fiko_pld Posted July 19, 2007 Share Posted July 19, 2007 Колеги работата е ,че бъркам нещи и незнам какво ??? Работата е ,такава ,имам два компютъра в къщи (единия мой ,другия на брата) вчера ,делим си нета от единия комп с две ланки (на брат ми беше главния до вчера) и сложих картата на моя (на която са маркирали МАК адреса ,доставчеците) . Та вкарах главния кабел за интернета в нея (вече където се намира на моя) а в другата ланка боднах кабела на който предоставам на брат ми ,обаче ,нещо не мога да направа настройките. На моя комп права IP adress :192.168.0.1 a на брат ми DNS :192.168.0.1 И интернет до на брат ми компютъра не отива.... Какъв е проблема ,че малкия е побеснял ,че няма нет ???? Не ми вършат съвети от рода да си я върна на на брат ми на компа ,че като седна той постоянно рестартирва ,като му забие и ми спира НЕТА на мен... Много ще съм благодарен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted July 19, 2007 Share Posted July 19, 2007 Gateway трябва да зададеш на неговия компютър...DNS е нещо друго. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted July 19, 2007 Share Posted July 19, 2007 http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=69264 Това може да помогне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 19, 2007 Share Posted July 19, 2007 Първо ИП-тата ако на единия си сложил 192.168.0.1 на другия трябва да е 192.168.0.2 примерно.Такива неща като DNS изобщо не задавай остави го празно.Единствено по подразбиране остави Subnet Mask :255.255.255.0 и на двата.Другото което е че трябва да споделиш нета от ЛАНката която ти влиза интернета или както си написал на тая на която са Маркилари МАК-а от ЕК. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomy_fan11 Posted July 21, 2007 Share Posted July 21, 2007 сложи си рутер по лесно е Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiko_pld Posted July 21, 2007 Author Share Posted July 21, 2007 До сега ,не съм се интересувал ,кой е най евтиния вариянт ,РУТЪР ,СУИЧ или ХЪБ???? Направо да взема едно и да не се занимава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted July 21, 2007 Share Posted July 21, 2007 сложи си рутер по лесно е Във всяка тема за мрежови проблеми винаги има глупост от сорта "сложи си рутер по лесно е"... Да дай 120 лева за рутер, че е много трудно за 5 минути да се нагласят настройките. @fiko_pld не си споменал с каква ОС си, за да мога да ти помогна дирекно, но да предположим, че си с Windows XP, еми ако е така по-лесно няма на къде. На сървър компютъра сложи на вътрешната ланка IP 192.168.0.1, Subnet Mask 255.255.255.0 след това от Properties на LAN-ката от която ти идва нета иди на таба Advanced и сложи отметка на "Allow other users to connect through this computer's connection" и махни отметката на "Allow other netowork users to control or disable the shared Internet connection". След това отиди на другото (вътрешното) PC и му сложи IP 192.168.0.2, Subnet Mask 255.255.255.0, Gateway 192.168.0.1 и DNS сървърите на доставчика ти, цъкаш ОК и това е, както виждаш май е по лесен вариант от това да си купуваш Рутер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.