Jump to content
BulForum.com

Fitness & Kultorizum

URDeaD

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Ot 4 godini se zanimavam seriozno s kulturizam,kato kazvam seriozno nqmam predvid profesionalno,lubitel sam.Treniram 5 pati v sedmicata,delni4nite dni,bez sabota i nedelq.Ponedelnik,srqda i petak treniram saotvetno:grab+biceps,gardi+triceps,ramene+trapec+kraka.

Vtornik i 4etvartak pravq aerobi,kakoeto 6a re4e veloergometar,ski trenajor,bqga6ta pateka,za 30-45 min. max.

Probval sam mnogo,i razli4ni trenirova4ni programi,v tva 4islo sam kpiral i programi na profesionalisti,no gorespomenatata programa raboti nai-dobre za men.Polzvam slednite hranitelni dobavki(ne himiq)-kreatin,glutamin,aminokiselini i aminokiselini s razklonena veriga.

A 6to se otnasq do vitaminite,piq multivitamini i minerali,no osnovnoto e da se hrani6 dostata4no i pravilno,po tozi na4in organizma si dobavq neobhodimite vitamini,mikroelementi i minerali,taka 4e ne prekalqvam mnogo s tqh,kato gi vzimam otdelno.

Osnovnoto pravilo do koeto sam dostignal sled vsi4kite tezi godini,e 4e 4ovek trqbva da se vsu6va v glasa na tqloto si,to 6te ti podskaje koe e nai-dobre za teb.

Naistina ima logika da ne zapo4va6 s hranitelnite dobavki vednaga,za6toto organizma ima potencial,koito moje6 da razgarne6 4rez pravilno hranene i trenirovki,i ti garantiram 4e dobrite rezultati nqma da zakasneqt.Prez parvata godina ot trenirovkite ne sam vzimal ni6to i trqbva da ti kaja 4e postuignah dosta dobri rezultati.Drugo osnovno pravilo za postigane na rezultati e POSTOQNSTVO.

Ina4e treniram v DAIKS,ako nqkoi hodi tam moje da se zase4em nqkoi pat,6te se radvam da si pobabrim

• 2 weeks later...

понеже се заинтересувах ,кой найстина е измислил Скотовото Сгъване и как се е казвал той :) намерих това : http://www.biophase.com/new_web_site/faq.html

Larry Scott това явно е човека на който трябва да благодаря за това упражнение което доста често влиза в тренировката ми за бицепс . Е ,ако и вие не знаете ( не сте знаели) може да прочетете както за него ,така и за това какво точно е различно при скотовото сгъване и как натоварва то бицепса .

понеже се заинтересувах ,кой найстина е измислил Скотовото Сгъване и как се е казвал той :) намерих това : http://www.biophase.com/new_web_site/faq.html

Larry Scott това явно е човека на който трябва да благодаря за това упражнение което доста често влиза в тренировката ми за бицепс . Е ,ако и вие не знаете ( не сте знаели) може да прочетете както за него ,така и за това какво точно е различно при скотовото сгъване и как натоварва то бицепса .

Искам само да допълня че скотовото е изолирано упражнение което натоварва много .Ли Хейни не е правил скотово до45 см .ръка.Искам да кажа че то не е за маса а за оформяне на бицепса

интересно..

с това че мускула се изолира, означава че натоварваш предимно него, като включваш възможно най-малко подпомагащи мускули. Което ще рече, че стимулираш мускула към растеж много повече.

Примера с Ли Хейни не мога да го приема за обективен, понеже при всеки човек е различно. А и не виждам какъв е проблема сериозен билдер да си направи 45 ръка без скотово сгъване, още повече като се има в предвид, че трицепса е 2/3 от мишницата :bgrin:

Та като стана въпрос за Лари Скот, да му изкажа благодарностите си и аз за идеите му относно страничното вдигане на дъмбели за средната глава на делтите. Наричат го краля на делтите, защо ли ;)

интересно..

с това че мускула се изолира, означава че натоварваш предимно него, като включваш възможно най-малко подпомагащи мускули. Което ще рече, че стимулираш мускула към растеж много повече.

Примера с Ли Хейни не мога да го приема за обективен, понеже при всеки човек е различно. А и не виждам какъв е проблема сериозен билдер да си направи 45 ръка без скотово сгъване, още повече като се има в предвид, че трицепса е 2/3 от мишницата  :bgrin:

Та като стана въпрос за Лари Скот, да му изкажа благодарностите си и аз за идеите му относно страничното вдигане на дъмбели за средната глава на делтите. Наричат го краля на делтите, защо ли ;)

Всеки малко знаещ знае че се ръсте от базови упражнения плюс още нещо ,не му е тука мястото за лекции мисля.Това са принципи на ръзтежа и важът за всички.

Ами всеки малко знаещ, както се изрази ти, знае само това, да.

Ти отричаш изолиращото упважнение да ти даде шанс разтеж, което е глупаво, защото мускула решава да расте, след като е стимулиран правилно с натоварване и добър хранителен режим + почивка.

Не съм тиказал че с базови упражнения не се расте, а ти казвам че е глупаво да отхвърляш другото като възможност за разтеж.

Ами всеки малко знаещ, както се изрази ти, знае само това, да.

Ти отричаш изолиращото упважнение да ти даде шанс разтеж, което е глупаво, защото мускула решава да расте, след като е стимулиран правилно с натоварване и добър хранителен режим + почивка.

Не съм тиказал че с базови упражнения не се расте, а ти казвам че е глупаво да отхвърляш другото като възможност за разтеж.

Не отричам нищо ,но има време за всичко,на такиваупражнения се набляга при оформяне на мускула и релеф.но повече няма да пиша всеки си има книжки да чете.Информацията е безценна

• 2 weeks later...

Awe hora iskam da popitam ako treniram v ponedelnik,vtornik,4etvurtuk i petuk(vseki den razli4na muskulna grupa) 6te moga li da treniram bez da vzimam dobavki. Za6toto spored men ako treniram edna muskulna grupa edin put sedmi4no, vupreki 4e 6te treniram 4 dni v sedmicata, nqma da mi trqbvat hranitelni dobavki. Vse pak iskam va6eto mnenie. :D Mersi predvaritelno!

Awe hora iskam da popitam ako treniram v ponedelnik,vtornik,4etvurtuk i petuk(vseki den razli4na muskulna grupa) 6te moga li da treniram bez da vzimam dobavki. Za6toto spored men ako treniram edna muskulna grupa edin put sedmi4no, vupreki 4e 6te treniram 4 dni v sedmicata, nqma da mi trqbvat hranitelni dobavki. Vse pak iskam va6eto mnenie. :D  Mersi predvaritelno!

Няма значение кога и как тренираш. Взимането на хранителни добавки си е твое лично решение. В темата за протеини доста подробно е обяснено за хранителните добавки така, че я прочети ако искаш :)

Няма значение кога и как тренираш. Взимането на хранителни добавки си е твое лично решение. В темата за протеини доста подробно е обяснено за хранителните добавки така, че я прочети ако искаш :)

Misulta mi e dali nqma da nastupi preumora na muskulite i da se spre rasteja im. Za6toto vse pak 4 dni v sedmicata qko natovarvane... :huh:

Misulta mi e dali nqma da nastupi preumora na muskulite i da se spre rasteja im. Za6toto vse pak 4 dni v sedmicata qko natovarvane...   :huh:

Хах ами не би трябвало да има проблем щом ще тренираш различни мускулни групи! Иначе това за преумората много зависи и колко сеирии правиш, колко упражнения, колко повторения за дадена мускулна група. Ако не прекаляваш няма да имаш проблеми. Чел съм програми за 2-разови тренировки всеки ден без неделя така, че не се притеснявай ;)

Misulta mi e dali nqma da nastupi preumora na muskulite i da se spre rasteja im. Za6toto vse pak 4 dni v sedmicata qko natovarvane...  :huh:

тва какви добавки ще взимаш изобщо не се определя от това колко пъти седмично тренираш . 4 дни в седмицата яко натоварване .. дали ? я се замисли по 1 максимум 1:30 ще тренираш , това едва ли е яко натоварване в сравнение с 7 часовите и повече тренировки на ден :) Естествено важен е и начинът на възстановяване . С или без добавки трябва да се яде често по "малко" и то не какви да е храни . В сайта на bbteam може да си направиш справка : коя храна какво съдържа .

Както е написал и @^Virgo^ много е важен начинът на тренировка , съвет за серии/повторения няма да ти давам защото всеки си има свои разбирания и има резултати при различни серии/повторения , и все пак ако искаш да изграждаш мускулна маса ,а не сила 8-12(до 20 в зависимост от групата ) повторения , по принципът на пирамидата , мисля че е най-добре . И най-важното винаги преди започване на тренировка прави загрявка за да се избегнат травмите :)

1:30 h за една мускулна група, малко множко ще му дойде ;)

я се замисли по 1 максимум 1:30 ще тренираш

:punk

много ще му е ама и такива образи има .. 1 час лаф 20 минути разкарване и 10 минути тренировка :P

OK! Ot ponedelnik po4vam da sa tvara kat magare bez da se pritesnqvam i da se tup4a kat prase!
а бе като чели не това ми беше идеята да ти обясна ..

Аз преди се тварех като магаре , хубаво ,че не си докарах някоя травма , но това вече си е твое решение :D

OK! Ot ponedelnik po4vam da sa tvara kat magare bez da se pritesnqvam i da se tup4a kat prase! :P  :woot  :D  Mersi!

Ако сега започваш да тренираш или не си тренирал много време, не те съветвам да почваш да се твариш кат магаре ;)

а бе да ви попитам ,защото гледах в 1 форум беше засегнат проблема ( ако мога така да го нарека ) МТ ( мускулна треска ) . При вас как е получавате ли такава ? Мислите ли ,че след всяка тренировка трябва да има такава ?

Аз лично съм най-доволен от тренировката ,ако имам на следващият ден МТ и тя продължи още максимум 1 ден ( до тогава не е претрениране ) , като чели и тогава постигам най-добри резултати в растежът .

Ваш ред е :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...