djadomraz Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 не бъди сигурен че ключа прекъсва фазата. може инсталацията да е правена в петък или от снощен "майстор". а може и австрийците да са в опако настроение и да са решили да пообърнат туй-онуй. е да.. има го и този момент - да е офазена инсталацията но би трябвало да се прекъсва фазата от ключа Пламене, ела да си вземеш лепенките пък аз ще ти подаря една флашка дето ми е леко излишна. Верно 1гб е само но пък е красива на външен вид. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 не бъди сигурен че ключа прекъсва фазата. може инсталацията да е правена в петък или от снощен "майстор". а може и австрийците да са в опако настроение и да са решили да пообърнат туй-онуй. Абсолютно! У баба ми така останах втрещен като слагах един полилей. Свети горе фаза , та се кине - свалих целия ключ и пак светеше! Уникум! От друга страна - може пък да е изпляскал и ключа и да не прекъсва Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 (edited) Гръмна ми крушката ( от 3 ) отидох зех си нова и аха да почна да я сменям и изненада- лампата не загасва от ключа кво подявлите е станало !? 1. Ключът се е "заварил" или кобилицата е блокирана/счупена. 2. Ако слагаш енергоспестяващи, не е подходящ ключ с нощна индикация (глим-лампа). През глимката протича малък ток, достатъчен за мъждукането на енергоспестяващата крушка. Ако е това и те дразни: или махаш глимката, или пък ако са повече крушки - сложи и една слаба с нажежаема жичка. Неподходящи са също и старите тиристорни регулатори. Edited July 30, 2010 by alchemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 гръмнала е крушката, от енергоспестяващите е, имаше черно вътре от това е гръмнал и ключа, от въртящите се е, изгоряла му е електрониката и така ... сега съм с обикновен ключ, доста по-бързо си пускам лампата Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 сега ще кажеш че за първи път чуваш това но енергоспестяващите крушки НЕ МОГАТ да се слагат на димер (ключ който се върти). Има енергоспестяващи крушки които стават за това и там управлението става по много по-различен начин а не чрез потенциометър но са по-различни а не всяка срещната. На osram примерно има няколко модела пури които могат да се димват и струват 3 до 5 пъти повече от обикновените. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 не съм го чувал, но пък около 2 години нямах никакви проблеми Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 А не ти ли е направило впечатление че лампата или свети или не, а като врътнеш до средата и почва да мига а не да свети слабо? Иначе мен ме светнаха в магазин ФОС за тези подробности, показаха ми кои стават и кои не (т.е. то повечето не стават). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 (edited) А не ти ли е направило впечатление че лампата или свети или не, а като врътнеш до средата и почва да мига а не да свети слабо? Иначе мен ме светнаха в магазин ФОС за тези подробности, показаха ми кои стават и кои не (т.е. то повечето не стават). напълно нормално си работеха, регулирах си светлината напълно нормално, нямаше никакво премигане не знам как ви са лампите, нито какъв е бил ключа имам 1 резерва лампа и на опаковката пише 'матова лампа' ето така изглеждат или е нещо адски близо до това; http://www.tpetrov.com/img_full.php?img=ImagesTE/JPG/LAMPG925.jpg не съм наясно и да ме питаш още неща сигурно няма да мога да ти отговоря или ще е грешно Edited July 30, 2010 by po_taka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 (edited) Нищо енергоспестяващо няма в тази крушка. Това е халогенка. Енергоспестяващите са тези: И в други форми ги има но тази е най-често срещаната. ПС: Ако ще взимаш подобни лампи търси осрам спектър 827 - прилича на светлината на обикновените крушки а не от отровно белия спектър като повечето. (това си е моето предпочитание но ако искаш мога да ти покажа една до друга 2та спектъра да направиш разликата) Edited July 30, 2010 by djadomraz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 @po_taka, с тоя халоген такова спестяване си правил през тия 2 години, че... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 Крушката е халоген, познат като тип G9. Абсолютно обратното на енергоспестяваща Кой по дяволите те излъга така? Аз имам на няколко места тоя вид и цокъл. По принцип светят много добре, но са си по 40 вата парцала. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 Светят но хората добиват малко болнаво-зеленикав тен. На нормална крушка е по-приятно според мен. След това са енергоспестяващите спектър 825 (или аналогични но от най-топлия спектър), после са халогените и накрая бяло-синкавите пури и турските енергоспестяващи лампи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 31, 2010 Share Posted July 31, 2010 G9 си свети с отлична светлина и не дава никакви оттенъци и прочее. Енергоспестяващи крушки по принцип аз не харесвам. В повечето случаи не са удачни за домашна употреба, тъй като с тая фаза на подгряване се обезсмислят на повечето места в дома. Отделно пък всякакви компромиси с евтини боклуци са си визуално самоубийство... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 31, 2010 Share Posted July 31, 2010 Това на коя писта? На крива ракета нали знаеш какво й пречи? На Монца....На Лаута ами, на коя друга :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 31, 2010 Share Posted July 31, 2010 "Midex, on 04 July 2010 - 04:10, said:..." Чефо, Чефоооо...за кривата ракета писах, ама се чудя дали да не пиша и за жирафа... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted July 31, 2010 Share Posted July 31, 2010 "Midex, on 04 July 2010 - 04:10, said:..." Чефо, Чефоооо...за кривата ракета писах, ама се чудя дали да не пиша и за жирафа... не съм влизал тука....дразни ме сливането на двата раздела...и цъкам темата която се показва като първа хаха Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 31, 2010 Share Posted July 31, 2010 (edited) G9 си свети с отлична светлина и не дава никакви оттенъци и прочее. [/Quote] Videne, spektara na halogenite e malko po-razlichen ot tozi na krushkite s nazezhaeama zhichka. Na men mi zeleneiag leko horata. Ne sa zeleni no promenia leko tena Енергоспестяващи крушки по принцип аз не харесвам. В повечето случаи не са удачни за домашна употреба, тъй като с тая фаза на подгряване се обезсмислят на повечето места в дома. Отделно пък всякакви компромиси с евтини боклуци са си визуално самоубийство... Zavisi kade. Pri men v koridora i nad kuhnenskata masa sam s takiva no sa osram 825 i si e dobre. Ne pochva da sveti silno vednaga no ne e peoblem "Midex, on 04 July 2010 - 04:10, said:..." Чефо, Чефоооо...за кривата ракета писах, ама се чудя дали да не пиша и за жирафа... Kazi za zhirafa shtoto az tozi laf ne go znam ---------------------------------------------------------------------- Edit by Midex: К'во ти е станало с кирилицата? Язък ти за М$-ската клавиатура. А за жирафа - "Вица за заека" (вторият отгоре надолу). Edited July 31, 2010 by Midex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted August 2, 2010 Share Posted August 2, 2010 Оффф, щях да ви светна малко относно крушките, димирането и спектрите....ама така ме мързи сега... Ако ми дойде музата, може по-късно да ви дам подробности от "кухнята". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 Оффф ся гледам 1 приятел онлайн в скайп и ми писал, отговарям му и нищо ( той обикновено го държи изключен защото му лагва като играе уоу, демек постоянно е изключен ) та звъннах му и каза че ми е писал, но било вчера.Казах му да ме стрелне, защото ми е развален телефона и да видя какво ще стане. Звъни ми телефона, ама звъни постоянно, не като стреляне. пиша му по скайпа "достатъчно" той "?" аз ... нищо ... мерси. нали ти ми звъня ? той "не" и се обаждам на последния номер ( 2пъти зелената, е тука е добре да уточня че точно не ми работи дисплея ) и той ми вика "кво" поговорихме си и установихме че след като е приел някой от тея файлове "виж снимкииииииии" и е станало фал и вече неговия скайп не е само негов Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 Никога не съм ти разбирал постовете, но просто не ми е пукало, но сега - WTF?!!!!!?!??!?!??!?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 А на малкия Стенли да не би да ги разбираш? Аз поне доста се затруднявам напоследък да разбера какво иска да каже и дали всъщност иска да каже нещо...и дали пък всъщност това не е някаква нова мода, а аз съм вече изкуфял и не я разбирам...:allien Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 Чувствам се смазан душевно... и цялото това нещо само за 2-3 часа. Май имам нужда от почивка (някъде далеч от хора). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 фиркана работа...ама се разцепих на макс Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 А на малкия Стенли да не би да ги разбираш? Аз поне доста се затруднявам напоследък да разбера какво иска да каже и дали всъщност иска да каже нещо...и дали пък всъщност това не е някаква нова мода, а аз съм вече изкуфял и не я разбирам...:allien малкия Стенли и котора са отдавна игнорирани и не си играя да се опитвам да разкодирам мислите им. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 ще хвърля гума на 3 месеца, лепена само веднъж, заради гадна дупка до вентила Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts