Corp Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Имам едни големи слушалки Philips с развален жак. С три жички е. В Метро видях някви жакове на които пишеше 3-pin или нещо такова (не съм сигурен, че беше pin). Това означава ли, че е за три жици? И ако е така, като го свържа ще свири ли изобщо? Преди съм слагал на слушалки с две жици жак от други (пак две) и звука се чуваше много тихо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 С три жички е стерео и на повечето места се продава като "stereo jack" и струва м/у 0.50 и 3лв (в зависимост от надценката, а не от качеството!). Наскоро си оправих едни слушалки и станаха перфектни - нямаше заглъхване или разни шумове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted June 27, 2007 Author Share Posted June 27, 2007 А има ли шанс да пише stereo jack и да е за две жички? Защото онея старите слушалки, които съм правил с две и те се водеха стерео. Лошото е, че не знам къде мога да намеря жакове, а в Метро са опаковани и онея там незнам дали ще могат да ми отговорят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiTT BuLL Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 А има ли шанс да пише stereo jack и да е за две жички? Защото онея старите слушалки, които съм правил с две и те се водеха стерео.Лошото е, че не знам къде мога да намеря жакове, а в Метро са опаковани и онея там незнам дали ще могат да ми отговорят. Здрасти , а що не идеш до Викиват да си вземеш на моста на Герджика е ако не го знаеш там има всякви чаркалаци пак и може да ти обяснят как да си ги оправиш Успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted June 27, 2007 Author Share Posted June 27, 2007 Можеш ли да ми обясниш къде точно се намира магазина? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Можеш ли да ми обясниш къде точно се намира магазина?Викиват се намира преди моста на Герджика, от южната страна, но не е единствения магазин. Има и Конрад (на ул. Самара), Квазер (на бул. Руски до Червения дракон), Кузмов (електроникс) срещу Централна гара, Комет (електроникс) и т.н. Разцъкай чичко Гугъл за адреси и после ги потърси в bgmaps.com. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jijane Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Викиват се намира преди моста на Герджика, от южната страна, но не е единствения магазин. Има и Конрад (на ул. Самара), Квазер (на бул. Руски до Червения дракон), Кузмов (електроникс) срещу Централна гара, Комет (електроникс) и т.н. Разцъкай чичко Гугъл за адреси и после ги потърси в bgmaps.com. Квазер-а на Руски вече го няма от около месец, остана само този дето е до Военна болница. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Квазер-а на Руски вече го няма от около месец, остана само този дето е до Военна болница. Тия дни го отвориха отново, май пак продават някакви технически неща, ама не забелязах какво точно, макар че често ми навам оттам. Табелата Квазер още седи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
funakoshi Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 най добре си вземи от Конрад качество същото цена доста ниска не си писал за малък или голям жак става въпрос какъвто и да е много са евтини - по няколко стотинки магазина се намира на кръстовището на Победа и Самара точно до това на Победа с България Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted June 27, 2007 Author Share Posted June 27, 2007 В крайна сметка си взех от Метро. Малък жак Watson за 1.60-1.80, някъде там беше. Ама всички други магазини са ми доста далече. Все пак стана и свирят перфектно. Благодаря на всички за информацията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted September 4, 2007 Author Share Posted September 4, 2007 Имам един бърз въпрос и за да не отварям нова тема ще използвам тази моя, стара. Кое е диаметъра на говорителя? Външния диаметър или този на мембраната? И ако междо другото някой може да каже нещо по въпроса дали са хубави гоорителите на Квазер? Щото тея дето ги гледам са за без пари 5.5 долара/бр. (не че знам колко струват в другите фирми ама...). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted September 5, 2007 Share Posted September 5, 2007 За Квазер не знам, но във Викиват има някакви говорители MEGAVOX, които вадят уникален звук. Не знам какви са, но цената им е много добра, а качеството може да се сравни със Сони или JVC. Един приятел си взе такива за колата и звука наистина е много добър. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted September 5, 2007 Share Posted September 5, 2007 До колкото знам е диаметъра на мембраната А колкото до качествени говорители, и аз ти препоръчвам MEGAVOX-a от Викиват Изключително изгодни като цена за това, което предлагат, а както каза Lucky Luciano, спокойно може да ги сравняваш със Сони и JVC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted September 9, 2007 Author Share Posted September 9, 2007 Диаметъра на мембраната? Дали наистина е така? Относно тея MEGAVOX, най-малките са 10 инча, а на мен на старите говорители външния диаметър е 20 см. и отвора ще е малък. А увеличаването ще е сложна работа. Надявам се диаметъра е да се води вънщния на говорителя, че да мога да събера 8 инча. Ей това има във Викиват за 36 лв. (май броя). Ако има някой, който е сигурен кое е диаметъра да се обажда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted September 10, 2007 Share Posted September 10, 2007 За Квазер не знам, но във Викиват има някакви говорители MEGAVOX, които вадят уникален звук. Не знам какви са, но цената им е много добра, а качеството може да се сравни със Сони или JVC. Един приятел си взе такива за колата и звука наистина е много добър. MEGAVOX e dosta golqma chast ot tehnikata tuk v USA. Qvqva se neshto kato bylgarskite Elite i NEO Syshto ima i Audiovox. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.