Guest cheese Posted January 12, 2004 Share Posted January 12, 2004 Малко информазция за всеки, който е решил да се цинфовизира. Преди време си купих този апарат, мзного съм доволен окт него, но открих някой специфики, които смятам за почтено да сподиля с всимки, за да не се мине някой. Защото апаратът си има особености, които трябва дасе знаят, а ги няма в книжката му. Първо - апаратът няма възможнсот да работи с адаптер. Това е дребна беля, защото апаратът се оказа много икономичен, а и ако се ползват хубави акомулаторни батерии няма проблем. Второ - апаратът не може да прави "бързи снимки". В смисъл, не може да гръмнеш с хартиена кесия зад някого и да го щракнеш как подскача гразиозно и заляга да се крие. Апаратът фокусира бавно, спусъкът му е двустъпков и трябва човек хубаво да се прицели в обекта, за да не излезе на фокус фона . Просто явно е направен за снимки на открито, със статив и прочее, или трябва здраво да се държи, или да се подпре някъде. Виж, на естествено осветление снимките ги прави невероятно добри. Като ме поотпусне мързелът, ще ъпплоудна да видите. Трето - не снима добре на светкавица. Но пък ако има човек в стаята луминисцентно осветление (например две тръби с нормална дължина, не знам по колко вата се водят) , светкавица хич му не трябва. Четвърто - не е много читава функцията против червени очи. Вместо светкавицата да мигне два пъти, токо че с първия да ти затвори зеницата, а с втората да си светне , за да снима, при тоя модел има една червена лампа, сложина за това, ама не се справя много добре със задачата си. Пето- апаратът няма визьор. Трябва да се разчита само на диспеля, а понякога визьорът е по-удобен. Това е. Аз лично купих апарата, за да снимам навън, да си правя пеизажни снимки и такива разни неща, така че той напълно ме удовлетворява. Но ако някой го вземе с намерение да снима по купони, дискотеки и въобще на закрито, ще псува много, защото машинката явно не е направена за това. С две думи аз не съм се минал, но като нищо можеше и да се мина, ако ми трябваше за такива цели апарата. Ха със здраве!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.