KyPo Posted July 8, 2007 Share Posted July 8, 2007 Така лсд-то ми е SOny и съм си взех едно кабелче за да го връзвам към пц-то и да си гледам филми .... връзвам го аз и гледам ми трепери лсд-то настройвам видео картата на 60hz (защото гледам че на толкова работи тв-то) обаче нище и пак си трепери ..... и незнам какво да направя Та значи на един разлконител имам вързано лсд,ресийвъри монитора за пц-то .. и като лсдто ми е вързано в едното гнездо на разлконителя и и ми трепери монитора ...(оправя се като не ми е пуснато лсдто със монтира в един разклонител .... пробвах като включа лсд-то самостоятелно към ел мрежата но като го пусна в PC режим пак си трепери ... Някой има ли някви идей ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted July 8, 2007 Share Posted July 8, 2007 Кофти разколнител? Кофти замасяване? Остави само компа и лсд-то на един контакт. Аз едно време като су пуснех климатика и компа забиваше. Просто добра ел,мрежа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted July 8, 2007 Author Share Posted July 8, 2007 Ем аз имам два контaкта и два разклонителя така съм го разпределил да не се карат уредите за ток .... На единия разклонител климатика + суббуфера+пц-то а на другия ми е лсд-то+монитора и ресиивъра .. смисъл такъф че пц-то и климатика не се карат за ток ..... пак и няма логика защото единия разклонител е в един контакт и съответно другия ми е в друг контакт ...... Иначе като си гледам тв такива раоти няям за треперенето ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted July 8, 2007 Share Posted July 8, 2007 Да ама от къде да знаеш тия контакти дали пак не са на едно.. алтернативата е нещо да се е избъгясал тв-аут-а но се съмнявам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted July 8, 2007 Share Posted July 8, 2007 Климатика ти вкарва смущения, особено ако е с траф 220>110V Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted July 10, 2007 Share Posted July 10, 2007 Или вариянт номер 2... кабела от кабелната го махни и виж дали е от там. Много често по кабеларката идват вълни които прецакват работата на 2те устройства (тв и комп) Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 10, 2007 Share Posted July 10, 2007 Да ама от къде да знаеш тия контакти дали пак не са на едно.. алтернативата е нещо да се е избъгясал тв-аут-а но се съмнявам... АКо бяха на различна фаза досега да е заминало всичко. Имал си късмет момче, че не са на различни фази инак включиш ли монитор в компютъра такива фоерверки щеше да има... а после и монитора и компютъра за старо желязо единствено. Запомни че всичко което се включва в компютъра се слага на същият контакт! А това да се карат за ток - компютър, монитор, телевизор и тонколони... абе това да не са радиатори бе човек да хабят по 2киловата? Максимум 800-900вата са всичките взети заедно а ме съмнява да са дори и половината от това. Остави си климатика отделно ако толкова искаш и най-добре компютъра на някакъв UPS ако ще и от най-ефтините да е. За треперенето провери кабела, и гледай да е по-далече от захранващите кабели щото 220V са на 50Hz както знаеш, и са ми правили на мен мизерии. По-вероятно е от кабела за връзка - гледай да не е прекалено дълъг и да е екраниран, но така както го обясняваш си мисля че кабела се е оплел с този на разклонителя и като изключиш разклонителя се оправя щото по неговите кабели спира да тече ток... Или вариянт номер 2... кабела от кабелната го махни и виж дали е от там. Много често по кабеларката идват вълни които прецакват работата на 2те устройства (тв и комп) Просто нулата на "кабеларката" не е същата като твоята в апартамента и от там става проблем с картината от компютъра само че за треперене не бях чувал, само за шум,звездички и т.н Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted July 10, 2007 Share Posted July 10, 2007 Абе аз от кабеларката съм виждал да трепти но само тв-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
basten Posted July 10, 2007 Share Posted July 10, 2007 Просто нулата на "кабеларката" не е същата като твоята в апартамента и от там става проблем с картината от компютъра само че за треперене не бях чувал, само за шум,звездички и т.н О яко вълни са... хич не са само звездички. Ама с 2 лева си вземаш галваничен разделител и всичко е точно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted July 15, 2007 Share Posted July 15, 2007 Аз залагам на проблем с дължината на кабела. При мен се получиха точно такива вълни с 10 метра кабел. А с 5 метра нямаше проблеми. И понеже не ми се дават близо 100 кинта за dvi-hdmi кабел /а и не знам дали пак няма да има смущения заради дължината/ местя компютъра когато ми се гледа филм. Неудобно е, но и не гледам всеки ден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted July 16, 2007 Share Posted July 16, 2007 Тоци, гърменета, късмети... По тая логика от малко трептене трябва да ни гори всичко. Имал съм проблем със интерфейсните кабели - има едни, които са по-тънки и явно не са добре екранирани и се получават доста смущения - не е от захранващите кабели, от смущения, магнити или други шитни. Просто калпав интерфейсен кабел. Пробвай с друг. И кажи колко пари, какъв и откъде си го взел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted July 16, 2007 Author Share Posted July 16, 2007 Залачих 2 notebook и няма такъф филм ...... ще пробвам с пре инсталация ... освен ............ ако не ще сменям видеото и тва е Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted July 25, 2007 Author Share Posted July 25, 2007 Открих проблема и те бяха два ..... Първия проблем е че нещо захранващия кабел(на пц-то) беше прецакан и от него се получаваха смущения Вторият е ... кабела като е включен в тв-то и като го пусна в ПЦ режим трепери а като го махна се маха трепереното .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.