mIRCata Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 (edited) Мен пък покрай едни други изследвания ми хванаха завишени чернодробни ензими - та резултата след лежане в болница - хроничен невирусен хипатит. Добрата новина, че е в начална фаза, където още няма фиброза/цироза. И все питат ти пиеш ли, че са ти такива. Аааа и опитват да ме изкарат с диабет 2 тип и опитаха да ме натъпчат с хапчета, ама нещо не им се дадох за тая работа. За 10 дена се избодох над 50 пъти(2 различни апарата) - кръвната захар не ми излиза от нормите, при това тъпчене със сладко и всякакви неща които вдигат повече захарта. Някой път докторите с някакви приказки от въздуха могат да изкарат човек... Но за всеки случай сега и на ендокринолог ще ходя, че след тая болница с техните системи кой знае какво са разцентровали. Edited October 13, 2012 by mIRCata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
avelina Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Мен пък покрай едни други изследвания ми хванаха завишени чернодробни ензими - та резултата след лежане в болница - хроничен невирусен хипатит. Добрата новина, че е в начална фаза, където още няма фиброза/цироза. И все питат ти пиеш ли, че са ти такива. Аааа и опитват да ме изкарат с диабет 2 тип и опитаха да ме натъпчат с хапчета, ама нещо не им се дадох за тая работа. За 10 дена се избодох над 50 пъти(2 различни апарата) - кръвната захар не ми излиза от нормите, при това тъпчене със сладко и всякакви неща които вдигат повече захарта. Някой път докторите с някакви приказки от въздуха могат да изкарат човек... Но за всеки случай сега и на ендокринолог ще ходя, че след тая болница с техните системи кой знае какво са разцентровали. Хубаво е все пак да се вземат мерки - дори при натоварване с глюкоза не всеки път резултатите от кръвната захар са точни... Най-удачно е да си направиш изследване на гликиран хемоглобин, защото изследването на кръвната захар показва само моментното състояние, а стойностите се променят през деня. По тази причина е много важно да видиш какви са били нивата на кръвната ти захар за няколко месеца назад, а това се разбира чрез изследването на гликирания хемоглобин. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Хубаво е все пак да се вземат мерки - дори при натоварване с глюкоза не всеки път резултатите от кръвната захар са точни... Най-удачно е да си направиш изследване на гликиран хемоглобин, защото изследването на кръвната захар показва само моментното състояние, а стойностите се променят през деня. По тази причина е много важно да видиш какви са били нивата на кръвната ти захар за няколко месеца назад, а това се разбира чрез изследването на гликирания хемоглобин. Затова и отивам на ендокринолог. Иначе за резултатите - смятам, че са точни от глюкомерите, понеже единия е засичан многократно с резултати от болнични лаборатории и са били еднакви. Те и натоварване с глюкоза ми правиха за 2 часа имаше промяна само с 1 единица. Но пък за мен теста не го направиха правилно - поради редица фактори, та може би в сряда като говоря с лекаря може да решим пак да го направим. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
avelina Posted October 14, 2012 Share Posted October 14, 2012 Затова и отивам на ендокринолог. Иначе за резултатите - смятам, че са точни от глюкомерите, понеже единия е засичан многократно с резултати от болнични лаборатории и са били еднакви. Те и натоварване с глюкоза ми правиха за 2 часа имаше промяна само с 1 единица. Но пък за мен теста не го направиха правилно - поради редица фактори, та може би в сряда като говоря с лекаря може да решим пак да го направим. Правилно си решил да се консултираш със специалист. Глюкомерите сигурно са си наред, въпросът е, че резултатите на кръвната захар могат да варират в зависимост от емоционалното състояние /да речем, стрес, притеснение и прочее/, физическо натоварване и т.н. Затова в подобни случаи обикновено се прави точно това изследване, което ти препоръчвам, защото чрез измерване на гликирания хемоглобин може да се проследят стойностите на кръвната захар три месеца назад, да речем, за да се прецени, има ли някакво нарушение в нивата на захарта, или не... Но, разбира се, ендокринологът ти ще си прецени, какви точно изследвания да ти направи. Дай, Боже, да нямаш никакви проблеми!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 21, 2012 Share Posted October 21, 2012 Мъка обзе сърцето ми. Утре се финализира продажбата на най-бързото Пунто :(. Близо 6 години го карах, много прекъсвачи му думнах, много ръчни издърпах, но....разделихме се Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted October 21, 2012 Share Posted October 21, 2012 Моите поздравления. И дано случиш на добра кола след него - или Абарт Turn off this option! GT-I9100 Turn off this option! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted October 21, 2012 Share Posted October 21, 2012 Моите поздравления. И дано случиш на добра кола след него - или Абарт Turn off this option! GT-I9100 Turn off this option! 2 Няма да е зле нито Абарт, нито мечтаното от мен вече сигурно 10 години едно е30 с надпис "316" и шестак под капака, но....няма да стане. Няма да купувам друга. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted October 21, 2012 Share Posted October 21, 2012 (edited) Здраве да е ще купиш по-нататък. Доколкото те знам и това ще свърши работа > Alfaromeo 145, 1.7 ~195bhp Edited October 21, 2012 by host Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Стари трвами...възпаления на разни сухожилия и прочие...Дясната ръка ми е почти неизползваема... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Насе, стискам ти палци да се оправиш трайно! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Някакъв нагъл урод, който тормози жена ми за някакви измислени 30 лева на Виваком, ми обясни че съм "смотан пловдивчанин", "скъсан като чорап" и ми обясни че идва вкъщи да ми счупи капачките. Тоя просто не знае с какво се захвана и какво точно го чака! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Някакъв нагъл урод, който тормози жена ми за някакви измислени 30 лева на Виваком, ми обясни че съм "смотан пловдивчанин", "скъсан като чорап" и ми обясни че идва вкъщи да ми счупи капачките. Тоя просто не знае с какво се захвана и какво точно го чака! Много нагли са станали тия дето търсят парите бе? Егати. Кажи какво е станало после. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Някакъв нагъл урод, който тормози жена ми за някакви измислени 30 лева на Виваком, ми обясни че съм "смотан пловдивчанин", "скъсан като чорап" и ми обясни че идва вкъщи да ми счупи капачките. Тоя просто не знае с какво се захвана и какво точно го чака! Тея разговори би трябвало да се записват, така че ти пожелавам успех да му натриеш канчето едно хубаво Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 (edited) Някакъв нагъл урод, който тормози жена ми за някакви измислени 30 лева на Виваком, ми обясни че съм "смотан пловдивчанин", "скъсан като чорап" и ми обясни че идва вкъщи да ми счупи капачките. Тоя просто не знае с какво се захвана и какво точно го чака! Кога е събитието? Да дойдем да "гледаме" Edited November 14, 2012 by chistacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Много нагли са станали тия дето търсят парите бе? Егати. Кажи какво е станало после. Тея разговори би трябвало да се записват, така че ти пожелавам успех да му натриеш канчето едно хубаво Кога е събитието? Да дойдем да "гледаме" Сагата тепърва започва. Засега се записват часовете на обажданията оттук нататък, а като се върна в Пловдив имам едни много близки хора, с които ще идем при бопажиите да пуснем едни документи, та после ще видим чии капачки и прочее. Сега е важно да се понатрупат още такива обаждания... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Не знаех че изобщо някой ще се занимава за под 200-300лв.. егати Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Мама му да ***. Може ли за 10 лв фиш да платя 4 кинта превод. Нещо съм направил на 29-ти март...не успях да разбера какво, не ми казаха и нямах време да се редя на гише 1, за да чакам за справка. Не съм спиран от патрулка поне 12 месеца. Какъв ще е тоя фиш за 10 лв? За неправилно престрояване на някое кръстовище дето има камери ли? За превишена скорорст, колани и т.н неща няма как да е. Неправилното паркиране мисля, че беше 20-ка...за 10 кинта ми вгорчиха края на работния ден тия "кукери" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Не знаех че изобщо някой ще се занимава за под 200-300лв.. егати В момента са завели дело срещу жената за около 60лв. Ще видим дали ще се разберем с добро. Ама тя, патката, чак сега ми каза, че са я заплашвали по телефона... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 14, 2012 Share Posted November 14, 2012 Мама му да ***. Може ли за 10 лв фиш да платя 4 кинта превод. Нещо съм направил на 29-ти март...не успях да разбера какво, не ми казаха и нямах време да се редя на гише 1, за да чакам за справка. Не съм спиран от патрулка поне 12 месеца. Какъв ще е тоя фиш за 10 лв? За неправилно престрояване на някое кръстовище дето има камери ли? За превишена скорорст, колани и т.н неща няма как да е. Неправилното паркиране мисля, че беше 20-ка...за 10 кинта ми вгорчиха края на работния ден тия "кукери" И все пак, прочете ли какво пише на призовката/поканата? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 (edited) И все пак, прочете ли какво пише на призовката/поканата? Да. Нищо не пише на нея. Тя е в стил като онези дето трябваше да се явяваме на военни комисии. Но тоя път дестинацията е КАТ, а причината(както беше описана) плащане на фиш за 10 лв. За да разбера каквото и да е - трябваше да ида на гише 1, но след като платиш...ако ще 1 лев да е фиша, ако ще 1 млн лева да е фиша - край. Всичко свършва и нищо не може да се направи(така ми казаха там) Edited November 15, 2012 by DON_CHEFO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 И аз скоро плащах фиш - 20 лв за паркиране вляво на еднопосочна улица. Такса за превод - 6 лв. Deal with it. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Аз май почвам сериозно да се замислям дали въобще ми трябва кола... Обмислях след НГ да почвам търсене, ама нещо май сериозно губя желание... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Направи си сметка дали колата ще улесни ежедневието ти. Не знам как пътуваш до работа, предполагам с колело. Kopche има спирка на метрото точно до работата, но пък от нас до най-близката такава е 40 минути пеша, няма автобусна линия. Само това нещо прави колата наложителна за нас. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 (edited) Настоящия ми офис е на 20 минути пеш. Дори и след като го преместят (което се очертава) смятам да продължа да ходя с обществен транспорт или колело, дори и да имам кола. Причината да искам кола са уикендите/отпуските - когато трябва да отида до точка хикс с колело/туристическа екипировка/приятелка, без да завися от влакове, автобусни линии, други хора с коли и т.н. А, да и като искам да си купя шкаф, да не се налага да broadcast-вам в офиса "някой може ли да ми помогне за едикаквоси". Edited November 15, 2012 by Antares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Един вид 20-на пъти в годината... Напълно излишно присъствие на автомобил. По никакъв начин не може да се оправдае. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts