Jump to content
BulForum.com

Password на Folder/File

RIP

Recommended Posts

Търся софтуер за слагане на парола на дадена папка или файл под XP. Не искам да се скрива папката, както е при Folder Lock например, а просто при влизане да иска парола или нещо подобно.

А user permissions гледал ли си - така само въпросният потребител да може да ги гледа? В properties -> security има опции кой да може да гледа, кой да може да променя и т.н.

Вариант 2 : архив с парола...

Вариант 3 : някаква шантава програма която да промени начина на работа с файлове на операционната система - нещо което аз бих предпочел да не ползвам

"Най-безболезненият" начин е архивиране. няма смисъл да слагаш допълнителен софт за нещо такова. с user permission не знам дали няма да може да се отварят по някакъв начин примерно ако се влезе под safe mode, така че според мен най-сигурно е архивиране на папката :)

Под WinXP всяка папка или отделен файл могат да се криптират, но това е свързано с конкретния потребител който се е логнал - той вижда защитеното съдържание без да пише име и парола, а ако друг потребител се опита да го види не става. Не зная обаче ако потребителя си смени паролата какво става, защото по надалеч от пробното криптиране на 1 папка не стигнах. Криптирането е в "properties/advanced/encrypt.../", и със сигурност прави файла нечетим от друг работен профил или на друг компютър.

Под WinXP всяка папка или отделен файл могат да се криптират, но това е свързано с конкретния потребител който се е логнал - той вижда защитеното съдържание без да пише име и парола, а ако друг потребител се опита да го види не става. Не зная обаче ако потребителя си смени паролата какво става, защото по надалеч от пробното криптиране на 1 папка не стигнах. Криптирането е в "properties/advanced/encrypt.../", и със сигурност прави файла нечетим от друг работен профил или на друг компютър.

доколкото разбирам, той иска да ползва един и същи акаунт, но определени папки да бъдат с парола.

аз не знам windows xp-то да има таква опция. освен с "външен" софт ...

• 2 weeks later...

Намерих един софт, който ми върши работа. Казва се MySecretFolder. tedy, ще погледна и твоя. На останалите благодаря за предложенията все пак, но не ме устройват.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...