jozo Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 Та въпроса ми личи и от зъглавието на темата.Значи сега съм с Pentium D 820 или друго яче казано 2Х2.8 Гхз,2Х1 МБ Кеш и се чудя с какво аджеба Core 2 Duo са по-добри като са на по-ниски Гхз и са с по-малко кеш(освен ако не съм чел където трябва)?Някой има ли си идея та да знам има ли смисъл да сменям този процесор с някой от серията Core 2 Duo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 Далеч по-добра архитектура едно дълго четиво Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 Core 2 duo -REAL BETTER по-бърз, по-студен, повече клок, по-нов, и по-скъп Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 по-малко мегахерци да, но не по-малко кеш и с по-голямо FSB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 Аз искам да попитам примерно този Intel / Core 2 Duo E2140 Dual Core Processor (1.6GHz, 2x512MB, 800MHz FSB, LGA775 Socket T) дали ще е по-добре отколкото един X2 4000+ примерно ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
predatora Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 Аз искам да попитам примерно този Intel / Core 2 Duo E2140 Dual Core Processor (1.6GHz, 2x512MB, 800MHz FSB, LGA775 Socket T) дали ще е по-добре отколкото един X2 4000+ примерно ? според зависи... кое колко ще клокнеш на какви честоти ще го държиш.. и т.н прочети тази тема или поне това мнение Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 Core-то има много потенциал... 6600 си остава №1, защото е най-доброто съотношениое цена/качество/възможности и НИКОЕ АМ2 не може да го измести! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 Аз искам да попитам примерно този Intel / Core 2 Duo E2140 Dual Core Processor (1.6GHz, 2x512MB, 800MHz FSB, LGA775 Socket T) дали ще е по-добре отколкото един X2 4000+ примерно ? Скоро четох ревюта, както и мнения в HWBG, че едно X2 3800+ горе долу се равнява на E4300/1.8 GHz. Говоря за default честоти. Колкото да са много хората, за които клока е задължителен атрибут от компютърния им живот, има и такива като мен, които НИКОГА не клокват. За неклокващ човек е ясно, че AMD-то излиза по-евтино, иначе нямаше да има никакъв смисъл АМД да съществуват след като Интел имат по-добра технология. Един E6600 е 430 лв, а един X2 6000+ е 320 лв. Тук отново са равностойни процесорите (почти и според зависи теста) с видимата разлика в цените, като ако говорим за клок, нещата 'утежняват' в полза на E-то . Аз разбира се следващия ми ъпгрейд вече ще е с C2D, стига AMD дотогава да не дръпнат отново и да изкарат нещо пикантно от ръкава си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 11, 2007 Author Share Posted July 11, 2007 Доколкото четох C2D e по-добър от Pentium D във всичко освен във тактовата честота.Ясно значи цената ще си струва за сметка на производителноста.Аз се чудих защо толкова ми грее процесора а то се оказа по дефолт за тая серия.Със същия охладител който съм в момента ще ползвам спокойно C2D Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 jozo, добре е преди да задаваш въпроси да се поровиш леко c google, а пък ако не се оправиш тогава да питаш или поне да кажеш какво си разбрал и какво не а не да чакаш на готово някой да ти отваря очите, поне така е прието навсякъде... гледам че тука хората са по-отзивчиви, но във аналогични форуми за програмисти първите 2-3 мнения щяха да са нещо от сорта "за теб google няма ли" или "напиши си домашното". Доколкото четох C2D e по-добър от Pentium D във всичко освен във тактовата честота Това е заключение в стил tech support-а на БТК "значи DNS-а не ви е настроен" след 10 минутно обяснение че нямам ping до никое IP извън локалната мрежа и след настояване да ping-на my.contact.bg при което резултата беше че не може да се resolve-не името, въпросният госпидин заключи че не модема или някакви кабели са виновни а явно настройките на компютъра ми... Тактовата честота може да е по-ниска но от друга страна за 1ца време успява да свърши повече работа. A греенето по-малко е заради архитектурата а не толкова заради честотата. Дали цената ще си струва ъпгрейда - пак те съветвам да погледнеш разни сравнения на производителността (ползвай гугъл, не мисля че има смисъл да ти давам линк с написано "performance comparison core2 duo pentium-d") за да разбереш дали ъпгрейда който си решил да правиш няма да е излишен и примерно само 3% по-добре да се окаже. QX6700 гарантирам че ще е в пъти по-добър от сегашният ти процесор само че говорим за над $1100. И не забравяй че е много вероятно един Core2 Duo да не тръгне на сегашното ти дъно, така че смятай в стойността на upgrade-a и цената на дъното. Да не се окаже кон за кокошка само Link to comment Share on other sites More sharing options...
dada Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 щом е с Pentium D шанса да тръгне на дъното му C2D е по-голям от колкото да не тръгне Говорим за вероятно ново дъно LGA775,а голяма част от тези дъна поддръжат всички процесори на 775 сокет - от селероните през пентиум д до коре 2 дуо ( може би без куад кор версията ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 Скоро четох ревюта, както и мнения в HWBG, че едно X2 3800+ горе долу се равнява на E4300/1.8 GHz.Говоря за default честоти. Колкото да са много хората, за които клока е задължителен атрибут от компютърния им живот, има и такива като мен, които НИКОГА не клокват. За неклокващ човек е ясно, че AMD-то излиза по-евтино, иначе нямаше да има никакъв смисъл АМД да съществуват след като Интел имат по-добра технология. Един E6600 е 430 лв, а един X2 6000+ е 320 лв. Тук отново са равностойни процесорите (почти и според зависи теста) с видимата разлика в цените, като ако говорим за клок, нещата 'утежняват' в полза на E-то Днес изчетох доста писаници из нетя и там почти всеки казваше че Е21*0 е по-добре от 3600+ 3800+ та и 4200+ изключение прави мем теста на Еверст където изглежда вградени контролер на АМД допринася за високите резултати. Иначе Пентиум Д не струва на фона на Кор 2 Дуо но и цената на високите модели също не ми се харесва Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 След 22-ри този месец има Price Cut на интел 2160 ще бъде на 76$ за 1000бройки горе долу толкова ще е и цената в бг фирмите за бокс без ддс-то с евентуално някой лев отгоре Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 11, 2007 Author Share Posted July 11, 2007 jozo, добре е преди да задаваш въпроси да се поровиш леко c google, а пък ако не се оправиш тогава да питаш или поне да кажеш какво си разбрал и какво не а не да чакаш на готово някой да ти отваря очите, поне така е прието навсякъде... гледам че тука хората са по-отзивчиви, но във аналогични форуми за програмисти първите 2-3 мнения щяха да са нещо от сорта "за теб google няма ли" или "напиши си домашното".Това е заключение в стил tech support-а на БТК "значи DNS-а не ви е настроен" след 10 минутно обяснение че нямам ping до никое IP извън локалната мрежа и след настояване да ping-на my.contact.bg при което резултата беше че не може да се resolve-не името, въпросният госпидин заключи че не модема или някакви кабели са виновни а явно настройките на компютъра ми... Тактовата честота може да е по-ниска но от друга страна за 1ца време успява да свърши повече работа. A греенето по-малко е заради архитектурата а не толкова заради честотата. Дали цената ще си струва ъпгрейда - пак те съветвам да погледнеш разни сравнения на производителността (ползвай гугъл, не мисля че има смисъл да ти давам линк с написано "performance comparison core2 duo pentium-d") за да разбереш дали ъпгрейда който си решил да правиш няма да е излишен и примерно само 3% по-добре да се окаже. QX6700 гарантирам че ще е в пъти по-добър от сегашният ти процесор само че говорим за над $1100. И не забравяй че е много вероятно един Core2 Duo да не тръгне на сегашното ти дъно, така че смятай в стойността на upgrade-a и цената на дъното. Да не се окаже кон за кокошка само Това не е форума само за хардуер ако исках да питам там щях да го направя там също така аз НЕ съм програмист.Знам че в нета има сумати изписани работи ама е много по-добре да се разясни от някой кратко,точно и ясно както и го направиха някой хора.По същия параграф може да се сложат и "какъв монитор да си избера" и т.н. Характеристики в гоогъл бол всеки може да каже намери си го там и си избери ама е много по-хубаво някой да даде съвет или мнение. За тактовата честото имах предвид че е по-голяма ама никъде не съм написъл че като е по-голяма значи е по-производителен нали така?Изобщо и не съм си го помислял, защото ако беше така едва ли Интел щяха да се мъчат да правят C2D при положение че Pentium D е по производителен щом е с Pentium D шанса да тръгне на дъното му C2D е по-голям от колкото да не тръгне Говорим за вероятно ново дъно LGA775,а голяма част от тези дъна поддръжат всички процесори на 775 сокет - от селероните през пентиум д до коре 2 дуо ( може би без куад кор версията ) Тук колега е много прав аз дъното което е LGA775 и да подържа Pentium D пък да не подържа C2D не съм видял Може и да има знам ли.Дъното ми е Asrock 775Twins-HDTV и подържа C2D поне така пишат производителите. Като стана дума за дъна харесал съм си Gigabyte 965P-DS3 но в "Google" пише че подържа само C2D има ли вероятност да тръгне моя Pentium D на него при положение че Gigabyte 965P-S3 е със същия чипсет пък подържа дадения процесор? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 ... Gigabyte 965P-DS3 но в "Google" пише че подържа само C2D има ли вероятност да тръгне моя Pentium D на него при положение че Gigabyte 965P-S3 е със същия чипсет пък подържа дадения процесор? ми дъното изглежда читаво, ма за +10$ можеш да си вземеш ASUS P5B което поне аз мога да кажа че не работи, ами пее Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 Тук колега е много прав аз дъното което е LGA775 и да подържа Pentium D пък да не подържа C2D не съм видял Може и да има знам ли.Дъното ми е Asrock 775Twins-HDTV и подържа C2D поне така пишат производителите. Като стана дума за дъна харесал съм си Gigabyte 965P-DS3 но в "Google" пише че подържа само C2D има ли вероятност да тръгне моя Pentium D на него при положение че Gigabyte 965P-S3 е със същия чипсет пък подържа дадения процесор? Има дъна които не поддържат Конро а поддържат Пентиум Д имаше там 3-4 модела на АсРок но не се сещам за моделите. Иначе за гигадръфа ето ти съпорт листа ТУК с други думи що е 775 се поддържа Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 Има маса такива дъна на които можеш да сложиш пентиум д а неможеш да сложиш К2Д просто заради един VRM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 11, 2007 Share Posted July 11, 2007 Има маса такива дъна на които можеш да сложиш пентиум д а неможеш да сложиш К2Д просто заради един VRM Което ще рече ??? Така де VRM кво означава Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 12, 2007 Share Posted July 12, 2007 Voltage Regulator Modul Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 12, 2007 Author Share Posted July 12, 2007 ми дъното изглежда читаво, ма за +10$ можеш да си вземеш ASUS P5B което поне аз мога да кажа че не работи, ами пее ASUS P5B е добро дъно и наистина разликата е минимална с гигадръва но не ми харесва че PCI-E е много близо до PCI слотовете.Както съм с карта с пасивно охлаждане пак единия слот отива на кино и немога да го ползвам.За моделите пък ASUS P5B Delux и ASUS P5B-E и да ги закупя ще ми трябва и ново захранване освен новото дъно защото искат от тоя 8 пинов конектор който моя Фортрон няма.Така че те ама хипер дебело ми лягат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 12, 2007 Share Posted July 12, 2007 Няма смисъл да си взимаш П5Б Делукс по скоро П5К-Е става а и мисля че не е задължително 8пиновия конектор някъде бях го чел в hardwarebg но не съм 100% сигурен Ето тук са написали мисля Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 12, 2007 Author Share Posted July 12, 2007 Абе хора мен Гигабайта ми иде дебела цената вие по-скъпи и все по-скъпи дъна ми предлагате.Не съм чак такъв маниак на тема клок или нещо подобно да дам сума пари за дъно което ще ми върши същата работа като и по евтиното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted July 12, 2007 Share Posted July 12, 2007 Монтирай тогава едно гигабайтче с3 щом няма да клокваш или нещо друго на прилична цена и да ти е мирна главата или изчакай да внесат новите п35 с3-ки и ако са на прилична цена можеш от тях да монтираш и най-вероятно ще са способни на приличен клок за парите си Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted July 12, 2007 Share Posted July 12, 2007 Разлики - оттука до луната... т.е. почти нямат общи неща с изкл. на производителя... Колкото и да се чака.. цените няма да паднат до 10$ за 2160. То ако ще трябва да чака, още 10на дена, още 15 дена... ще излезе нова архитектура... Intel CONROE 2160 1.8GHz 800 MHz 1MB s.775 BOX - ето това не е никак лош процесор. GigaByte 8I965P-S3 i965P /ddr2/Lan/PCI-E s.775 - а това не е никак лошо дъно... Ако няма да гониш клокове и пр., има и по-евтини модели на Гигалетвата. Ако ще е АМД - GigaByte M55S-S3 NF550/ddr2/GLan/PCI-E s.AM2 - не много скъпо дъно AMD Athlon64 X2 3600+ 1000 MHz 2*512K s.AM2 BOX - отличен процесорм, но гледай да е с Brisbane core - 65вата, 65нанометра... Интелските неща излизат с около 110 лева по-скъпи от АМД-то... Ако не се гони клок, 110 лева могат да се инвестират в качествено захранване или нещо друго.. според зависи Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 13, 2007 Author Share Posted July 13, 2007 Монтирай тогава едно гигабайтче с3 щом няма да клокваш или нещо друго на прилична цена и да ти е мирна главата или изчакай да внесат новите п35 с3-ки и ако са на прилична цена можеш от тях да монтираш и най-вероятно ще са способни на приличен клок за парите си Ами аз първо точно с3 исках да зимам но видях че дс3 е с 5$ по-скъпо и реших че това не е голяма разлика в цените.Обаче дс3 е определено по-добро за това вече реших него да взимам. Разлики - оттука до луната... т.е. почти нямат общи неща с изкл. на производителя... Колкото и да се чака.. цените няма да паднат до 10$ за 2160. То ако ще трябва да чака, още 10на дена, още 15 дена... ще излезе нова архитектура... Intel CONROE 2160 1.8GHz 800 MHz 1MB s.775 BOX - ето това не е никак лош процесор. GigaByte 8I965P-S3 i965P /ddr2/Lan/PCI-E s.775 - а това не е никак лошо дъно... Ако няма да гониш клокове и пр., има и по-евтини модели на Гигалетвата. Ако ще е АМД - GigaByte M55S-S3 NF550/ddr2/GLan/PCI-E s.AM2 - не много скъпо дъно AMD Athlon64 X2 3600+ 1000 MHz 2*512K s.AM2 BOX - отличен процесорм, но гледай да е с Brisbane core - 65вата, 65нанометра... Интелските неща излизат с около 110 лева по-скъпи от АМД-то... Ако не се гони клок, 110 лева могат да се инвестират в качествено захранване или нещо друго.. според зависи За дъното съм съгласен добро е но за момента ще работи с моя процесор защото нямам финансова възможност за по-добър.Офертата за АМД хич не ми допада защото накуп трябва да дам повечко пари пък и Кор 2 Дуо е по-добро та да се връшам крачка на зад да взимам АМД.Демек като ми щукне и имам парите ще си взема Дуо а ако мина на АМД още веднъж трябва да се набутвам пак за дъно и процесор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.