fon_tomov Posted January 11, 2004 Share Posted January 11, 2004 Imam problem s edno CD Teac CDRW 48W/16RW/48R. CD-to se vizda pod DOS, i Windows, BIOS-a go razpoznava, no samo tolkova. Kogato mu slozish CD (kakvoto i da e to) uz go razchita bez da se muchi, no OS-a kazva che niama CD vav ustroistvoto. Opitah go tova CD na drugo PC i efekta beshe sashtia. Predpolagam che problema e niakade po elektronikata, no az ne sam spec po tazi chast. Nai-loshoto e che sas tova ustroistvo sa zapisani ne poveche ot 20 diska, makar che e na okolo godina . Vaprosnia problem ne e iasno ot kakvo e doshal, prosto v edin moment CD-to e otkazalo i tolkova, no ne e imalo niakakvi vazdeistvia varhu nego ot roda na udar, polivane i t. n. Niakoi moze li da pomogne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
antaro Posted January 11, 2004 Share Posted January 11, 2004 Dobre de otvariai vutre mashinata i proslediavai kabelite da ne niakade da se e prekusnalo i da ne stava rabbotata no ne mi se viarva da e ot tova prichinata zashtoto ne mojesh da imash neshto razkacheno...ima li takova to niama da raboti po dobre vij v samoto CD az predi vreme imah problem s edno moe i go otvariah vutre da gledam kakvo e polojenieto taka che ako ne te e mnogo shube vij go vutre zashtoto moje neshto da se e zacapalo i da ne iska da bachka samo ot tova shte e drugo ne mi se viarva... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted January 11, 2004 Author Share Posted January 11, 2004 Ne e ot kabelite, nali ti kazvam che go zakacih na drugo PC sas drugi kabeli i efekta beshe sashtia. Sto se otnasia do otvarianeto........ a mi otvorih go, no vidimo nishto neredno. Spored men ne e problema v zacapvane na lasera, zashtoto ne se muchi da razchita diskovete nikak. Slagash CD-to i sled niakolko sekundi si go e razchel, no Windows-a (i DOS-a) kazvat che niama CD vav ustroistvoto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 11, 2004 Share Posted January 11, 2004 Прав си, най-вероятно е нещо по електрониката, просто може да се е случило такова устройството, макар че са писани малко дискове. Пробвай да видим и дали БИОС ще зацепи 4е има диск, не само дос и уиндовс, пробвай с някой бууут диск, например Уин ХР дали ще зареди от него и какво ще даде като error Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted January 11, 2004 Author Share Posted January 11, 2004 BIOS-a go namira, razpoznava go, no samo tolkova. Pod XP sasho go ima, no samo tolkova. Pod DOS Sashtata rabota, namira go no nishto poveche. Po nikakav nachin neshte da prochete nikakav disk (nezavisomo dali e pisan ili matrica). Inache ne se muchi da razchete CD-to. Razchita go za normalno vreme i nishto poveche. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted January 11, 2004 Share Posted January 11, 2004 fon tomov, ima li razlika v indikaciqta na svetodiodite i vremeto na chetene, kogato mu slojish disk pravilno i naobratno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted January 11, 2004 Author Share Posted January 11, 2004 Hm, ne sam probval da sloza diska naobratno. Tova pone ste mi pokaze dali razchita ili samo se pravi che razchita. Ste opitam i ste kaza kakav e rezultata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antaro Posted January 11, 2004 Share Posted January 11, 2004 Moje neshto da se e precakal softuerno poniakoga se sluchva taka che se precakvat niakoi sistemi ot kolko vreme ne si go preinstalirval komputara Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 11, 2004 Share Posted January 11, 2004 Moje neshto da se e precakal softuerno poniakoga se sluchva taka che se precakvat niakoi sistemi ot kolko vreme ne si go preinstalirval komputara fon_tomov уточни поне 2 пъти че е пробвал писачката на два компа. Явно е повредена Link to comment Share on other sites More sharing options...
antaro Posted January 11, 2004 Share Posted January 11, 2004 Mi da ama znam li i az na mene mi se e sluchvalo neshto podobno i za tva taka mu kazvam...no iavno tuka i da pisheme ne mojem da opredelim tochno za kakvo stava vapros veche ze da mi se varti v glavata varianta "Serviz" no toFa si reshava samo Fon_Tomov aku mu se davat parichki da go nosi ako li ne da se probva sam da opravia Po niakakuv nachin neshtata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted January 11, 2004 Author Share Posted January 11, 2004 Opitah ideiata na weasel da sloza CD naobratno i efekta e slednia: Kogato sloza CD-to normalno ustroistvoto go "razchita" za okolo 10 sec, a kogato go sloza na obratno (demek nepravilno) se "razchita" za po-malko vreme, koeto spored men e iavno dokazatelstvo, che samo se pravi che razchita, a vsastnost ne pravi nishto. Interesnoto e, che kogato dam ot Windows Explorer EJECT na vaprosnoto ustroistvo, to se otvaria, koeto iavno ste reche che ima niakakva softuerna komunikacia sas ustroistvoto, no mai samo za da otvori veratata Iavno si e "otishlo". Ako niakoi znae serviz ili chovek, koito moze da se opita da go popravi neka da kaze...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted January 11, 2004 Share Posted January 11, 2004 tomov, ne znam dali nqma da ti dam malko losha ideq.. poneje si e opasna procedura i az lichno sym preebaval bezvyzvratno pisachka, koqto struvashe okolo 200$ togaz taka.. ama moje da opitash da flashnesh firmware nanovo.. ima veroqtnost da se e osralo neshto tam ne e zle da opitash i na treti computer s drug vid IDE kabel(ako si s 40 pin da opitash s 80 pin i obratno, predi da updatevash firmware Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted January 11, 2004 Author Share Posted January 11, 2004 ...ne e zle da opitash i na treti computer s drug vid IDE kabel(ako si s 40 pin da opitash s 80 pin i obratno... Opitah go toia nomer s kabelite. Tova beshe edno ot parvite neshta, koito opitah. Slagah ia i master i slave...... nishto. Firmware oste ne sam opival, no iavno tova e poslednia variant. Chesno kazano ne mi puka veche za pisachkata, prezalih ia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted January 11, 2004 Share Posted January 11, 2004 и защо реши че наобратно като 'рзпознава' за по-малко значи това е проблема? Може просто наобратно по-бързо да разбира 4е се гъбаркаш с него Link to comment Share on other sites More sharing options...
antaro Posted January 11, 2004 Share Posted January 11, 2004 Nachi znaesh li kakvo mi se sluchi predi malko....Imam sushtoto ustroistvo Teac slagam disc pravi se che go chete ama ne go otvaria i si eject i sichko ne stava diska ne iska da trugva i ko se okaza hahaha diska preeban. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted January 11, 2004 Author Share Posted January 11, 2004 Iavno resheniata na moia problem sa dve: 1. Novo CD....... dobre zvuchi samo deto ne gi davat bez kinti 2. Niakoi, koito ima povechko poniatie ot men na tema "poialnik" da se opita da go "sazivi". Ako niakoi ima sposobnost ili znae kade moga da go zanesa tova CD za da go opraviat neka da kaze. Thaks to all.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted March 22, 2004 Author Share Posted March 22, 2004 Nameri se chovek da se muchi s toav CD. Close topic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted March 22, 2004 Share Posted March 22, 2004 Аз имах тоя проблем 1:1 и се реши с преинсталация на windows-а... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted March 22, 2004 Author Share Posted March 22, 2004 Аз имах тоя проблем 1:1 и се реши с преинсталация на windows-а... Pri men tova ne pomogna. I na druga mashina go zakacih i preinstalacia i kakvo li oste ne....... nishto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted March 22, 2004 Share Posted March 22, 2004 a mi otvorih go, no vidimo nishto neredno. Spored men ne e problema v zacapvane na lasera, Spored teb moje,no spored men lasera ti e zacepil...nqma drugo obqsnenie na neshtata..tfa che si izparjil samo 20 diska sashto nqma znachenie..horata pravqt koli s fabrichen defekt,ko ostava za edna pisachka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted March 22, 2004 Share Posted March 22, 2004 da re4em 4e moje i da ne e lasera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.