Jump to content
BulForum.com

какъв лаптоп да си взема ?

Recommended Posts

значи искам да си взема някакъв лаптоп но незнам нито каква марка да е нито какво точно да му гледам , горе долу спецификации като на тоя ме устройват , ще го ползвам главно за интернет и за филми така че няма да ми трябва кой знае колко мощен :

Продавам ASUS A6R , на около 6-7 месеца е. Вкарван е от чужбина - следователно няма гаранция. Перфектен вид , много запазен.

Има проблем с ДВД-то , запъва се да записва ина4е 4ете перфектно всичко ДВД и СД След смяна на фърмуера ДВД-то пиши всички дискове без проблем.

Цена : 600лв.

A6R.jpg

# CPUМ Intel Celeron M 390, 1.6GHz, 400MHz, 1MB L2

# ChipsetМ ATI Radeon Xpress 200M

# LCDМ 15.4" WXGA

# MemoryММ: DDR2 533 512MB (2 slots DDR2 533, up to 2GB)

# VGA: ATI Radeon Xpress 200M, up to 32MB

# HDD: 60GB IDE 4200rpm

# Oprical storage: DVD+/-RW

# Communications: LAN 10/100, Modem, SIR, 4 x USB 2.0

# Expansion slots: Type II PCMCIA, SD/MMC/MS/MS PRO reader, Parallel, VGA

# Audio: AC 97 S/W audio, built-in stereo speakers, Headphones/Mic/Line-in

# Camera: 0.35 mpx

# Keyboard: 19 mm full size 88 keys

# Battery: 8 cells Li-ion

# Operating system: N/A

# Dimensions & Weight: 354x284x35.2 mm, 2.85 kg

ето тук имаше обява за един който ми харесва та интересува ме дали си заслужава или да се насоча към нещо друго , мерси предварително

а и още нещо искам такъв с който мога да ползвам безжичен интернет ;)

в дата.бг има един който продава за 340$ ето този но е написал че батерията му е изтощена почти а доколкото знам това май е скъпо да се сменя ето го и него , заслужава ли си ?

Продавам Laptop Toshiba Satelite A10

CPU 2Ghz Celeron M

RAM 512 DDR2

40GB HDD

64MB video ( добра е видеокартата quake-a върви перфектно)

15" tft lcd (монитора има 1 ред висок 3пиксела който е прецакан, но е малък и почти не се забелязва)

Лаптопа е на 2 години и полвина - XP върви перфектно без проблеми, но батерията му е изхабена и издържа много малко

той първият е вече продаден , значи такъв да търся така ли ?

а и този лош ли е ? примерно ще имам ли проблеми да гледам филми и да си се рова из интернет ? за нищо друго няма да ми трябва :blink:

или да се насоча евентуално към някоя друга марка ?

едит : а магазин за лаптопи втора ръка няма ли някъде или... ? :wacko:

С никои от тези 2 лаптопа няма да имаш абсолютно никакъв проблем с филми, музика, интернет и стари игри. Но най-евтиният нов лаптоп гледам че почва от 999 лв. (pcstore.bg). Тоест, нов като вариант отпада.

Ако може да намериш нещо като тоя АСУС при това на 5-6 месеца, това те устройва перфектно.

Също, винаги като купуваш не-нов лаптоп, огледай го много внимателно за разхлабен корпус. Оглдай и скриин-а. Виж има ли замазване, драскотини по панела, мъртви пиксели и най-важното, дали захватките на скриин-а са стабилни. Много лаптопи след време, поради отваряне и затваряне, правят проблеми със захватките.

Може да нацелиш найстина много запазена машинка, но може и да попаднеш на боклук.

За тези пари, би трябвало да можеш да намериш целерон/пентиум М/Турион базиарн лаптоп.

Марката според мен не е толкова от значение, особено ако ти трябва за entertainment. Асус правят качествени компютри, но ти самият трябва да се увериш, че това което купуваш работи безпроблемно.

Ацер/Дел/Асус...всичко ти върши работа.

Общо взето:

Целерон на 1.4 и нагоре

256 РАМ

Видео - каквото и да е

40 и нагоре хард

15 и нагоре скриин

Wireless има на 99% от лаптопите произведени в посл. 2 години, но все пак провери.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...