fiko_pld Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 Мисля ,че проблема не е от WINDOWSA .Защото пробвах с 4 различни ХР-та . Като ми излезе ,PRESS ANY CAY,TO ..... нали цъкам си някво копче ,там ми зарежда до като ми испише.PRESS ENTER TO CONTINUE INSTALL WINDOWS XP .Цъкам ENTER и ми излиза това съобщение,и си мисля ,че в BIOS трябва някви настройки. ето и съобщението: Setup did not find any hard disk drives installed in your computer. Make seup any hard disk properly connected to your computer and that anydisk related hardware sonfiguration is correct.This may involve running a manufacturer -supplied diagnostic or setup program. Setup cannot continue.To quit setup press F3 моля помогнете ,да му помогна на човека ,че е с счупен крак и няма кой да се занимава да му го носи на сервиз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 Най вероятно дъното ти е прекалено ново за windows XP .... сирече setup не хваща sata контролера. Трябва ти диска с драйверите на дъното, като при зареждане на setup долу в status-а в един момент ти дава възможност да натиснеш клавиш и да подадеш диск със допълнителни драйвери преди да продължи да зарежда. Най добре е да си прочетеш manual-а на дъното .. тъй като може да има нещо по-специфично (книжката или от диска) Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum6671 Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 Сетъпа не опознава хард диска.Вероятностите са много-гъмнал хард,неправилно включени джъмпери(мастер,слейв,кейбъл селект),изгърмяло дъно,проблемно захранване и т.н.Първо пробвай да размърдаш всички кабели и платки може да има слаба връзка Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 Сетъпа не хваща SATA контролера... никакви кабели никакви платки никакви джъмпери... Погредни в BIOS - някои BIOS-и имат специална настройка за SATA контролера. Може да го пуснат в два режима - единия е "нормален" - тоест работи си като SATA, а другия режим е "съвместим" - използва се точно в ситуация като твоята, за да сработи ОС-а със SATA контролера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiko_pld Posted June 21, 2007 Author Share Posted June 21, 2007 И в крайна смтка какво да правя ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mechka Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 Тряя ти RAID Driver - в диска с драйверите на дъното тряя да го имаш, качи го на една дискета и в самото начало на инсталацията като ти излезе син екран натискаш ANY KEY и ръгаш дискетата.Ако го нямаш на диска ,мой си го дръпнеш от сайта на производителя на дъното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 RAID?! Знаеш ли какво е RAID? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 RAID?! Знаеш ли какво е RAID? аз знам сега съм на раид0 winxp и имам следния проблем като шарна папка от раида в мрежата се вижда а неможе да се отвори каква ли е причината ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted June 24, 2007 Share Posted June 24, 2007 аз знамсега съм на раид0 winxp и имам следния проблем като шарна папка от раида в мрежата се вижда а неможе да се отвори каква ли е причината ? Определено не ти е виновен харда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.