zlobil Posted July 13, 2007 Share Posted July 13, 2007 значи искам да си взема някакъв лаптоп но незнам нито каква марка да е нито какво точно да му гледам , горе долу спецификации като на тоя ме устройват , ще го ползвам главно за интернет и за филми така че няма да ми трябва кой знае колко мощен : Продавам ASUS A6R , на около 6-7 месеца е. Вкарван е от чужбина - следователно няма гаранция. Перфектен вид , много запазен.Има проблем с ДВД-то , запъва се да записва ина4е 4ете перфектно всичко ДВД и СД След смяна на фърмуера ДВД-то пиши всички дискове без проблем. Цена : 600лв. # CPUМ Intel Celeron M 390, 1.6GHz, 400MHz, 1MB L2 # ChipsetМ ATI Radeon Xpress 200M # LCDМ 15.4" WXGA # MemoryММ: DDR2 533 512MB (2 slots DDR2 533, up to 2GB) # VGA: ATI Radeon Xpress 200M, up to 32MB # HDD: 60GB IDE 4200rpm # Oprical storage: DVD+/-RW # Communications: LAN 10/100, Modem, SIR, 4 x USB 2.0 # Expansion slots: Type II PCMCIA, SD/MMC/MS/MS PRO reader, Parallel, VGA # Audio: AC 97 S/W audio, built-in stereo speakers, Headphones/Mic/Line-in # Camera: 0.35 mpx # Keyboard: 19 mm full size 88 keys # Battery: 8 cells Li-ion # Operating system: N/A # Dimensions & Weight: 354x284x35.2 mm, 2.85 kg ето тук имаше обява за един който ми харесва та интересува ме дали си заслужава или да се насоча към нещо друго , мерси предварително а и още нещо искам такъв с който мога да ползвам безжичен интернет в дата.бг има един който продава за 340$ ето този но е написал че батерията му е изтощена почти а доколкото знам това май е скъпо да се сменя ето го и него , заслужава ли си ? Продавам Laptop Toshiba Satelite A10 CPU 2Ghz Celeron M RAM 512 DDR2 40GB HDD 64MB video ( добра е видеокартата quake-a върви перфектно) 15" tft lcd (монитора има 1 ред висок 3пиксела който е прецакан, но е малък и почти не се забелязва) Лаптопа е на 2 години и полвина - XP върви перфектно без проблеми, но батерията му е изхабена и издържа много малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted July 13, 2007 Share Posted July 13, 2007 vzemai purviq. Za toq cenovi diapazon, nishto svqstno ne mojesh da vzemesh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 13, 2007 Author Share Posted July 13, 2007 той първият е вече продаден , значи такъв да търся така ли ? а и този лош ли е ? примерно ще имам ли проблеми да гледам филми и да си се рова из интернет ? за нищо друго няма да ми трябва или да се насоча евентуално към някоя друга марка ? едит : а магазин за лаптопи втора ръка няма ли някъде или... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted July 13, 2007 Share Posted July 13, 2007 С никои от тези 2 лаптопа няма да имаш абсолютно никакъв проблем с филми, музика, интернет и стари игри. Но най-евтиният нов лаптоп гледам че почва от 999 лв. (pcstore.bg). Тоест, нов като вариант отпада. Ако може да намериш нещо като тоя АСУС при това на 5-6 месеца, това те устройва перфектно. Също, винаги като купуваш не-нов лаптоп, огледай го много внимателно за разхлабен корпус. Оглдай и скриин-а. Виж има ли замазване, драскотини по панела, мъртви пиксели и най-важното, дали захватките на скриин-а са стабилни. Много лаптопи след време, поради отваряне и затваряне, правят проблеми със захватките. Може да нацелиш найстина много запазена машинка, но може и да попаднеш на боклук. За тези пари, би трябвало да можеш да намериш целерон/пентиум М/Турион базиарн лаптоп. Марката според мен не е толкова от значение, особено ако ти трябва за entertainment. Асус правят качествени компютри, но ти самият трябва да се увериш, че това което купуваш работи безпроблемно. Ацер/Дел/Асус...всичко ти върши работа. Общо взето: Целерон на 1.4 и нагоре 256 РАМ Видео - каквото и да е 40 и нагоре хард 15 и нагоре скриин Wireless има на 99% от лаптопите произведени в посл. 2 години, но все пак провери. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.