Jump to content
BulForum.com

Войната с комарите!

Antares

Recommended Posts

Да, по модел на ov3rm4n - аз питам пък с комарите какво правите?

При мен са напаст. Будя се по 5-6 пъти вечерно време, след като глезени, китки, ръце, крака, ВСИЧКО не просто ме сърби, ами гори и ми се налага да измия изядените места, за да поуспокоя дразнението и да мога да заспя. Когато се върна в стаята си - виждам, че на стената около леглото са се събрали 5-6 кибика и нетърпеливо ме чакат. Като се развилнея с първото попаднало ми средство, някои са се напили толкова много, че тежат като нацистки бомбардировач тип "летяща крепост" и просто не могат да се отделят от стената и я декорират с широко кърваво червено петно... с моя кръв. И това отново и отново... защо на работа съм като парцал...

Преди време отидох в една аптека, попитах за средства против комари (репелентите, които се пръскат по тялото не ме привличат), аптекарката, която бързаше да приключи смяната си ми посочи едно рафтче и се дематериализира. Поглеждам рафтчето и... там ме имаше и мен! След дълго и тъпо гледане, накрая си взех едни свещички за 3,50, шест на брой, изглеждащи като ароматичните срещи, които могат да се вземат навсякъде, на които беше гордо изписано, че действат дори и на открити площи. Запалих си една, като си лягах и заспах блажено, надявайки се на защита. По едно време се събуждам, отново изпохапан, в съдинката имаше една локвичка, свеща тлееше, а няколко комара, след блажения пир с кръвта ми си пържеха парченца мой епидермис на свещичката. При по-обстоен прочит, установих, че осигурява 3 часа защита... 6 свещи за по 3 часа за 3,50... Звуча като бабичка в хипермаркет сигурно...

Та, реших да премина към райд. Взех си един изпарител, сложих го в контакта и отново заспах с надежда... Надеждата умря... не беше последна - аз бях жив и изпохапан, бяха живи и десетките комари в стаята ми, които бяха организирали XXLMCVII-ти конгрес на партията. Не знам кой ги е снабдявал със защитни костюми, но бих го помолил да спре - ИСКАМ ДА СПЯ!

Да, може и да е проблем с изпарителя, това, че не откъртих малкото, подобно на тапа парче пластмаса в края на съдинката с "отрова", но не беше на винт, не беше споменато трябва ли да се маха или не, а се опасявах да не унищожа резервоара, ако откъртя края му.

Та... Помогнете ми в тази безмилостна война! Дайте идеи, средства?

ми и аз съм с райд от тея листчета, дето се изпаряват и проблеми нямам с комарите. като за начало си сложи хубави комарници по прозорците, защото все отнякъде идват :bgrin:

Не знам, но при мен течният Райд изпарител, дето се включва в контакта, върши чудесна работа. Даже и жената го призна, а по принцип тя е изпохапаната.

Аз имам една програмка за компа, върши ми известна работа... Но за сега съм установил, че е най-успешно ако направя леко течение в стаята. Тогава дори не чувам комар... освен това ще ти е хладничко. Но в крайна сметка най-доброто средство си остава добрата стара мрежа.

Toчно така.По-добро от мрежата няма!Аз живея до Марица и ти казвам от опит ,НИЩО не помага така добре като една хубава мрежичка над врата на тераската( на прозорчето ) и една на прозореца на стаята.Отвориш си после ,хем хладничко ,хем няма комари( мамицата им мръсна ).Другото решение спане на клима вече отдавна съм го изключил от списъка.След 2 настинки ,единия път много сериозна най-добре "Ти климата оста'и на нас ,кажи как са слага мрежа."

На първо време ограничи отварянето на вратата на стаята, а прозорецът задължително с мрежа! Не знам за да имаш толкова комари, сигурно стаята ти е постоянно отворена (както и останалите части от апартамента/къщата). След това мисли за изтребването. Аз преди година-две ползвах някакъв изпарител на Райд, имаше горе-долу някакъв ефект но пък трябваше често да се отваря и затваря прозореца, защото все пак вреди и на теб, макар и малко.

значи преди време си купих един уред от метро дето издава звук и само комари и папатаци го чуват и те пак те кацат,но ги е страх да ти пият кръв,не знам защо става така,иначе райдът на таблетки е боклук,течния му е майката

вкъщи има мрежи навсякъде,ама ми се качват по гърба и влизат дееба кат врабчета са :angry1 иначе се плескам цялата с "Аерореп-рол" и бягат от мен :P но ако не се намажа навсякъде ме хапат през дрехите :angry1

От две години някъде ако не и повече нз във фамилията ми използваме Autan и досега не сме имали проблеми с комарите :) А има също един номер на вече ухапано място да се сложи малко сапун-тва супер мн успокоява сърбежите лично съм го пробвал :punk

Разбрах къде ми е бил проблема с изпарителя... ОлигофренЪ му с олигофрен го е бил сложил с отвора за изпаряване надолу... Да, себе си визирам.

СНОЩИ СПАХ!

Иначе - да, ОПРЕДЕЛЕНО трябва да си сложа мрежа на прозореца, понеже е постоянно отворен, за да мога въобще да заспя (не издържам на жегите), а и не съм сигурен доколко ще се справя с монтажа на такова чудо, както и доколко си струва, имайки в предвид, че живея на квартира.

Aми аз това лято си взех таблетките на райд и още първата нощ се накефих да гледам как един комар се мъчи умирайки пред очите ми. :pirate Беше кацнал точно пред мен на един лист хартия и дигнал краката нагоре, потрепвайки ги отвреме на време. Ето го и гада, облегнат вече на черната ми папка. :bgrin: dsc00090id3.jpg(снимката е правена със SE К800)

Малко след него и един молец тръгна да подскача агонизирайки. От тогава си карам на таблетките и си стоя на отворен прозорец и то с включена лампа. :)

Иначе който не му понасят, има си спрейове за тяло, макар че за апартамент може би не е най-удачното. Имам и една програма на компютъра и в gsm-a за гоненето ужким на комарите. Една нощ си включих програмата от gsm-a и го оставих до прозореца. Не съм забелязал колко ефект има, но батерията ми беше паднала почти до дупка, така че този метод го отказах. А един приятел пък имат една нощна лампа дето свети в неоново синьо. Привлича ги и като я докоснат измират, но не мога да намеря къде ги продават още такива, пък и райда си ми върши чудесна работа.

А The`ScorpioN трябва да се радва, че го хапят. Явно е много вкусен и има повечко витамин В в кръвта. Мен ме хапят само когато вече умират от глад. :)

Да се радвам ли - където някой ходи на палатка - винаги ме искат и мен! Защо ли - защото където ме има мен - други ухапани от комари няма...

Сигурно ми е много вкусна кръвта. По хижите стават огромни миграции на дървеници, за да могат всички да се преселят в моята стая и да похапнат вкусно. Бълхите май ме предпочитат повече и от песовете и котките. Слава богу, моето изчадие няма бълхи...

А иначе един колега също ми препоръча лампа против комари, ама каза, че са около 40-50 лева. А и съм виждал такива - издават едно отвратително пукане, всеки път, когато някой комар се изпържи и знаейки колко ми е лек съня - сигурно хептен няма да мога да мигна.

Само искам да вметна, че летящите крепости не са нацистки ами точно обратното - бият се за съюзниците.

Иначе по темата - спасението от комарите са мрежите по прозорците и вратите ;)

Ами и аз съм с таблекти на Raid..доволен съм.Има и друг вид таблетки с нещо метално отдолу, тях не съм ги пробвал.Аз си взимам по-евтините :P Иначе пробвах и едни таблетки от Kaufland в зелена опаковка бяха, но не помня как се казваха.Нещо с "Е" беше. :) И те са добри!!1.15 лева за 10 таблетки (всяка таблетка за 8 часа), а Raid са за 10 часа.

И аз съм до марица...и аз съм с Райд с течен изпраител от 3 години...и няма комари в нас. Мрежа не ползжам защото котката е отваря /къса/.

Точно за течен изпарител ми е устройството. Да, сега като се замисля и моето изчадие може да я поразкъса, ако сложа мрежа...

А колко време г/д ти кара с един пълнител изпарителя?

Жената вика 90 нощи, ама нещо ме съмнясва. Толкова дълго, почти цяло лято с един изпарител няма да имат далавара. Нашият е на 1 м. и като гледам има още доста, та ще видим.

Да се радвам ли - където някой ходи на палатка - винаги ме искат и мен! Защо ли - защото където ме има мен - други ухапани от комари няма...

Сигурно ми е много вкусна кръвта. По хижите стават огромни миграции на дървеници, за да могат всички да се преселят в моята стая и да похапнат вкусно. Бълхите май ме предпочитат повече и от песовете и котките. Слава богу, моето изчадие няма бълхи...

А иначе един колега също ми препоръча лампа против комари, ама каза, че са около 40-50 лева. А и съм виждал такива - издават едно отвратително пукане, всеки път, когато някой комар се изпържи и знаейки колко ми е лек съня - сигурно хептен няма да мога да мигна.

Все едно аз съм го писал ;). Имам абсолютно същия проблем с комарите. Говорих с едни лекари и ми казаха, че проблемът е че имам по - висока телесна температура от нормалните хора. Не е голяма разликата с повечето хора, но ... иди го обясни на комарите. Лятно време не мога да излезна без да се напръскам със сериозно количество Off!.

Точно за течен изпарител ми е устройството. Да, сега като се замисля и моето изчадие може да я поразкъса, ако сложа мрежа...

А колко време г/д ти кара с един пълнител изпарителя?

Vkluchvam go kam 22 i go spiram kam 8 sutrinta s edin izparitel edin "sezon" okolko 3 meseca nqkade.

Ами първо като си навън-примерно на кафене нещо от този сорт ти препоръчвам да си вземеш Аутан.Има най-различни-стик,някфи като спрейчета и така нататък,но са много ефективни :) .А за вкъщи-еми най-доброто решение е да си сложиш мрежи на всички прозорци,които отваряш,пускаш един Райд и немаш грижи :)

Разправя ли са ми за някаква програма за GSM която издава някакъв ултра звук и ги гони.Някакви идеи къде мога да я намеря и за какви телефони става?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...