Jump to content
BulForum.com

Инструкции при правене на торент файл

boen_robot

Recommended Posts

Здравейте. На скоро ме "повишиха" в ъплоудър, но както писах още при анкетата, не съм правел торент файл преди.

Оправих се горе-долу с интерфейса на Torrent Builder-а който BitSpirit предлага, но има някои неща на които не съм сигурен какво да сложа:

• Tracker(s) - тук какво би трябвало да сложа? bt.wrzru.com или тракера има някакъв по-специфичен адрес който се иска? От други торенти които съм свалял, адреса е bt.wrzru.com/announce.php?passkey=*едно-много-дълго-и-трудно-за-писане*. Това ли е което трябва да напиша? Ауч.
  • Publisher - пита се за производителя на произведението или става въпрос за мен като създател на торента?
  • Piece Length - съществува опция Auto която мисля да задавам, но по принцип как се изчислява най-добрия размер?
  • Enable DHT (based on Kademlia, Trackerless) - може да стои включено, нали? До колкото разбирам става въпрос за някакъв вид по-спецялен метод за трансфер... или? Всъщност какво е DHT наистина?

И какво е това Release до Make? При създаване на торент файловете не би ли трябвало просто да се направи торент файла и ъплоудне в тракера (и от там нататък тракера да се погрижи)?

Мерси за линка. Макар да не обеснява специфично BitSpirit, все пак сванах най-важното - тракера, както и че явно с това Release почвам да сийдвам.

Така и не разбрах обаче какво е DHT и как точно да изчисля най-добрия размер за парчето? На Auto ли да разчитам (това е което мисля да направя на първо време де)?

Както и да е. Сега да посъбера малка информация и да публикувам първия си торент ^_^ . Някой да иска Visual Studio 2005 барабар със SP1?

btw, обикновенно ползвам FlashGet за даунлоуд.

boen_robot said:
btw, обикновенно ползвам FlashGet за даунлоуд.

Ползвай utorrent както и за сваляне така и за сиидване много по-лесен е,а и за разлика от другите торент клиенти които засичат и дават грешки utorrent върви без грешка.!!!А и ще ти е много по-удобно да правиш торенти с него. :)

ima edna takava tema ТОРЕНТ (torrent) системата., Въпроси и отговори. mislq 4e tam pi6e vsi4ko koeto ste napisali i 6te napi6ete tuka

the_alien said:
Enable DHT тва го махаш

Това задължително трябва да бъде включено! Единствено тази функция ще запази обмена жив, ако пак на някой му превърти и затвори всички тракери!

Enable DHT - включен

the_alien said:
Тук е обяснено добре какво представлява и всеки сам да реши за себе си. Аз лично винаги си е махам по обясними причини http://www.bulforum.com/index.php?showtopic=51104

Опитвам се да кача SWAT 4.Прочетох всички инструкции където каквото намерих и правя всичко според написаното,но все ми изписва Upload failed! File extension is not allowed след като натисна Do it.Фаиловете на играта са BIN-нове.След като не ми даваше да ги кача ги направих ISO и пак пробвах и пак същото. Реших и пробвах да кача една песен-стана без проблеми.Дайте малко акъл по въпроса,че имам нужда.

shopa_07 said:
Опитвам се да кача SWAT 4.Прочетох всички инструкции където каквото намерих и правя всичко според написаното,но все ми изписва Upload failed! File extension is not allowed след като натисна Do it.Фаиловете на играта са BIN-нове.След като не ми даваше да ги кача ги направих ISO и пак пробвах и пак същото. Реших и пробвах да кача една песен-стана без проблеми.Дайте малко акъл по въпроса,че имам нужда.

Failovete ne se ka4vat v saita, trqbva da naprvish torrent file koito da se ka4i. Svali si uTorrent i dai 'File>Create Torrent File', Save go nqkade i posle go uploadni. Sled tova otvarqsh kato ti otvori strani4kata s torenta ti si go iztegli i dobavi v torrent clienta. Taka zapo4vash da seedvash, ne zatvarqi programata dokato pone 2-ma ne go izteglqt.

samkijot said:
и що да го маха? за да не се "краде" от тракера ли? :D

ами аз предпочитам да сийдвам на "познати"...ако не го махна ще сийдвам кажи речи нонстоп по интересните неща, които качвам

midas said:
Failovete ne se ka4vat v saita, trqbva da naprvish torrent file koito da se ka4i. Svali si uTorrent i dai 'File>Create Torrent File', Save go nqkade i posle go uploadni. Sled tova otvarqsh kato ti otvori strani4kata s torenta ti si go iztegli i dobavi v torrent clienta. Taka zapo4vash da seedvash, ne zatvarqi programata dokato pone 2-ma ne go izteglqt.

Така де.Торента си го правя.Ето всичко което правя:

Torrent file: D:\IGRI\Swat 4.crack(2005).iso.torrent

Torrent name: Swat 4.crack(2005).iso

NFO file: И него качвам макар да не знам защо е.Възможно ли е от него да идва проблема?

Picture: Качвам и нея

Description: Тука качвам необходимите параметри на компа за да върви играта.

BG subtitles: Тука нищо не качвам,разбираемо е защо.

Tape: Задавам Games/PC ISO

Сега кликам върху Do it и ми изписва Upload failed!

Upload failed! File extension is not allowed.

Така разбираемо ли е какъв ми е точно проблема :rolleyes: Както писах по-горе с една песен проблем нямаше.Направих си торент и веднага я качих и сега я сийдвам.Всичко с нея е ОК.Играта ми прави проблем и не мога да разбера защо.

Ако може сега малко помощ :)

po_taka said:
moje li screenshot ?

EDIT: ne na errora ,a predi da cakne6 'DO IT'

Eto:www.snimka.bg/search.php?q=8002&checkbox%5B0%5D=1&checkbox%5B1%5D=1&checkbox%5B2%5D=1&checkbox%5B3%5D=1&checkbox%5B4%5D=1[/img]

Цъкни върху тази която виждаш и нещата ще се избистрят

Ще се радвам ако може да помогнеш.

shopa_07 said:
Eto:www.snimka.bg/search.php?q=8002&checkbox%5B0%5D=1&checkbox%5B1%5D=1&checkbox%5B2%5D=1&checkbox%5B3%5D=1&checkbox%5B4%5D=1[/img]

Цъкни върху тази която виждаш и нещата ще се избистрят

Ще се радвам ако може да помогнеш.

nfo-to ti e s raz6irenie *.txt , a trqbva da e *.nfo

i na subtitle ne pi6i ni6to

Емммм... не знам какво става.С това Nfo(абсолютно същото) качих други две игри без проблем и както каза на субтитри не пиша нищо и не ще и не ще,все същото ми изписва.Отказвам се вече.Ако го има някой друг да го качи на мене нервите ми се скъсаха 2 дена вече.Иначе качих следващия SWAT 4: The Stetchkov Syndicate.Да теглят хората :D

shopa_07 said:
Емммм... не знам какво става.С това Nfo(абсолютно същото) качих други две игри без проблем и както каза на субтитри не пиша нищо и не ще и не ще,все същото ми изписва.Отказвам се вече.Ако го има някой друг да го качи на мене нервите ми се скъсаха 2 дена вече.Иначе качих следващия SWAT 4: The Stetchkov Syndicate.Да теглят хората :D

снимката ти що е BMP... Направи е JPG или GIF...

midas said:
снимката ти що е BMP... Направи е JPG или GIF...

Защото снимачката на декстопа я прави в такъв формат.Даже вчера за да я кача трябваше да я направя JPG или JPEG защото условията на сайта бяха такива.Та се рових и си свалих една програма ReaJPEG за да я конвертна в единия от двата формата за да ми позволи да я кача :punk .Брях да му се не види,аз сайта и правилата им излъгах теб не можах. :D :D :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...