Myxa-TePoPuCT Posted July 1, 2007 Share Posted July 1, 2007 Ами подариха на майка няколко опковки от това: http://www.nutrim-bg.com/products/product....d=83&gid=63 ( правоъгълната кутия ) искам да знам, 1.всъщност какво са подарили на майка ( аз ще го пия ), 2. На кутията пише 100г, това в колко вида се разтваря, 3. какъв е ефекта от това нещо. засега това се сещам, по нататък ако се сетя нещо , пак ще питам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 за нищо не става това Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Сам си задаваш отговор: НУТРИКАЛ® ЗА СОНДОВО ХРАНЕНЕ, СТОМАШНО-ЧРЕВНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, РЕКОНВАЛЕСЦЕНЦИЯ, АНОРЕКСИЯ</H5>Инградиенти: Растителни белтъчни изолати и концентрати, сухи яйчни продукти, сухи растителни мазнини, витаминно-солеви премикси, стабилизатори, подсладители, ароматизатори и лиофилизат от млечнокисели бактерии . ОБЩ ХИМИЧЕН СЪСТАВ (г/100 г продукт): Белтък 40; Масти 20; Въглехидрати 32; Соли и витамини 3; Вода 5. ЕНЕРГИЙНОСТ 2010 кДж (481 ккал) на 100 г продукт АМИНОКИСЕЛИНЕН СЪСТАВ (г/100 г белтък); Валин 5.2; Аланин 4.5; Изолевцин 4.6; Аргинин 6.2; Левцин 7.5; Аспараг.к-на 14.1; Лизин 6.2; Глицин 3.8; Метионин+Цистин 2.8; Глутам. к-на 18.8; Треонин 3.2; Пролин 5.2; Tриптофан 1.3; Серин 5.2; Тирозин+Фенилаланин 8.8; Хистидин 2.6. Незаменими : Заменими АК = 39.6 : 60.4 СЪДЪРЖАНИЕ НА СОЛИ мг/100 г продукт: Na 180; Fe 12.8; K 680; Zn 5.5; Ca 300; Cu 0.5; Mg 160; Mn 1.1; P 360; J 0.05; Cl 390; Mo 0.08; Cr 0.03; Se 0. 01. ВИТАМИНЕН СЪСТАВ мг/100 г продукт: A 4200 UI; B1 5.9; D 1900 UI; B6 1.7; E 19 UI; B12 0.03; K 0.08; PP 0.05; C 200.00; Пантотен.к-на 13.6; Фол.к-на 0.3; Холин 480.0. Показания: 1. За сондово хранене при коматозни състояния (без смущения в обмяната), инсулти, травми, изгаряния, след операции в лицево-челюстната област, като базисна диета, преди и след различни хирургични интервенции, вкл. и в комбинация с парентерално хранене. При необходимост от забавяне на пасажа в храносмилателния тракт, се използва Nutrical® без растителни фибри. 2. При заболявания на храносмилателната система: кардиална и пилорна стеноза, язвена болест, хронични ентерити и ентероколити, хроничен улцерохеморагичен колит и при непоносимост или алергия към някои храни. При глутенова непоносимост се използва Nutrical® -безглутенов, а при лактозна -Nutrical® -безлактозен. 3. За диети, изискващи висококачествен белтъчен прием и общо стимулиране на организма - хипопротеинемия, реконвалесценция, анорексия. Белтъци: Nutrical® съдържа млечен, яйчен, соев и други растителни белтъци с висока биологична стойност - коефициент на белтъчна ефективност (PER) по ФАО (СЗО) - 2,80. Безглутеновият вариант не съдържа глутен. Мастите на Nutrical® са също от млечен, яйчен и растителен произход. Преобладават късо- и средноверижни триглицериди, съдържащи полиненаситени мастни киселини, включително и незаменимите. Холестеролът е под 300 мг/100 г продукт. Въглехидратите на Nutrical® са предимно лесно усвоимите моно- и дизахариди (в безлактозния вариант няма лактоза). Съдържа 2,0-2,5% баластни вещества, като при варианта без растителни фибри, влакната са намалени до минимум. Витаминният и солевият състав е съобразен с повишените дневни нужди при болестните състояния, за които е предназначен. Nutrical® е обогатен с лиофилизат от Lactobacillus bulgaricus и Lactobacillus Acidophilus - 4.1010 "живи" бактерии на 100 г продукт. Дозировка: Индивидуална, съобразно дневните белтъчни и енергийни нужди на пациента. Да се има предвид, че 100 г продукт съдържа 40 г белтък (енергия 480 ккал), а 1 препълнена супена лъжица Nutrical® (около 20 г) - 8,0 г белтък (96 ккал). Когато Nutrical® се използва като единствена храна, се препоръчва (ако няма специално лекарско предписание) дневната доза да се разделя на 4 или повече приема. При приложение повече от 10 дни като единствена храна, е подходящо включване на панкреатични ензими към терапията на пациента. Употреба: Преди консумация Nutrical® се смесва с разредител в съотношение 1 с.л. в 60-70 мл течност. Подходящи разредители са: вода или физиологичен разтвор, плодови или зеленчукови нектари и сокове, месни и зеленчукови бульони, прясно мляко. При разреждане в препоръчваното съотношение, осмолалитета на течността е около 250-350 mOsm/l. След разреждане се съхранява в хладилни условия до 12 часа. Опаковки: 100 g, 500 g БЕЗГЛУТЕНОВ-при глутенова непоносимост БЕЗЛАКТОЗЕН-при лактозна непоносимост АБСОЛЮТ-за почти пълна резорбция Вкус - Неутрален, Шоколад, Ягода, Малина Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.