A55A551N80R Posted July 8, 2007 Share Posted July 8, 2007 Все повече мои приятели се яивха на тоя изпит и го взеха.Кой с А, кой с Б.Сърчнах форума, но намерих само 3 теми по въпроса и те са от 2004 и 1 от 2005, без особено много инфо в тях, спамнати, а и незнам дали нещо не се е променило оттогава. Искам да помоля всеки, който се е явявам или има някаква сигурна информация по въпроса да даде инфо.Първите въпроси, които ще задам аз са: Колко пъти може да се явяваш в годината, за колко време излизат резултатите, каква е таксата, от какви компоненти се състои изпита и съответно колко време продължава, къде се провежда(в Пловдив или трябва да се пътува), къде важи(каква е разликата м/у 1, 2 и 3 сертификат, някой ми беше казал, че за работа в европа признавали само 2, тогава 1 за какво е ?). И най-важното!Ако някой е попадал на инфо в нета или някви примерни тестове или мп3-ки от лисънинг(а съм чувал, че има и цели примерни изпити кеймбридж във вид на рар), нека ги сподели в темата. Балгодаря предварително на всички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted July 8, 2007 Share Posted July 8, 2007 Изпита е два пъти годишно и се провежда в английската гимназия. Цената е 245лв. Резултатите излизат за шест седмици. Дават ти код и си ги проверяваш през нета. С почивките продължава от 9 до 16.20. Има Reading, Listening, Writing и Use of English. Освен това мисля, че има и устна част. Аз сега се явих на CAE(Кеймбридж 2), моя съвет е да се подготвяш направо за две. Ако все пак искаш първо да вземеш едно имам чисто нови учебници може да се уговорим нещо. Разликите можеш да видиш тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted July 8, 2007 Share Posted July 8, 2007 И аз съм съгласен с мнението на Xciter - определено е по-добре да се подготвяш направо за CАЕ. Първи сертификат е колкото да имаш нещо да си окачиш на вратата на кенефа С втори сертификат (САЕ) може да кандидатстваш и в някои университети в чужбина ако имаш мераци Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.