Jump to content
BulForum.com

Fitness & Kultorizum

URDeaD

Recommended Posts

Sp@rKy mi operativno zna4i 4rez operaciq :) dosega ne sym 4uval nqkoi po drug na4in da se e izbavil ot tqh, te prosto sys vremeto izbelqvat i ne se zabelqzvat mnogo mnogo, no vse pak ako nqkoi iska da gi zali4i napylno...mislq 4e plastiti4ni operacii se pravqt :) drug na4in zasega ne e izmislen, a tezi mazila deto se prodavat sa to4no samo za da stane po elasti4na kojata i da ne se poqvqvat pove4e, te ne mogat da premahnat poqvilite se ve4e strii

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply
a kak se pie po kolko grama na den  :)

общото правило за прием на протеин е 2-2.5 грама на 1кг тегло т.е. примерно ако тежиш 70кг трябва да пиеш около 140гр на ден. Препоръчвам ти да пиеш протеина само в дните когато тренираш. Иначе има и друга тънкост-хубаво е да си разделиш дозите/ако е 140гр/ на поне три дневно за по-добро и цялостно усвояване. Вариантите за прием са най-различни като те зависят и от хранителната програма, но аз мога да ти препоръчам 1-та доза да пиеш 1час преди тренировка, а втората един час преди лягане вечер/ако ги разделиш на три третата се пие сутрин на гладно/. Про 90 по принцип е протеин изчистен от въглехидрати и той не може да ти служи за захранване преди тренировката, а най-вече се използва за възстановяване на мускулните влакна след нея. Именно за това напоследък започнаха да продават комбинации от видове протеини/виждал съм реклами по бг списанията/, които са предназначени за различните части на деня за цялостно усвояване и поддържане на тонуса. Ако си сериозен с тренировката ги препоръчвам въпреки че не излиза никак евтино.

mi na kotiqta pishe za 4owek s telesna masa 75-80kg po 65 gnevna doza no ne pishe koga se priemat predi sled trenirovka

това на кутията е също вярно. Значи идеята е общо да се постигне да кажем за човек който е 70кг около примерно 200гр протеин на ден /в това количество се включва и приема от храната, а не само протеина/. Но тази формула е за запазване на сегашните килограми, а ако искаш и да качваш трябва да скочиш да кажем на 300гр на ден и тогава вече се изпълнява приема за който вече ти писах, а предполагам че ти искаш в момента да качиш някой и друг кг мускули ;)

това на кутията е също вярно. Значи идеята е общо да се постигне да кажем за човек който е 70кг около примерно 200гр протеин на ден /в това количество се включва и приема от храната, а не само протеина/. Но тази формула е за запазване на сегашните килограми, а ако искаш и да качваш трябва да скочиш да кажем на 300гр на ден и тогава вече се изпълнява приема за който вече ти писах, а предполагам че ти искаш в момента да качиш някой и друг кг мускули ;)

da iskam da ka4a muskuli taka4e mersi za infoto

a zasto samo v denq na trenirovka e dobre da se pie :)

на мен ми се струва че малко прекаляваш и ще вземе да се омазни момчето, защото неусвоената енергия дори и да е от свръх чисти протеини се превръща в свръхчисти мазнини.

аз лично препоръчвам прием до 70-80 гр протеин на ден едно кратно след тренировка или преди лягане за да се използват изключително за възстановяване на мускулната тъкан. но това си е мое мнение.

на мен ми се струва че малко прекаляваш и ще вземе да се омазни момчето, защото неусовената енергия дори ида е от свръх чисти протеини се превръща в свръхчисти мазнини.

аз лично препоръчвам прием до 70-80 гр протеин на ден едно кратно след тренировка или преди лягане за да се използват изключително за възстановяване на мускулната тъкан. но това си е мое мнение.

Съгласен съм!

300 гр. на ден е много. Освен ако не е професионален културист с двуразови тренировки ;)

Най-много до 200 гр. на ден.

Съгласен съм!

300 гр. на ден е много. Освен ако не е професионален културист с двуразови тренировки  ;)

Най-много до 200 гр. на ден.

тук не си прав ,протейна трябва да се изчислява на кило :) аз ям(взимам) както искате по 2.8 грама на 1 кг тоест за моите килограми около 220-30грама дневно

като около 70 грама са от суплементи ,а другото храничка ! Нека не се заблуждавайте като мислите ,че трябва да взимате 300 грама примерно протейн от суплемент ! Още нещо .. говорите само за протейн да ама той трябва да бъде около 30% от дневната дажба 10-5% мазнини ( по възможност растителни и животински ) и 55-60% въглехидрати . Недейте се наливаите с много протеин .. човек на ядене може да усвои до 45-50 грама протеин яжте по-често ,но по малко така хем няма да ви се надуват коремите хем няма да се образуват мазнини... като стана въпрос за тях не забравяите ,че протеина който не се обработи от тялото се превръща точно в мазнини !

Добре де от тези добавки не ставате ли мазни?Ся ако ми кажете че съм в грешка и сте релефни от всякъде  :D

май не се опитваш да прочетеш какво е писано в темата .. ? 1 мнение по нагоре . При неправелно взимане на суплементите може да станеш и "мазен" както ти каза ,а да попитам ... в зимен период релеф... ? Ти ,ако имаш ръка 30 и си "релефен" браво на теб продължавай си с релефа :)

Имам рака 38 релефна без добавки и каквато ми е зимата такава и лятото.

Повечето хора в рондото са дебели и тлъсти тва е щото никои не се интерисува от релеф и вече кой съм аз давай големите тежести да не се излагаме с малките(чакай ве кво те интерисува мнението на другите).И по този начин имат повече мазнини от колкото мускули, грам релеф чакай ве щом са мускули трябва да си личи като те види някой на центъра да кажем ша разбере ли че си стъпвал във фитнес зала (като те види по потник).Вижда само един дебелак.Ами сега като е дебел като спре на кво ша мяса?

То се блъска маса ама всичко си има граници.Не до последно докато ходиш на зала яко маса.Тва съм го виждал в рондо и то не един а от десет, осем да го прават.

Имам рака 38 релефна без добавки и каквато ми е зимата такава и лятото.

Повечето хора в рондото са дебели и тлъсти тва е щото никои не се интерисува от релеф и вече кой съм аз давай големите тежести да не се излагаме с малките(чакай ве кво те интерисува мнението на другите).И по този начин имат повече мазнини от колкото мускули, грам релеф чакай ве щом са мускули трябва да си личи като те види някой на центъра да кажем ша разбере ли че си стъпвал във фитнес зала (като те види по потник).Вижда само един дебелак.Ами сега като е дебел като спре на кво ша мяса?

То се блъска маса ама всичко си има граници.Не до последно докато ходиш на зала яко маса.Тва съм го виждал в рондо и то не един а от десет, осем да го прават.

чакай сега .. и аз тренирам в рондо и знам за какво говориш ,но грешно изпълнение с много тежести за да се фукаш не е = на маса .Мисля ,че знаеш както при релефа така и при масата е 1000 пъти по-добре да се заложи на правилното изпълнение било то и с малко килограми(достатъчно натоварващи мускула ) отколкото примерно да праиш с 100 кг на скрипеца и всяко повторение

да летиш напред,назад,наляво или надясно. Колкото до това ,че като стъпнеш на центъра да те видят ... е извинявай ама такива като теб дето ходят да дигат само да се фукат не ги признавам ...

П.П. и може би все пак трябва да видиш тренировка за маса от някой професионалист в Рондото и после пак да говориш .. Примерно Ким-а или пък някой от моментните състезатели

Абе момчета да ви питам някое упражнение за вътрешната част на трицепса, че външната е много изскочила а вътрешната почти не се забелязва :(

Нзм мен добре ми се развива като права "Френско изтласкване"

(легнал с крива щанга).Знам и друго упражнение на машина ама нзм как да ти го обисня.Що направо не питаш инструктура в залата където тренираш

тук не си прав ,протейна трябва да се изчислява на кило :) аз ям(взимам) както искате по 2.8 грама на 1 кг тоест за моите килограми около 220-30грама дневно

като около 70 грама са от суплементи ,а другото храничка ! Нека не се заблуждавайте като мислите ,че трябва да взимате 300 грама примерно протейн от суплемент ! Още нещо .. говорите само за протейн да ама той трябва да бъде около 30% от дневната дажба 10-5% мазнини ( по възможност растителни и животински ) и 55-60% въглехидрати . Недейте се наливаите с много протеин .. човек на ядене може да усвои до 45-50 грама протеин яжте по-често ,но по малко така хем няма да ви се надуват коремите хем няма да се образуват мазнини... като стана въпрос за тях не забравяите ,че протеина който не се обработи от тялото се превръща точно в мазнини !

Мислех да не влизам отново в този почти безсмислен спор, но не се стърпях да не отговоря на прибързаните заключения, които се хвърлят в темата.

Преди да казваш кой прав кой крив, е хубаво да вникваш малко повече в мненията на другите, а не да мислиш че ти си прав за всичко.

А аз точно това имах предвид, като казах, че 300 г на ден са много. Много ясно че имах предвид само от суплементите, иначе що за идиот бих бил?! Точно затова се намесих, извън нормалните възприятия е с 100-200 гр. общ протеин да се тренира, то едва стига за нормален живот, камо ли за друго.

Както и да е, за другото си прав, за еднократната усвояема доза и т.н. (само не разбрах смисъла на '.. по възможност растителни и животински...' но ти си знаеш най-добре) :P

Hora iskam da vi pitam nqkoi dosega vzimal li e ot produktite na "Weider" i po specialno za seriqta na VICTORY kreatin.Aide nqkoi a se izkaje...6toto sega se kolebaq kakuv kreatin da si kupq ne6to tiq MUSASHI ne mi vduhnaha doverie...

Мислех да не влизам отново в този почти безсмислен спор, но не се стърпях да не отговоря на прибързаните заключения, които се хвърлят в темата.

Преди да казваш кой прав кой крив, е хубаво да вникваш малко повече в мненията на другите, а не да мислиш че ти си прав за всичко.

А аз точно това имах предвид, като казах, че 300 г на ден са много. Много ясно че имах предвид само от суплементите, иначе що за идиот бих бил?! Точно затова се намесих, извън нормалните възприятия е с 100-200 гр. общ протеин да се тренира, то едва стига за нормален живот, камо ли за друго.

Както и да е, за другото си прав, за еднократната усвояема доза и т.н. (само не разбрах смисъла на '.. по възможност растителни и животински...' но ти си знаеш най-добре)  :P

от кое мое твърдение си разбрал ,че си казал "трябва да се взима само от суплементи 300 грама " ? Аз говорих по принцип .. специално за твоето твърдение исках да кажа ,че не се определя професионалист ли си не си ли .. и според това да взимаш протейн :) казах ,че се изчислява на кг . Иначе съм виждал начинаещи да приемат на 1 път по 150 грама гейнър или протейн .. така ,че и такива има :)

Класирането от Мр. Олимпия 2004:

1. Ronnie Coleman- 24 pts.

2. Jay Cutler- 21 pts.

3. Gustavo Badell- 13 pts.

4. Dexter Jackson- 12 pts.

5. Markus Ruhl- 5 pts.

6. Gunter Schlierkamp- 1 pt.

7. Chris Cormier

8. Dennis James

9. Victor Martinez

10. Darrem Charles

11. Pavol Jablonicky

12. Kris Dim

13. Ahmad Haidar

14. Johnnie Jackson

15. Troy Alves

16. Craig Richardson

17. Mustafa Mohammed

18. Richard Jones

19. Claude Groulx

При първите 6 има точки. Това са точките които се печелят в новият "Рунд на предизвикателството. Отзивите преди съзтезанието бяха много противоречиви за тази част от съзтезанието. Коментара на Flex Magazine e, че този рунд е внесъл много "живот" в съзтезанието и е допринесъл много за покачванто на интригата във състезанието.

Утре ще кача доста снимкит от съзтезанието. Засега слагам само няколко :).

Обърнете внимание на размерите на Маркус Рул.

Ще се постарая в най - скоро време да имаме и филма от съзтезанието.

mpre0001.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...