Jump to content
BulForum.com

ЛАН настреойки

fiko_pld

Recommended Posts

Колеги работата е ,че бъркам нещи и незнам какво ???

Работата е ,такава ,имам два компютъра в къщи (единия мой ,другия на брата) вчера ,делим си нета от единия комп с две ланки (на брат ми беше главния до вчера) и сложих картата на моя (на която са маркирали МАК адреса ,доставчеците) .

Та вкарах главния кабел за интернета в нея (вече където се намира на моя) а в другата ланка боднах кабела на който предоставам на брат ми ,обаче ,нещо не мога да направа настройките.

На моя комп права IP adress :192.168.0.1 a на брат ми DNS :192.168.0.1

И интернет до на брат ми компютъра не отива....

Какъв е проблема ,че малкия е побеснял ,че няма нет ????

Не ми вършат съвети от рода да си я върна на на брат ми на компа ,че като седна той постоянно рестартирва ,като му забие и ми спира НЕТА на мен...

Много ще съм благодарен.

Първо ИП-тата ако на единия си сложил 192.168.0.1 на другия трябва да е 192.168.0.2 примерно.Такива неща като DNS изобщо не задавай остави го празно.Единствено по подразбиране остави Subnet Mask :255.255.255.0 и на двата.Другото което е че трябва да споделиш нета от ЛАНката която ти влиза интернета или както си написал на тая на която са Маркилари МАК-а от ЕК.

До сега ,не съм се интересувал ,кой е най евтиния вариянт ,РУТЪР ,СУИЧ или ХЪБ????

Направо да взема едно и да не се занимава.

сложи си рутер по лесно е

Във всяка тема за мрежови проблеми винаги има глупост от сорта "сложи си рутер по лесно е"... Да дай 120 лева за рутер, че е много трудно за 5 минути да се нагласят настройките.

@fiko_pld не си споменал с каква ОС си, за да мога да ти помогна дирекно, но да предположим, че си с Windows XP, еми ако е така по-лесно няма на къде. На сървър компютъра сложи на вътрешната ланка IP 192.168.0.1, Subnet Mask 255.255.255.0 след това от Properties на LAN-ката от която ти идва нета иди на таба Advanced и сложи отметка на "Allow other users to connect through this computer's connection" и махни отметката на "Allow other netowork users to control or disable the shared Internet connection". След това отиди на другото (вътрешното) PC и му сложи IP 192.168.0.2, Subnet Mask 255.255.255.0, Gateway 192.168.0.1 и DNS сървърите на доставчика ти, цъкаш ОК и това е, както виждаш май е по лесен вариант от това да си купуваш Рутер. ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...