Jump to content
BulForum.com

Fitness & Kultorizum

URDeaD

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply
8 gr Creatine - ЗА КАКВО СА МИ 8 като ОРГАНИЗМА ПРИЕМА по 3-4 ?!?

5gr glutamine ( 100gr струват 15lv)

+още малко ненужни боклуци

Abe 4eta si tuk razni raboti v toq forum i 4ak mi stava smeshno.

Malko shte komentiram izkazvaneto na Don Anton. Purvo , ne 4e reklamiram Musashi, spored men sa overpriced, oba4e nqkvi izkazvaniq kato citata gore me karat cql den da se smeq. Don Anton mnogo shte mi e interesno ako dadesh link na izsledvaneto, v koeto si 4el 4e "organizma priema samo 3-4 grama" kreatin, shtoto nqma takova i tova e absurdno sujdenie, veroqtno napraveno ot 4i4o Stoqn v nqkva platena publikaciq na vestnik Muskuli i fitnes '95 :}}. Naistina 100g glutamin struvat ne 15 a 13 daje leva, ama ot glutamin do glutamin.....nqma zna4enie :). Da kajem 4e glutamina nishto mu:). Nai-mnogo oba4e smqh predizvika citiram "+още малко ненужни боклуци". Iskam da te popitam koe to4no ot Taurina, HMB-to ili Aminokiselinite v razklonena veriga nari4ash "nenujni" i kolko mislish 4e struvat te ako si gi kupuvash po otdelno?!? Taurina e sredno skup, BCAA mogat da se namerqt i te na sredno dobra cena, no otivat kum skupite suplementi, a za HMB-to da ne govorim...Kupi si da go piesh otdelno i prodai apartamenta....Growling Dog ne e nai-dobriq gainer, no e edin ot mnogo dobrite i li4no sum go probval. Ne go kupuvam poradi finansovi pri4ini ONLY. Ama i az nemoga da razbera kakvo iskate ot edin gainer....mesish tam surovatu4en protein sus maltodekstrin i dekstroza na 50:50 spored kilogramite i si piesh suplementite. Bahti koito kupuva amerikanski prosti vuglehudrati za po 50lv kiloto i pove4e ne e dobre. Blagodarq , ne stavaite!

Abe 4eta si tuk razni raboti v toq forum i 4ak mi stava smeshno.

Malko shte komentiram izkazvaneto na Don Anton. Purvo , ne 4e reklamiram Musashi, spored men sa overpriced, oba4e nqkvi izkazvaniq kato citata gore me karat cql den da se smeq. Don Anton mnogo shte mi e interesno ako dadesh link na izsledvaneto, v koeto si 4el 4e "organizma priema samo 3-4 grama" kreatin, shtoto nqma takova i tova e absurdno sujdenie, veroqtno napraveno ot 4i4o Stoqn v nqkva platena publikaciq na vestnik Muskuli i fitnes '95 :}}. Naistina 100g glutamin struvat ne 15 a 13 daje leva, ama ot glutamin do glutamin.....nqma zna4enie :). Da kajem 4e glutamina nishto mu:). Nai-mnogo oba4e smqh predizvika citiram "+още малко ненужни боклуци". Iskam da te popitam koe to4no ot Taurina, HMB-to ili Aminokiselinite v razklonena veriga nari4ash "nenujni" i kolko mislish 4e struvat te ako si gi kupuvash po otdelno?!? Taurina e sredno skup, BCAA mogat da se namerqt i te na sredno dobra cena, no otivat kum skupite suplementi, a za HMB-to da ne govorim...Kupi si da go piesh otdelno i prodai apartamenta....Growling Dog ne e nai-dobriq gainer, no e edin ot mnogo dobrite i li4no sum go probval. Ne go kupuvam poradi finansovi pri4ini ONLY. Ama i az nemoga da razbera kakvo iskate ot edin gainer....mesish tam surovatu4en protein sus maltodekstrin i dekstroza na 50:50 spored kilogramite i si piesh suplementite. Bahti koito kupuva amerikanski prosti vuglehudrati za po 50lv kiloto i pove4e ne e dobre. Blagodarq , ne stavaite!

пич не знам кво си чел но половината да не кажа всички неща дето козваш че съм ги казал просто е бил друг човек аз за креатин не съм говорил изобщо в този форъм прочети пак за да видиш кое кой го е писъл а там кадето сравнявам 2 продукта казах НЕ Е мое сравнението взех от друг форум но мисля че в него има верни неща и си заслулжава да си прочете!!!

• 1 month later...

Пичове, за кво спорите и пишете толкова за тия химии. Все едно сте тръгнали на състезания да ходите :inqn Я по-добре, който иска да каже в коя зала ходи да вдига. Това според мен ще е по-интересно. Аз примерно ходя в бившето Рондо сега Масъл Арт. Ако някой друг ходи там може да постне 1-2 реда :D А пък може и да обменим някви лични постижения :punk Относно химиите аз през живота си съм пил 2-3 кила протеини, а ефекта е налице не заради тях, а единствено заради храненето и тренировките :ph34r:

И ако искате може да кажете доволни ли сте от залата си или не и какви предимства и недостатъци има B)

аз като преборя мързела се замъквам в оная дето е над Перлата на централна гара.

Явно доста рядко го преборваш защотото никога не съм те виждал там :woot

btw и залата и магазина са едно и им се вика Перла до колкото знам :)

Xubavo ne sam naisno s teia raboti-xranitelni dobavki proteini i tn.Taka che molia

vi se kajete mi niakva dieta i po kolko pati sedmichno triabva da xodia na fitnes.

ot utre toest ot dnes se navix da xodia da ticham.moiata cel e da natrupam

malko masa.tichaneto kakto vsichki znait e neobxodimo no mi e interesno

kolko ot vas biagat redovno siaka sutrin.i moje li s redovno xodene na fitnes i

spazvane na niakakva dieta da se postigne neshto bez xr.dobavki i proteini.

Ako moje sashto mi daite niakav link da se obrazovam povech :huh:

@Valkyre Значи определено ми се струва, че ако искаш да качваш маса тичането не е най-удачният вариант. Поне при мен се получава така, че като тичам свалям доста кг. За хранителни добавки освен с протеини за друго не мога да те посъветвам защото не ги разбирам другите. Иначе ако искаш мога да ти напиша една диета за маса на Бате Арни!! :)

Явно доста рядко го преборваш защотото никога не съм те виждал там  :woot

btw и залата и магазина са едно и им се вика Перла до колкото знам :)

Да наистина и залата така се казва. И освен това откаде знаеш, че не си ме виждал при условие, че не смятам, че се познаваме=> не знаеш как изглеждам.

@Valkyre Значи определено ми се струва, че ако искаш да качваш маса тичането не е най-удачният вариант. Поне при мен се получава така, че като тичам свалям доста кг.

Тичането наистина е ужасно добър начин за сваляне на килограми.

Да наистина и залата така се казва. И освен това откаде знаеш, че не си ме виждал при условие, че не смятам, че се познаваме=> не знаеш как изглеждам.

Ами ти не си ли ония пич от тракия дето идва да играе футбол? Ако не си същия се извинявам :)

Ами ти не си ли ония пич от тракия дето идва да играе футбол? Ако не си същия се извинявам :)

Ми да кажем околу тракия. Моя грешка тогава- je regrette. Аз просто не свързвам хората от игрището с никовете от форума(освен един-двама.)

ти ходиш в "Перла" а ?

Xubavo ne sam naisno s teia raboti-xranitelni dobavki proteini i tn.Taka che molia

vi se kajete mi niakva dieta i po kolko pati sedmichno triabva da xodia na fitnes.

linka e www.bb-team.org tam ste namerish si4ko koeto te interesuwa,a s bqganeto se swalqt kilogrami ne se ka4wat :)

пич, на http://www.filibe.com/bodybuilding/ има доста и относително вярна информация. става за първо запознанство с основните теории и практики в билдинга.

не слушай какво ти казват за тичането. добре си го решил. дори и да свалиш килограми те ще са от мазнини, а не от мускулна маса. освен това тичането повишава общия мускулен тонус и адски много подобрява кръвообращението и самата кръвоносна система. също така леко ускорява метаболизма, което пък е адски полезно, когато започнеш да дигаш по-сериозно, защото каквото и да хапнеш ще се усвоява бързо и пълноценно - е това си има и лошата страна че ще почнеш лесно да образуваш мазнини, но се контролира лесно. Да не говорим за подобреното дишане, което си е също голям бонус при тренировките.

за диетата ако си напълно начинаещ не ти препоръчвам каквито и да било протеини и суплементи на първо време. предполагам си още млад и в пубертета - това ще доведе до неприятни последици при приемането на някои от добавките (пъпки, гадене, гастрити, колити, нервно треперене и др.). Дори и да не си в пубертета, а си само начинаещ пак не ти препоръчвам взимането на добавки. затова просто намали захарите (разбирай всякакви шоколади и свръхсладки работи) в менюто си увеличи малко мръвките и зеленчуците, млякото и яйцата. Избягвай и много мазните храни - това не означава да ги изключиш напълно. не ти е нужно нищо специално. в крайна сметка спорта трябва да доставя удоволствие и не е нужно да се мъчиш излишно.

също така не ти препоръчвам за началната фаза(особено при комбинация с тичането сутрин) повече от 3 тренировки седмично. какво точно и как ще тренираш в общи линии не е толкова важно - която и от тренировките да избереш за себе си все ще е от полза, само си тренирай по-лекичко, защото кокалите и ставите едва ли ще са укрепнали още. Правиш по 3 серии с по 8-10 повторения на което решиш упражнение, като трябва да ти остават сили за още и си готов. Не се пресилвай!

като прекараш половин година на подобен режим (тичане+фитнес+нормално хранене) ще качиш 3-4 килца мускули което хич не е малко. тогава вече може да се замислиш за по-сериозни работи (добавки и свръхтежки и специфични тренировки) и ако нещо не ти е ясно все още(предполагам ще си изчел доста литература дотогава :) ) - питай пак.

за половин година да мине на свръхтежки тренировки .. хмм едва ли ? колкото до тичането ,при хората които се занимават с фитнес се използва за подобряване на кръвоснябдяване, по-добър(бърз) достиг на въздух ,а за добавките е тренирай 7-8 месеца чистичко после се замисли .Колкото до начина на трениране научи се на базовите упражнения първо те се използват в почти всички фази на трениращия ( говоря за набирания (пред,зад врата ) кофички коремни преси ) . ВИНАГИ преди да започнеш тренировка загрявай !!!! В противен случай може да си навредиш вместо да направиш добро на себе си . Взимай някво малко дъмбелче 6-7 кила направи на 2те раце по 10тина броики бицепсче ,разгъни трицепса ,малко повдигни от рамената . След това ,ако ще правиш гърди ( лежанка средни гърди) направи 15-20 броики само с лоста после слагай тежести за сериите ти ( при условие ,че започнеш да вдигаш по 70-90 кг може да загравяш и с 2х10кг отстрани ) така загравяй поне на първото упражнение от дадената мускулна група

колкото до сайт с програми за трениране,хранене,добавки няма друг като препоръчаният вече http://www.bb-team.org/

Не претоварвай НИКОГА ! (почивай по около 1-2 минути при тренировки за маса , като 2 минутна почивка може да си позволиш при по-тежките(финални серии ) ) на по-малките групи мускули (рамена,бицепс,трицепс ) по 4-5 упражнения в тренировка са достатъчни ,за гръб и гърди ти препоръчвам да правиш по около 6 упражнения. Сериите (за маса ) 3-4 .Гледай да тренираш по 1 и също време за да свикне тялото. Винаги давай максималното от себе си по време на всяка тренировка ... ,ако почнеш да мислиш " а уе тая серия ся .. може и с по-лекичко да я направя .. другия път шса напъна " по-хубаво спри да тренираш ;)

Удоволствието след свършена тежка серия/тренировка не може да се сравни с друго ! Никога не унивай ,ако миналият път си направил малко повече ,но този път си по изморен ,другият път ще вдигнеш още повече ! Резултатите когато се тренира не закасняват при никой така ,че просто тренирай !

@archangel кога тренираш в рондото ?! в смисъл по кое време на деня ? и аз дигам там ,но не мисля ,че има чак такова значение кой къде дига , и не мисля че и ти си наясно с това какво значи химия и какво протейн . Протейна НЕ Е химия!

mobo da te pitam neshto.az sam naistina nachinaesht-15godini sam.iskam da te

pitam kvo imash predvid pod tva 3-4 kila masa.i zadaljitelno li e sled polovin

godina da zapochna da vzimam proteini i dobavki :confused  :confused

под 3-4 кила маса имам предвид, че ще си дойдат ей така, без проблеми с леки тренировки, тичане и добро хранене за половин година. или да речем 7-8 месеца. Само че ако свалиш през това време сланинки кантара няма да показва разлика :)

НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да взимаш никакви протеини или добавки. Казах просто че в началото са силно НЕпрепоръчителни. даже безполезни, защото не се усвояват добре от организма. Когато се поразтренираш, позаякнеш и пообразоваш ще можеш да решиш дали искаш да взимаш каквото и да било. И тогава питай пак. Мнения има много и различни, но решението си е твое.

Пак ти казвам в пубертета не са много препоръчителни, защото тогава хормоналното равновесие в организма ти още не е установено. Има и относително безвредни и ефективни субстанции, които обаче се взимат от по-напреднали. Не за друго, но просто в началната фаза НЯМАШ нужда от тях.

Виж какво ти е разказал Shithappen за тренировките. Но не бързай да товариш големи тежести отначало. Почни с малките и постепенно увеличавай, за да имат време да се заздравят ставните врзъки и сухожилията - те се изграждат много по-бавно от самите мускулни влакна. Основно заради тях в началната фаза не се препоръчват силови тренировки.

Успех ти пожелавам и не се отказвай твърде рано. Потренирай една година и тогава решавай.

Xix :woot v temata za proteinite suma vreme diskutiraxa tva 4e za 35 dena sym ka4il 3cm ryce i 4cm gyrdi...Edin vika "moje da estestveno..." ,drugi "ti lud li si we, kak za 35 dena 3cm race i 4cm gyrdi ?!?"... :D

A ina4e az xodq v Simfoniqta...Prez den ve4e 2 meseca blizo ako ne i pove4e ...

V na4aloto po4nax da piivam surovaty4ni protein4eta 65% belty4no sydyrjanie po 70-80 gr predi pyk i sled trenirovka...

Ama pone ot 2 sedmici ve4e ne gi piq... V momenta samo kreatin-monoxidrat si djokam po 5gr 2 4asa predi trenirovka...

Kat po4nax da treniram bqx 60 kg...a v momenta sym 64...

Ae celta zasega mi e da go dokaram do 70 kilca teglo pyk ottam natatyk ve4e samo poddryjka :punk

Kolkoto do ximiikite ... TC NE MERSI...!!!!!!

E to kat se pogledne realno i kreatina si e donqkade ximiika ama pone ne prekalqvam s nego...

Otdelno si piivam kiselo mlekce (i to dosta) ,qi4ica (po 2-3)...i tem podobni samodelni barko4i :tongue :wir :lol:

Obiknovenno xodq ponedelnik ,srqda i petyk...

Ae kat gledam sebe si dobre sym si si napravil programkata :wub:

Deistva !!! :D

Aide uspex na si4ki i gleite da ne se izkilife6tite...(4esto sre6tano qvlenie)... :punk :punk :punk

Винаги когато някой започва да тренира има едно рязко покачване на маса в първия месец. То е не точно покачване на маса ами мускулите се стягат и придобиват обем. С много хора съм говорил и наблюдавал. При всички без иключения го има този момент. Това си е нещо нормално.

Ми купих си карта за 8 тренировки за 14 лева.Има си инструктор, обясни ми основните работи.Аз съм доволен, залата е готина..не мирише на прасета :) :)

Ама ся едвам мърдам...ужас. И като знам че довечера трябва да ходя да тичам направо не ми се мисли :wir

@archangel кога тренираш в рондото ?! в смисъл по кое време на деня ? и аз дигам там ,но не мисля ,че има чак такова значение кой къде дига , и не мисля че и ти си наясно с това какво значи химия и какво протейн . Протейна НЕ Е химия!

ShitHappen прочети ми пак поста и виж, че не съм казал в прав текст, че протеините са химии. Мисълта ми беше, че през живота си съм пил единствено протеини без каквото и да било друго било то химия или хранителна добавка. А между другото достатъчно съм наясно по въпроса и смятам, че компетентноста ми не е под твоето ниво. За това sorry ако не съм се изразил ясно и съм оставил грешно впечатление. :ghost А щях да забравя ходя предимно сутрин, а ти? :D

Ми купих си карта за 8 тренировки за 14 лева.Има си инструктор, обясни ми основните работи.Аз съм доволен, залата е готина..не мирише на прасета :) :)

Ама ся едвам мърдам...ужас. И като знам че довечера трябва да ходя да тичам направо не ми се мисли  :wir

И аз мисля да си взема няква карта за 8 тренировки за през учебната година и да я съчетая с плуването-2 дена фитнес-2,3 плуване. И или ще уча през ноща или ще намаля РС-то. ;)

А иначе залата наистина е много добра -има супре много уреди-даже фитнесмания веднъж снимаха вътре.

пич, на http://www.filibe.com/bodybuilding/ има доста и относително вярна информация.  става за първо запознанство с основните теории и практики в билдинга.

не слушай какво ти казват за тичането. добре си го решил. дори и да свалиш килограми те ще са от мазнини, а не от мускулна маса. освен това тичането повишава общия мускулен тонус и адски много подобрява кръвообращението и самата кръвоносна система. също така леко ускорява метаболизма, което пък е  адски полезно, когато започнеш да дигаш по-сериозно, защото каквото и да хапнеш ще се усвоява бързо и пълноценно -  е това си има и лошата страна че ще почнеш лесно да образуваш мазнини, но се контролира лесно. Да не говорим за подобреното дишане, което си е също голям бонус при тренировките.

за диетата ако си напълно начинаещ не ти препоръчвам каквито и да било протеини и суплементи на първо време. предполагам си още млад и в пубертета - това ще доведе до неприятни последици при приемането на някои от добавките (пъпки, гадене, гастрити, колити, нервно треперене и др.). Дори и да не си в пубертета, а си само начинаещ пак не ти препоръчвам взимането на добавки. затова просто намали захарите (разбирай всякакви шоколади и свръхсладки работи) в менюто си увеличи малко мръвките и зеленчуците, млякото и яйцата. Избягвай и много мазните храни  - това не означава да ги изключиш напълно. не ти е нужно нищо специално. в крайна сметка спорта трябва да доставя удоволствие и не е нужно да се мъчиш излишно.

също така не ти препоръчвам за началната фаза(особено при комбинация с тичането сутрин) повече от 3 тренировки седмично. какво точно и как ще тренираш в общи линии не е толкова важно - която и от тренировките да избереш за себе си все ще е от полза, само си тренирай по-лекичко, защото кокалите и ставите едва ли ще са укрепнали още. Правиш по 3 серии с по 8-10 повторения на което решиш упражнение, като трябва да ти остават сили за още и си готов. Не се пресилвай!

като прекараш половин година на подобен режим (тичане+фитнес+нормално хранене) ще качиш 3-4 килца мускули което хич не е малко. тогава вече може да се замислиш за по-сериозни работи (добавки и свръхтежки и специфични тренировки) и  ако нещо не ти е ясно все още(предполагам ще си изчел доста литература дотогава :) ) - питай пак.

уфффф пак тряяя да пиша! ако тичаш и искаш ДА НЕ губиш мускулна маса единствения начин е да приемаш някъв ПРОТЕИН а ти не го искаш протеина такаче забрави за бягането!!!изприказваха се доста работи за начинаещи програми и яденета повечето не са от най-верните според мен който има нужда от хелп www.bb-team.org влизате във форума и пишете във ХРАНИ и в ТРЕНИРОВКИ И УПРАЖНЕНИЯ там ще намерите каквото ви трябва потърсете има много инфо не ми се преписва всичко което там съм писъл и че бая тряяя пиша и после да споря аааа много време ще ми отнеме такаче вижте там кадето ви казах!иначе снимаха фитнес мания не само 1 път в перлата ! и аз дигам там от една година ходя в Тази зала не е лоша но има още какво да се желае като за плд. бива!

Много се слабее от бягането наистина...като се върнеш от бягане едно много стабилно ядене трябва да свърши работа..или след бягане протеините.

Обаче пък е супер да тичаш...особено в началото за фитнеса ще имаш повече въздух, съответно ще ти е по-лесно на тренировка :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...