после поставих ултиматум на чичо ми да си оправи сметките и да ходим при нотариус да ми прехвърлим със сестра ми нашите дялове, защото аз нямам никакво желание да взимам и без това малкия апартамент в който той живее пък му е и единствен, но мизерника си е мизерник - отново ме тормозят за негови сметки и накрая ще се разравяме с адвокати. А сметките са отпреди 6 месеца. Не че са нещо особено - средно под 30лв/месец са, но така не може - ток, вода, парно - всякакви подобни накрая мен ме търсят. Проблеми може да има евентуално собственикът на имота, НИКОЙ друг! Ами нали аз съм съсобственик бе майна? Аз имам 25%, чичо ми има 50%, сестра ми и тя има 25%. Как ще си ги оправяме тези не знам. Честно казано не ме и интересува този имот но взе да ми писва да ме занимават с тъпотии, а чат пат ми се налага да изкарам документи че не дължа никому нищо - нито на държавата нито на някой друг и познай. Те не са много пари ама разиграването взе да ми писва. Отделно че до момента в живота си срещите с чичо ми се броят на пръстите на ръцете, така че не виждам причина да му плащам сметките само защото ми е чичо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilb Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 (edited) Видене, отговорен за сметките трябва да бъде лицето, на което се води партидата на електромера, водомера и т.н., а не реалният собственик на имота, защото не собственикът, а това лице има договор за получаване на определена услуга. Примерно - наематели подписали 2г. договор с някоя кабеларка и на 6-тия месец си тръгват ... не собственика, а наемателя трябва да гонят за неизпълнение на договора. Ако лицето е починало - ще гонят неговите наследници, ако не са направили отказ от наследство, което до сега не съм видял да се е случвало - свързано е пак с много документация, Хадвокати, пари и срокове, които да се спазят. Дядо Мраз - ти си собственик на имота и могат да те гонят за данъци, но токът си го е ползвал чичо ти, предполагам сметката се води на негово име и той си носи отговорността за неплащането й! На какво основание ще те притесняват? Не мисли, че щом правят нещо, то е законно и правилно! Тъй като разбирам, че нямаш интерес към апартамента или обезщетение за 25% от него, за да се оттървеш от тази простотия бъди по-настоятелен, може да приложиш и подкани от физически характер (само не прекалявай) и накарай чичо ти да идете при нотариус и му дари своята част. Така ще спестиш пари от такси и местни данъци, ще платиш по ниската тарифа, защото сте близки роднини и най-вече ще се оттървеш от един проблем! То адвокатът хубаво те е посъветвал за съдебна делба, но за нея ще дадеш толкова пари, колкото няма да дадеш, ако му плащаш сметките докато е жив (да си е жив и здрав човекът). Тъй като ти ще заведеш делото - ти ще си ищецът и първоначално ти ще плащаш всичко - говорим за четирицифрени суми. След като го осъдиш ... след година и половина-две при добро стечение на обстоятелствата и без обжалване, ще се установи, че имотът е неподеляем, чичо ти не може да купи другите 50%, ти не искаш да купуваш жилището - т.е. 75%, сестра ти ... не знам какви интереси има тя. Следващата стъпка е публичната продан, някой го купува и чичо ти остава на улицата с някаква сума пари. Чак тогава, пък, ти ще си получиш похарчените пари за делото. Не знам дали адвокатът ти го е обяснил, но ... По-добре говори с този чичо, обясни му, че ако не се съгласи, да му прехвърлиш, както искаш, своята част, то ще изгуби всичко и ще остане на улицата - бъди убедителен и рязък (високият тон не винаги е подходящ, но в случая, мисля, че ще свърши добра работа!). Ако разговорът на четири очи не хване декиш, то за повече респект може да му пратиш нотариална покана, за да се стресне малко от официалността на действията ( ще ти струва обаче между 100 и 150лв.). Не се вкарвай във филма - съдебна делба! Той е за имоти с по-голяма стойност, по-апетитни и играта там е да надцакаш другия във времето, когато не може да го купи, когато имаш по-голям дял и т.н. И все пак - не плащай нищо и ги питай на какво основание ги търсят от теб и точно кой договор си подписал с тях! Аз утре отивам да се карам с ЕВН, защото нещо се базикат вече с тези сметки - за февруари пак е двойна! Малко ... направо бая се поолях в писането, но дано поне малко помогна. Успех! Edited February 28, 2013 by vasilb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted February 28, 2013 Share Posted February 28, 2013 Видене, отговорен за сметките трябва да бъде лицето, на което се води партидата на електромера, водомера и т.н., а не реалният собственик на имота, защото не собственикът, а това лице има договор за получаване на определена услуга. Партидата се води на баба ми. Тя е починала преди 10 години. Няколко години след това и баща ми. ЕВН автоматично прехвърлят партидата на мен. Не на сестра ми, не на чичо ми, а на мен. Аз нищо не съм подписвал. Ха сега познай защо? Не се вкарвай във филма - съдебна делба! Той е за имоти с по-голяма стойност, по-апетитни и играта там е да надцакаш другия във времето, когато не може да го купи, когато имаш по-голям дял и т.н. A ако не мога да се разбера с него по друг начин? Варианта да стоя и да му плащам сметките не ми харесва. А имота е смешен - има-няма 60кв. панелка. При това точно до ЖП линията, на последния етаж. Без таван или друго. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Партидата се води на баба ми. Тя е починала преди 10 години. Няколко години след това и баща ми. ЕВН автоматично прехвърлят партидата на мен. Не на сестра ми, не на чичо ми, а на мен. Аз нищо не съм подписвал. Ха сега познай защо? Това е незаконно и никакви сметки не бих плащал аз. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 (edited) а и след като е наследник и съсобственик на 25%, що не му прехвърлят само 25% от партидата/сметката? онтопик: болен. пак. Edited March 1, 2013 by mobo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilb Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 (edited) Ново 20! EVN никога няма да спрат да ме изненадват! Така ... За да се прехвърли партидата всички са наясно, че трябва да се подаде молба, лично, с лична карта, с удостоверение за наследници. Едва ли си раздаваш личната карта наляво и надясно, та вземи иди при тея убаФци и ги питай на какво основание е прехвърлен електромерът на твое име - да ти покажат всички документи, а не просто да ти кажат - е ми, тъковъ, подали сте молба и то така ... . На една къща дядото, на чието име се води партидата, е починал преди 40-50 години, и до момента се води на негово име, просто защото никой не е подал молба за прехвърляне. Както описваш апартамента ... още повече затвърждавам мнението си, че не трябва да се занимаваш със съдебна делба и публична продан, защото може и да не си избиеш разходите по делата, а отделно този чичо остава на улицата - все пак ти е роднина, ... макар че като се замисля има роднини, които с удоволствие ще ги оставя на улицата, но това е друга тема. Оправи проблема с партидата - да се направи на името на чичото - ще ти е най-евтин и безболезнен вариант. Приложи малко по-настойчиви убеждения, възрастен е, та не може да го респектираш (както се казва, когато полицията те млати с палката), но насочи усилията си натам. Питай в ЕВН дали лично трябва да присъства чичото или само с неговата лична карта може и ако може - вземи я на заем и оправи проблема. За да се оправят нещата законно трябва да се приложат методи на ръба на законното и даже малко отвъд него. mobo - партидите не могат да се водят по проценти на няколко човека, а само на един - не че технически не може, но един като не си плати сметката и какво ... да ти пуснат вместо 230V - 180V И все пак, Дадо Мраз - винаги обмисляй какво ти казват адвокатите и внимавай какъв интерес имат, за да ти го кажат (най-често и основно е финансов)! Edited March 1, 2013 by vasilb Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Ама Василе, тая партида НЯМА как да мине на името на Ники без той да поиска! НЯМА такъв момент! Не знам какви глупости въртят ЕВН и защо още не ги е дал той на съответните органи. Аз лично стотинка няма да им платя и ще ги съдя и осъдя. Особено сега както са насрани са силно любезни, извинителни и плахи. Тествах ги миналата седмица. Няма нужда и от адвокати - достатъчно грамотен е да си напише сам съответните молби и жалби. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilb Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 ОК! Давай и не се оставяй да те разиграват! Те правят каквото си искат, защото хората не са свикнали да се карат и да си търсят правата. Успех и по-настойчиво! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fizika01 Posted March 22, 2013 Share Posted March 22, 2013 От тъпотия днеска сериозно си порязах сериозно двата пръста. Добре че мина само с лепене. Съвет от мен , не си играйте с остри сатъри. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 22, 2013 Share Posted March 22, 2013 не си играйте с остри сатъри. Не си играйте - ползвайте ги по предназначение Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts