cyber4o Posted June 26, 2007 Share Posted June 26, 2007 значи проблема се състои в следното ...играя си аз играта 18 wos и след 10-15 минути играта забива ...свалих някои други версии все същия проблем ...както и да е примирих се да играя по 1 пратка и да рестартирам, но вече на 2 пъти както играя играта от компа, от кутията, започва да издава ултра странен звук наподобяващ звука който се получава когато натиснем повече от 2-3 копчета, само че този не спира докато не рестартирам компютъра ...до сега не съм имал подобни проблеми и ще съм благодарен, ако някой знае от какво може да е и какво да направя за да го предотвратя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq34 Posted June 26, 2007 Share Posted June 26, 2007 значи проблема се състои в следното ...играя си аз играта 18 wos и след 10-15 минути играта забива ...свалих някои други версии все същия проблем ...както и да е примирих се да играя по 1 пратка и да рестартирам, но вече на 2 пъти както играя играта от компа, от кутията, започва да издава ултра странен звук наподобяващ звука който се получава когато натиснем повече от 2-3 копчета, само че този не спира докато не рестартирам компютъра ...до сега не съм имал подобни проблеми и ще съм благодарен, ако някой знае от какво може да е и какво да направя за да го предотвратя Провери всички температури: на видео картата, на процесора, вентилатора от захранването върти ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyber4o Posted June 26, 2007 Author Share Posted June 26, 2007 ами тъй като не съм много вещ в света на компютрите ще може ли да ми обясниш как да ги проверя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaq34 Posted June 26, 2007 Share Posted June 26, 2007 ами тъй като не съм много вещ в света на компютрите ще може ли да ми обясниш как да ги проверя Ми инсталирай си SpeedFan и ще ти покаже всичките температури. На процесора, харда, видеото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyber4o Posted June 27, 2007 Author Share Posted June 27, 2007 ето това е снимка от програмата ...но не мога да я разбера кви са тия пламъчета и другите неща ако може да разясниш и да кажеш от къде идва проблема ще съм ти много благодарен Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 ето това е снимка от програмата ...но не мога да я разбера кви са тия пламъчета и другите неща ако може да разясниш и да кажеш от къде идва проблема ще съм ти много благодарен Кво да ти кажа пич Може спокойно да изпържиш яйце на процесора си Вземи си сложи някой друг вентилатор на кутията,ако можеш сложи и нещо по добро на процесора.Ако нямаш кинти поне ги почисти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Най-добре занеси компа в някоя фирма, за да му направят една профилактика на вентилаторите - да ги смажат, някой от тях ако има нужда да се смени с нов и да сменят пастата на процесора. Но преди това, за да предотвратиш всякакви повреди поне махни капаците, та да диша хайвана Link to comment Share on other sites More sharing options...
daredevil_666 Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Имаш нужда от ново охлаждане на процесора и един вентилатор на харддиска каижи нещо повече за компутара ти!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyber4o Posted June 27, 2007 Author Share Posted June 27, 2007 ами какво да кажа процесора е Пентиум 4 на 1.7, имам 512 мб рам и 128 мегабайтова Джифорсе 4 това е което знам ето снимка на температурите след като го отворих и поизчистих от прахта има ли някакъв начин да пусна вентилаторчето да работи на по висока скорост ли де да знам аз скоро ще си ъпгрейдвам пс-то, но след няколко дни, а до тогава не искам да изгори нещо защото тя скоростта на вентилатора се сменя чат пат е 5000 чат пат 10 000 поне така показва програмата де Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyber4o Posted June 27, 2007 Author Share Posted June 27, 2007 току-що разглобих всичко - захранване, видеокарта(при която странно не работи малкото вентилаторче), процесор и ги изчистих от праха, който бяха насъбрали ...в резултат на това имам чувството че сложих вентиалотора на процесора малко на криво ама работи, а температурите са следните : Local Temp : 76 Remote Temp : 38 HD0 : 40 Temp1 : 76 кажете какво да правя, за да не стане така, че да ми се взриви пс-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blade Master Posted June 27, 2007 Share Posted June 27, 2007 Наистина ще е хубаво да си сложиш на харда едно вентилаторче, защото там като ти покаже пламъче става опасно !!! : Хардът е много финен и при тези температури може да изгори .... като гледам след почистването се е подобрила темп. на харда, а за другите неща наистина помисли за по-добро охлаждане Ето и мойте температури: Temp1: 37* Temp2: 45* HDD: 37* Core: 48* Това са при 0% натоварване, но иначе при 100% се вдигат значително: Core : 65* , Temp2 : 57* Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted June 29, 2007 Share Posted June 29, 2007 току-що разглобих всичко - захранване, видеокарта(при която странно не работи малкото вентилаторче), процесор и ги изчистих от праха, който бяха насъбрали ...в резултат на това имам чувството че сложих вентиалотора на процесора малко на криво ама работи, а температурите са следните : Local Temp : 76 Remote Temp : 38 HD0 : 40 Temp1 : 76 кажете какво да правя, за да не стане така, че да ми се взриви пс-то Пич 100% си омазал пастата.Най-добре извикаи някой авер дето разбира да смени тая паста.Другото от което може да грее толкова много е ако фън-а ти е спекал ( когато го завъртиш с рака,трябва да направи поне... 5,6 оборота а не 1 или 2 ),но като гледам тези 5000 оборота ( ако спеед фън-а отчита вярно ) проблема ти е в пастата или неправелно сложен радиатор ( провери дали не е захванат накриво ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 29, 2007 Share Posted June 29, 2007 видеокарта(при която странно не работи малкото вентилаторче кажете какво да правя, за да не стане така, че да ми се взриви пс-то Пич ти откровено се опитваш да си изгориш машината. Аз на твое място не бих я палил без да сменя вентилаторите. Изобщо не си играй да ги смазваш, особено ако са пластмасови боклуци. Щракни една снимка вътре в кутията да видим, но съм абсолютно сигурен че ти е време да ги смениш. Не боли да си сложиш и един-два вентилатора и на кутията - по 6 лева са. Това "малко вентилаторче" дето е спряло показва че видеокартата ти е един малък котлон. Ако вече не е прегрявала, а тя сигурно е, то й предстои всеки момент, като може и нацяло да изгори. Случи ли се тоя финт с процесора направо го фърляш. Общо взето рискуваш цялата система заради некви 20-на лева вентилатори примерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted June 30, 2007 Share Posted June 30, 2007 Искам да питам за вентилаторите за кутиии: Всички за задната част на кутията (ако въобще има за друга част) с еднакви размери ли са? От къде се взима ток? И горе-долу колко градуса може да намали, 1-2-3 или повече? Температурите ми при 100% натоварване на процесор и 37 градуса навън бяха нещо такова: Дънна платка 42-43 °C Процесор 57 °C Aux 51-52 °C Наложително ли ми е да си намаля температурите и какво означава Aux? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 30, 2007 Share Posted June 30, 2007 Искам да питам за вентилаторите за кутиии:Всички за задната част на кутията (ако въобще има за друга част) с еднакви размери ли са? От къде се взима ток? И горе-долу колко градуса може да намали, 1-2-3 или повече? Температурите ми при 100% натоварване на процесор и 37 градуса навън бяха нещо такова: Дънна платка 42-43 °C Процесор 57 °C Aux 51-52 °C Наложително ли ми е да си намаля температурите и какво означава Aux? Според мен не е наложително, по-скоро погледни харддисковете какви температури ти държат. Вентилаторите са два размера - 8 и 12 сантиметрови. Зависи каква ти е кутията, можеш да сложиш 12 см-ов ако има място за такъв, или до два 8 см-ови ако е такава кутията ти. С вентилатор на кутията отзад може да има драстични разлики в температурите! Примерно десетина и повече градуса. Аз доксоро бях с един шумничък 12 см отзад, не го знам на колко оборота, защото беше двужичен и се свързваше към обикновен молекс на захранването, като го смених с един Залман, чийто обороти бяха намалени наполовина (1000) от един резистор, температурите ми се качиха със средно 3 градуса, но пък каква тишина настана само... . Значи тия ветнилатори могат да се свържат по два начина. Ако са обикновени и не могат да им се мерят обороти (с 2 жици са), почти винаги се свързват към молекс на захранването, като разбира се имат и удължителче, с което не заемат молекса, а само го продължават, за да можеш да поадваш от него ток , т.е. не го губиш като молекс. Едно удължителче с две букси, и по средата са 'вкарани' жиците към вентилатора. Другият вариант е трипроводен вентилатор с мерене на обороти, в тоя случай буксата се свързва към дъното към трипинов конектор, най-често означени с CHA_1, FAN_1 или нещо такова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted June 30, 2007 Share Posted June 30, 2007 Според мен не е наложително, по-скоро погледни харддисковете какви температури ти държат. Вентилаторите са два размера - 8 и 12 сантиметрови. Зависи каква ти е кутията, можеш да сложиш 12 см-ов ако има място за такъв, или до два 8 см-ови ако е такава кутията ти. С вентилатор на кутията отзад може да има драстични разлики в температурите! Примерно десетина и повече градуса. Аз доксоро бях с един шумничък 12 см отзад, не го знам на колко оборота, защото беше двужичен и се свързваше към обикновен молекс на захранването, като го смених с един Залман, чийто обороти бяха намалени наполовина (1000) от един резистор, температурите ми се качиха със средно 3 градуса, но пък каква тишина настана само... . Значи тия ветнилатори могат да се свържат по два начина. Ако са обикновени и не могат да им се мерят обороти (с 2 жици са), почти винаги се свързват към молекс на захранването, като разбира се имат и удължителче, с което не заемат молекса, а само го продължават, за да можеш да поадваш от него ток , т.е. не го губиш като молекс. Едно удължителче с две букси, и по средата са 'вкарани' жиците към вентилатора. Другият вариант е трипроводен вентилатор с мерене на обороти, в тоя случай буксата се свързва към дъното към трипинов конектор, най-често означени с CHA_1, FAN_1 или нещо такова. Измерих кутията отзад. Май 8 см. ще стане. Ами когато стигнах тези температури на процесор и т.н. харда май беше 51 градуса. Бях го натоварил и него ама не на макс. Харда е Seagate 20GB, 5400 оборота. И ще се сменя скоро пак със Seagate. Ако новия ще грее по-малко няма смисъл само зарaди харда да слагам вентилатор. Освен ако 51 градуса не е опасно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FENA Posted June 30, 2007 Share Posted June 30, 2007 51 градуса за хард диск ми се струват доста...Моя в момента е на 37-8 градуса,и се замислям дали да не му сложа пак охлаждането..А и да спомена,че ако ще взимаш от най-новите Сийгейти проучи първо как стоят нещата,защото съм чувал не много добри отзиви за тях(над 160ГБ които са). Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEFARIOUS Posted June 30, 2007 Share Posted June 30, 2007 А кои температури показват ТЕМП1/2/3? Аз сега прегледах - някакъв ужас е. Кутията ми е малка (след ъпгрейд, който съм правил) и Temp 1 : 67C Temp 2 : 127C Temp 3 : 80C Local : 63C Remote : 56C HD0 : 37C Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 30, 2007 Share Posted June 30, 2007 51 градуса за хард диск ми се струват доста...Моя в момента е на 37-8 градуса,и се замислям дали да не му сложа пак охлаждането..А и да спомена,че ако ще взимаш от най-новите Сийгейти проучи първо как стоят нещата,защото съм чувал не много добри отзиви за тях(над 160ГБ които са). Множко са ако е за постоянно...веднъж имах един хард дето качи 60С, заради зле охлаждана кутия. Иначе в момента моите не минават 33-35С, щото си имат вентилатор (голям и безшумен - 6 лв.). Мисля, че 10-тина лева е нищожна сума, за да си осигури човек спокойствие за данните си. П.П. Що се отнася до "най-новите Сийгейти", за които споменаваш....спокойно, моите са точно такива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 30, 2007 Share Posted June 30, 2007 Ето ги моите отзад, които помпат навън: ТУК Челния капак, който не е на снимката има още един 12 инчов, който вкарва навътре. Определено въздухооборота е от много голямо значение, особено ако кутията е натясно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavmil Posted July 1, 2007 Share Posted July 1, 2007 Според мен, ако си смазал перките и си сигурен че въртят яко и датчика отново отчита много високи температури и мерените обороти непрекъснато скачат ту нагоре - ту надолу проблема е в BIOS. Провери си в ръководството на дъното може ли да се ФЛАШВА и ако можеш веднага го направи. За по добро измерване си инсталирай EVEREST - той чете направо от датчика и ти казва коя температурна стойност на кое устройство е и е доста по-прегледна от всички останали според мен. И аз имах подобен проблем t◦ на процесора беше 57◦С а на пипане радиатора студен. Флашнах BIOS и всичко се оправи. Има и други решения. Напиши каква марка и модел ти е CPU-то и чипсета. Ако са AMD от по-старите ATHLON-и с една малка руска програмка S2kCtl всичко се оправя. Тъпия WIN е направен да щади само INTEL-ски процесори т.е. чипсета на дъното "къса" шината и тя не кара INTEL-ския процесор да върти празни цикли и по-този начин той се самоохлажда, докато за AMD няма подобна хитрина и братушките са разработили такава. Иска ми се да ти покажа състоянието на температурите ми в момента но не знам как се закача снимка. В момента CPU-то е 30 по Целзий.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted July 1, 2007 Share Posted July 1, 2007 51 градуса за хард диск ми се струват доста...Моя в момента е на 37-8 градуса,и се замислям дали да не му сложа пак охлаждането..А и да спомена,че ако ще взимаш от най-новите Сийгейти проучи първо как стоят нещата,защото съм чувал не много добри отзиви за тях(над 160ГБ които са). Ама включително 160 или по-големите, защото аз смятам да си взимам точно толкова? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 1, 2007 Share Posted July 1, 2007 51 градуса за хард диск ми се струват доста...Моя в момента е на 37-8 градуса,и се замислям дали да не му сложа пак охлаждането..А и да спомена,че ако ще взимаш от най-новите Сийгейти проучи първо как стоят нещата,защото съм чувал не много добри отзиви за тях(над 160ГБ които са). И на мен така ми бяха казали ама честно казано не е особенно вярно.Щото повярвах на тоя слух и си взех хард Хитачи уж че били по-добри ама като напраих съпоставка със стария Макстор и предишния ми Сийгейт май Хитачито най-жега държи в една и съща кутия.Също така малко повече ручи от същия Сийгейт който също не е много тих.Явно шума е присъщ на тея по-големите хардове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 1, 2007 Share Posted July 1, 2007 Спокойно бе хора....имам един 250 Gb и два по 320 Gb (с перпендикулярен запис) - нищо такова няма. Едит: Малко офтопик....по принцип седя на идеалната за мен температура 30С , но тия дни реших да смъкна някой друг градус в стаята и засилих климатика. Забелязвам нещо странно - при околна температура 28С - датчикът на CPU-то ми показва с 2-3 градуса по-ниско - 26С (не съм слагал охлаждане с фреон )....чудя се възможно ли е това Иначе останалите температури са нормални...дъното към 35С и хардовете около 30С... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.