Jump to content
BulForum.com

С какво си морите хлебарките?

ov3rm4n

Recommended Posts

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

afx (03:58:18 6/07/2007)

имате ли хлебарки в щатите бре

Girip (03:58:27 6/07/2007)

е как :)

afx (03:58:43 6/07/2007)

те даже май при вас са по-големи .. американските бяха по-големи от ориенталските

Girip (03:59:25 6/07/2007)

да тук са по-тлъсти

afx (03:59:30 6/07/2007)

:devil

Тоест.. може и по-зле да е :evil

Много съм възмутен Вие сте престъпници да убивате невинни животни това си е престъпление.И каква е тая война ,макар и хлебарки те също като нас имат право на живот.

Аз съм музикант и като видя повече хлебарки на едно място вадя цигулката и започвам да им свиря ,и те се спират на едно място и започват да слушат музика .Като ги погледна в очите виждам задоволство и след изпълнението ми те си тръгват и повече никога не се връщат и аз не знам защо .Между другото си търся работа ако някоя кака иска мога да и направя серенада, сигурно ще успея да и изгоня хлебарките ,комшиите,бездомните кучета и много други дразнители от квартала аз съм Вашата "водородна бомба".

екозащитник:бай Пегъзи

• 3 weeks later...

Досега беше лесно... :)

Ами сега какво ще правим :unsure:

Кубински летящи хлебарки (7 см) атакуват София

27 юли 2007 / News.dir.bg

7-сантиметрови летящи "кокарачи" улови столично семейство в летните жеги. Гигантските насекоми са с 4-5 сантиметрово тяло, а заедно с мустаците и крилата достигат дължина от 7 сантиметра.

Всяка от хлебарките е изключително пъргава и се акткивизира предимно нощем. Справка с биолози установи, че "насекомото-динозавър" е от вида PERIPLANETA AMERICANA и първоначално е било внесено като екзотичен вид от Южна Америка, но в последствие някои от тях са "избрали свободата" и са се почувствали добре у нас в условията на глобално затопляне. Мъжките екземпляри са доста агресивни, но се хранят вегетариански с плодове и овесени ядки. При опит да бъдат уловени не бягат, а скачат високо срещу похитителя.

http://dnes.dir.bg/2007/07/27/news1935199.html

Само си представи как скача... и те захапва за врата. :devil

ай стига , сега пък и се пренесоха в авиацията гадовете, :( ще летят и няма да можем да ги засечем , ще ни трябват ракети РЕГЕНТ зямя-въздух,

не стига , че всяка вечер към 22:00 започва битката преди лягане , ами сега и литнаха гадините,

т'ва е ужас, ставам да пия вода , Светкам в кухнята, и гледам не К'во да е ами мифката пълна и гадовете са на среднощен водопой, и освен всичкото в тая жега всичките бременни и принципно не бих ударил жена, камоли бременна, но щом става дума за Хлебаркиии, комшиите сигурно си викат , тея се утрепаха, но аз съм сам в нас, и само бласкам до към 2 часа, иначе най-сигурната победа си е с шамара, или нещо тежко , или еластично, направо ги размазвам , даже може да направя клипче да стане весело :lol:

PiTT BuLL said:
ай стига , сега пък и се пренесоха в авиацията гадовете, :( ще летят и няма да можем да ги засечем , ще ни трябват ракети РЕГЕНТ зямя-въздух,

не стига , че всяка вечер към 22:00 започва битката преди лягане , ами сега и литнаха гадините,

т'ва е ужас, ставам да пия вода , Светкам в кухнята, и гледам не К'во да е ами мифката пълна и гадовете са на среднощен водопой, и освен всичкото в тая жега всичките бременни и принципно не бих ударил жена, камоли бременна, но щом става дума за Хлебаркиии, комшиите сигурно си викат , тея се утрепаха, но аз съм сам в нас, и само бласкам до към 2 часа, иначе най-сигурната победа си е с шамара, или нещо тежко , или еластично, направо ги размазвам , даже може да направя клипче да стане весело :lol:

При нас са на смени-има такива дърти за около 2-3 месеца-после идва младото поколение и вечер като ида до кенефа познай кфо става-първо 40 минути трепане на хлебарки и чак тогаа в кинефа :D .В банята стаа истински апокалипсис-мъртви тела на хлебарки насякъде-ама ша ги мора няма как.Може да сложа лист на входната врата-Към всички комшии-вечер ако ходите до тоалетна и видите хлебарки-трепете ги :laughing:

Истината е че журналистите пак са се поизсилили лекичко :) Това са си точно от вида Американски хлебарки... който наистина са по-тлъсти и крилата им са по-добре развити. Въпреки това основния начин за придвижване не им е летенето. Чак пък да ви нападат... :)

• 1 year later...

Искам да питам дали някой е ползвал услугите на фирма за унищжаване на хлебарки? Чудя се дали ще ми свършат работа или само ще ми вземат кинтити?

Stenli said:
ov3rm4n, може да ти се стори странно, даже шеговито, но откакто имаме котка вкъщи хлебарка не се е мернала. а преди наистина нямаше спасение от тях. не знам дали усещат, че има друго животно в къщата, или котаракът ги убива (малко вероятно), обаче се спасихме оконачателно от тая напаст. ако все пак не искаш домашен любимец, последно им купувахме едни като къщички на райд и вършеха работа.

+1 наистина котките ги ловят или за кеф или просто ги хрупат като бонбони. Преди години като бях малък сме пръскали за хлебарки с някакъв спрей - райд ли какво не знам и помня майка ми е измитала цели лопати хлебарки. После си завъдихме котка и съм чувал някой път да хрупа нещо неясно друг път просто ги е трепел гада и ги е зарязвал по средата на коридора с порнати кореми, но наистина явно и гадините усещат котките и бягат далече от тях.

Иначе за запушването на канализацията - може и още как - има тапи и за мивки и за сифони.

Тая тема на две години вече :)

Да резюмирам резултатите от тогавашното решително сражение:

Хлебарките се оттеглиха... за около три месеца. После се завърнаха, но вече в разумни количества.

След което, късната зима, си взехме коте. Резултатът - популация в Хлебаркатаун - 0, зиро, нъцки, геврек...

Котка + поддържане на зверска хигиена = хебарки * 0

bafi said:
Искам да питам дали някой е ползвал услугите на фирма за унищжаване на хлебарки? Чудя се дали ще ми свършат работа или само ще ми вземат кинтити?

У нас беше същото - доста щъкаха по тъмно. Намерих една фирма - Инсекта. Имат представителство в Пловдив. Дойдоха у нас, пръскаха с някъв вносен препарат, който бил безвреден за хората и без мирис. Казахи ми 2 часа да излезнем от вкъщи и после да проветрим. Като се върнахме с жена ми имаше доста трупове. Така беше 2-3 дена. Казаха, че след 28 дена пак ще дойдт да пръскат за да унищожат и новоизлюпените. И от тогава до сега не съм виждал повече хлебарки. Фирмата я намепих тук - http://www.solitarygroup.com

У дома използвам едни картонени колибки дето им лепне пода отдолу а в средата има примамка за хлебарки, доста са ефективни и в момента почти няма хлебарки.

Има една отрова за пръскане, която се казва "Ренегат". Убива всякакви нашественици с изключение на гадните стоножки (на тях само чукът им действа :bgrin: )

Тоя "Ренегат" го утрепахме от реклама в тая тема :rolleyes: - вярно е, че действа, но е вярно и че е изключително силна отрова, дето може да натръшка цялата къща буквално, не само хлебарките - не забравяйте да споменете и това когато го препоръчвате, да не ни тежи на съвестта после някой съфорумец...

Да влезе Лоренцо Ламас сега...

ov3rm4n said:
Тоя "Ренегат" го утрепахме от реклама в тая тема :rolleyes: - вярно е, че действа, но е вярно и че е изключително силна отрова, дето може да натръшка цялата къща буквално, не само хлебарките - не забравяйте да споменете и това когато го препоръчвате, да не ни тежи на съвестта после някой съфорумец...

Да влезе Лоренцо Ламас сега...

Понякога спокойствието изисква жертви :bgrin:

Сериозно, ще го имам предвид тоя ренегат, последните 10-тина години смея да кажа, че се поотървахме, само лятото виждаме до 2-3 пъти някоя заблудена, но определено преди като имаше, нямаше никакво спокойствие, беше страшно, няма нещо, което да ме гнуси повече.

С мишки мога да съжителствам дет се вика, ама с хлебарки не.

Някой спомена летящи такива - по-голям ужас не мога да си представя :) .

Обикновено слагаме от ония Хлебомор, пластмасови черни малки кутийки дето са по 20-30 в пакет. Не знам дали действат те, или съседите вече са се похигиенизирали, но засега такива силни отрови не се налагат.

Преди 20-тина години една ми беше влезнала в леглото, тогава ми остави траен психологически белег за доста години, и около седмица спах другаде :bgrin:

Ние вчера се свързахме с фирма и днес дойдоха да напръскат за хелабрки. Накарахи ни да излезнем на терасата докато пръскат. Наистина хич не миришеше след това. Всичко стана за около половин час. Момчетата казаха, че препарата е някакъв швейцарски и е много хубав, бил безопасен за хората и котета и кучета.

Като се върнахме към 4 с жена ми, кво да ви кажа - в кухнята хлебарките се баха натръшкали на земята по гръб като "курортисти".

Така, че за сега виждам ефект, но ще ви кажа как ще е след 2-3 дена. Взеха ми 30 лв. Пичовете са много точни и бяха доста любезни. Фирмата е тази, която колегата препоръча по-горе - Инсекта Пловдив.

az da se vkliucha v temata...

ako niakoi vse oshte ne e pochnal da trovi hlebarkite a samo gi poshliapva s chehal shte go pomolia ako moje da mi gi sabira sashto taka i jivi (neumoreni sashto) mi varshat rabota davam po 10st na hlebarka ako e po goliama 15st

PS: imam tarantulka i malko go zakasah s shturcite i ne namiram ot kade da si kupia :) ne che kolekcioniram hlebarki :)

Опитваш се да си умориш паяка ли??? В темата Екзотични животни нееднократно е споменавано къде и кога се продават скакалци и хлебарки в Пловдив. Направи си труда да разгледаш преди да си убил паяка.

Случайно попаднах на тази тема, и ми стана интересно, защото и аз имам дългогодишен "стаж" в борбата с тези досадни гадинки.

Нека да споделя и моят скромен опит.

Първо, установих, че най-важното ( ама наистина най-важното!!!) нещо е да се преустанови достъпа на "свежо попълнение" и "подкрепления".

В противен случай, каквито и мерки да се вземат, резултатите са само временни.

В моят случай - поставих уплътнения на всички врати. Най-проблемна е входната врата, но не подценявайте и вратите на терасите. Поставих мрежи на вентилационните отвори. Със изолационна пяна уплътних отворите на тръбите в банята, на пода и на тавана, както и на тръбите на парното. Желателно е когато не се използва мивката, отвора на сифона да се затваря с тапа. Слагането на някакво покритие на сифона на банята е задължително.

Аз съм се изумявал с колко са плодовити тези гадинки и с каква скорост се размножават и какви малки пространства са им необходими...

От един излюпен пашкул яйца на хлебарки съм убивал 40-50 новоизлюпени.

Кубчетата и прахчетата при мене нямаха положителен ефект ( може би не действат при малки хлебарки), но RAID се справи много добре.

Да чукам на дърво, ама от две години в къщи съм мяркал хлебарки само 1-2 пъти, явно само някой боец, успял да премине през загражденията :laughing:

А иначе, това, дето го каза колегата, е вярно - при ремонти в даден апартамент хлебарките напускат "потъващия кораб" и става страшно за околните апартаменти.

А иначе популацията от тези дзверове може да излезе от контрол ако не се вземат мерки. Прези години, като купих апартамента, в който бяха живели старци, и му правех ремонт, в едната от стаите под паркета попаднах на няколко шепи измрели хлебарки. Само мога да си представя какво е било... :sick

• 4 weeks later...

Най-добрия метод и безвреден за обитетелите на дома са

картонени къщички за хлебарки, които имат силно лепещо дъно.

В центъра на дъното се поставя пликче със съдържание, което

привлича хлебарките като луди... :blink:

И така... всички хлебарки се прибират у тях си :rolleyes:

ето и линк как изглеждат, цената им е приблизително 2 лв.

http://www.trapsforroach.com/

много хитро и безопасно за човека :rolleyes:

shtaiga said:
az da se vkliucha v temata...

ako niakoi vse oshte ne e pochnal da trovi hlebarkite a samo gi poshliapva s chehal shte go pomolia ako moje da mi gi sabira sashto taka i jivi (neumoreni sashto) mi varshat rabota davam po 10st na hlebarka ako e po goliama 15st

PS: imam tarantulka i malko go zakasah s shturcite i ne namiram ot kade da si kupia :) ne che kolekcioniram hlebarki :)

Не си прави експерименти с тарантулата, ако и дадеш натъпкани с отрова хлебарки, почти сигурно е че и тя ще се гътне!

Опс, не видях че търсиш само физически умъртвени, но пък едва ли ще похапва с удоволствие мъртви...?

Без значение е какви са хлебарките! Опасни са за паяка! Откъде знаеш къде е пълзяла и какво пренася?!?! Отново повтарям - паякът се храни САМО с купени хлебарки/скакалци, които са отгледани в сигурна и чиста среда. По 10-20 стотинки са да му се не види. Паякът яде по няколко на ГОДИНА.

• 3 weeks later...

Такаааа... :) И в нашия апартамент, както в на повечето хора, има много хлебарки. Но за разлика от миналите ни "нашественици", тези хлебарки са по-странни - не са от онея огромни парчоци, мазни, дебели и черни, а са маааалко по-мънички и са кафяви на цвят. Но пак са толкова гнусни, колкото ония мутанти. Някой може ли да препоръча нещо? Майка ми слагаще някви прахчета и кубчета, но ефекта е нулев. Искам да се разкараме от тия гадини, защото лазят по всичко и вече не издържам. HEEELP :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...