Jump to content
BulForum.com

С какво да чиста сребро ?

sine0chko

Recommended Posts

Някой знае ли с какво може да се чисти сребро (синджир, гривна и т.н). Питам за наистина хубаво почистване а не както всеки ми казва с сода и накрая ефекта е никакъв даже среброто става по черно. Бяха ми казали че имало някаква киселина или нещо такова с което златарите чистят в някакви вани някой ако знае да помага. Благодаря предварително :)

Някой знае ли с какво може да се чисти сребро (синджир, гривна и т.н). Питам за наистина хубаво почистване а не както всеки ми казва с сода и накрая ефекта е никакъв даже среброто става по черно. Бяха ми казали че имало някаква киселина или нещо такова с което златарите чистят в някакви вани някой ако знае да помага. Благодаря предварително :)

Ами отиди и питай някой на Джумаята или на магазините около й :)

Ами отиди и питай някой на Джумаята или на магазините около й :)

Питал съм но нищо не казват, все пак с това си вадят хляба. :)

Питал съм но нищо не казват, все пак с това си вадят хляба. :)

В една чашка-водичка,лимон тозу и сода бикарбонат се разтварят и пускаш кфото ти тряа вътре.После го минаваш една ръка с парцалче на което си сложил малко сода бикарбонат и го търкаш-после една чешма да са измие сичко и си готов :)

Паста за зъби.

Там на Отец Паисий има места, където за малка сума чистят сребро/злато в специални определени за това джаджи.

слагаш вода в една паница,водата завира,пуска6 4 лъжици сода,пускаш всичко сребърно що имаш,оставяш ги около 10 мин,после ги вадиш като нови :) ако случайно някоя чернилка не е паднала,я потъркваш и си готов :)

Абе най-лесно взимаш една шепа сода, после едно парцалче или кърпичка...мокриш парцалчето, след това посипваш содата върху него и започваш да търкаш докато не си обелиш ръцете :D

ами това съм го пробвам доста пъти с содата но не го чисти така както при златарите много много леко си личи че е почистен но по лошото е че моя има отвори и вътре синджира става още по-черен като го сложа в сода затова питам някой дали знае как мога да си направя такава ваничка или от каде мога да си купя за да го чистя като хората.

ами това съм го пробвам доста пъти с содата но не го чисти така както при златарите много много леко си личи че е почистен но по лошото е че моя има отвори и вътре синджира става още по-черен като го сложа в сода затова питам някой дали знае как мога да си направя такава ваничка или от каде мога да си купя за да го чистя като хората.

Има вероятност синджирът просто да не е сребърен или пък да има някакъв друг примес. Със сода и аз съм чистила с варене - наистина стават като нови, блестящи и лъскави украшенията, никога нищо сребърно не ми е почернявало. Иначе има едни течности, в които се потапят украшенията и стават като нови, но не съм виждала в БГ къде се продават - може и да има. Имало и специални кърпички за почистване на сребро,продавали ги в бижутерските магазини, стрували 2-3 лева. Съществуват и ултразвукови ванички - продавали в ТСМ, казват осведомени, аз не съм виждала.

Има си специален препарат за чистене на сребро. В тубичка като паста за зъби е. Имах такова едно време и вършеше перфектна работа, но за съжаление не си спомням как се казва.

Има си специален препарат за чистене на сребро. В тубичка като паста за зъби е. Имах такова едно време и вършеше перфектна работа, но за съжаление не си спомням как се казва.

Ако си го спомниш моляте кажи ми го и от каде мога да го взема. А след чистене нали не се отделя сребро защото от някой препарати пада по малак слой сребро вече загубих 30 грама някаде от такова чистене и ме е страх до някаде с тези препарати :unsure:

Ако си го спомниш моляте кажи ми го и от каде мога да го взема. А след чистене нали не се отделя сребро защото от някой препарати пада по малак слой сребро вече загубих 30 грама някаде от такова чистене и ме е страх до някаде с тези препарати :unsure:

Wow 30 грама :blink: .Нали ти казаха хората.Пробва ли с кипнала вода и сода вътре ;) .Опитай вариантите-наистина действат :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...