Grosmaster Posted July 16, 2007 Share Posted July 16, 2007 Ракията е производство на мой приятел който се занимава с отглеждането на грозде. Направена е от чисто грозде, отлежала е 2г. Продвава се в туби по 10л. Цената за 1л. е 7лв. При интерес може да се дегостира на място и да се поръча. Доставя се в рамките на 24ч. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vamfan Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 kolko gradusa e taj rakiq wse pak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrdds Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 Продвава се в туби по 10л. grosmaster,кажи на своя приятел да не държи високоалкохолни напитки в пластмасови туби,за да не се натрови и да натрови своите клиенти. Високоалкохолни ,спиртни напитки се съхраняват само в дървен(бурета) или стъклен съд(дамаджани и бутилки),защото са способни към разтваряне на съставките на полимера. Едно ,че ще развали вкуса на ракията,и второ че тя става канцерогенна. Всеки професионален алкохолен производител го знае това. Пластмасовите туби са за вода,да си видял да се продава в магазина ракия в PVC? Поздрави.......и не приемай поста ми като заяждане или спам! Link to comment Share on other sites More sharing options...
REDBiRD Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 grosmaster,кажи на своя приятел да не държи високоалкохолни напитки в пластмасови туби,за да не се натрови и да натрови своите клиенти.Високоалкохолни ,спиртни напитки се съхраняват само в дървен(бурета) или стъклен съд(дамаджани и бутилки),защото са способни към разтваряне на съставките на полимера. Едно ,че ще развали вкуса на ракията,и второ че тя става канцерогенна. Всеки професионален алкохолен производител го знае това. Пластмасовите туби са за вода,да си видял да се продава в магазина ракия в PVC? Поздрави.......и не приемай поста ми като заяждане или спам! И да допълня: Трябва сериозно да се преразгледат правилата на тази секция и да се ЗАБРАНИ предлагането на алкохол, храни и лекарства. Тук трябва да се предлагат само промишлени и други стоки, които не могат по никакъв начин да застрашават здравето и живота на хората! При толкова много изисквания и рестрикции при производството и продажбата на цитираните от мен категории как може някой чичо от село да ги спазва?! Та той даже не е и чувал за тях. Такива хора плачат само за прокуратурата. И не е само тази обява... Постът ми да се приеме от потребителя както той сметне за добре, а администратора на форума да обърне сериозно внимание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted July 17, 2007 Author Share Posted July 17, 2007 kolko gradusa e taj rakiq wse pak? Честно да ти кажа не знам, но днес ще го питам. grosmaster,кажи на своя приятел да не държи високоалкохолни напитки в пластмасови туби,за да не се натрови и да натрови своите клиенти.Високоалкохолни ,спиртни напитки се съхраняват само в дървен(бурета) или стъклен съд(дамаджани и бутилки),защото са способни към разтваряне на съставките на полимера. Едно ,че ще развали вкуса на ракията,и второ че тя става канцерогенна. Всеки професионален алкохолен производител го знае това. Пластмасовите туби са за вода,да си видял да се продава в магазина ракия в PVC? Поздрави.......и не приемай поста ми като заяждане или спам! Човека си е съхрнява в избата на къщата си в бурета, има и в големи дамаджани. Идеята за 10л. туби е само за транспортиране, понеже за по малко от 10л. няма смисъл да се разкарва от селото до Пловдив за да ми достави количеството. Иначе съм наясно за това което казваш за PVC-то И да допълня:Трябва сериозно да се преразгледат правилата на тази секция и да се ЗАБРАНИ предлагането на алкохол, храни и лекарства. Тук трябва да се предлагат само промишлени и други стоки, които не могат по никакъв начин да застрашават здравето и живота на хората! При толкова много изисквания и рестрикции при производството и продажбата на цитираните от мен категории как може някой чичо от село да ги спазва?! Та той даже не е и чувал за тях. Такива хора плачат само за прокуратурата. И не е само тази обява... Постът ми да се приеме от потребителя както той сметне за добре, а администратора на форума да обърне сериозно внимание. Защо реши че домашно правения алкохол застрашава живота на хората и защо трябва да се продават само промишлини стоки?! Не знам за теб, но лично на мен ми се е случвало няколко пъти да си купувам "промишлени стоки" и след това едва не ме е трепал тока. В България домашното производство на вино и ракия си е нещо като национална традиция и поста ти нещо ме хвърла в размисъл, че си против националното. Поста ти го смятам за чист спам по темата и смятам администраторите да му обърнат внимание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lindeman_ Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 да си видял да се продава в магазина ракия в PVC? едно време продаваха Водка "Иван" в PVC-та - 1 литар - 1.50 лв Link to comment Share on other sites More sharing options...
REDBiRD Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 Честно да ти кажа не знам, но днес ще го питам.Човека си е съхрнява в избата на къщата си в бурета, има и в големи дамаджани. Идеята за 10л. туби е само за транспортиране, понеже за по малко от 10л. няма смисъл да се разкарва от селото до Пловдив за да ми достави количеството. Иначе съм наясно за това което казваш за PVC-то Защо реши че домашно правения алкохол застрашава живота на хората и защо трябва да се продават само промишлини стоки?! Не знам за теб, но лично на мен ми се е случвало няколко пъти да си купувам "промишлени стоки" и след това едва не ме е трепал тока. В България домашното производство на вино и ракия си е нещо като национална традиция и поста ти нещо ме хвърла в размисъл, че си против националното. Поста ти го смятам за чист спам по темата и смятам администраторите да му обърнат внимание. Ще пусна линк ТОЧНО КЪМ ТАЗИ ТЕМА на няколко места. Надявам се да започнат проверка и след нея ще дискутираме отново този въпрос. Дали е спам мнението ми, ще видим след резултатите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 Абсолютен ОФФ: Виждам момци, че сте наясно с пластмасите, ама не съвсем. Като гледам малко ви се размиват представите за пластмасите и от там говорите меко казано глупости. Недейте да бъркате PVC(поливинилхлорид) със РР(полипропилен), още по-малко със ПЕТ(полиетилен). Полипропилена е забранен вече за хранителната индустрия именно поради причината, която някой спомена горе, канцерогенен е и не става за продължително съхранение. PVC-то не страда от такива проблеми, но пък излиза скъпо. ПЕТ бутилките са друга работа вече, ако искаш и 15 години си дръж ракията вътре нищо няма да и стане, то бензина не може да е сдъфче, пък какво остава за някаква си ракия. Така, че стига сте го стряскали човека, канцерогенна била незнам си каква била. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.