Jump to content
BulForum.com

Какви са разликте между Pentium D и Core 2 Duo?

Recommended Posts

Та въпроса ми личи и от зъглавието на темата.Значи сега съм с Pentium D 820 или друго яче казано 2Х2.8 Гхз,2Х1 МБ Кеш и се чудя с какво аджеба Core 2 Duo са по-добри като са на по-ниски Гхз и са с по-малко кеш(освен ако не съм чел където трябва)?Някой има ли си идея та да знам има ли смисъл да сменям този процесор с някой от серията Core 2 Duo?

Аз искам да попитам примерно този Intel / Core 2 Duo E2140 Dual Core Processor (1.6GHz, 2x512MB, 800MHz FSB, LGA775 Socket T) дали ще е по-добре отколкото един X2 4000+ примерно ?

Аз искам да попитам примерно този Intel / Core 2 Duo E2140 Dual Core Processor (1.6GHz, 2x512MB, 800MHz FSB, LGA775 Socket T) дали ще е по-добре отколкото един X2 4000+ примерно ?

според зависи... кое колко ще клокнеш на какви честоти ще го държиш.. и т.н :)

прочети тази тема или поне това мнение

Core-то има много потенциал... 6600 си остава №1, защото е най-доброто съотношениое цена/качество/възможности и НИКОЕ АМ2 ;) не може да го измести!

Скоро четох ревюта, както и мнения в HWBG, че едно X2 3800+ горе долу се равнява на E4300/1.8 GHz.

Говоря за default честоти. Колкото да са много хората, за които клока е задължителен атрибут от компютърния им живот, има и такива като мен, които НИКОГА не клокват.

За неклокващ човек е ясно, че AMD-то излиза по-евтино, иначе нямаше да има никакъв смисъл АМД да съществуват след като Интел имат по-добра технология.

Един E6600 е 430 лв, а един X2 6000+ е 320 лв. Тук отново са равностойни процесорите (почти и според зависи теста) с видимата разлика в цените, като ако говорим за клок, нещата 'утежняват' в полза на E-то :) .

Аз разбира се следващия ми ъпгрейд вече ще е с C2D, стига AMD дотогава да не дръпнат отново и да изкарат нещо пикантно от ръкава си.

Доколкото четох C2D e по-добър от Pentium D във всичко освен във тактовата честота.Ясно значи цената ще си струва за сметка на производителноста.Аз се чудих защо толкова ми грее процесора а то се оказа по дефолт за тая серия.Със същия охладител който съм в момента ще ползвам спокойно C2D :)

jozo, добре е преди да задаваш въпроси да се поровиш леко c google, а пък ако не се оправиш тогава да питаш или поне да кажеш какво си разбрал и какво не а не да чакаш на готово някой да ти отваря очите, поне така е прието навсякъде... гледам че тука хората са по-отзивчиви, но във аналогични форуми за програмисти първите 2-3 мнения щяха да са нещо от сорта "за теб google няма ли" или "напиши си домашното".

Доколкото четох C2D e по-добър от Pentium D във всичко освен във тактовата честота

Това е заключение в стил tech support-а на БТК "значи DNS-а не ви е настроен" след 10 минутно обяснение че нямам ping до никое IP извън локалната мрежа и след настояване да ping-на my.contact.bg при което резултата беше че не може да се resolve-не името, въпросният госпидин заключи че не модема или някакви кабели са виновни а явно настройките на компютъра ми...

Тактовата честота може да е по-ниска но от друга страна за 1ца време успява да свърши повече работа. A греенето по-малко е заради архитектурата а не толкова заради честотата.

Дали цената ще си струва ъпгрейда - пак те съветвам да погледнеш разни сравнения на производителността (ползвай гугъл, не мисля че има смисъл да ти давам линк с написано "performance comparison core2 duo pentium-d") за да разбереш дали ъпгрейда който си решил да правиш няма да е излишен и примерно само 3% по-добре да се окаже. QX6700 гарантирам че ще е в пъти по-добър от сегашният ти процесор само че говорим за над $1100.

И не забравяй че е много вероятно един Core2 Duo да не тръгне на сегашното ти дъно, така че смятай в стойността на upgrade-a и цената на дъното. Да не се окаже кон за кокошка само

щом е с Pentium D шанса да тръгне на дъното му C2D е по-голям от колкото да не тръгне ;)

Говорим за вероятно ново дъно LGA775,а голяма част от тези дъна поддръжат всички процесори на 775 сокет - от селероните през пентиум д до коре 2 дуо ( може би без куад кор версията )

Скоро четох ревюта, както и мнения в HWBG, че едно X2 3800+ горе долу се равнява на E4300/1.8 GHz.

Говоря за default честоти. Колкото да са много хората, за които клока е задължителен атрибут от компютърния им живот, има и такива като мен, които НИКОГА не клокват.

За неклокващ човек е ясно, че AMD-то излиза по-евтино, иначе нямаше да има никакъв смисъл АМД да съществуват след като Интел имат по-добра технология.

Един E6600 е 430 лв, а един X2 6000+ е 320 лв. Тук отново са равностойни процесорите (почти и според зависи теста) с видимата разлика в цените, като ако говорим за клок, нещата 'утежняват' в полза на E-то

Днес изчетох доста писаници из нетя и там почти всеки казваше че Е21*0 е по-добре от 3600+ 3800+ та и 4200+ изключение прави мем теста на Еверст където изглежда вградени контролер на АМД допринася за високите резултати. Иначе Пентиум Д не струва на фона на Кор 2 Дуо но и цената на високите модели също не ми се харесва ;)

След 22-ри този месец има Price Cut на интел :) 2160 ще бъде на 76$ за 1000бройки горе долу толкова ще е и цената в бг фирмите за бокс без ддс-то с евентуално някой лев отгоре :)

jozo, добре е преди да задаваш въпроси да се поровиш леко c google, а пък ако не се оправиш тогава да питаш или поне да кажеш какво си разбрал и какво не а не да чакаш на готово някой да ти отваря очите, поне така е прието навсякъде... гледам че тука хората са по-отзивчиви, но във аналогични форуми за програмисти първите 2-3 мнения щяха да са нещо от сорта "за теб google няма ли" или "напиши си домашното".

Това е заключение в стил tech support-а на БТК "значи DNS-а не ви е настроен" след 10 минутно обяснение че нямам ping до никое IP извън локалната мрежа и след настояване да ping-на my.contact.bg при което резултата беше че не може да се resolve-не името, въпросният госпидин заключи че не модема или някакви кабели са виновни а явно настройките на компютъра ми...

Тактовата честота може да е по-ниска но от друга страна за 1ца време успява да свърши повече работа. A греенето по-малко е заради архитектурата а не толкова заради честотата.

Дали цената ще си струва ъпгрейда - пак те съветвам да погледнеш разни сравнения на производителността (ползвай гугъл, не мисля че има смисъл да ти давам линк с написано "performance comparison core2 duo pentium-d") за да разбереш дали ъпгрейда който си решил да правиш няма да е излишен и примерно само 3% по-добре да се окаже. QX6700 гарантирам че ще е в пъти по-добър от сегашният ти процесор само че говорим за над $1100.

И не забравяй че е много вероятно един Core2 Duo да не тръгне на сегашното ти дъно, така че смятай в стойността на upgrade-a и цената на дъното. Да не се окаже кон за кокошка само

Това не е форума само за хардуер ако исках да питам там щях да го направя там също така аз НЕ съм програмист.Знам че в нета има сумати изписани работи ама е много по-добре да се разясни от някой кратко,точно и ясно както и го направиха някой хора.По същия параграф може да се сложат и "какъв монитор да си избера" и т.н. Характеристики в гоогъл бол всеки може да каже намери си го там и си избери ама е много по-хубаво някой да даде съвет или мнение.

За тактовата честото имах предвид че е по-голяма ама никъде не съм написъл че като е по-голяма значи е по-производителен нали така?Изобщо и не съм си го помислял, защото ако беше така едва ли Интел щяха да се мъчат да правят C2D при положение че Pentium D е по производителен ;)

щом е с Pentium D шанса да тръгне на дъното му C2D е по-голям от колкото да не тръгне ;)

Говорим за вероятно ново дъно LGA775,а голяма част от тези дъна поддръжат всички процесори на 775 сокет - от селероните през пентиум д до коре 2 дуо ( може би без куад кор версията )

Тук колега е много прав аз дъното което е LGA775 и да подържа Pentium D пък да не подържа C2D не съм видял :) Може и да има знам ли.Дъното ми е Asrock 775Twins-HDTV и подържа C2D поне така пишат производителите.

Като стана дума за дъна харесал съм си Gigabyte 965P-DS3 но в "Google" ;) пише че подържа само C2D има ли вероятност да тръгне моя Pentium D на него при положение че Gigabyte 965P-S3 е със същия чипсет пък подържа дадения процесор?

... Gigabyte 965P-DS3 но в "Google" ;) пише че подържа само C2D има ли вероятност да тръгне моя Pentium D на него при положение че Gigabyte 965P-S3 е със същия чипсет пък подържа дадения процесор?

ми дъното изглежда читаво, ма за +10$ можеш да си вземеш ASUS P5B което поне аз мога да кажа че не работи, ами пее :D

Тук колега е много прав аз дъното което е LGA775 и да подържа Pentium D пък да не подържа C2D не съм видял :) Може и да има знам ли.Дъното ми е Asrock 775Twins-HDTV и подържа C2D поне така пишат производителите.

Като стана дума за дъна харесал съм си Gigabyte 965P-DS3 но в "Google" ;) пише че подържа само C2D има ли вероятност да тръгне моя Pentium D на него при положение че Gigabyte 965P-S3 е със същия чипсет пък подържа дадения процесор?

Има дъна които не поддържат Конро а поддържат Пентиум Д имаше там 3-4 модела на АсРок но не се сещам за моделите.

Иначе за гигадръфа ето ти съпорт листа ТУК с други думи що е 775 се поддържа ;)

Има маса такива дъна на които можеш да сложиш пентиум д а неможеш да сложиш К2Д просто заради един VRM :)

Което ще рече ??? Така де VRM кво означава :)

ми дъното изглежда читаво, ма за +10$ можеш да си вземеш ASUS P5B което поне аз мога да кажа че не работи, ами пее :D

ASUS P5B е добро дъно и наистина разликата е минимална с гигадръва но не ми харесва че PCI-E е много близо до PCI слотовете.Както съм с карта с пасивно охлаждане пак единия слот отива на кино и немога да го ползвам.За моделите пък ASUS P5B Delux и ASUS P5B-E и да ги закупя ще ми трябва и ново захранване освен новото дъно защото искат от тоя 8 пинов конектор който моя Фортрон няма.Така че те ама хипер дебело ми лягат.

Абе хора мен Гигабайта ми иде дебела цената вие по-скъпи и все по-скъпи дъна ми предлагате.Не съм чак такъв маниак на тема клок или нещо подобно да дам сума пари за дъно което ще ми върши същата работа като и по евтиното.

Монтирай тогава едно гигабайтче с3 щом няма да клокваш :) или нещо друго на прилична цена и да ти е мирна главата :) или изчакай да внесат новите п35 с3-ки и ако са на прилична цена можеш от тях да монтираш и най-вероятно ще са способни на приличен клок за парите си

Разлики - оттука до луната... т.е. почти нямат общи неща с изкл. на производителя... :)

Колкото и да се чака.. цените няма да паднат до 10$ за 2160. То ако ще трябва да чака, още 10на дена, още 15 дена... ще излезе нова архитектура...

Intel CONROE 2160 1.8GHz 800 MHz 1MB s.775 BOX - ето това не е никак лош процесор.

GigaByte 8I965P-S3 i965P /ddr2/Lan/PCI-E s.775 - а това не е никак лошо дъно...

Ако няма да гониш клокове и пр., има и по-евтини модели на Гигалетвата.

Ако ще е АМД -

GigaByte M55S-S3 NF550/ddr2/GLan/PCI-E s.AM2 - не много скъпо дъно

AMD Athlon64 X2 3600+ 1000 MHz 2*512K s.AM2 BOX - отличен процесорм, но гледай да е с Brisbane core - 65вата, 65нанометра...

Интелските неща излизат с около 110 лева по-скъпи от АМД-то...

Ако не се гони клок, 110 лева могат да се инвестират в качествено захранване или нещо друго.. според зависи

Монтирай тогава едно гигабайтче с3 щом няма да клокваш :) или нещо друго на прилична цена и да ти е мирна главата :) или изчакай да внесат новите п35 с3-ки и ако са на прилична цена можеш от тях да монтираш и най-вероятно ще са способни на приличен клок за парите си

Ами аз първо точно с3 исках да зимам но видях че дс3 е с 5$ по-скъпо и реших че това не е голяма разлика в цените.Обаче дс3 е определено по-добро за това вече реших него да взимам.

Разлики - оттука до луната... т.е. почти нямат общи неща с изкл. на производителя... :)

Колкото и да се чака.. цените няма да паднат до 10$ за 2160. То ако ще трябва да чака, още 10на дена, още 15 дена... ще излезе нова архитектура...

Intel CONROE 2160 1.8GHz 800 MHz 1MB s.775 BOX - ето това не е никак лош процесор.

GigaByte 8I965P-S3 i965P /ddr2/Lan/PCI-E s.775 - а това не е никак лошо дъно...

Ако няма да гониш клокове и пр., има и по-евтини модели на Гигалетвата.

Ако ще е АМД -

GigaByte M55S-S3 NF550/ddr2/GLan/PCI-E s.AM2 - не много скъпо дъно

AMD Athlon64 X2 3600+ 1000 MHz 2*512K s.AM2 BOX - отличен процесорм, но гледай да е с Brisbane core - 65вата, 65нанометра...

Интелските неща излизат с около 110 лева по-скъпи от АМД-то...

Ако не се гони клок, 110 лева могат да се инвестират в качествено захранване или нещо друго.. според зависи

За дъното съм съгласен добро е но за момента ще работи с моя процесор защото нямам финансова възможност за по-добър.Офертата за АМД хич не ми допада защото накуп трябва да дам повечко пари пък и Кор 2 Дуо е по-добро та да се връшам крачка на зад да взимам АМД.Демек като ми щукне и имам парите ще си взема Дуо а ако мина на АМД още веднъж трябва да се набутвам пак за дъно и процесор.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...