Jaguar Posted October 7, 2004 Share Posted October 7, 2004 Mobo, da ti kaja Sp@rky e mnogo prav pi4a. Ako ne si geneti4no predrazpolojen kum rastej ni6to ne stava. Kolkoto i hranitelni dobavki i himiq da pie6 ni6to nqma da stane. Ako si nqkuv 1.65 m i 50 kg ne moje6 da stane6 nqkuv gigant kvito i raboti da pie6 nali? A ina4e hranitelnite dobavki sa polezni no v to4nite koli4estva i s podhodq6tata dieta i trenirovka suobrazeni s fizi4eskoto sustoqnie. Ina4e stava kofti rabota i ne moje da se postigne jelaniq efekt. A ako se vzima v po golemi kolki4estva otkolkoto trqbva i ne se spazva trenirovy4nata programa kato spre6 trenirovkite 6te trqbva da si premqta6 gyrdite prez ramo Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted October 7, 2004 Share Posted October 7, 2004 Mobo, da ti kaja Sp@rky e mnogo prav pi4a. Ako ne si geneti4no predrazpolojen kum rastej ni6to ne stava. Kolkoto i hranitelni dobavki i himiq da pie6 ni6to nqma da stane. Ako si nqkuv 1.65 m i 50 kg ne moje6 da stane6 nqkuv gigant kvito i raboti da pie6 nali? A ina4e hranitelnite dobavki sa polezni no v to4nite koli4estva i s podhodq6tata dieta i trenirovka suobrazeni s fizi4eskoto sustoqnie. Ina4e stava kofti rabota i ne moje da se postigne jelaniq efekt. A ako se vzima v po golemi kolki4estva otkolkoto trqbva i ne se spazva trenirovy4nata programa kato spre6 trenirovkite 6te trqbva da si premqta6 gyrdite prez ramo <{POST_SNAPBACK}> ми не знам колко е прав спарки, ама отрича всякакви добавки - а ти не! а и за генетичното не си прав. ВСЕКИ е предразположен да развие мускулите си в една или друга посока. някои повече - други по-малко. но абсолютно всеки е способен с малко воля и постоянство да моделира тялото си. не говоря за това да порастне с 30 см, но може да порасне с 4-5 ако се хване още от пубертета - Майкъл Джордан се е саморазтягал като малък за да порасне. Пощальона и той. друг е въпроса че после и двамата са имали проблеми с болки в гърба. а иначе казах - всякакви крайности са вредни. и отричането и свръхупотребата на добавки са вредни. трябва да се търси златната среда и тва е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp@rkY Posted October 7, 2004 Share Posted October 7, 2004 are koito e 1.80 i teji 50 kg da vzima da kachi malko ama na drugie ne im trqbva Link to comment Share on other sites More sharing options...
valbg54 Posted October 7, 2004 Share Posted October 7, 2004 Чета темата и се смея...Извинете ме, но ...ако някой е постигнал нещо...ама друг знаел колко и кога да взема...пък кое е по-добро, ми звучат доста несериозно. От друга страна е добре известна страстта на тинейджърите към красиво и здраво тяло и в това няма нищо лошо. Общо взето темата е толкова безкрайна, че не бих се заел да описвам коя хранителна съставка какво прави, още повече, че в обяснението трябва да се включи много биохимия, а този който чете, трябва поне малко да разбира от метаболизъм. Да речем, че човек е една енергетична машина, който освен това има свойството да се самоизгражда и самолекува. В този случай приетото количество гориво /т.е. храна/ се изразходва в няколко направления: 1. Поддържане на собствения метаболизъм- дишане, поддържане на нормална температура, разграждане на приетата храна и синтез/изграждане/ на собствени биохимични съединения и т.н. За здрав човек около 1200Ккал/дн 2. Извършване на работа, посредством мускулна сила. Човекът има доста високо КПД. За 1 час ходене се изразходват едва около 300Ккал. Приетата храна съдържа протеини, въглехидрати, мазнини, витамини, микроелементи и вода. Най-богат източник на енергия са мазнините- 9 Ккал за 1 грам. Затова тялото натрупва своите запаси в мазнини, като най-богат на енергия резерв. Имайте предвид, че когато приемате протеини, те не се "лепят" на мускулите. За да стане това, е необходимо да се случат две неща: 1. Приетите протеини се разграждат до аминокиселини, а от тях организма изгражда собствени протеини. 2. Необходимо е да се появи "нужда" от нови протеини, например за изграждане на мускулна тъкан. От горните две точки веднага следват два извода- По-добре е да се приемат аминокиселини, отколкото протеини и приемайте добавки само ако тренирате усилено, за да "посочите на тялото си", че се нуждае от нови протеини за изграждане на мускулна маса. В противен случай, по определени биохимични цикли, от приетите белтъци, тялото ви ще синтезира...мазнини, по най-безапелативен начин. Абе, темата просто си е голяма. Аз не съм специалист по спортна медицина и не познавам какви хранителни добавки се продават, но ако ме питате и мога да отговоря, с удоволствие ще го сторя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted October 7, 2004 Share Posted October 7, 2004 Shte go kaja qsno i prosto kakvoto i da piete ako ne trenirate kakto trqbva nqma da ima nikakav efekt trqbva mnogo postoqnstvo podrajka volq as predi 2 години bqh stanal mnogo zdravo kopele [mnogo relef] bez nikakav zob harabiiskata v nas si imam lejanka danbili tejesti kriv lost i po edno vreme bqh poludql [tova e tochnata duma] seki den sam pravil po dve bazi sutrin i vecher [pochti sprint, imalo e dni i s leko bqgane v tempo] pompih sled bazata 2 chasa nqkade [2 ama seriozni] i predi da hoda vecher da bqgam 1-chas i neshto pak zdravo pompene kato si seriozen pochvash da vijdash rezultata v ogledaloto sashto imashe i mnogo qdene pileshki parjoli oriz kartofeno pure shokolad zashtoto po edno vreme pochnah da se spilqvam selia i ako ne se hranish nqmash sili i sled nqkolko dni ti spada relefa mnogo postoqnstvo iska tva neshto мамицатаму деиба taka nebarah ne e tochnata duma no seedno chikii si praq sas trenirovkite sprqh da bqgam da pompa i estestveno efektat izchezva sled vreme predi nqkolko mesesa zeh da piq na Nutrim edni neshta kato potrenirah nqkolko sedmisi usetih che ima neshto naistina pomagat davat ti sili izdarjlivost tova ne e malko no pak se iska qdene za tova shte kaja na nachinaeshtite samo edno ako si mislqt che shte napravat tolkova lesno tqlo jestoko se lajat sashto moje da dobavqt kam trenirovkata Protein i Criatin tova nevredi i seki den mnogo seriozno da se otnasqt s trenirovkite a ne [ da si praqt tashak ] as pone taq zima pochvam pak no nqma da pia nishto samo qdene i mnogo trenirovki bal sam gi zobovete pileshkata parjola e mnogo vajna pone as sam go izpital na sebesi i znam za kakvo stava vapros ne trqbva dava marzi nikoga i dava marzi treniraite kolkoto mojete Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp@rkY Posted October 7, 2004 Share Posted October 7, 2004 Eto Lil Scrappy s teb sum suglasen veche Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarbanov Posted October 8, 2004 Share Posted October 8, 2004 Mobo, da ti kaja Sp@rky e mnogo prav pi4a. Ako ne si geneti4no predrazpolojen kum rastej ni6to ne stava. Kolkoto i hranitelni dobavki i himiq da pie6 ni6to nqma da stane. Ako si nqkuv 1.65 m i 50 kg ne moje6 da stane6 nqkuv gigant kvito i raboti da pie6 nali? A ina4e hranitelnite dobavki sa polezni no v to4nite koli4estva i s podhodq6tata dieta i trenirovka suobrazeni s fizi4eskoto sustoqnie. Ina4e stava kofti rabota i ne moje da se postigne jelaniq efekt. A ako se vzima v po golemi kolki4estva otkolkoto trqbva i ne se spazva trenirovy4nata programa kato spre6 trenirovkite 6te trqbva da si premqta6 gyrdite prez ramo <{POST_SNAPBACK}> palni gluposti nemojesh da stanesh mojesh s mnogo qki trenirovki Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted October 8, 2004 Share Posted October 8, 2004 колкото и да тренираш няма да станеш това което ше стане човек за същото време на който генетиката му е просто подходяща щото като си 180 на 50 кг. квото и да прайш трябват много ама много години за да постигнеш нещо.и най-вероятно ще ти писне защото ще се отчаяш от бавните резултати! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted October 8, 2004 Share Posted October 8, 2004 колкото и да тренираш няма да станеш това което ше стане човек за същото време на който генетиката му е просто подходяща щото като си 180 на 50 кг. квото и да прайш трябват много ама много години за да постигнеш нещо.и най-вероятно ще ти писне защото ще се отчаяш от бавните резултати! <{POST_SNAPBACK}> da to e vapros i do gen no nali znaesh che sas jelanie sichko se postiga trqbva da se eksperimentira s tqloto za da se razbere koga mu e dobre i koga mu stava zle shte kaja na horata koito nqma da se otnasqt seriozno s fitnesa da ne se zahvashtat izobshto che zemat da si dokarat nqkoq travma ili neshto drugo i ako se machat v zalata sqkash nqkoi gi kara da digat trqbva da vi idva ot vatre s jelanie da pompite i pak kazvam s jelanie i postoqnstvo seki moje da postigne neshto Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Я кажете някой магазин, в който продават фитнес истории...искам да си купя дъмбели.Днеска бях в метро ама там са много леки, не ми вършат работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Я кажете някой магазин, в който продават фитнес истории...искам да си купя дъмбели.Днеска бях в метро ама там са много леки, не ми вършат работа. <{POST_SNAPBACK}> По добре си поръчай в някоя леарна,и по евтино ще ти излезне Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Не искам в леярна, искам да са готинки..гладички полирани, с повечко дискове, та да могат да се ъпгрейдват после като станем здрави... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 те си стават супер гладки,в доста зали са такива,но не им личи а иначе дебни от някой отказал се билдър продават лежанки и дъмбели без пари Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Аха, обаче отказали се билдъри рядко се намират, поне тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turanagasan Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Ами виждал съм често в вест.марица,не съм обръщал внимание аз ходя на зала,отдавна пробвах по мазетата ,но ядец Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxyofpain Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 4esno da ti kaja az ot 1godina hodq na fitnes v rondo i absoliutno ni6to ne sym zimal,nito dobavki,nito kreatin,nito aminukiseli i proteini.A da ti kaja rykata mi e ve4e 38cm,a grydnata obikolko e 107cm.I vsi4ko tova e samo ot redovnoto hodene na fitnes i qdeneto (ne sym izpolzval daje i dieti kakvoto ima za qdene v nas ).Oba4e vypreki tova 4e ni6to nezimam rykata mi malko se nacepi (strii) ,no slava bogy neprodyljava.Edinstvenoto koeto moga da kaja e 4e trqbva da se hodi redovno i da ima6 hubava sistema Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarbanov Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 nqma da obqsnqvam zashto se poluchavat striite, no iskam da ti kaja che te ne se poluchavat pri vzemane na aminokiselini,proteini,creatin i .............. nedei da barkash neshtata Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxyofpain Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 nqma da obqsnqvam zashto se poluchavat striite <{POST_SNAPBACK}> tova go znam ama ima mnogo hora deto kato im kaje6 4e ima6 strii i ni6to ne si zimal kazvat 4e lyje6 i neiska6 da kazva6 kakyv himik si ina4e striite se polu4avat pri ne elasti4na koja i byrz rastej na muskula ili podkojnite maznini Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 az susto imam strii i ne sum zimal absolutno nisto nito proteini nito creatin nisto absolutno i to moite sa baq ne sa malko no we4e ne mi pravi vpe4atlenie predi se nervih i si bqh zel ot aptekata nqkwi mazila no ne pomagaha osbeno i sprqh da se maja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nas Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Tfa za nacepvaneto(ili striite)e vqrno.As sushto imam 1 priqtel s koito hodim ot 6-7 meseca v zalata i toi su6toto mu se sluchi bez da vzima nito proteini nito kakvoto i da e... Link to comment Share on other sites More sharing options...
galaxyofpain Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 az susto imam strii i ne sum zimal absolutno nisto nito proteini nito creatin nisto absolutno i to moite sa baq ne sa malko no we4e ne mi pravi vpe4atlenie predi se nervih i si bqh zel ot aptekata nqkwi mazila no ne pomagaha osbeno i sprqh da se maja <{POST_SNAPBACK}> mi te ot mazila ne se mahat,nqkoi mazila pomagat samo da ti se razstqga kojata ama ne moje da gi premahne tiq strii Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maimun Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 Striite moje samo operativno da se premahnat ina4e za fitnesa ot 4 i polovina godini hodq v Rondo i sym mnogo dovolen ot rezultatite koito sym si postignal Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarbanov Posted October 14, 2004 Share Posted October 14, 2004 i az hodq veche blizo 3 godini v RONDO i da chukna na darvo nqmam strii i se nadqvam da nqmam i za napred shtoto adski mnogo me draznq kato vidq nqkoi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp@rkY Posted October 15, 2004 Share Posted October 15, 2004 Za 2 godini v rondo uspqh da postigna 37.8 raka i 117 grub. Ako mislite che rakata mi ne e porasnala dostatuchno za tezi 2 godini greshite zashtoto sum na 16 vse pak.I tova bez nikakvi dobavki.Imam strii na gurba makar che gledam nego da ne go treniram mnogo.A i iskam da va pitam tezi strii mahat li se s vremeto ili iska nqkakvi specialni oprajneniq ili si ostavat za cql jivot? @maimun kakvo shte reche operativno? @dann_radkov tva za striite napravo nzm poznavam edin pi4 kudeto nito trenira nishto ne prai puk se e nacepil Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliank Posted October 15, 2004 Share Posted October 15, 2004 http://www.bb-team.org/forum/index.php тук имаше доста голяма тема за стриите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.