cheese Posted July 19, 2007 Share Posted July 19, 2007 Подарявам коте с изградени хигиенни и прочее навици . Животното е мъжко, на две години, бяло, със сива "шапка" като на папата и сива опашка. Не се катери по мебели и секции. Причината да не можем да го задържим в къщи - живеем на висок етаж, около блока ни има дървета и тоя ахмак го е хванала ловна страст по птици и катерици. Веднъж вече скочи от балкона, ама за късмет не успя да направи свободно падане, ами се свлече по клоните на една топола (като във филма Рабмо - Първа кръв). Следващия път може и да не уцели и ще се размаже долу. Та го държим затворен хаванът, не го пускаме на терасата, и мъчим е наго, и нас си. Та, ако има желание някой с къща, или живеещ в блок без дървета наоколо, да се обзаведе с домашен любимец, нека се обади. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted July 19, 2007 Share Posted July 19, 2007 На кой етаж живееш?Ако си на 4-5 не се бой няма да се пречука,но може да не я намериш после ако падне.Мойта котка падна веднъж от 8-ия и нищо и няма като по пътя забърса и една антена.Чувал съм за котки да летят от 11-я и да отселяват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted July 19, 2007 Author Share Posted July 19, 2007 А бе не е баш така! Тото-2 е цялата работа. На късмет. На едни познати котето рипна да лови лястовици, падна от терасата им (два етажа и гараж отдолу, което прави към десетина-дванадесет метра), и получи някакъв вътрешен кръвоизлив, та една седмица му дупчеха задника с инжекции, едва оживя. Като си спомня как се бяха втресли, особено детето им ... Не ми се ще същата случка да стане и у нас, че малкият Cheese си е жалостив по природа ... P.S. Че и, освен кръвоизлива, си счупи единия горен кучешки зъб, та сега търсят котешки зъболекар, да изпили зъба и да го затвори, че да не тръгне да прави кариес. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blade Master Posted July 19, 2007 Share Posted July 19, 2007 А бе не е баш така! Тото-2 е цялата работа. На късмет. На едни познати котето рипна да лови лястовици, падна от терасата им (два етажа и гараж отдолу, което прави към десетина-дванадесет метра), и получи някакъв вътрешен кръвоизлив, та една седмица му дупчеха задника с инжекции, едва оживя. Като си спомня как се бяха втресли, особено детето им ... Не ми се ще същата случка да стане и у нас, че малкият Cheese си е жалостив по природа ... P.S. Че и, освен кръвоизлива, си счупи единия горен кучешки зъб, та сега търсят котешки зъболекар, да изпили зъба и да го затвори, че да не тръгне да прави кариес. То зависи вече как ще падне котката !!! Няма значение дали ще е от 4 етаж или от 11... всичко е въпрос на късмет Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted July 19, 2007 Author Share Posted July 19, 2007 Именно, именно! Цялата работа е до късмет. Аз за това искам да подаря хайвана на някой, дето или живее на тераса, около която да няма дървета, съответно пилци, или на някой, дето има къща. А иначе имаше филм по Дискавъри, че котките се трепели, когато падат от високо, ако падат достатъчно дълго, че да достигнат максимална скорост при свободно падане. Тогава, понеже практически изпадат в безтегловност, не усещали, че падат и се отпускали. Не зднам дали е така, но на мен ми звучи общо взето логично. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted July 19, 2007 Share Posted July 19, 2007 Един лаишки въпрос, защото досега не съм имал котка, а вие очевидно всичките имате. Котетата ми са много малки...малки, малки...говоря ви за 10 ина дни може би. Доскоро бяха сляпи и не можеха да ходят. Тъй като майка им е умряла дали ще се научат сами на разните котешки морафети като да се мият и да си заравят droping-ите? И как се учи всъщност да си ходи в котешката тоалетна? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted July 19, 2007 Share Posted July 19, 2007 Като направи белята, навираш муцуната му до въпросното място...котката принципно ще тръгне да се съпротивлява. След това я водиш до тоалетната й. Няколко пъти и трябват и ще се научи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted July 19, 2007 Share Posted July 19, 2007 Има голямо значение дали котка пада от 1-2 или 10-11 етаж. Най-добре за котка е да падне от средна височина - тогава може да си извърти гръбнака до такава степен, че да може да си падне на краката и да ги използва като амортесьори. Ако е прекалено високо обаче може да си счупи нещо. Ако е пък прекалено ниско, тогава няма време да извърши цялото обръщане и може да си падне не на краката. Тва беше цял филм с компютърните му там симулации и тям подобни по Дискавъри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted July 20, 2007 Author Share Posted July 20, 2007 Leper_Messiah, с много сложна задача си се нагърбил. Не искам да сте плаша и да звуча гадно но ... процентът на оцеляване на толкова малки животни е под десет (процента). За котетата майката полага много гриши, не само хранене. Например - без нея котетата не могат да акат. Облизвайки им задника, майката не само ги чисти, ами и стимулира дефекирането. Това може да го имитираш с мокър парцал. Другата тънка разлика е в млякото. Трябва да им го даваш разредено с вода. То не че в магазинското мляко няма вода, ама ... Та, в момента ползването на котешка тоалетна ти е най-малкия проблем. Моли се животинките да оживеят до възраст, в която да ползват тоалетна. И, като стана думаза ползване на тоалетна, навирането на муцуната на котато в нацапаното място е дълбоко погрешен подход. Ако една котка те намрази и реши да се инати, Господ да ти е на помощ! Може да я убиеш от бой, но та ще продължи да го прави. Както казва Тери Пратчет, да си мериш ината с котка е все едно да се състезаваш със стоножка по гъзоритане. Има един анекдот, който много добре обяснява разликата между котешката и кучешката психология. Седяло си кучето и си мислело "Виж какви чудни същества са хората! Хранят ме, чистат ме, поят ме, сигурно са богове". А котката си викала "Виж какви чудни същества са хората, хранят ме, чистат ме, поят ме, сигурно съм бог". Котката е индивидуалист. Най-лесно животинката се приучва когато съответното място мирише по съответен начин. Тоест нещо напикано да се занесе в котешката тоалетна. Ако нямаш напикано нещо, може да се ползва малко амоняк, или нещо, което така мирише. Работата става с търпение. Най-добре е да си избереш най-умчния хайван от котилото и да учиш него. научиш ли го, другите ще гледат от него. Успех! Дано ги опазиш котетата, ама е трудна работа, предупреждавам те ! Бъди готов за лош край на цялата работа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted July 20, 2007 Share Posted July 20, 2007 Няма начин да не се обърне. Дискавъри да бара меча. На една педя от земята да е пак се обръща. Пробвал съм с всички котки дето съм имал. От една педя не прави пълно завъртане, но почти успява да се завърти. От две педи резултата е 100%. Всичко при падането на котката зависи на какво ще падне, а не как. Ако е болна нещо или има предишни травми, които да и пречат, може и да не падне на крака. Ако е здрава друг вариант освен да падне на крака няма. Говорим за падане без да закачи нещо по пътя. Имах котарак, който сам си скачаше от 7-мия етаж, когато се разгонеше. Отдолу беше трева и общо взето влажна почва. Никви проблеми нямаше, освен първия път когато беше по-малък си счупи крака. След това нямаше грижи никакви. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 20, 2007 Share Posted July 20, 2007 Пробвал съм с всички котки дето съм имал. Представих си как ги мяташ от различни височини и прилежно си записваш опитните резултати :) Имах котарак, който сам си скачаше от 7-мия етаж, когато се разгонеше. Трябва да е бил голям изруд. Моя нямаше такива проблеми - на първия етаж сме и си слизаше най-спокойно. Странното беше, че се влюби в една дърта мацка и като я видеше скачаше да ходи при нея, едни такива звуци издаваше.., само след нея вървеше, пък тя не му обръщаше никакво внимание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted July 20, 2007 Share Posted July 20, 2007 Та, в момента ползването на котешка тоалетна ти е най-малкия проблем. Моли се животинките да оживеят до възраст, в която да ползват тоалетна.И, като стана думаза ползване на тоалетна, навирането на муцуната на котато в нацапаното място е дълбоко погрешен подход. Ако една котка те намрази и реши да се инати, Господ да ти е на помощ! Може да я убиеш от бой, но та ще продължи да го прави. Моят котарак се научи с навиране на муцуната. Трябваха му няколко пъти. По едно време взе да се инати, но се оказа, че тоалетната му не беше чистена редовно. Та след почистването всичко беше ок. Също, като се разгони почват (мъжките) да "маркират" територия и може да имаш проблеми ако не е на хапчета или кастриран Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted July 20, 2007 Share Posted July 20, 2007 Cheese, мерси за информацията за фекалирането...направи ми впечатление, че не ходят по голяма нужда и питах лекар, казаха че трябва да им масажирам коремчетата...ама и от това ефекта е нула. Вярно е, че ядат само течна храна, но все пак не може само да пикаят... Иначе не им давам мляко, ами от аптека някакъв заместител на майчина кърма, който се дава на човешки бебета...мисля, че това е най-доброто, което мога да им предоставя след биологичния продукт. Знам, че е трудна задача, ама на улицата щяха да умрат със сигурност, така поне имат шанс, при това мисля, че голям, защото вече доста щъкат насам-натам и даже се катерят...само акането им е проблем, но да се надяваме, че ще го оправя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted July 23, 2007 Author Share Posted July 23, 2007 То не е въпросът да не е магазинско мляко, а да е разредено. Хуманизираното също трябва да им го даваш по-редичко, отколкото се прави за човешки бебета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted July 23, 2007 Share Posted July 23, 2007 Хората с белите престилки казаха, че в това е въпроса, защото в това мляко не можели добре да го усвояват...пък и с всичките UHT технологии нищо млечно не е останало в млякото... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted July 24, 2007 Author Share Posted July 24, 2007 Продължавам да търся нова къща за котарака си ! Помогнете ми, моля ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted July 30, 2007 Author Share Posted July 30, 2007 Никой ли не ще коте Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.