Jump to content
BulForum.com

Препоръка за ъпгрейд на видеокарта

Recommended Posts

Препоръчайте ми някоя добра видеокарта за AGP 8x, за към стотина лева на старо?? Нямам претенции за ати/нвидиа, само да не е асус. Целта предполагам е ясна - ще се използва за игри, като търся най-добра производителност за най-ниска сума.

кажи до сега с каква видео карта си бил, също и др части от пц-то - процесор, памет.. т.н

nvidia geforce fx 5600 128mb

amd sempron @ 2GHz (2800+)

1gb ram

@Xciter - малко скъпичък ми идва този модел, нов е към 190лв, така че на старо едва ли ще я намеря под 100лв. "За към стотина лева" имах предвид да е 80-90-макс100, а не 100-120. :huh:

EDIT: Като разгледах по-обстойно из българските сайтове, навсякъде ддр3 са над 180лв, което ме навежда на нов въпрос - поради ограничените ми за момента финанси, заслужава ли си да сменям сегашната видеокартата с някоя ддр2 (предвид не особено силния ми процесор и рам), или да отложа инвестирането в по-скъпа видеокарта когато си взимам нов комп? :unsure:

galaxy/mp 7300gt 128mb ddr3, 126лв чисто нова е тук

или настаро някое 6600gt, едно такова даже в момента се продава тук (не права реклама..)

човека търси agp, а и двете, които си посочил, са pci-e

GeForce 6800 AGP - INFO WIKIPEDIA LINK

gf6800agp.jpg

Смятам , че това е добре !

Нататък е ГФ 7600 или 7800 ... няма други хубави модели !

Иначе се поразгледай из сайта !

Предложих ти тая карта защото тя предлага най-добра производителност за цената си.Втора ръка за тея пари и с малко клок е чудесна карта.

Благодаря ви на всички за помощта, джунглата пред мен е много гъста :D при положение че до днес си мислех че видеокартите се различават само по мегабайтите и ддр/ддр3 :lol: Ще видим на какви оферти ще попадна и сигурно пак ще питам кое от посочените е по-добро, ако откриете някоя далавераджийска карта свиркайте без да се притеснявате че може да се тълкува като реклама и т.н. пък ако ми хареса ще черпя :lol:

човека търси agp, а и двете, които си посочил, са pci-e

вярно.. но пък същия модел за агп е пак някаде ~80$ (7300gt имам в предвид) само че като гледам в ера-та го нямат в наличност, трябва да се разходи из фирмите.

По-слаба е от чиста 6600, която пък можеш да намериш 2ра ръка около 80-90 лв. Общо взето за парите, които си посочил това е твоята карта. За ~ 120 лв ще намериш и 6600ГТ.

В крайна сметка взех споменатия радеон 9700про срещу моята фх5600 + 65 кинта. Разликата е меко казано внушителна. Изкарва над 4800 точки на 3дмарк 2003, срещу 2000 и няколко на нвидиа-та. Засега не бързам да я клоквам. :D Ето и една снимчица:

462664_t.jpg

хубаво поне че си успял да шитнеш старата... иначе ако става въпрос за точки, мойто 7300gt което е по бавно заради ddr2 паметта си прави 8500т на 3д марк 03, а пък тези с ddr3 10000+

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...