Jump to content
BulForum.com

Nutrical


Myxa-TePoPuCT

Recommended Posts

Ами подариха на майка няколко опковки от това: http://www.nutrim-bg.com/products/product....d=83&gid=63 ( правоъгълната кутия )

 

искам да знам, 1.всъщност какво са подарили на майка ( аз ще го пия ), 2. На кутията пише 100г, това в колко вида се разтваря, 3. какъв е ефекта от това нещо.

 

засега това се сещам, по нататък ако се сетя нещо , пак ще питам.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Сам си задаваш отговор:

НУТРИКАЛ®

 

ЗА СОНДОВО ХРАНЕНЕ, СТОМАШНО-ЧРЕВНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, РЕКОНВАЛЕСЦЕНЦИЯ, АНОРЕКСИЯ</H5>Инградиенти: Растителни белтъчни изолати и концентрати, сухи яйчни продукти, сухи растителни мазнини, витаминно-солеви премикси, стабилизатори, подсладители, ароматизатори и лиофилизат от млечнокисели бактерии .

 

ОБЩ ХИМИЧЕН СЪСТАВ (г/100 г продукт): Белтък 40; Масти 20; Въглехидрати 32; Соли и витамини 3; Вода 5.

 

ЕНЕРГИЙНОСТ

2010 кДж (481 ккал) на 100 г продукт

 

АМИНОКИСЕЛИНЕН СЪСТАВ (г/100 г белтък); Валин 5.2; Аланин 4.5; Изолевцин 4.6; Аргинин 6.2; Левцин 7.5; Аспараг.к-на 14.1; Лизин 6.2; Глицин 3.8; Метионин+Цистин 2.8; Глутам. к-на 18.8; Треонин 3.2; Пролин 5.2; Tриптофан 1.3; Серин 5.2; Тирозин+Фенилаланин 8.8;

Хистидин 2.6.

Незаменими : Заменими АК = 39.6 : 60.4

 

СЪДЪРЖАНИЕ НА СОЛИ мг/100 г продукт: Na 180; Fe 12.8; K 680; Zn 5.5; Ca 300; Cu 0.5; Mg 160; Mn 1.1; P 360; J 0.05; Cl 390; Mo 0.08; Cr 0.03; Se 0. 01.

 

ВИТАМИНЕН СЪСТАВ мг/100 г продукт: A 4200 UI; B1 5.9; D 1900 UI; B6 1.7; E 19 UI; B12 0.03; K 0.08; PP 0.05; C 200.00; Пантотен.к-на 13.6; Фол.к-на 0.3; Холин 480.0.

 

Показания: 1. За сондово хранене при коматозни състояния (без смущения в обмяната), инсулти, травми, изгаряния, след операции в лицево-челюстната област, като базисна диета, преди и след различни хирургични интервенции, вкл. и в комбинация с парентерално хранене. При необходимост от забавяне на пасажа в храносмилателния тракт, се използва Nutrical® без растителни фибри. 2. При заболявания на храносмилателната система: кардиална и пилорна стеноза, язвена болест, хронични ентерити и ентероколити, хроничен улцерохеморагичен колит и при непоносимост или алергия към някои храни. При глутенова непоносимост се използва Nutrical® -безглутенов, а при лактозна -Nutrical® -безлактозен. 3. За диети, изискващи висококачествен белтъчен прием и общо стимулиране на организма - хипопротеинемия, реконвалесценция, анорексия.

Белтъци: Nutrical® съдържа млечен, яйчен, соев и други растителни белтъци с висока биологична стойност - коефициент на белтъчна ефективност (PER) по ФАО (СЗО) - 2,80. Безглутеновият вариант не съдържа глутен.

 

Мастите на Nutrical® са също от млечен, яйчен и растителен произход. Преобладават късо- и средноверижни триглицериди, съдържащи полиненаситени мастни киселини, включително и незаменимите. Холестеролът е под 300 мг/100 г продукт.

 

Въглехидратите на Nutrical® са предимно лесно усвоимите моно- и дизахариди (в безлактозния вариант няма лактоза). Съдържа 2,0-2,5% баластни вещества, като при варианта без растителни фибри, влакната са намалени до минимум.

 

Витаминният и солевият състав е съобразен с повишените дневни нужди при болестните състояния, за които е предназначен.

 

Nutrical® е обогатен с лиофилизат от Lactobacillus bulgaricus и Lactobacillus Acidophilus - 4.1010 "живи" бактерии на 100 г продукт.

 

Дозировка: Индивидуална, съобразно дневните белтъчни и енергийни нужди на пациента. Да се има предвид, че 100 г продукт съдържа 40 г белтък (енергия 480 ккал), а 1 препълнена супена лъжица Nutrical® (около 20 г) - 8,0 г белтък (96 ккал). Когато Nutrical® се използва като единствена храна, се препоръчва (ако няма специално лекарско предписание) дневната доза да се разделя на 4 или повече приема.

 

При приложение повече от 10 дни като единствена храна, е подходящо включване на панкреатични ензими към терапията на пациента.

 

Употреба: Преди консумация Nutrical® се смесва с разредител в съотношение 1 с.л. в 60-70 мл течност. Подходящи разредители са: вода или физиологичен разтвор, плодови или зеленчукови нектари и сокове, месни и зеленчукови бульони, прясно мляко. При разреждане в препоръчваното съотношение, осмолалитета на течността е около 250-350 mOsm/l.

 

След разреждане се съхранява в хладилни условия до 12 часа.

 

Опаковки: 100 g, 500 g

 

БЕЗГЛУТЕНОВ-при глутенова непоносимост

 

БЕЗЛАКТОЗЕН-при лактозна непоносимост

 

АБСОЛЮТ-за почти пълна резорбция

 

 

Вкус - Неутрален, Шоколад, Ягода, Малина

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...