edeam Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 :-/имам е от около 2 години и доколкото знам могат да записват 200-300 часа,а аз досега съм направил около 300 двд-та.проблема е че спря да записва.може ли да е от калпавите двд-та или просто е свършила?гледам си филми без проблем,как мога да разбера по някакви други признаци че няма да записва вече?ако е отворя и почистя ще има ли резултат?марката е PHILIPS,ама модела не го знам,щото я купих заедно с компа от англия Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 :-/имам е от около 2 години и доколкото знам могат да записват 200-300 часа,а аз досега съм направил около 300 двд-та.проблема е че спря да записва.може ли да е от калпавите двд-та или просто е свършила?гледам си филми без проблем,как мога да разбера по някакви други признаци че няма да записва вече?ако е отворя и почистя ще има ли резултат?марката е PHILIPS,ама модела не го знам,щото я купих заедно с компа от англия как разбра че неможе да записва?С какво записваш ( софтуер )?Опита ли с друг? Link to comment Share on other sites More sharing options...
edeam Posted June 27, 2007 Author Share Posted June 27, 2007 ами записвам Nero,май е 6.досега не съм имал почти никакви проблеми,ама от последните 5 диска които пробвах да запиша 2 не станах въобще,давам ми че са празни.на другите 3 има файловете,коит съм пробвал да запиша,ама не могат да бъдат четени.компа ми забива като пробвам.четих из форума ,че има записвачки правещи и по 1000 двд-та,та моята е още много далеч от тия бройи.с какъв друг софтуер мога да правя двд записи?ако зачистя лещата може ли да се очаква подобрение? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tool Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Преди да разглобяваш записвачката преинсталирай Нерото или пробвай с друг софтуер например Deepburner! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq34 Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Пробвай да сложиш най-новия фирмуер и пак пробвай да запишеш някой диск. Да не би да забива записвачката като записваш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Даже много те е изкарала. Ако някой изобщо се навие да я почиства е минимум 10-15 лева, като резулата е почти никакъв, най-много да изкара месец-два повече. Сам не си прави опити, защото най-вероятно ще спре и да чете. Преди да е изпаткала тотално си купи нова, не са кой знае колко скъпи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Преди да правиш каквито и да било интервенции, провери настройките на DMA, да не би по някакъв начин да е изключен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edeam Posted June 27, 2007 Author Share Posted June 27, 2007 Преди да правиш каквито и да било интервенции, провери настройките на DMA, да не би по някакъв начин да е изключен. това изобщо не зная как се прави,също така не знам какво е това фирмуер,ако може малко пояснения.въобще възможно ли е да чете без да записва?има ли някакви други признаци ,че си е заминала тотално? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Даже много те е изкарала. Ако някой изобщо се навие да я почиства е минимум 10-15 лева, като резулата е почти никакъв, най-много да изкара месец-два повече. Сам не си прави опити, защото най-вероятно ще спре и да чете. Преди да е изпаткала тотално си купи нова, не са кой знае колко скъпи. Искаш да кажеш, че 300 записа/диска са много за една записвачка? Тук изобщо не съм съгласен...ама хич. Записвам с много записвачки и то по много...хиляди дискове...такава ми е работата. Смея да твърдя, че трайността им е доста повече. Прав си единствено в частта, че записвачките днес са достатъчно евтини, за да си купиш нова и да не си хабиш нервите в търсене на проблема. @edeam, почисти я с почистващ диск (намират се лесно и струват малко). При положение, че досега ти е записвала няма логика да сменяш фърмуера. Ако не се оправи с почистването, сложи последната (7-ма) версия на НЕРО и опитай с нея (като деинсталираш преди това 6-тата версия). Ако отново има проблем, тогава има вероятност да се е получил проблем в OS, който може да се оправи с преинсталация или нова инсталация. И чак след всичко това може да се вини записвачката, че е получила хардуерен проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Абе една DVD записвачка и да не записва много, имам чувството че само да стои свързана към компа, и за 2г. й идва часът. Няма логика, но доста хора се намериха с малко записани дискове и да почнат проблеми. Вкл. и мойта дето я смених, записал бях не повече от 100-200 ДВД-та и толкова ЦД-та, ама беше на повече от година и 1/2, и почна с цд-рв да проблематира. Ако беше на година, да търсиш проблема, ама щом е стара, смянай, както каза Midex, не си губи времето да дириш михаля, за 60 лв си зимаш хем нова, хем гаранционна и работеща, и ще загубиш 1-2 часа само. Иначе може доста часове и дни да търсиш някъде дето да я пробваш или пък да преинсталираш Win, въх. Пробваш стандартните неща като проверки на кабела, проба с друг записващ софт, настройки в контрол панел/UDMA и т.н. И после като видиш че няма оправяне, сменяш и спи града и доматите в щайгата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Кво го напраихте вие момчето Сигурно му са се паднали калпави дискове според мен Или пробваи да записваш на наи-ниската скорост или си купи читави дискове Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Midex, tedy ме е преварил и го е казал вече. Не гледам бройката записани дискове изобщо, на 2 години е нормално да даде фира. Да не говорим че тия устройства вече ги правят така че живота им е горе-долу толкоз. Това не са ти Тошибите от 90-те дето карахме по 4 и нагоре години с тях. Иначе как ще се прави оборот на стоката. Така е и с телефоните вече наблюдавам. Няма ги старите железни машини вече. За справка вчера запалих Нокия 150 - първия мобифон на баща ми от 93-та. 14 години бе седял в кашони по мазета и гаражи - за ташак изтърках окиса от крачетата на батерията и го турих на зарядно - запали и работи. Прави си изводите Link to comment Share on other sites More sharing options...
edeam Posted June 28, 2007 Author Share Posted June 28, 2007 благодаря на всички за мненията.реших да не чистя засега лещата,а да преинсталирам нерото.снощи записах едно сд с windows media player без никакви проблеми от страна на записвачката .явно софтуера се е прецакал.ще пиша резултатат довечера.мерси още веднъж Link to comment Share on other sites More sharing options...
edeam Posted June 29, 2007 Author Share Posted June 29, 2007 след снощното преинсталиране на неро,вече нямам проблеми при записването.бллагодаря за съветите на всички.дано да навъртя 1000 диска без проблем Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted June 29, 2007 Share Posted June 29, 2007 Midex, tedy ме е преварил и го е казал вече. Не гледам бройката записани дискове изобщо, на 2 години е нормално да даде фира. Да не говорим че тия устройства вече ги правят така че живота им е горе-долу толкоз. Това не са ти Тошибите от 90-те дето карахме по 4 и нагоре години с тях. Иначе как ще се прави оборот на стоката. Така е и с телефоните вече наблюдавам. Няма ги старите железни машини вече. За справка вчера запалих Нокия 150 - първия мобифон на баща ми от 93-та. 14 години бе седял в кашони по мазета и гаражи - за ташак изтърках окиса от крачетата на батерията и го турих на зарядно - запали и работи. Прави си изводите Хич не е нормално да даде фира.Виж ако прибавих още 1,2г по съм съгласен ама за тея 2г или ще е кучешка марка или кофти партида.Мойта доживя 4г ( NEC ),подмятах я по сумати Пс-та,и накрая спря да чете но не и да записва Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq34 Posted July 1, 2007 Share Posted July 1, 2007 Хич не е нормално да даде фира.Виж ако прибавих още 1,2г по съм съгласен ама за тея 2г или ще е кучешка марка или кофти партида.Мойта доживя 4г ( NEC ),подмятах я по сумати Пс-та,и накрая спря да чете но не и да записва Моята обикновенна вече направи 5 години също е НЕК, а имам и ДВД записвачка и тази е НЕК повече от 2 години и не ми е давала никви проблеми. Така че всеки който взима оптично устройство препоръчвам му да си вземе НЕК. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted July 2, 2007 Share Posted July 2, 2007 Моята обикновенна вече направи 5 години също е НЕК, а имам и ДВД записвачка и тази е НЕК повече от 2 години и не ми е давала никви проблеми. Така че всеки който взима оптично устройство препоръчвам му да си вземе НЕК. И аз им бях фен,но напоследък чета лоши неща за тях и затова се пренасочих към LG ( става дума за ДВД-РВ ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 2, 2007 Share Posted July 2, 2007 И аз им бях фен,но напоследък чета лоши неща за тях и затова се пренасочих към LG ( става дума за ДВД-РВ ) Устройствата преди години бяха хубави, а не като сега - боклуците наводниха всичко. Така че ако сега си взимате DVD,аз не препоръчвам да е NEC, дори LG. Скоро си взех ASUS, другия ми избор би бил или Pioneer, или Liteon 20A1P/H . За Plextor не говорим и цената му. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq34 Posted July 2, 2007 Share Posted July 2, 2007 Устройствата преди години бяха хубави, а не като сега - боклуците наводниха всичко. Така че ако сега си взимате DVD,аз не препоръчвам да е NEC, дори LG.Скоро си взех ASUS, другия ми избор би бил или Pioneer, или Liteon 20A1P/H . За Plextor не говорим и цената му. Pioneer категорично да а и между другото НЕК ползва оптиката т.е. лазера от тях , но Plextor всички който са ползвали казват че ДВД записвачките им са пълен боклук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.