Jump to content
BulForum.com

Кеймбридж първи сертификат

A55A551N80R

Recommended Posts

Все повече мои приятели се яивха на тоя изпит и го взеха.Кой с А, кой с Б.Сърчнах форума, но намерих само 3 теми по въпроса и те са от 2004 и 1 от 2005, без особено много инфо в тях, спамнати, а и незнам дали нещо не се е променило оттогава.

Искам да помоля всеки, който се е явявам или има някаква сигурна информация по въпроса да даде инфо.Първите въпроси, които ще задам аз са:

Колко пъти може да се явяваш в годината, за колко време излизат резултатите, каква е таксата, от какви компоненти се състои изпита и съответно колко време продължава, къде се провежда(в Пловдив или трябва да се пътува), къде важи(каква е разликата м/у 1, 2 и 3 сертификат, някой ми беше казал, че за работа в европа признавали само 2, тогава 1 за какво е ?).

И най-важното!Ако някой е попадал на инфо в нета или някви примерни тестове или мп3-ки от лисънинг(а съм чувал, че има и цели примерни изпити кеймбридж във вид на рар), нека ги сподели в темата.

Балгодаря предварително на всички. :bgrin:

Изпита е два пъти годишно и се провежда в английската гимназия. Цената е 245лв. Резултатите излизат за шест седмици. Дават ти код и си ги проверяваш през нета. С почивките продължава от 9 до 16.20. Има Reading, Listening, Writing и Use of English. Освен това мисля, че има и устна част. Аз сега се явих на CAE(Кеймбридж 2), моя съвет е да се подготвяш направо за две. Ако все пак искаш първо да вземеш едно имам чисто нови учебници може да се уговорим нещо. :) Разликите можеш да видиш тук.

И аз съм съгласен с мнението на Xciter - определено е по-добре да се подготвяш направо за CАЕ. Първи сертификат е колкото да имаш нещо да си окачиш на вратата на кенефа :bgrin: С втори сертификат (САЕ) може да кандидатстваш и в някои университети в чужбина ако имаш мераци ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...