Jump to content
BulForum.com

Камери

ROBIN

Recommended Posts

Казвам ти, че по - добре е да си гледаш пътя и да внимаваш вместо непрекъснато да гледаш извън него. Ако си караш с нормална скорост няма от какво да се притесняваш. Ако обаче превишиш би ли ми обяснил кое е приоритет? Да следиш за номерата на колите спрели от страни на пътя или да следиш пътя на който се движиш с превишена скорост и по - бързо от останалите? За това си карайте нормално и да не ви пука дали има камери или няма. Няма да пристигнете с голяма разлика. Убедил съм се лично в това.

абсолютно си прав. Ако всеки тръгне да гледа номерата на колите ще стават катастрофи през 5 минути

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply
само аз ли осъзнавам че като вече видиш номера и си в нарушение е късно :)

Ако все още не си го изпреварил със 90+ и успееш да се усетиш навереме може пък да минеш метър. Само че това леко ме съмнява ако караш с 40+ км/час повече от него да забележиш такива подробности като номер или какво има вътре в колата...

да а ако карам вейрон и карам с 300 едва ли ще се получи добра снимка :D

И мазерати да караш и да си с 300 даже да е сериозно замъглен номера, те са единични бройки в цяла БГ - не се притеснявай лесно ще те хванат. Отделно че ако караш такава кола ще ти се накичат всичките полицаи от окръга после за да ги "черпиш" по случай състезанието :)

да а ако карам вейрон и карам с 300 едва ли ще се получи добра снимка :D

Имаше такава серия на "Myth Busters" - правеха всякакви опити със специален спрей и отражателни стикери на номера, както и с нещо много бързо като някакъв модел Lamborghini (не съм сигурен за марката, но скоростта беше внушителна на състезателна писта). Във всички случаи стандартната полицейската техника, която използваха нямаше никакви проблеми със снимковия материал. :D

Имаше такава серия на "Myth Busters" - правеха всякакви опити със специален спрей и отражателни стикери на номера, както и с нещо много бързо като някакъв модел Lamborghini (не съм сигурен за марката, но скоростта беше внушителна на състезателна писта). Във всички случаи стандартната полицейската техника, която използваха нямаше никакви проблеми със снимковия материал. :D

митбъстърс? нормалната американска полицейска техника от кой щат? номерата са федерални и е ясно че имат еднаквост поне в материала, ама съоръженията на полицаите яко варират.

и точно па на тия смешници от митбъстърс не вярвам. ефтините и прости CCD матрици на камерите каквато и оптика да им сложат, има поне 3 начина да бъдат излъгани ако се знаят характеристиките им. поляризация, пренасищане на транзисторите и инфрачервени маски върху номерата са първите ефекти които ми хрумват и които могат да влезнат в употреба най-малкото ще се закрие част от номера под всякакъв ъгъл на наблюдение.

митбъстърс? нормалната американска полицейска техника от кой щат? номерата са федерални и е ясно че имат еднаквост поне в материала, ама съоръженията на полицаите яко варират.

и точно па на тия смешници от митбъстърс не вярвам. ефтините и прости CCD матрици на камерите каквато и оптика да им сложат, има поне 3 начина да бъдат излъгани ако се знаят характеристиките им. поляризация, пренасищане на транзисторите и инфрачервени маски върху номерата са първите ефекти които ми хрумват и които могат да влезнат в употреба най-малкото ще се закрие част от номера под всякакъв ъгъл на наблюдение.

Най-добре сваляш номерата и смело шпориш и не спираш като ти вдигнат палка - така няма как да ти видят номера ако той е вътре в багажника!

Най-добре сваляш номерата и смело шпориш и не спираш като ти вдигнат палка - така няма как да ти видят номера ако той е вътре в багажника!

Единия от бъстърите даже беше направил нещо по-добро: механизъм за автоматична смяна на номера по време на движение - натискаш едно копче в колата и планката с номера се превърта и се сменя с друг (фалшив) номер. :lol:

Единия от бъстърите даже беше направил нещо по-добро: механизъм за автоматична смяна на номера по време на движение - натискаш едно копче в колата и планката с номера се превърта и се сменя с друг (фалшив) номер. :lol:

А сложнотии. Сваляш ги по най-грубия начин и готово. Те леко са занитени ама кой ти гледа тия работи. Малко кал на правилните места и готово :)

• 1 month later...

От сигурен източник разбрах че "до 1-2 месеца" ще има оборудвани случайни(масови и дърти) автомобили с камери. Примерно изпреварваш си някакъв с голф 2-ка който се мъкне с 50км/ч по широк булевард и хайде честито. ;) В голфа - камера..

В София отдавна има такива.

Тепърва откриваме топлата вода из Европа от кога ги има ... Аз се интересувам камерите в подлеза под Пощата и на излизане от него към Търговскатата като отиваш работят ли или са само за украса ?

Добре , а къде в града има монтирани камери , работещи и съответно изпращащи честитки :D :bgrin:

Никъде.

Eми кво ... айляк :bgrin: .

Ами друго да попитам , който ме щракне за фотоалбума от по-горе изброените патрулки .. в какъв срок идва поканата , да си взема подаръка от кат ? :D

• 4 weeks later...

Момчета току що - надлез Родопи - на слизането посока Метро, отбивката на поделението:

ВНИМАНИЕ - снимат ви :devil . Момците си седят в патрулката може и да не ги видите, но радара и камерата ще видят вас.

Между другото някой няма ли глобен по снимка да покаже малко матриал :laughing:

Дам тъкмо за тях щях да пиша . Тъкмо излизах от завоя с 70-80 и ги видях

а пред мен имаше един бакшиш на 10м . Дали ще получа честитка ?

Еми ако си застанал така, че да не успеят да ти снимат номера..няма да получиш :)

Момците така бяха застанали, че няма начин да пропуснат, кат едни фотографи такива хахах.

Остава да се моли да не са снимали него.

Момчета току що - надлез Родопи - на слизането посока Метро, отбивката на поделението:

ВНИМАНИЕ - снимат ви :devil . Момците си седят в патрулката може и да не ги видите, но радара и камерата ще видят вас.

Между другото някой няма ли глобен по снимка да покаже малко матриал :laughing:

Мале, всеки ден поне по няколко пъти профучавам от там със 70-75км/ч :wacko:

Каква е колата, която снима?

Да ги еВа в управниците, как в София има булеварди с ограничение 70-80, а тук на трилентов път трябва да караме с 50 :angry1

Колата не е там ежедневно, просто днес я хванах с радара ми. Предполагам снимат доста превишили скоростта автомобили. По принцип на големи булеварди слагат радарите да засичат над 60, понеже иначе всяка втроа кола е за глоба.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...