Jump to content
BulForum.com

Некои съображения за фотоапарат Практика DCZ 3.2 S

Guest cheese

Recommended Posts

Малко информазция за всеки, който е решил да се цинфовизира. Преди време си купих този апарат, мзного съм доволен окт него, но открих някой специфики, които смятам за почтено да сподиля с всимки, за да не се мине някой. Защото апаратът си има особености, които трябва дасе знаят, а ги няма в книжката му.

Първо - апаратът няма възможнсот да работи с адаптер. Това е дребна беля, защото апаратът се оказа много икономичен, а и ако се ползват хубави акомулаторни батерии няма проблем.

Второ - апаратът не може да прави "бързи снимки". В смисъл, не може да гръмнеш с хартиена кесия зад някого и да го щракнеш как подскача гразиозно и заляга да се крие. Апаратът фокусира бавно, спусъкът му е двустъпков и трябва човек хубаво да се прицели в обекта, за да не излезе на фокус фона . Просто явно е направен за снимки на открито, със статив и прочее, или трябва здраво да се държи, или да се подпре някъде. Виж, на естествено осветление снимките ги прави невероятно добри. Като ме поотпусне мързелът, ще ъпплоудна да видите.

Трето - не снима добре на светкавица. Но пък ако има човек в стаята луминисцентно осветление (например две тръби с нормална дължина, не знам по колко вата се водят) , светкавица хич му не трябва.

Четвърто - не е много читава функцията против червени очи. Вместо светкавицата да мигне два пъти, токо че с първия да ти затвори зеницата, а с втората да си светне , за да снима, при тоя модел има една червена лампа, сложина за това, ама не се справя много добре със задачата си.

Пето- апаратът няма визьор. Трябва да се разчита само на диспеля, а понякога визьорът е по-удобен.

Това е. Аз лично купих апарата, за да снимам навън, да си правя пеизажни снимки и такива разни неща, така че той напълно ме удовлетворява. Но ако някой го вземе с намерение да снима по купони, дискотеки и въобще на закрито, ще псува много, защото машинката явно не е направена за това. С две думи аз не съм се минал, но като нищо можеше и да се мина, ако ми трябваше за такива цели апарата.

Ха със здраве!!!! :beerchug

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...