Sothbiss Posted July 13, 2007 Share Posted July 13, 2007 Преди 2 месеца си взех на старо въпросната карта, като преди това я тествахме с продавача (главно на 3dmarks) и след това я купих.След 1вата седмица у нас започна нещо да се омазва.Картата по default e 500 ядро и 351 памет и на тези честоти в игрите ми се появявят т.н. артефакти.Тъй като картата не ми трябваше за много мощни игри, а главно колкото да сглобя 1 комп, намалих малко ядрото и всичко се оправи.И така лека полека, докато вече на 250 ядро започна да ми вади артефакти, а на 500 да не говорим, като пусна scan for artifacts на ати tool и десктопа ми се омазва.1во помислих, че е от температурата, затова сложих допълнителен вентилатор (картата е с активно охлаждане) и синкове на паметите... намалих температурата от 46градуса като е деска до 43, а като пусна игра от 55 на 53, но уви пак същото. Въпросът ми е възможно ли е по някакъв начин да се оправи този проблем?Какво ще ми предложите да правя?Благодаря предварително на отзовалите се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eleutherios Posted July 13, 2007 Share Posted July 13, 2007 Пробвай един ъпдеит на драивери. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 13, 2007 Share Posted July 13, 2007 И аз имах същия проблем с една X300se махнах й охлаждането почистих го (после го смених щот не ми допадаше) турих си прясна паста и положението заспа сега си пукам 3д мракове и куейкове ( 3 и 4) докат не ми писне и няма проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
rPo3uH Posted July 13, 2007 Share Posted July 13, 2007 а ядрото как е ? да не е откъртено нещо ? а биоса й да е пипан ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted July 17, 2007 Author Share Posted July 17, 2007 а ядрото как е ? да не е откъртено нещо ? а биоса й да е пипан ? Ядрото е цяло, няма проблеми по него, а биоса как да разбера коя версия трябва да е оригиналния? @Lord_Gudo смених пастата.Почистих охлаждането....същото е, никаква промяна Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 Ако имаш възможност пусни един вентилатор такъв домашен който да духа към картата също така докато работи пипни радиатора на видеото дали загрява и дали е много топъл след което направи процедурата с вентилатора за да не би някой елемент да сдава багажа. бтв пуснал ли си картата на дефоут честотите си ? И като почисти охлаждането смени ли му пастата на радиатора към ядрото ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.